Gå til innhold
Fiskersiden

Laserlassie

Medlemmer
  • Innholdsteller

    33
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Laserlassie

  1. Hei!

    Har nettopp kjøpt meg en Scott Radian #5 8,6" og lurer  på å kjøpe en line til den stanga. Har per nå en SA SBT, den er fin mtp kort klump og underhåndskast, men syntes den faller litt kort når jeg skal rekke litt ut, vurderer å prøve en Mastery MPX, hva tror dere? 

  2. Litt sent svar kanskje, men mitt tips er å flytt fisketiden til 03-0900. Opplever som regel at fisken er mer bitevillig på morran da vannet har fått lenger tid til å kjøle seg og kanskje fisken er mindre skremt etter en rolig natt. Ellers er sø fisket dårlig midt på sommeren, sats heller på havabboren. Om du skal fiske SØ i skumringen så bruk mørke fluer som gir silluett mot himmelen, fisk med synkeline på steder hvor du får fisket av kanter ned til dypet. Varier inntrekket, men i hovedsak trekker jeg med begge hendene, kanskje litt saktere når det er mørkt. Fiskeimitasjoner som clouser, jiggy og teppesild er fine, i Oslofjorden er det mye brisling som har ett grønnskjær så jeg bruker mye grønt når jeg binder. Ellers så er vaskebjørnen en ganske fin flue til det meste, fikk nettopp flere pene havabbor, jeg tok med meg en hjem til middag og den hadde magen full av krabber. Skal du fiske havabbor så prøv og ikke ta med deg alt du får, er ikke en veldig sterk bestand i Oslofjorden. Skitt fiske. 

    • Like 1
  3. Ett par vann i østmarka som er fint for unge og utålmodige fiskere. De ligger i underkant av 3km fra Bysetermosen parkeringsplass og huser ørret i klasse 300 - 600 gram. Fint for nybegynnere med flue og. 

    https://www.google.com/maps/place/Søndre+Kjerrmåsatjern/@59.81578,10.9908955,18z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4641613152d66767:0x7b54a99e6dc207e3!8m2!3d59.8156586!4d10.9922463

    https://www.google.com/maps/place/Nordre+Kjerrmåsatjern/@59.8225515,10.9840236,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4641614aa42e2fd3:0xfede65f671827f6f!8m2!3d59.8226259!4d10.9860519

    Generelt bør du satse på de vannene i tofa-boka med dobbel fiskemarkering, boka er godt oppdatert og skal veldig mye til å bomme på de vannene. Akkurat midten av juli er kanskje ikke beste tida for ørretfiske, men hvis du tar turen opp mot Hakadal så bør du kunne klare å leite frem en del fine vann i kartboka di.

    Kartblad 9 om jeg ikke husker feil inneholder en del fine vann som ligger i ok gang avstand fra Movann togstasjon (der kan du parkere). 

  4. Hi!

    I have lived my entire life in the Oslo-fjord and local fish has been part of my diet all my life. I don't live in Oslo at the moment,except holidays, but when i do i generally fish and eat all the fish i decide to bring home. As for cod, the cod is not allowed to catch in fjord for the moment due to a heavy downfall in the population so it needs to be released. Anyways, i would not hesitate to eat any fish from the fjord, except maybe very close to the different large piers. 

  5. Jeg så tre typer vak, tidlig på kvelden, 2200 ish, var makrellen og skremte opp småfisk som hoppa, så stimene passere 1 meter fra meg, i 23 tiden så vaket det inne på grunna (1-2 meter) veldig forsiktig, minnet om ørret som spiser klekkere og ut på natten så så det ut som små fisk som prøvde å svømme med hode over vann (av mangel på bedre ord), dette var på 5-8 meters dyp over en marbakke. Dette kan så klart ha vært lyr/sei etc., men jeg velger å håpe noe av det var ørret :lol:

  6. Hei!

    Jeg har vært på noen turer nå etter sjøørreten (5-6). Hovedsakelig har jeg fisket i juni og da på enten stigene eller synkende vann rett før sola går ned til ut på natten og rett før sola går opp. Jeg har flere ganger sett fisk som er oppe og jager eller vaker. Senest i går natt stod jeg på ett skjær i Oslofjorden og fisket, jeg brukte en #7 med flyteline ( har også intermediate, men lest at flyt er bedre på sommer/varmt i vannet) og 14 fot fortom, jeg fisket med det meste, pattegrisen, tanglopper, sort wooly med gullhode. Det vaket en del fisk og på ett tidspunkt hadde jeg på en ganske pen. MEN, jeg fisket i nesten 5 timer og det var kun den ene som bet på wooly buggeren, jeg kastet på vak, ved siden av vak, langs land, inn på grunna, ut på dypet ( over alt). Jeg varierte inntrekket fra ekstremt kjapt til sakte og rykk og napp (handtwist med loppa). Dette var første turen jeg kjente ørret i andre enden, men ikke første gang jeg så fisk. Kan legge til at det var en del stimer med makrell tidlig på kvelden. I går var det helt blikk stille vann og fisken vaket "jevnlig".

    Jeg skjønner ikke helt hva jeg gjør feil, men er det noen som har noen tips og komme med? Jeg er ingen mester fluefisker, men får nå ørret i ferskvann jevnlig, men den salte står jeg uten. 

     

    PS: Jeg fisker hovedsakelig i indre Oslofjord langs Nesodden-landet så hvis noen har noen lokal-tips tas det gjerne i mot enten her eller på PM :)

  7. Hei, er på utkikk etter en ekstra snelle til en #6er stang jeg har. Har da sett på disse kassett systemene som finnes da stanga brukes som streamer stang og det er fint med litt forskjellige liner, er det noen som har prøvd Greys QRS? Settet er jo "billig" om man kan si det slik, men noen med erfaringer som har noe de vil komme med? 

  8. Hei alle talentfulle fiskere her på forumet. Jeg er ganske fersk på sjøørret fiske, det vil si det eneste jeg har fått er en liten mens jeg fisket makrell... Er ganske aktiv på fluefiske etter brunørret, og i år har jeg lagt penger i ny snelle og clear line samt fluer. Har vært på ett par turer de siste ukene, dratt ned i kveldinga, fisket på synkende vann og så sovet på svalberget til stigende igjen. Første turen så jeg noe fisk som hoppet og hørte plask, men ingen som beit, i dag morges var det helt dødt. Spørsmålet mitt er om noen har fått noe særlig ørret i fjorden denne sommeren? Har jo vært unormalt varmt med sjøtemp oppi 25 grader. Jeg fisker hovedsakelig fra Nesodden og har bare fisket i Bunnefjordsiden etter SØ, om noen har noen tips som de ikke vil dele med alle tar jeg gjerne i mot en PM hehe, kanskje jeg har noe å dele tilbake i andre deler av landet, bor hovedsakelig i Trondheim. Om noen har tips på havabbor i Bunnefjorden eller andre siden takker jeg pent ja til det også..

    Takk til alle som svarer og skitt fiske. 

  9. Takk for svar! Hvordan er mulighetene for fluefisking der? Leverer sluttoppgave på studiet i slutten av mai og kunne tenkt meg en natt eller to i telt og fisking etter, har du eventuelt noen andre forslag? Har ikke bil, men med buss og sykkel kommer man seg langt.

  10. Hei! Forstått det slik at Store- og Lille-Leirsjøen ble åpnet for fiske for noen år tilbake, men jeg klarer ikke finne noe om hvordan fisket er der (ørret altså), er det noen som har noen fangstrapporter eller lignende? 

    Takk for svar! 

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.