Jump to content
Fiskersiden

klimekkk

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Bosted
  Sandnes
 • Interesser
  Havfiske, UV-jakt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

klimekkk's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

3

Reputation

 1. Hei, er det sjanse å få sild i Rogaland? Jeg fisker i flere år rundt Rennesøy men aldri får sild. Hvis jeg finer noe stim så det er kun små sei. Fisker med stang og små sabiki. Trenger tips! (er ikke interessert i garn fiske).
 2. Har 2 forskjellige tykkelser fra Simpleyi. Bruker de ganske mye i 2-3 sesonger nå og fortsatt ser ut som ny. Anbefaler. https://www.aliexpress.com/item/1005002953880648.html?spm=a2g0o.store_pc_groupList.8148356.20.2c6b7c2caoEHWl
 3. Det som du beskriver opplever jeg ofte men vanligvis kompass kalibrering hjelper med dette (ikke alltid). For meg det virker ut som kalibrering må utføres nesten hver gang etter motoren er frakoblet for mer en 2 uker.
 4. Viktig er å velge langt nok skaft! Jeg har den lengste (72") og av og til proppelen spinner i lufta når båten håper på bølger. Ved stille vann er den ca. 40cm under overflaten. BTW - Xi5-105SW har ikke fotpedal som standard men fjernkontroll.
 5. Det samme skjer med min Xi5 36V. Noen ganger det hjalp med å kalibrere på nytt andre ganger måte bare bytte fiskeplass da strøm/vind kombinasjon gjorde at etterhvert motoren ble bare dum og vridde seg rund flere ganger. Dette er dårlig programmert synes jeg. Motoren burde kjenne at den har rotert mer en 360deg i en retning og at den må vri tilbake... Genialt ideen med en sånn GPS styrt anker men den har flere barndom sykdommer. Minnkota har også de, så enten må man akseptere de eller vente på noe nytt. Merkelig at det ikke kom noe fra China ennå (Xiaomi etc.). Men, selv om den fungerer ikke ideelt er jeg er super fornøyd med den! Dypt vann fiske er bare lek nå.
 6. Hei, Jeg fisker ikke krabber med teiner selv men plukker dem mens jeg fridykker. Mest treffer jeg på sand, grov sand og skjell bunn. De finnes også på hardbunn og i mellom tare men betydelig mindre mengder. Sånn det er iallefall rund Ryfylke hvor jeg pleier å dykke oftest.
 7. Da er både HDSen og TM165 på plass. Trenger bare bedre vær til å teste det TM165 midlertidig montert på styrbord till båten skal tas på land om våren, men kjapt test rundt marina viste at den fungerer. Her er bilde med TM260 200kHz til venstre og TM165 til høyre.
 8. Ha! Det fungerer greit med å kopiere data fra tablet til mobil telefon (Android). Jeg hadde kopiert alt fra følgende mapper: \Navionics\BoatingHD\tiles\res\Processed \Navionics\BoatingHD\tiles\lsc \Navionics\BoatingHD\tiles\PlotterLink\Subscriptions \Tablet\Navionics\BoatingHD\tiles\PlotterLink Er litt usikkert om det er alle 4 mapper som må kopieres, da jeg gjorde det med en gang, men resultat er at nå alt SonarChart Live data er tilgjengelig også på mobilen. Fint å ha backup i tilfelle noe skjer med tablet.
 9. Det hadde jeg lest om (til og med på Team Colibri bloggen), men alt innlegg var noen år gammel, så lurte jeg om det skjedde noe forandringer i det siste. Det er snakk om saltvann, så data blir ikke oppgradert på Navionics sin kart. Sikkert livechart data ligger i en mappe på tablet. Er det mulig å kopiere filer fra tablet til feks mobil som en backup?
 10. Hei, I dag det var den første fiske tur med ny leketøy (HDS Live). Ekkolodd ble koblet med Boating app på tablet og den samlet mye dypde data fra SonarChart Live. Problemet er at jeg kan se det kun på den tablet. Da jeg sjekket appen på mobil ser jeg kun markorer fra dagens tur, ikke oppdaterte sonar chart data. Jeg trodde at det skal være tilgjengelig på alle mobile enheter som er pålegget på min Navionics konto (til å med ChartViewer på PC) men nei, det ser ut at data er lagret kun på tablet og ikke på Navionics sin server. Klarer ikke å finne "upload" knappen i appen. På Navionics sin side finner jeg kun info om hvordan å lagre det på Navionics aktive kort. Er det mulig å laste opp data til Navionics? Team Colibri - dere er sikkert eksperter i det
 11. Har ikke bilder men om været blir brukbar nå i helgen skal jeg ta noe bilder. Ikke så mye fisk i Stavanger område nå i vinteren, men kanskje finner noe. Jeg vurderte om å fjerne den kile som hadde montert på slik at det blir lit mer vinkel på den, men er red at det blir bare verre. Problemet er at jeg har ikke båt henger og må betale hver gang for å få båten ut av vannet. Så, pga at jeg er "cheap" har 1 sjanse hvert år til å justere på det når jeg tar service på motoren. Pleier å gjøre det om våren derfor startet jeg den tråden nå. Etter lit mer lessing tror jeg at SS 3D er ikke noe som passer mitt bruk, men TM165HW ser interessant ut som som tillegg til TM260.
 12. Aldri sett sånn bilde på min ekko. Enten enkelte fisk eller en stor klump med farger om det er stim. Bunnen holder ganske godt til ca. 15 knop også på dypere vann so tipper jeg at vinkel er korrekt, men kanskje ikke helt perfekt, da jeg la merke til å få små buer istedet for prikker da jeg kjører med Motorguide istedet for hoved motor (baugen ikke går opp).
 13. Ok, da går jeg for 9" uten 3in1, tester TM260 forst og så bestemmer om den skal erstattes eller supplementeres med noe annet.
 14. Takk for svaret! Jeg er på forumet i noen år nå, men er en av de som sitter stille istedet for å si noe en har ikke peiling på Visste ikke at TM265 må kobles i 2 porter, dvs ikke noe vits å bruke penger på annen giver om man planer å bruke den (på 1 unit). Planen min er å prøve først hvordan det blir med TM260 på den nye ekkoloddet og så vurdere bytte til TM265. Den er ikke perfekt nå på HDS gen2. Får prikker istedet for buer og tviler på at det er pga montering vinkel. Men, samtidig ville ha noe som egner seg bedre til grunnere vann derfor tenkte å kjøpe Live med 3in1. Sier du at SS 3D er bedre enn 3in1? Leste ikke mye om den da jeg trodde at den teknologien egner seg bedre til ferskvann eller veldig grunt saltvann. Må lesse litt mer... Angående skjermen - blir det bedre bilde på tablet som er koblet til 9" enn 7" eller blir det likt?
 15. Hei, Har lyst til å oppgradere ekkolodd fra HDS 5 gen2 (med Airmar TM260) til HDS Live, men er usikker om jeg vil betale ekstra 6,5k for 9". Kanskje 7" er stor nok til min bruk? Ja, det er subjektiv men kanskje det er bedre ide å kjøpe 7" og bruke tablet som mirror screen. Har en 10.1" Galaxy Tab liggende og den har langt bedre oppløsning enn HDS Live, både 7 og 9. Vil den vise mer detaljer enn HDSen eller blir det eksakt same bilde, bare skalert op? Jeg har en pilothouse type båt så ekkolodd betjening uten å måtte gå inn i kabinen blir også fordelen med å bruke tablet. Liker best dypt vann fiske, men av og til fisker jeg også på 20-50m dypde. TM260 egner seg ikke best til det og derfor skal ha 3in1 i tillegg til den. Hvis jeg bruker mindre penger på selve ekkoloddet (7" istedet for 9"), så det blir mer aktuelt med å oppgradere TM260 til TM265LH - utgjør det stor forskjell? Innspill?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.