Pilk

Medlemmer
 • Innholdsteller

  111
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

26 Excellent

Om Pilk

 • Rang
  Medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen

Nylige profilbesøk

531 profilvisninger
 1. Kart app eller program

  Navionics boating app. Du kan også prøve Gule siders "på sjøen" app. Finnes sikkert flere.
 2. Lowrance ekkolod hjelp

  Er det ny HDS på vei?
 3. Lowrance ekkolod hjelp

  Har lenge sittet med en følelse av at Erik har erstattet 3'-syken med 12v-syken.
 4. Litt mer spesifisert sporsmål om ekkolodd

  Det finnes adapter fra lowrance 7-pin til 9-pin ja. Dersom du bestiller fra ebay, så husk at du også må betale frakt og 25%MVA. En pakke til 7000 + 250 i frakt x 1,25 = 9062,- Og da går du glipp av den gode kjøpsloven vi har i Norge. Jeg vil derfor anbefale deg på det sterkeste å sende mail til de norske nettbutikkene og be om tilbud på pakke med den skjermen/transduceren du bestemmer deg for.
 5. Litt mer spesifisert sporsmål om ekkolodd

  Lowrance og Simrad endret standardplug/kontakt fra en kontakt med 7 pinner til en med 9 pinner ved innføringen av HDS carbon og NSS evo3. Som eksempel vil en HDS 7' gen3 bruke 7-pin plug, mens en hds 7' carbon vil bruke en 9-pins plug. Du må derfor sjekke hvilken kobling skjermen du ender opp med å kjøpe benytter, og sørge for at transduceren bestilles med samme plug.
 6. Litt mer spesifisert sporsmål om ekkolodd

  Furuno er langt over ditt budsjett. Tripleshot transduceren som følger med hook2 bruker high chirp, jeg har ingen anelse om hvor god denne er. Kan ikke se at lowrance opplyser om hverken konevinkel eller max dybde.
 7. Snøre til Sahara 1000 FI

  Jeg brukte Nanofil 0,16 på en Biomaster1000 en uke på Hardangervidda i fjor sommer. Som nevnt over er den deilig å kaste med, men fliser lett. Jeg klippet av de fremste 1-2 meterne hver morgen og midt på dagen for å være sikker. Kommer nok til å ha med en spole med Nanofil og en med noe annet på årets tur.
 8. Litt mer spesifisert sporsmål om ekkolodd

  Det er mulig structurescan 3d klarer å dekke bunn ned til 100m, et annet alternativ er furuno dff3d. Men for å snu litt på det, hvorfor må du ha noe annet enn 2d?
 9. Litt mer spesifisert sporsmål om ekkolodd

  For fiske ned mot 100m så er det nok tradisjonelt 2d som gjelder, hvertfall innenfor det budsjettet du skisserer.
 10. Fikk testet stangen på nytt idag. Ingen tegn til støt. Prey lightjigger kan forøvrig anbefales på det varmeste. Herlig stang å kjøre fisk på.
 11. Kombiinstrument

  Jeg ville gått for 9" simrad nss evo3 eller lowrance hds carbon. Personlig holder jeg en knapp på simraden. Begge to har fantastiske skjermer som tåler fukt, og har høyere oppløsning enn konkurentene. Når det gjelder salgssted så er det jo flere nettbutikker, men noen ganger er det greit å handle lokalt også.. Ramotech.no pleier å ha gode priser.
 12. Takk for svar. Virker som det er flere plausible årsaksforklaringer her.
 13. Tja, vanskelig å si hva som er et must. Det kommer vel mye an på lommeboken. 9 tommeren i carbon/evo3 serien har jo høyere oppløsning enn 7-tommeren. Skjermen er knakende god, og jeg tipper du blir godt fornøyd med den størrelsen (9"). Når det gjelder valg av svinger så kan du jo ta en titt her: http://www.airmar.com/bottom-calculator.html Vanskelig å gi råd da jeg ikke har sett 265 i bruk. Et problem med bra ekkolodd er at man gjerne får lyst på baugmontert el-motor. Det baller fort på seg!
 14. Det var ikke noe særlig nei. Der og da lurte jeg på om det kunne være spolen/bremsen som hadde bygget opp statisk elektrisitet.
 15. Hei Var ute for å teste min ny lightjigger stang i forgårs. Satt pilken fast i bunn og jobbet litt med å få den løs ved å flytte båten. Det hele ble litt småkaotisk da stangen er svært myk og det samtidig kom to lasteskip tett på. På toppen av det hele skyet det til i løpet av et minutt og begynte å snø/hagle. Begynte så å få små støt i hånden fra stang/snelle, og endte opp med å kutte linen. Hørte nå en slags humming fra stangen, som ga seg når jeg la den ned på gulvet i båten. Har søkt litt på nettet og ser flere har rapportert støt fra karbonstenger rett før en storm. Noen som har erfart noe lignende?