Bonavar

Members
 • Content Count

  773
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by Bonavar

 1. Bare å raportere å få svinet vekk fra FS.
 2. Bonavar

  Vinterbro

  Hope you not planing to eat the fish from Årungen ? The lake is not clean so you know that. You have Gjersjøen just around the corner for you near Tusen Fryd. I like that lake but it can be hard to fish there to. Try to look up the map in Ski komune. Or take the trip to Enebak if you have car ? Wish you the best of luck and welcome to Norway ,)
 3. Virket som denne trigget dem godt i går.
 4. Ja vi fant ut dette vi å med dårlig kroking. Men satt som et skudd med kystwobler. Tror det blir en tur ut i dag også ,)
 5. De tok på sluk men slapp ganske fort siden krokene var for store tror jeg. Husk Horngjel er land å tynn i munnen. Jeg byttet til kystwobler i farge sølv,sort og grønn den var de helt ville etter å ta. Virket som ultra treg gange trigget dem til å bite.
 6. Jeg slapp dem ut igjen ,) Men gøy å kjenne dem på kroken det nappa ganske bra. De fulgte jo etter på nesten hvert kast. De slipper lett synes jeg så jeg satt på kystwobler. Da satt dem mye bedre pg av flere kroker å ultra sakte gange. Mulig det blir en tur i dag også. De var fulle av melk også så dem skal nok gyte snart.
 7. Det har vert stille lenge nå men i dag fikk jeg Horngjel og Sild. Så også en Flyndre som fulgte etter. Gøy å kjenne å se aktiv fisk igjen. Fikk 2 ganske fine Horngjel faktisk. Er det noen som spiser disse ?
 8. Utstyr går jo veldig mye på hva man liker å fiske med. Å ikke minst hva man fisker etter ,) 2500 er en fin størrelse det til ditt fiske fra land. Du må nesten velge selv hva du skal kjøpe. Jeg elsker jo stenger med 10-30g kaste vekt til mye av det jeg fisker etter. Jeg ville kjøpt en 10-30g kastevekt å heller kjøpt tyngre/lettere neste gang. Jeg synes det er veldig gøy med mange forskjellige stenger å sneller. Lykke til med valg av stang
 9. Mange av oss har 10 stenger å 10 sneller om ikke mer 15-40g er noe stivt i mine øyne. Men det kommer så klart an på hva du fisker etter å hvor tunge sluker osv du bruker. Jeg kjøpte meg en ny 10' nå i 12-32g til lett sjø fiske som HA,SØ,Makrell fiske. Lengden er ok men kunne godt vert noe mer fleksibel. Kompis sto med en lignende stang du ser på nå å det blir altfor stivt for meg. Liker også små sneller fra 10 til max 25 egentlig. Har så klart noen 30 og 40 sneller men bruker dem så og si aldri.
 10. Om problemet er så omfattende burde vi jo bare forby fisking. Å i enda større grad forby å ta opp fisken. Jeg elsker å være ut langs sjøen eller i skogen men de fleste vannene er jo så og si utfisket. Vet du setter pris på den årlige Gjedde festivalen i Steinsfjorden @erik å garn fiske ,) ting setter jo sine spor om det er fritt frem til alt.
 11. Jeg er utrolig opptatt av catsh and release. Vi alle burde tenke mer på dette når vi er ute å fisker. Ikke bare tenk på fisk som mat men som en viktig del av øko systemet. Fisking for meg er så mye mer enn mat. Jeg finner ikke ord på hvor mye jeg får ut av å fiske faktisk det jeg spiser av fisk er dypt kroket å sjeldent noe mer enn det. Det er jo ikke bare Oslofjorden som er utfisket. Synd vi ikke tar vare på naturen og vannene rundt. Tror svenskene har skjønt dette å jobber mye hardere med fiskvård enn hva vi gjør ?
 12. He he takk for svar. De fleste på forumet vet tydelig hvis hva som skjer siden ingen har vist interesse. Mulig det er masse informasjon om dette uten. Men beklagelig vet ikke jeg så mye om temaet.
 13. Det ble faktisk ingenting. Utrolig skuffende selv om vi var ute med båt. Men vi hadde en utrolig finn dag på vannet ,)
 14. Er det texas eller carolina du rigger opp ? Jeg like fargene du har valgt.
 15. Stanley the stickleback a du nei den skremmer vell fisken gjør den ikke det ? LOL ! Jeg kom over noen jigger som leverer sykt bra. Når Abboren er ferdig med å gyte å det har godt 1-2 måneder vokser de små fort opp. Du ser dem ofte hjemme seg inne langs kantene. Når da Abboren går inn for å jage tror jeg det er lurt å imitere det dem ser etter der og da. Disse jiggene gjør akkurat den jobben å har levert utrolig bra. Tynn hale som beveger seg fort men ikke mye. Du ser nesten ikke hale bevegelsen på disse. Sort rygg med sølv/hvit kropp å en rød flekk under haka. Vi skal faktisk ut med båt nå så jeg håper jeg kan poste noen bilder i kveld ,)
 16. Innlegget fra 2013 blomstrer opp ser jeg
 17. Om du fisker fra land burde du kjøpe deg en Deeper sonar. Da ser du om det er fisk der å hvem dybde dem står på. Kjedelig å kaste i flere timer på samme sted om det ikke er fisk der. Jeg liker naturlige farger til begge arter men har så klart tatt mer Gjedde enn Abbor på grelle farger. Tok en tur etter jobb i går å det ble kunne en lite Abbor som tok på Brun kreps imitasjon med guld flakes. Nå som fisket er treget gjelder det å fiske sakte på bunn. Har en ny favoritt jigg den er 6.8cm liten i naturlige farger. Halen på den er utrolig tynn å går super raskt men bevegelsene er små. Tror store jigger med stor hale og padle fort kan skremme fisken ?
 18. Har en Shimano Exage å noen billigere modeller som jeg er fornøyd med. Så helt enig med deg der.
 19. Lol !! var siker på det bare var jeg som måtte juge om nytt fiskeutstyr Langt i fra sponsa av Savage Gear. Jeg må nok stå på noe mer enn det jeg gjør for å komme dit ,) Blir nok mye fisking på meg i år å om det ikke biter no SØ og HA på kroken innen Juni legger jeg det på hylla. Virker noe sært egentlig det der. Så da får jeg bygge videre på det jeg gjør best,,....... A...R Hva fisker du med selv da ? Har mye mer liggende enn det jeg skrev. Men er liksom det som er av det nyeste å det jeg bruker nå. Vurderer faktisk å gi bort no stenger å sneller snart. Hvorfor la ting ligge om det er en familie far med kid/s som kanskje ikke har råd til å kjøpe inn utstyr. Så ungene får oppleve det vi stor koser oss med....
 20. Det er smak og behag. Jeg kasta faktisk en Multiplikatorsnelle snelle fra ABU på sjøen. No jævla møkk å kaste med synes jeg å har ikke tid til å stå å knote med innstilling av brems før kast og bytte av vekt osv. Det der hadde ikke jeg tålmodighet til å fiske med
 21. De gutta her har lagd en kul film del 1 og 2. Jeg så hele del 1 men skippa gjennom del 2 for å være ærlig. Gøy å se på men blir kjedelig i lengden Hva ***** er det jeg sier ? Om det var vi som satt der tror jeg vi alle ville reagert likt. Mange ser på 500g som en stor Abbor å det er kanskje få som har holdt i en 1kg's + Abbor. Så når dem blir så store som 2.7kg skal man ikke klage,,.... Jeg skal dit 100% når korona tilstandene blir normale. Kanskje ta en FS tur dit ?
 22. Kompis skal innom en butikk i morgen å prøve ut en ny snelle. Er det samme problem med den kommer han til å sende den i retur. De er ikke gratis eller av den billigste pris så ingen grunn til att dem skal være så tunge. Som jeg sa ble jeg små sliten av få kast. Å stå med no sånt no en hel dag ville vert et mareritt for meg.