Bonavar

Members
 • Content Count

  774
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Bonavar last won the day on May 1

Bonavar had the most liked content!

Community Reputation

152 Excellent

1 Follower

About Bonavar

 • Rank
  Ivrig bruker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg fisker mye der å det er veldig opp å ned... Det beste fiske er på Isen eller med båt.
 2. Bare å raportere å få svinet vekk fra FS.
 3. Bonavar

  Vinterbro

  Hope you not planing to eat the fish from Årungen ? The lake is not clean so you know that. You have Gjersjøen just around the corner for you near Tusen Fryd. I like that lake but it can be hard to fish there to. Try to look up the map in Ski komune. Or take the trip to Enebak if you have car ? Wish you the best of luck and welcome to Norway ,)
 4. Virket som denne trigget dem godt i går.
 5. Ja vi fant ut dette vi å med dårlig kroking. Men satt som et skudd med kystwobler. Tror det blir en tur ut i dag også ,)
 6. De tok på sluk men slapp ganske fort siden krokene var for store tror jeg. Husk Horngjel er land å tynn i munnen. Jeg byttet til kystwobler i farge sølv,sort og grønn den var de helt ville etter å ta. Virket som ultra treg gange trigget dem til å bite.
 7. Jeg slapp dem ut igjen ,) Men gøy å kjenne dem på kroken det nappa ganske bra. De fulgte jo etter på nesten hvert kast. De slipper lett synes jeg så jeg satt på kystwobler. Da satt dem mye bedre pg av flere kroker å ultra sakte gange. Mulig det blir en tur i dag også. De var fulle av melk også så dem skal nok gyte snart.
 8. Det har vert stille lenge nå men i dag fikk jeg Horngjel og Sild. Så også en Flyndre som fulgte etter. Gøy å kjenne å se aktiv fisk igjen. Fikk 2 ganske fine Horngjel faktisk. Er det noen som spiser disse ?
 9. Utstyr går jo veldig mye på hva man liker å fiske med. Å ikke minst hva man fisker etter ,) 2500 er en fin størrelse det til ditt fiske fra land. Du må nesten velge selv hva du skal kjøpe. Jeg elsker jo stenger med 10-30g kaste vekt til mye av det jeg fisker etter. Jeg ville kjøpt en 10-30g kastevekt å heller kjøpt tyngre/lettere neste gang. Jeg synes det er veldig gøy med mange forskjellige stenger å sneller. Lykke til med valg av stang
 10. Mange av oss har 10 stenger å 10 sneller om ikke mer 15-40g er noe stivt i mine øyne. Men det kommer så klart an på hva du fisker etter å hvor tunge sluker osv du bruker. Jeg kjøpte meg en ny 10' nå i 12-32g til lett sjø fiske som HA,SØ,Makrell fiske. Lengden er ok men kunne godt vert noe mer fleksibel. Kompis sto med en lignende stang du ser på nå å det blir altfor stivt for meg. Liker også små sneller fra 10 til max 25 egentlig. Har så klart noen 30 og 40 sneller men bruker dem så og si aldri.
 11. Om problemet er så omfattende burde vi jo bare forby fisking. Å i enda større grad forby å ta opp fisken. Jeg elsker å være ut langs sjøen eller i skogen men de fleste vannene er jo så og si utfisket. Vet du setter pris på den årlige Gjedde festivalen i Steinsfjorden @erik å garn fiske ,) ting setter jo sine spor om det er fritt frem til alt.
 12. Jeg er utrolig opptatt av catsh and release. Vi alle burde tenke mer på dette når vi er ute å fisker. Ikke bare tenk på fisk som mat men som en viktig del av øko systemet. Fisking for meg er så mye mer enn mat. Jeg finner ikke ord på hvor mye jeg får ut av å fiske faktisk det jeg spiser av fisk er dypt kroket å sjeldent noe mer enn det. Det er jo ikke bare Oslofjorden som er utfisket. Synd vi ikke tar vare på naturen og vannene rundt. Tror svenskene har skjønt dette å jobber mye hardere med fiskvård enn hva vi gjør ?
 13. He he takk for svar. De fleste på forumet vet tydelig hvis hva som skjer siden ingen har vist interesse. Mulig det er masse informasjon om dette uten. Men beklagelig vet ikke jeg så mye om temaet.