Gå til innhold
Fiskersiden

Audiosan

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 280
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    18

Innlegg skrevet av Audiosan

  1. Kan være greit å si meninger som meninger. og ikke underbygge de med ting som ikke har noe med virkeligheten å gjøre. da blir gjerne folk provosert. slik du skrev ting i starten var virkelig provoserende for en hel del av brukerne her vil jeg tro. 

    Og erik er slett ikke av den typen som går løs på andre brukere helt uten grunn. Han er en av de mere erfarne og en av de med veldig mye kunnskap her.

    • Like 2
  2. Det er jo litt forskjell på en gitt fiskebestand i et ferskvann og vandrefisk i elv. 
    At fettfinnefisk behandles mer som gull enn andre arter er jo ikke ukjent. Og f.eks gjedde er jo ikke mye velkommen noen plass. 
    Hvorfor det blir fiskeforbud i stedet for C&R i gytetid er vel ikke så himla vanskelig å forstå vil jeg tru. Grunn nr1: resursene som kreves for å følge opp dette. 
    Grunn nr2: risiko. det finnes ingen god eller medium sikkerhet for at en fisk overlever C&R. Når man tar i betrakning at ytterst få av de som fisker i ferskvann i hele tatt har noe begrep om hvordan de skal behandle fisk under C&R fiske. Og så har du uheldig kroking i tillegg. 

    Når det er sagt, så må jeg si meg enig i at laksefiske og sjøørretfiske i elv burde vært totalt stengt, i alle fall i alle de norske elvene der det står så dårlig til. Men i stedet så legges det inn restriksjoner på restriksjoner som halvparten av de som fisker driter en lang marsj i. Kun for at de ikke skal tape pengene de drar inn på laksefiske. Så da ser man klart og tydelig hva som er viktigst.

  3. Jeg vil også anbefale deg en 2500 størrelse. den har langt bedre sørekapasitet. en hel del større (så du slipper at bøylen slår deg over fingrene når du sveiver. noe som ofte er et problem med 1000 størrelsene). en Shimano Nasci eller Ultegra burde passe fint. av snøre ville jeg brukt braid  med mono fortom på en spole, og monosnøre på reserve spolen til bruk i f.eks elv der det er mye stein.

    Personlig bruker jeg 0.14 kina braid på sneller i denne størrelsen. Eller 0.24 berkley mono snøre.

  4. Nja. Det er forholdsvis stive fraktkostnader i Norge. Men det kan veies opp med å bestille et stort parti så har du søkker for et par år. 
    eventuelt så kan du jo også bestille på E-bay.

    Om sigar søkkene overlever flatbanking vet jeg ikke.

    PS: Baardsen har en fast fraktpris på 99,- Så der blir det ikke så fryktelig høy fraktkostnad

  5. Personlig hadde jeg droppet fireline totalt og heller brukt et par meter mono og fylt spolen med kinabraid :) Braid fra kina er jo billigere enn Mono kjøpt i Norge :)

    Men siden han alt har kjøpt og betalt det fireline snøret, så regner jeg med han vil bruke det også :) 

  6. da kan du sveive det på den snella du skal bruke med fireline først og etterfylle med mono. for så å sveive dette over på 2 andre sneller før du sveiver det tilbake på snella du skal ha det. da blir det korrekt.

    Vis ikke får du kjøpe større snørespole og bare ha noen få meter mono innerst for å unngå at firelinen glir, og fylle opp med fireline.

     

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.