Jump to content
Fiskersiden

Per Chr

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

294 profile views

Per Chr's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Hei og Hå og takk for sist. Etter og ha spurt og gravd, og fått mange svar har jeg noen nye:) Jeg sitter med en Garmin Striker 9 sv + nå med 52 Svinger, og lurer på om noen kan hjelpe meg med hvilke innstillinger jeg burde legge inn før jeg drar på 1 tur. Greie Sofa oppsett er det jeg tenker på. Strikeren er ikke montert på Ranaen enda. Jeg blar og leser i manual og Bo Halls ekkolodd bøker. Det blir litt mye på en gang:) Og nå er våren her, og jeg er mest glad i bøker om vinteren. Det er trolling i ferskvann loddet skal brukes aller mest til etter ørret:) Mvh
 2. Min erfaring er kopperblad med røde prikker i lavere liggende vann, sølv med røde prikker i høyere vann. Om det er Mepps ABU eller Sølvkroken tror jeg ikke betyr så mye. Mest brukt Sølvkroken sine som vel er identiske til de som Panter Martin hadde navnet sitt på før her. Selv med frakt og moms er det en helt annen verden om en bestiller fra Sverige og Danmark.
 3. Takk for svar Sitter nå med en følelse av at 10000 for et lodd + svinger er det det koster. og så får en heller tenke : allverdens wifi +++ er ting de har puttet i og jeg får bare ta det med. Brukervennligheten hva anbefales da av merkene? Eller er det som mye annet: Noen liker mora.... og noen er redd blondiner osv? Mvh
 4. Hei og takk for mange tips sist. Da va det lowrance elite som sto i fokus:) Det jeg nå lurer på er Garmin STRIKER? Plus 9sv med GT52HW-TM-svinger dugenes til trolling i ferskvann? Ser HØcOM har det til 6000 Saken er den at det ikke vil bli montert noen gps styrt el motor på båten, og diverse nettverk ikke vil bli spes utnyttet. Her er det snakk om å drive trolling ikke så dypt i klare fjellvann. Lete litt etter røya for så å kaste blir det også. Så er denne pakken grei, hvor bra er dem? Gi gjerne tips til ting som duger f eks med svinger utskifting uten at summer flyr i luften. Mvh.
 5. Blir givere utslitt? slitne med tiden? I såfall er det mindre detaljer, eller rett og slett ting som mangler på bildet vi ser på skjermen.
 6. Må si jeg er imponert over kunskap og evne til å dele den Erik. Tusen takk enda en gang:)
 7. Tusen takk for greit svar:)Siden Elite serien virker topp for mitt bruk blir det nok den ja. Vil to eliter i nett med forskjellige givere lage klabb for hverandre? F eks en 7 tommer som tar seg av kart navigasjon styre el motor og kanskje en giver, og så den andre Eliten med annen giver. Dette blir sikkert et veldig dyrt oppsett, men jeg og sikkert flere liker nok og ha kart på en skjerm, og ekkolodd på en større. Forstyrrer givere hverandre?
 8. Jeg lærer og lærer , siden jeg har begynt og lese om Lowrance føler jeg det er lurt og holde meg litt der enda. Og da er spørsmålet: vil ekkolodd fra forskjellige serier kunne komunisere med hverandre ? Feks ha en mindre som hovedsaklig brukes som plotter med lite bilde for det man ikke føler er viktigst og en større Elite man bruker som ekkolodd for f eks side scann? Kan jeg trykke på HDI og se dette blir utført på Elite?
 9. Det var utrolig flott å få så greie svar fortDet neste jeg skal mase om blir nok givere, Om en kan kopple på flere forskjellige og velge å hvilken som man bruker ved hjelp av en vribryter å sånn:)
 10. Men sånn for de som ikke bryr seg om alt det flotte Elite serien tilbyr ,og bare skal kaste etter fisk i stim og trolle mens de nynner og drømmer om storfisk Er hook 2 kurant eller vil eventuelle mangler dukke opp fort?
 11. Enda en stor takk for godt og utfyllende svar. For mitt vedkommende blir det da Elite og "3 in 1 " til våren. Om jeg ikke gifter meg rik fort eller vinner i lotto; da har man muligheten til å sitte med en stabel esker med snax i
 12. Tusen takk for raskt og greit svar, da blir det ikke fomling videre. Må nesten spørre om svinger ,kjøper man orginalt eller er det egne merkenavn som gir bedre kvalitet bilde. Det er kanskje disse som bygger for ekkolodd produsentene også?
 13. Hei her er enda en som har gått seg vill i jungelenJeg leser meg snål og forvirret om ekkolodd ser reklamefilmer og er blitt snål:) Derfor er det på høy tid og søke hjelp hos de som kan dette. Ekkolodd til trolling i ferskvann, mest i de store vannene i Telemark, med ganske så klart vann. Aller mest trolling men også ligge å jigge litt , når røya står i stim. Har forstått at alle merker i grunnen har noe snasent å tilby. Men at Lawrance er fiskerens venn. Vil gjerne ha noe som ikke er mikkmakk og som er greit å stille inn og er brukervennlig. Å stille og leke seg er morro det ,men ikke sånn til å begynne med ; og heller ikke hele tiden. Prioriterer større skjermer fremfor oppløsning. Vil gjerne lage kart og logger, og i fremtiden kople på elektrisk visp eller egen dorgemotor. Hva bør jeg se etter. Vannene der i Telemark er dype men mye av det er ørken og fisken lever i de øvre lagene. Kommer man i mål med ca ti store lapper + svinger? Tenker at 9 tommers skjerm er det rette. Og kunne utvide systemet etter hvert med extra skjerm eller nettbrett og annet er også bra. Takk for meg:)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.