fiskebaronen

Members
 • Content Count

  238
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About fiskebaronen

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Volda, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vanlegvis vender sjøauren tilbake til sjøen etter gyting. Men det skjer vel ikkje alltid? Kan ein sjøørret finne seg så godt til rette i ferskvatn at den slår seg ned der? Evt at den blir i vatnet nokre år før den drar tilbake til sjøen.
 2. Eg har kjøpt 2-300 sildeslukar på Aliexpress. Kjøper utan krok. Ca 10 kr stykk. Kvaliteten er minst like god som på sølvkroken.
 3. Eg har budd både i Kristiansand og Sunnmøre og eg er ikkje i tvil. Sunnmøre er klart best på sø. Det vrimlar av sjøørret her. I Kristiansand fiska eg mykje, men klarte kun å bryte kilos grensa fattige 2 gongar på eit år. Du må kanskje vere villig til å køyre litt. Eg får i alle fall mengder her.
 4. Eg bruker som sagt str 14 krok som er ganske liten, og føler at det skal lite til for at den rettar littegrann ut når eg setter i botn. Då tørr eg ikkje bruke den meir. På fast ørret er det ingen problem med utretting. Heller ikkje på mellomstor laks. Eg har ca 1500 ørretslukar, men bruker no spesialopplegg slik at eg fiskar med same treblekrok heile tida uansett om eg bytter sluk. Då slepp eg å bytte så ofte.
 5. Kva som er godt nok er høgst diskutabelt. Dersom ein krok gir 5% betre krokingsprosent vil ein neppe merke det særleg, men over tid gir det meir fisk. Eg ønsker å fiske med det som eg veit er bra. Problemet er at det går med ein haug av treblekrokar til ørretfiske. Det bør byttast ofte og då blir det dyrt. Hadde vore ein fordel om nokon visste om ein krok som er like skarp som owner berre billigare. Mykje kveiteprat her. Då gjelder heilt andre ting enn til mitt ørretfiske som stort sett dreier seg om fisk frå 500 til 2000g.
 6. Fekk du fisk? Eg bur i Volda. Kan gi deg gode tips om du sender meg personlig melding.
 7. Sjølv om eg bruker krok str 14 har eg aldri opplevd å rette ut krok på ørret. Har då prøvd både vmc og owner krok på sjøørret på 3,4kg og laks på 4,0. Eg ønsker primært ein krok som Krokar godt og er sylskarp.
 8. Eg tenker å kjøpe inn ei større mengde treblekrokar i str 14 for å bruke til slukfiske. Eg har hatt mykje suksess med Owner st bc36 str 14, men dette er ein relativ dyr sak på ebay. Finst det ein annan treble som er like bra, berre billegare?
 9. Eg er på jakt etter minst 100 treblekrokar i str 14. Treblekrokane eg er på jakt etter er Owner ST 36 BC. Eg har leita litt på ebay, men finner berre i 8 pakk. Er det nokon som veit kvar eg kan få kjøpt store pakkar med dette for å spare litt pengar?
 10. https://www.angelcenter-kassel.de/ruten/forellenruten/sportex-exclusive-trout-forellenruten.html
 11. Eg tenker å kjøpe meg ei ny slukstang til fjellfiske. Formålet er å kaste ein 20g sildesluk ca 100 meter. Eg har tidlegare forsøkt fleire typer stenger. Sist Milo Green spirit 12 " 10-30g. Eg syns stanga ikkje lever opp til forventningane mine når det gjelder kastelengde. Eg har vurdert Sportex exclusive trout 13". Stanga bør vere lett slik at det ikkje blir så tungt å fiske med den. Har prøvd ei Kinetic stang som kasta langt, men som dessverre var så tung at ein blir sliten av å fiske med den ein heil dag. Er det nokon som har tips?
 12. Eg skal ha meg ny håv med GUMMINETT. Den må vere: 1) Teleskop med minst 150 cm utslått og max 50 cm sammenpakka. 2) Lett å feste til ryggen 3) Lett å slå opp med ei hand 4) Lav transportvekt. Forslag til kva eg bør kjøpe?
 13. Eg har søkt litt på nettet, men det er ein jungel. Er det nokon som har ei enkel illustrert oversikt over vanlige parasitter i ørret?
 14. Om kastelengde er einaste kriterium bør vel begge desse snellene duge fint. Eg har stradicen (FB) i 5:1 utveksling. Kva snøre bruker du? Her er det mykje å tene på kastelengde.
 15. Eg har no kjøpt meg to billege polaroidbriller på ebay. Brillene er gule i glaset. Med vanlege polaroidbriller blir ein dataskjerm/mobil svart når eg ser skjermen på sida. Det skjer ikkje med desse brillene. Skjermen blir berre mørkare gul. Eg har prøvd brillene på fisketur, og då syns eg dei er mykje dårlegare enn andre briller. Har prøvd å ta av å på briller å sett ned på same punkt i vatnet. Dei gule brillene er mykje dårlegare. Er det nokon som kan gi meg ei forklaring på dette? Sidan same fenomenet skjer på to ulike briller kan ein ikkje berre skulde på at det er billigbriller. Eg har tidlegare kjøpt billige polaroidbriller på biltema, og dei har funka heilt fint. Eg klarer heller ikkje å sjå noko polaroidfilter i brilleglasa på dei gule brillene.