Jump to content
Fiskersiden

Pilk

Members
 • Posts

  149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Pilk

 1. Ett år senere, tilbake for hevn... Klassisk fjellørret på 2,4kg
 2. Sikkert flere steder, men skittfiske har endel modeller: https://www.skittfiske.no/search?q=smith optics Serengeti lager også bra solbriller med fotokromatisk glass.
 3. Det er med all respekt å melde bare tull. Tanken bak fotokromatiske linser er jo nettop at de skal tilpasse seg ulike lysforhold. Ulike glass har ulike egenskaper, men "polar bronze" som jeg bruker er oppgitt å fungere best i medium/bright vær, altså både overskyet og sol. Jeg går hvertfall ikke tilbake til briller uten fotokromatisk glass.
 4. Skjønner ikke hvorfor noen har frarådet deg fotokromatiske linser, det er suverent. Jeg har flere briller, men til fiske på sjø/fjell og til bilkjøring foretrekker jeg alltid Smith Optics brillene mine med Chromapop linse i Polar Bronze Mirror. Kan anbefales på det varmeste.
 5. https://www.inatur.no/sok#?q=gudbrandsdalen&f=[{"felt"%3A"type"%2C"sokeord"%3A"innlandsfisketilbud"}]
 6. Får gå opp en størrelse på både snøre, swivel og krok når jeg skal tilbake for hevn neste sommer!
 7. Brukte en Hardy Demon Spin 8' 5-15gr med Shimano Biomaster 1000fb.
 8. Takk for svar (og trøst). Var i utgangspunktet ingenting å si på utstyret her. Brukte Stroft gtm 0,18, søvik sortoksidert sluklås (16) og owner treblekrok på sluken. Det var i grunnen fint å lande fisken akkurat der jeg sto, men svært hårete stryk nedenfor.
 9. Som tittelen sier ønsker jeg tips om kjøring av stor ørret i strie stryk. Årsaken? På sensommeren mistet jeg mitt livs ørret (3kg+)etter noen minutters kamp i en elv på Hardangervidda. På 3. utras forsvant fisken, og da jeg sveivet inn var sluklåsen gått opp. Jeg var mildt sagt overrasket da jeg ikke bruker hard brems og kjører fisk rolig og tålmodig. Etter en slik opplevelse går det mye tid med til bitter evaluering av egen innsats, og spørsmålet om man kunne gjort noe annerledes kommer ofte opp. Så mitt spørsmål til erfarne elvefiskere her inne er enkelt og greit: Hvordan kjører dere større ørret i grunne stryk/elver med mye steiner og stri strøm? Er det bare å stramme til bremsen og håpe kroken holder, eller lar dere fisken gå på utras etter utras med risk for at snøre slites mot steiner etc?
 10. Støtter LasseH. Jeg har tallica i 10 og 12. Jeg ville hvertfall ikke vurdert 16 til den bruken du skisserer. Jeg ville valgt tallica 10, hvertfall ikke større enn 12. 12'ern er betydelig større og tyngre enn 10.
 11. Ser at trådstarter ikke har vært aktiv på forumet siden 2010, så tviler på at du får svar :p
 12. Ser at https://www.mediawinkel.eu har lagt ut nye NSS 7 evo3 for salg fra november for 1689 euro. Ser ut som mulighet for å kjøre dual chirp ved å bruke Structurescan porten til en av transducerne er største nyhet. Men kan jo hende det kommer mer info etterhvert. Litt spesielt at de gjør det før simrad har annonsert produktet, men linker også til en produktfilm fra simrad Introducing simrad nss evo3
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.