Bonavar

Members
 • Content Count

  685
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Bonavar last won the day on April 2

Bonavar had the most liked content!

Community Reputation

118 Excellent

About Bonavar

 • Rank
  Ivrig bruker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

3611 profile views
 1. Hva med Abbor bestanden ?
 2. Velkommen til forumet. @erik har mye erfaring vet jeg fra Vansjø. Ta en titt på bloggen til gutta boys i Team Colibri der finner du mye fint. Har noen turer selv for mange mange år siden men da dorga vi bare. Ble mane finne Gjedder å noen Gjørs men ikke noe å skryte av. http://teamcolibri.blogspot.com/search/label/Vansjø
 3. Takk for svar men jeg ha ringen intensjoner om å isfiske nå. Jeg lurte mer på hvor @Fiskenoob fisket på isen siden han skrev det han skrev ,) Nå gleder jeg mer bare til at fisken er ferdig å gyte så den blir noe mer aktiv.
 4. Takk for svar har nå i mange år prøvd meg på både Texas og Carolina. Ikke fått noe særlig på noen av dem for å være 100% ærlig. Sikkert fordi jeg ikke har vert tålmodig nok til å fiske med det i dager og timesvis av gangen. Men dropshot er en dødelig teknikk som jeg kan anbefale til alle Abbor fiskere. Jeg har kjøpt meg end del stand up jigg hoder som jeg så vidt har begynt å bruke. Har bare fått Gjedde på dem til nå men Abboren er nok ikke langt unna ,) Av en eller annen grund virker det som vanlig jigg hoder velter over på siden å henger seg opp. Mens de stand up jigg hodene står opp på bunnen + at det virker som dem hopper over stein og trær som ligger på bunnen mye lettere. Jeg vet ikke om du eller noen av dere andre har erfaring med dem ? La med en link bare for å vise https://www.amazon.com/Owner-Ultrahead-Standup-Jig-Hook/dp/B00JEHF9R4
 5. Jeg er nok for sent ute. Som jeg skrev i innlegget til Erik så ser/høres det ut som leken er i full gang der nå. Utrolig stille med fisk som følger etter så jeg tror jeg må vente i 2-3 uker før det skjer ting.
 6. Hei jeg var i samme vannet i går. Da tok jeg turen å fisket rundt hele vannet. Jeg så to Gjedder som fulgte etter jiggen min de var begge to fulle av bitemerker. Hørte også masse plasking borte i den største delen av sivet. Så leken er i full gang i dette vannet også.
 7. Som du sier noen dager er det kanskje mer tiltrekkende med en kropp med mye/lite gange. Abboren er jo en fisk man aldri blir klok på. Høyt og lavt trykk påvirker også. Må si meg helt enig med deg Abboren er en utrolig fin fisk. Jeg blir ekstra gira siden den er så sær. Gjedde får man alltid men med Abboren er det noe mer tilfeldighet å prestasjon som teller. Om du vil dele noen gode Abbor vann med meg så setter jeg stor pris på det. Send meg en PM om du vil ,) Jeg slipper ut all fisk jo mindre dem er kroket stykt så vet du det... Små fisk opp til 300g går kanskje på grillen an gang i blant men alt over 500g skal ut. Håper vi ser mer sportslig fiske i Norge fremover. Du som blogger å har stor innflytelse på andre burde laget en rapport om det. Å fått det trykket opp i flere av fiske bladene som florerer rundt. Synes ikke det er stor nok fokus på dette i Norge. Flere vann er helt ødelagt å jeg tenker ikke bare på Abbor og Gjedde men Ørret,Laks osv. Synd hoved formålet til de flest er å ta opp alt som er av fisk.
 8. Takk for svar Erik. Tror du Westins Stanley the Stickleback er bra fordi den er en utrolig like enn ekte fisk eller blir det bare spekulasjoner ? Jeg har ikke fått noe serlig Abbor på Wobbler jeg heller. Men hender dem biter på Pencil lure topwater fra tid til annen. Er ekstremt gøy når Abboren å Gjedda tar helt oppe i overflaten. Hva bruker du av vekt på blyhodet å lengde på jiggen ? Jeg fisker mest fra land så da må jeg bruke minimum 10g bly for å komme mg lit ut så bruker jeg ofte jigg kropper fra 7-10cm. Når jeg dropshoter går jeg ofte ned til noe mindre jigger. Har du prøvd kreps imitasjon eller creature baits til dropshot ? Om ikke burde du prøve det ,)
 9. Vet dupp å mark er effektivt men synes det er mer gøy med jigg og spinn fiske. Takk som deler ,)
 10. Jeg er en stor fan av Abbor fiske selv om jeg ikke er den beste Nå er Persh Fight 2019 tilbake også. Se videoen nederst på siden om dere ikke har fått det med dere. For meg så er det jigg som gjelder året rundt å så klart Abu reflex spinner serien når fisken er mer aktiv om sommeren. Jeg leser å hører om at folk liker å trigge Abboren til å bite på forskjellige farger. Ser meg enig i det men når jeg bruker jigg virker det som den bare vil ha en farge. Er dette rart eller opplever noen av dere det samme ? Fargen som gjelder for meg er hvit kropp med sort rygg. Å om jeg bytter så skjer det veldig lite. Hører om flere som liker grønne,gule og røde farger på jiggen men det har jeg aldri fått noe på. Hva opplever dere når dere er ute å fisker målrettet etter Abbor. Å hva slags farger synes dere er det beste ? Nevn gjerne om dere fisker med vanlig eller offset jigg hoder osv. Det fins mange kulle design nå om dagen. Har selv kjøpt med noen stand up jigg hoder som jeg gleder meg til å prøve i sommer.
 11. Hei alle sammen. Jeg og en kompis tok en tur i går til et lite vann for å fiske Abbor. Men det bet jo så klart på no Gjedde også. Begge fiskene var helt utslitt etter å fått dem opp. Gjedda brukte utrolig lang tid på å komme til seg selv. Det samme med Abboren så det er sagt. Jeg kaster aldri fisken rett ut men holder dem i rygg/hale til de ar kommet seg. Dem så begge to helt friske ut å ga en liten fight på vei inn. Men dem lå lenge i toppen av vannet å bevegde seg på en rar måte. Jeg og kompis var begge enige om at dette ikke så bra ut. Min teori er at det er lek/gyting rett rundt hjørnet så kan det være begge fiskene var sliten å har spis lite ? Som jeg sier så så dette ikke bra ut å begge fiskene virket nesten syke. Men jeg ble glad når dem svømte ned i dypet etter kort tid ,) Noen som har eksakte datoer på når Gjedda og Abboren gyter ? Vi skal ta med båten å ekkolodd for å prøve å lokalisere fisken i påsken. Gøy å se om dem alle gyter på samme sted.
 12. Er jo flere steder som ødelegges helt pg av lovlig garn fiske. Se på Steinsfjorden foreksempel å årlig Gjedde festival. Er det mulig ? Sverige ligger lang langt foran oss med tanke på fiskevård/vedlikehold av vannene rundt oss. Der samler dem opp juletrær som senkes på bunn så Abboren får steder å leke/gytte/gjemme seg i fred. Har et favoritt vann der jeg kommer fra som jeg har prøvd noe lignende i. Men føler meg noe dum av å holde på med denslags uten lov fra kommunen osv. I Sverige virker det som soportsfiske er mye større. Virker som de fleste har skjønt tegninga med å slippe ut fisken. Jeg fisker ikke fordi jeg er sulten men fordi jeg liker å fiske. Om kort tid så er det nesten ikke vits å fiske i det hele tatt for alle vannene vill jo være tømt. Vi ser å merker effekten allerede.