Bonavar

Members
 • Content Count

  728
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Bonavar last won the day on April 7

Bonavar had the most liked content!

Community Reputation

130 Excellent

About Bonavar

 • Rank
  Ivrig bruker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

3997 profile views
 1. Jeg har vel nevnt Abu reflex spinnere flere ganger om jeg ikke husker feil. Da er det farge (YP) vi får mest fisk på i flere vann 12g. Dette er en perfekt måte å søke eller av fiske større områder å vannlag på. Etter mye Abbor fiske må jeg si jigg fiske å drop shot er de 2 mest effektive måtene å fiske på. Har brukt mye store jigger tidligere men nå har jeg begynt å down size med lengder og vekt som ser ut til å trigge stor Abbor til å bite. Å helst i så naturlige farger som mulig. Kreps imitasjoner på jigg er også effektivt. Nå er sesongen i gang for fult snart så gleder meg til å poste noen bilder utover sommeren. Skitt fiske !!
 2. God morgen blir nok noen turer i sjøen på oss også. Sitter å ser på inspirerende video nå faktisk. Men i dag blir det en tur i skogen for å se om det er noen bitevillige Abbor. Kjøpt med mark om det er helt dødt ,)
 3. Noen på FS som driver med sosiale fiske treff da ? Klar jeg for en tur i sjøen eller en tur i skogen for å jakte på no Abbor å Gjedde ,)
 4. Noen som har planer i Påsken ? Selv har jeg siste jobb dag i morgen. Så blir det noen dager i skogen med camping og fiske... Utrolig stille nå i både sjøen å i vannene rundt Oslo. Så for min del blir nok bare dupp og mark fiske.. Tok en pen Abbor på Søndag men det var utrolig stille. Fisken spiser vel ikke så mye rett får den gyter heller ?
 5. Kult om det var noen som fant på noe som kunne skape/drive mer trafikk. Jeg skal prøve å gønne på i sommer med det jeg gjør best fiske Abbor ,) Konkurranser er alltid gøy,,..
 6. Er det noen som vet eller har noe fakta om fiske bestand og sjø liv i Oslofjorden ? Jeg har nå i 3 uker prøvd meg på SØ på ganske mange plasser uten napp. Jeg fisker med sluk men ser og hører gutta med flue heller ikke ser eller får noe. I dag traff jeg på en biologi forsker som sa han drev med filming av havbunnen i Oslofjorden. Resultatene var skremmende må jeg si. Han sa det var så og si helt dødt overalt. Det er noen få soner det er noe liv men ellers er det ganske dødt. Kanskje ikke noen grunn til å bruke flere timer 2-3 ganger i uka langs sjøen når det ikke er noe der ? Om det er noen som vet noe mer om det er jeg meget interessert. Er jo en grunn til att det ikke er lov til å ta opp Torsk og Sei. Men om det er så ille burde kanskje all fiske forbys ?
 7. Som jeg sa skal slukene brukes i marka eller sjøen ? Da må du selv velge vekt osv selv kompis ,) jeg postet noen av det jeg ville kjøpt mer enn det får jeg ikke gjort.
 8. Endelig er våren på vei å isen har smeltet på de fleste vannene rundt om. Jeg fisker mest Abbor og Gjedde men skal også prøve meg på SØ og HA i sommer. Har flere turer i sjøen allerede i år men ikke fått noen ting. Nok om det nå er det Abbor vi skal prate om Abboren kan være veldig bitevillig til utrolig sær. Ofte så gjelder det å få tatt de første kastene selv jo mindre du fisker alene. Om det ikke er noe napp å få så bør man gå videre jo mindre du kjenner vannet/plassen du fisker på. Abboren har ofte hot spots den står på om den ikke er ute å jager pelagisk fisk. Jeg har som regel med meg 2 stenger da slipper jeg å knyte om å skifte rigg hele tiden. Jeg bruker 7'7 fot stenger til dette fisket i 2-7g og 5-20g å 1000-2000 sneller med alt fra 0.13mm braid til 0.18mm mono. Ingenting er mer gøy enn å ta pen Abbor på lett utstyr. Ser på meg selv som en sportsfisker å setter ut det meste av fisken jeg får. Det hender fisken er dypt kroket å blør da tar jeg den som mat fisk men det er ikke ofte. Ekstra viktig å sette ut store individer siden dem ofte er hunnfisk å reproduserer til vannet. Da blir det ekstra gøy å komme tilbake neste gang å ha muligheten til å få dem igjen. Denne Abboren tok jeg på 6.8mm jigg shad imitasjon med 7g stand up hode.
 9. Enda en bomtur på meg i dag (2) faktisk fisket morgen og eftermiddag uten noe. Var en tur i skogen mellom slagene å tok en super pen Abbor. Gøy med en trøste fisk når alt annet ikke går som det skal. 1kg + Abbor er gøy
 10. Overasket over at du blir overtalt til å kjøpe en 3-15g stang å en 1000 snelle når du også sier du skal drive med lett sjø fiske. Dette blir noe stusslig/følsomt i mine øyne. Om du går inn på skittfiske ser du mye forskjellige sluk sett osv. Biltema har også en del å by på til en billig penge. Er det til salt eller ferskvann du skal ha ? Ble faktisk overasket over utvalget på biltema. https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskesluk/spinnere/acoustic-spinner-4-stk-2000033153 https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskesluk/wobbler/snake-wobbler-3-stk-2000033154 https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskesluk/jigg/soft-bait-2000037549 https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskesluk/spinnere/spinner-femunden-2000033510 https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskesluk/skjesluk/skjesluk-northern-light-5-stk-2000035460 https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskesluk/skjesluk/skjesluker-pointer-classic-4-stk-2000032012
 11. Vi gjør RECON nå å gleder meg til å poste bilde av min første SØ. Mulig det blir en liten tur ut i regnet i dag. Planer om å se om det er noe liv i Abboren eller kanskje Gjedda. Om Abboren er helt dø pleier jeg å endre til Gjedde fiske ,)
 12. Blanka i dag vi også... Som du sier virker havet helt dødt.
 13. Jeg var på enda en bomtur i dag... Triste greier må jeg si ,(
 14. Fikk du med deg seminaret ? Du skulle få en link tror jeg på mail så du kunne gå inn å se det igjen. Eller så ble mye nevnt i her https://www.asgeiralvestad.no/12-ting-du-ma-kunne-for-a-lykkes-som-sjoorretfisker/