fiskebaronen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  229
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

3 Neutral

Om fiskebaronen

 • Rang
  Medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Volda, Norway

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. fiskebaronen

  Skal kjøpe kastemaskin 13 fot

  https://www.angelcenter-kassel.de/ruten/forellenruten/sportex-exclusive-trout-forellenruten.html
 2. fiskebaronen

  Skal kjøpe kastemaskin 13 fot

  Eg tenker å kjøpe meg ei ny slukstang til fjellfiske. Formålet er å kaste ein 20g sildesluk ca 100 meter. Eg har tidlegare forsøkt fleire typer stenger. Sist Milo Green spirit 12 " 10-30g. Eg syns stanga ikkje lever opp til forventningane mine når det gjelder kastelengde. Eg har vurdert Sportex exclusive trout 13". Stanga bør vere lett slik at det ikkje blir så tungt å fiske med den. Har prøvd ei Kinetic stang som kasta langt, men som dessverre var så tung at ein blir sliten av å fiske med den ein heil dag. Er det nokon som har tips?
 3. fiskebaronen

  Teleskophåv med gumminett

  Eg skal ha meg ny håv med GUMMINETT. Den må vere: 1) Teleskop med minst 150 cm utslått og max 50 cm sammenpakka. 2) Lett å feste til ryggen 3) Lett å slå opp med ei hand 4) Lav transportvekt. Forslag til kva eg bør kjøpe?
 4. fiskebaronen

  Parasitt i ørret

  Eg har søkt litt på nettet, men det er ein jungel. Er det nokon som har ei enkel illustrert oversikt over vanlige parasitter i ørret?
 5. fiskebaronen

  Shimano Stadic 2500 c14 eller Daiwa Certate 2500?

  Om kastelengde er einaste kriterium bør vel begge desse snellene duge fint. Eg har stradicen (FB) i 5:1 utveksling. Kva snøre bruker du? Her er det mykje å tene på kastelengde.
 6. fiskebaronen

  Polaroidbriller som ikkje verkar

  Eg har no kjøpt meg to billege polaroidbriller på ebay. Brillene er gule i glaset. Med vanlege polaroidbriller blir ein dataskjerm/mobil svart når eg ser skjermen på sida. Det skjer ikkje med desse brillene. Skjermen blir berre mørkare gul. Eg har prøvd brillene på fisketur, og då syns eg dei er mykje dårlegare enn andre briller. Har prøvd å ta av å på briller å sett ned på same punkt i vatnet. Dei gule brillene er mykje dårlegare. Er det nokon som kan gi meg ei forklaring på dette? Sidan same fenomenet skjer på to ulike briller kan ein ikkje berre skulde på at det er billigbriller. Eg har tidlegare kjøpt billige polaroidbriller på biltema, og dei har funka heilt fint. Eg klarer heller ikkje å sjå noko polaroidfilter i brilleglasa på dei gule brillene.
 7. fiskebaronen

  Fotokromatiske solbriller

  Eg skal kjøpe polaroidbriller til å bruke i overskya vær og skumring. Skitt fiske anbefaler fotokromatiske briller. Nokon som har erfaring med det?
 8. fiskebaronen

  Fireline ultra 8

  Er det nokon som har erfaring med denne lina? Vurderer å fylle ein spole med 0,10mm. Reklamen skryter veldig av snøret, men om det er så bra i praktisk fiske er eg litt tvilande til.
 9. fiskebaronen

  Treg sveiv på ny Stradic FB

  Eg høyrer ein metallisk lyd når eg sveivar. Den same lyden høyrer eg på technium også, men den er sterkare på stradicen. Kan det vere stanga som går opp i spolen det er noko galt med? Hadde på litt ekstra olje, og eg syns snella vart betre.
 10. fiskebaronen

  Treg sveiv på ny Stradic FB

  Eg kan stoppe sveiva i denne posisjonen utan at den glir ned. Det kan eg ikkje på Technium snella mi. Der vil den alltid gli ned når det stoppar.
 11. fiskebaronen

  Treg sveiv på ny Stradic FB

  Tok av sveiv og spole og snurra rundt bøylen. Gjorde det same med technium snelle. Stradic var tregaste. Eg prøvde å smøre stanga til spolen utan hell. Andre plassar eg kan smøre?
 12. fiskebaronen

  Treg sveiv på ny Stradic FB

  Eg er veldig klar over det, men er det nokon som har eit tips?
 13. fiskebaronen

  Treg sveiv på ny Stradic FB

  Eg kjøpte meg to nye Stradic FB på Aliexpress til meg og ein venn. Vennen min var nøgd med si snella, men mi snelle var litt treg når eg sveiva. Den har utveksling 5:1, men følses overraskande treg når eg sveiva. Eg har mange andre shimanosneller ( Twinpower, stradic, super gt, Sahara, Exage, Sedona +++) og ingen av dei er så trege som denne. Alt ser heilt og fint ut på snella. Eg har prøvd å ta av spolen, men det blir ikkje noko betre. Eg har testa kor mange gongar eg får sveiva til å gå rundt når eg snurrar alt eg kan. Då går den ca 4 gongar rundt før den stoppar. Eg syns også eg kan ane ein liten metallisk lyd når eg sveivar. Kva bør eg gjere med dette? Er det noko enkelt eg kan prøve for å dianostisere problemet og evt fikse det. Eg har skrive til Aliexpress og sendt video av korleis den er å sveive med, men reknar ikkje med eg får noko hjelp der. Har også skrive ein mail til Elbe Nordmark, men det tar vel litt tid før dei svarar no i jula. Eg er ganske sikker på at snella er orginal og ikkje ein kopi. Har kontrollveid den, og den var då 192g. (Oppgitt vekt er 190g str 2500). Tar shimanoservice inn sneller som ikkje er kjøpt i Norge? Håper nokon kan hjelpe.
 14. Eg har brukt vmc treble str 12 til ørretfiske med sluk denne sesongen. Typen har vore vanleg brune ferskvannskrokar. Eg bestilte 200 stk identiske treblekrokar som eg hadde, men dette var ein saltvatntype med galvanisering. Eg syns eg kan ane at krokane er litt mindre kvasse. Kva erfaringar har folk med galvanisering av krokar? Gjer det at spissen blir mindre kvass?
 15. fiskebaronen

  Polaroidbriller til bruk i skumring

  Lurt tips. Kan kanskje funke. Har du prøvd sjølv?