Gå til innhold
Fiskersiden

Aurejeger

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1 556
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    62

Innlegg skrevet av Aurejeger

  1. Den 1.6.2021 at 21.42, tikka skrev:

    Er det noen som har noen tips til fiske. Har fått en ny fetish til og gå med #2 fluestang og fiske i bekker, små elver, små vann/tjern.

    Greit hvis fisken også er litt mer en 150g

    har vert en del lang de bekker som er nær fylkesvegene rundt finsland/vennesla/iveland . 

    driver bare med C&R. 

    Skjermbilde.PNG

    Hei

    Kaldvell elva i lillesand er en glimrende liten elv. De nederste 800 m er også sjøørret førende.

  2. Hei

    Jeg personlig synes str 1000 er mer passelig på en 3-15 gr stang, men det er kanskje en smakssak.

    Utover det har jeg meget god erfaring med Shimano BeastMaster S.T.C 3-15 gr. Den er 5 delt og tar liten plass og kommer med trekk og tube. Den er perfekt med snelle str 1000 synes jeg. Bruker selv en Shimano Sedona 1000 fi på den og nøler ikke med å anbefale det oppsettet videre.

  3. 8 timer siden, Olav Haukeli skrev:

    Har prøvd å fiske ørret i hele år, ikke fått en eneste en. Bruker spinnere og sluk. Er nybegynner på dette her så har vel ikke sett hva som skal til. hva gjør jeg galt tro? Hiver ut og snører inn, blir fisken skremt av plasket og er vekk da jeg drar inn tro.... 

    Hei

    Her på sørlandet (lillesand) har det frem til nå vært litt varmt i vannet for ørreten, men det har løsna nå.

    Ørreten kan være litt lunefull, men med variert fiske lar den seg som oftest lure. Jeg pleier som regel å få noe 

    Hvor fisker du og hva slags spinnere og sluker bruker du?

    Fisker du i alle vannlaga? Altså både høyt og dypere i vannet?

    Har du vurdert å prøve meitemark?

     

  4. Jeg bruker også en okuma ceymar xt cxt 10 på samme stanga og det fungerer også perfekt. Glimrende til ørretfiske etter ørret på 100-1000 gr. Okuma ceymar xt cxt 10 tilsvarer ikke størrelse 1000 i Shimano klassen men er vesentlig mindre. Tilsvarer muligens str 500 i Shimano klassen. Så det er litt forskjell på størrelsene mellom Shimano og Okuma.

  5. 19 timer siden, Kazim skrev:

    Hei,

    Jeg planlegger å kjøpe en Shimano stratic 2500 snelle samt en Daiwa Certate 4000 snelle. Er dette nok til både ferskvann og sjøfiske fra land/båt?

    Fiskestengene jeg har er som følge;

    - Shimano STC Spinning 8'-9' 3-14 g

    - Berkley Twilight 9,6' 8-32 g

    - Kinetic 9,6' 7-50 g

    Spørsmålet mitt er, bør jeg velge annen størelse på snellene når jeg ønsker å investere i bare to sneller eller er 2500 og 4000 nok?

    Også lurer jeg på om de stengene jeg har er bra nok, eller bør jeg kjøpe en stang til for å kunne fiske med de snellene jeg skal kjøpe?

    Ser frem til å høre fra dere :)

     

    Jeg bruker på en Shimano Sedona 1000 fi på en Shimano BeastMaster S.T.C bx 9" 3-15 gr. og synes det er en perfekt størrelse.

  6. 5 timer siden, Fjellørret skrev:

    Er dette en bra stang til å fiske med i sjøen fra land med? Er ute etter en forholdvis lett stang (ML) som er grei og ta med seg i bilen som ikke tar så mye plass. 

    Makrell, sei, lyr, sjøørret er typiske fisk jeg får. 

    Jeg bruker sluker fra 15-25gr. 

    Har en Shimano Stradic 2500 snelle fra før, vil den passe greit til den stanga? 

     

    Screenshot_20200713_115754_com.facebook.katana.thumb.jpg.07e4e45aa7486999c5bef3e49e6f2fe9.jpg

    Ja

    • Thanks 1
  7. 43 minutter siden, Bonavar skrev:

    Ja det er noe for seg selv det der med SØ. Men når man begynner å knekke koden sprites humøret opp. 10 korte raske kast er bedre enn 2 lange har jeg funnet ut :D 

    Fikk 2 av dem på denne https://www.magasinet.no/sovik-auren-bla-solv-pearl-sluk-11-gram-22692 også den jeg mistet i dag når sena røyk. Bestilte noen nye nå siden dem er på tilbud. 

     

    Akkurat den har jeg også hatt god suksess med 

  8. Den 13.6.2020 at 13.36, Lasse20 skrev:

    Hei der

    Dro flere ganger før til hovinbekken (bekkedalen) for å fiske bekkerøye, men sist gang jeg var der var all bekkerøyen borte og jeg så ikke tegn til liv.

    Vil gjerne fiske denne fisken igjen, så lurer derfor på om noen vet om andre vann/elver/bekker som inneholder denne fisken i området rundt Oslo.

    Lasse
     

     

    Hei

    Hvis du kontakter skrekkjager her på forumet kan han sikkert hjelpe deg.

  9. Søker du på YouTube på navnet på sluken pluss "swimming action" kommer det ofte opp undervanns opptak av div sluker. Abu Garcia har vært flinke til å legge ut filmer av sine sluker og spinnere type Toby, Jazz, Zigge og Zazzaa pluss pluss

  10. 13 minutter siden, HotShot skrev:

    Høres ikke dum ut den, men skeptisk til den korte lengden? 

    Det var jeg også frem til jeg fikk prøve den. Min høyst subjektive mening er at 210 cm holder så lenge stanga har den ryggen den har og har den snerten den har. Jeg bruker mest sluker og spinnere fra 4-12 gr og kaster både langt og presist med den. 

  11. Hei

    Jeg bruker en Shimano BeastMaster bx s.t.c 180/210 - 3-14 gr med en Shimano Sedona 1000 FI med 0.10 fireline og anbefaler det lett videre.  

    Fantastisk å kaste med og deilig å få fisk på.

    Veldig greit at man kan velge om den skal være 180 cm eller 210 cm da jeg fisker endel fra kano.

    Den er 5 delt, lett å pakke med seg og kommer med tube. 

    Anbefales.

     

  12. 5 timer siden, Fiskenoob skrev:

    Litt gammel tråd, men kanskje aktuelt fortsatt? Man får veldig ofte det man betaler for og det er mange måter å overføre trykk på.

    capser o.l er best med broderi, men dette begrenser noe i forhold til størrelse og detaljer på capsen. Det er langt mer holdbart en mye annet. Her er det ganske stor forskjell på maskinene som brukes og det speiles i hvor stort og hvilken plassering på caps man kan få.

    for tshirts og annen tekstil er det en stor forskjell på billig trykk og dyrt trykk. Det man som oftes merker forskjellen på er at de billige fort mister farger eller løsner fra tøyet. I tillegg blir trykket «hardt» slik at man kjenner at det sitter utenpå tøyet. I dyrere trykk vil du besten ikke kunne kjenne forskjell om du stryker over trykket. Denne form for trykk er langt mer holdbart og har en finere finish. Jeg vil anbefale å styre unna det billigste og heller få trykk du er fornøyd med.

    Jeg takker for alt av innspill 

  13. 4 timer siden, altmuligfiskern skrev:

    Okuma ceymar 25 er mer enn nok til sjøørreten vil ihvertfall jeg si, jeg bruker okuma ceymar cxt 25 til blant annet sø selv og er veldig fornøyd. I tillegg til et par multisnelle oppsett til gjedde har jeg også en okuma ceymar cxt 40 kombinert med et 30 - 100 g stang. Den bruker jeg til å målrettet fiske etter gjedde godt over meteren (samt lyr og torsk), så jeg syntes 40 blir litt overkill til sø altså. Jeg bruker også daiwa ninja 2500 og daiwa regal lt 2500, absolutt flotte sneller det og, mye snelle for pengene det og. Men når det gjelder okuma så har jeg brukt det i årevis og har hatt mye syke utras med de og de har fått mye juling, så de vet jeg takler det bra - selv om det jo er endel plastikk, men det er det jo i alle sneller nå til dags, de skal jo være så lette som mulig nå til dags. 

    Tusen takk for hjelpa !!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.