fiskebaronen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  223
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

3 Neutral

Om fiskebaronen

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Volda, Norway
 1. Fotokromatiske solbriller

  Eg skal kjøpe polaroidbriller til å bruke i overskya vær og skumring. Skitt fiske anbefaler fotokromatiske briller. Nokon som har erfaring med det?
 2. Fireline ultra 8

  Er det nokon som har erfaring med denne lina? Vurderer å fylle ein spole med 0,10mm. Reklamen skryter veldig av snøret, men om det er så bra i praktisk fiske er eg litt tvilande til.
 3. Treg sveiv på ny Stradic FB

  Eg høyrer ein metallisk lyd når eg sveivar. Den same lyden høyrer eg på technium også, men den er sterkare på stradicen. Kan det vere stanga som går opp i spolen det er noko galt med? Hadde på litt ekstra olje, og eg syns snella vart betre.
 4. Treg sveiv på ny Stradic FB

  Eg kan stoppe sveiva i denne posisjonen utan at den glir ned. Det kan eg ikkje på Technium snella mi. Der vil den alltid gli ned når det stoppar.
 5. Treg sveiv på ny Stradic FB

  Tok av sveiv og spole og snurra rundt bøylen. Gjorde det same med technium snelle. Stradic var tregaste. Eg prøvde å smøre stanga til spolen utan hell. Andre plassar eg kan smøre?
 6. Treg sveiv på ny Stradic FB

  Eg er veldig klar over det, men er det nokon som har eit tips?
 7. Treg sveiv på ny Stradic FB

  Eg kjøpte meg to nye Stradic FB på Aliexpress til meg og ein venn. Vennen min var nøgd med si snella, men mi snelle var litt treg når eg sveiva. Den har utveksling 5:1, men følses overraskande treg når eg sveiva. Eg har mange andre shimanosneller ( Twinpower, stradic, super gt, Sahara, Exage, Sedona +++) og ingen av dei er så trege som denne. Alt ser heilt og fint ut på snella. Eg har prøvd å ta av spolen, men det blir ikkje noko betre. Eg har testa kor mange gongar eg får sveiva til å gå rundt når eg snurrar alt eg kan. Då går den ca 4 gongar rundt før den stoppar. Eg syns også eg kan ane ein liten metallisk lyd når eg sveivar. Kva bør eg gjere med dette? Er det noko enkelt eg kan prøve for å dianostisere problemet og evt fikse det. Eg har skrive til Aliexpress og sendt video av korleis den er å sveive med, men reknar ikkje med eg får noko hjelp der. Har også skrive ein mail til Elbe Nordmark, men det tar vel litt tid før dei svarar no i jula. Eg er ganske sikker på at snella er orginal og ikkje ein kopi. Har kontrollveid den, og den var då 192g. (Oppgitt vekt er 190g str 2500). Tar shimanoservice inn sneller som ikkje er kjøpt i Norge? Håper nokon kan hjelpe.
 8. Eg har brukt vmc treble str 12 til ørretfiske med sluk denne sesongen. Typen har vore vanleg brune ferskvannskrokar. Eg bestilte 200 stk identiske treblekrokar som eg hadde, men dette var ein saltvatntype med galvanisering. Eg syns eg kan ane at krokane er litt mindre kvasse. Kva erfaringar har folk med galvanisering av krokar? Gjer det at spissen blir mindre kvass?
 9. Polaroidbriller til bruk i skumring

  Lurt tips. Kan kanskje funke. Har du prøvd sjølv?
 10. Finst det rimlege polaroidbriller med lite soldemping til bruk når det er litt skumring? Syns ofte brillene eg har prøvd blir for mørke.
 11. Kjøpe Stradic snelle på ebay

  Det kan godt vere eg finner eit bra blackfriday tilbud. Godt tips. Eg får vel ikkje både toll og moms? Er vel kun moms eg må betale. Trudde det kun var klær det var toll på.
 12. Kjøpe Stradic snelle på ebay

  Eg tenker å kjøpe shimano stradic ci4+ FB på ebay. Denne kostar 4000,- veil i Norge, men på ebay får eg kjøpt den for 1500 (pluss moms). http://www.ebay.com/itm/Shimano-Stradic-Ci4-2500-FB-HG-Spinning-Reel-Ultra-Light-Fishing-FREE-SHIPP-/192270243606?epid=2254774987&hash=item2cc4331716:g:H30AAOSwynRZvih- Er det trygt å kjøpe snelle på ebay, eller risikerer eg å få piratkopiar og feil modell? Kva erfaringar har folk? Det er ein del pengar på å kjøpe den ebay i forhold til nettbutikk i Norge.
 13. Eg har hatt ei twinpower snelle i mange år (kanskje 10?). Den byrjar å skrante litt, og eg ser meg om etter ei ny snelle. Snella skal brukast til storørretfiske på fjellet. Eg har sett på diverse alternativ. Mest aktuelle er kanskje shimano biomaster fb evt stradic ci4. Kva snelle er best? Stradic har billegare veil pris og er i utgangspunktet modellen under biomaster, men er nokre år nyare. Kan den likevel vere betre enn biomaster? Eg vurderer også vanquish, men lurer på om eg i praktisk fiske vil oppleve den som betre. Fryktar at det blir mest snobberi. Er det andre sneller som kan vere aktuelle? Tenker på sneller med veil pris ca 3000-6000,- Eg har ikkje bråhast og tenker å vente på eit bra tilbud.
 14. Guideline seatroutspoon 10g

  Eg er på jakt etter seatroutspoon 10g, men finner den ingen plass. Fant sluken på aktivfiske, men ser ut til at nettbutikken er lagt ned. Noko som veit kvar eg kan kjøpe? http://32015.kundesider.info/nb-NO/produkter/sportsfiske/sluk/guideline-sluk/guideline-seatrout-spoon-10g-sluk.aspx
 15. Ekstra auger på sluk

  Takker. Denne tråden kan slettast.