Pilk

Medlemmer
 • Innholdsteller

  143
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

30 Excellent

Om Pilk

 • Rang
  Medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen

Nylige profilbesøk

861 profilvisninger
 1. Får gå opp en størrelse på både snøre, swivel og krok når jeg skal tilbake for hevn neste sommer!
 2. Brukte en Hardy Demon Spin 8' 5-15gr med Shimano Biomaster 1000fb.
 3. Takk for svar (og trøst). Var i utgangspunktet ingenting å si på utstyret her. Brukte Stroft gtm 0,18, søvik sortoksidert sluklås (16) og owner treblekrok på sluken. Det var i grunnen fint å lande fisken akkurat der jeg sto, men svært hårete stryk nedenfor.
 4. Som tittelen sier ønsker jeg tips om kjøring av stor ørret i strie stryk. Årsaken? På sensommeren mistet jeg mitt livs ørret (3kg+)etter noen minutters kamp i en elv på Hardangervidda. På 3. utras forsvant fisken, og da jeg sveivet inn var sluklåsen gått opp. Jeg var mildt sagt overrasket da jeg ikke bruker hard brems og kjører fisk rolig og tålmodig. Etter en slik opplevelse går det mye tid med til bitter evaluering av egen innsats, og spørsmålet om man kunne gjort noe annerledes kommer ofte opp. Så mitt spørsmål til erfarne elvefiskere her inne er enkelt og greit: Hvordan kjører dere større ørret i grunne stryk/elver med mye steiner og stri strøm? Er det bare å stramme til bremsen og håpe kroken holder, eller lar dere fisken gå på utras etter utras med risk for at snøre slites mot steiner etc?
 5. Pilk

  Shimano talica 12 eller 16

  Støtter LasseH. Jeg har tallica i 10 og 12. Jeg ville hvertfall ikke vurdert 16 til den bruken du skisserer. Jeg ville valgt tallica 10, hvertfall ikke større enn 12. 12'ern er betydelig større og tyngre enn 10.
 6. Pilk

  noen timer på Høgsfjorden /m bilder

  Ser at trådstarter ikke har vært aktiv på forumet siden 2010, så tviler på at du får svar :p
 7. Pilk

  Ny båt/ekkolodd/plotter

  Du får en Simrad 7" evo3 og Airmar TM185m for ca. 20k. Jeg bruker samme oppsett, men med 9" skjerm og gjennomgående svinger i stedet for hekkmontert. Holder bunn ned til ca. 680meter og viser større fisk ned til 250-260m.
 8. Pilk

  Ny båt/ekkolodd/plotter

  Jeg har evo3 og b175m/tm185m, og denne svingeren vil nok gi deg det du trenger. Dersom du planlegger å bedrive mye dypvannsfiske vil jeg råde deg til å prioritere en baugmontert el-motor for ankerfunksjon. Lange- og skateplasser finner du lettere ved å lese sjøkart enn å studere ekkoloddet. Så kanskje en billigere svinger for å finne makrell/sei/torsk og mer penger i batteri og hjulvisp?
 9. Pilk

  Jakten på lysing

  Jeg hiver meg gjerne på en guidet lysingtur i Fana dersom det blir noe av. Kan evt. stille med båt.
 10. Skjer det på alle dybder? Altså, mister du bunn over 4knop på 5-10 meters dyp? Kjenner ikke til båten, men ut fra bilder ser det ut som den kan dra nokså mye luft langs skroglistene under båten. Kan godt hende det er viktigere å flytte den til siden enn å endre vinkel på svingeren. Et bilde av montering hadde vært topp.
 11. Pilk

  Hardangervidda, generelt

  Jeg ville forsøkt å få haik inn til Tinnhølen, eller rett og slett vurdert taxi. Får du transport frem til Tinnhølen klarer du jo fint å komme deg til Sandhaug på dag 1. Hvis ikke ville jeg kanskje vurdert å kryss broen over Snero og så gå ned mot innoset til Kleivshovdtjønrnane. Et annet alternativ er en fin sandstrand rett før broen over Snero (på venstre hånd) som jeg har sett folk har teltet ved. Vombstjørnane har jeg aldri testet. Med 5 dager til rådighet ville nok jeg gutset på for å komme meg til Sandhaug slik at du rekker frem til målet tidlig på dag to (Men klart, det kan bli overkant langt om du skal gå fra Dyranut).
 12. Pilk

  Ny shimano stang og snelle

  Enig med ultralight til fjellfiske. Har sjelden bruk for mer enn 12g sluker. Bruker selv en antares dx spin 8' 3-14gr med en stradic 1000 og kan anbefale denne komboen på det varmeste. Min personlige mening er at antaresen er mye bedre enn speedmaster/beastmaster, uten at disse på noen måte er dårlige stenger.
 13. Pilk

  Ekkolodd

  Jeg har et 120AH startbatteri som kun drifter start, lanterner og 9' evo3. Så med regelmessig topplading bør jeg være trygg.
 14. Pilk

  Ekkolodd

  Takk. Ser ut som jeg må få ladet batteriet skikkelig. :p
 15. Pilk

  Ekkolodd

  Hvor lav er spenningen når det er fare på ferde mtp. oppstart av motor?