Jump to content
Fiskersiden

Aane

Members
 • Posts

  38
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Aane

 1. Aane

  Kystmeite Salhus

  Tusen takk! Var nett å henta den
 2. Aane

  Kystmeite Salhus

  Supert! Tusen takkTakk for tipset om pullyen. Var innom der igjen for for ei veke sidan. Blei ingenting, men brukte berre reke på denne turen òg så kanskje det burde fortelle meg noko. Men fekk iallfall selskap på
 3. Aane

  Kystmeite Salhus

  Hei hei! Ja, eg har fått testa ut kaien, ikkje den andre staden. Har overraskande nok ikkje mista noko takkel der enno. Vore ein tre-fire turar tenkjer eg. Litt hai og ei to-kilos lange er det eg har å vise til. ja, eg fann aldri igjen den regnjakka, så det er der den var!
 4. Hei hei. Eg har tenkt å prøve ut Salhus. På jakt etter fin lange/brosme og verken Steinestø eller Breistein fungert så langt. Fått mykje hai og ei hyse, men ikkje lange/brosme. Hadde eigentleg prøvd å fiske på stad 2 på biletet mitt, men det virka som alle snakker om den gamle fergekaien. Er det botnen som er betre der? Botnen er òg grunnen til at eg ikkje har prøvd Salhus enno, ettersom eg har høyrd den eter takkel (sjølv om det er noko betre om ein sikter på brua). Er det nokre triks til å fiske på denne plassen?
 5. Åttande tur Denne morgonen starta me på Ormhilleren. Vinden tok i, men det var ikkje noko regn så det var leveleg. Fekk noko pir og ein liten lyr på aktivt fiske, men agnet låg for det meste stille på botnen. Etterkvart som vinden tærte på motivasjonen så flytta me oss mot Algerøyna. Fann mange spor på at dette var ein populær plass for meitefiskerar, men diverre hadde me sløst ein del tid på køyring så det blei berre ein liten time her. På den timen var det mykje bevegelse i stanga mi, men diverre var nok syndarane for små til å bite over. Men fekk litt nytt agn, hadde ein havørn som kom for å helsa på, og har testa ein ny plass
 6. Tusen takk for godt og utfyllande svar! Eg tenkjer at det vil vere greit å det med seg på turen. Så kan eg heller bruke det for å auke trua litt om det går tregt.
 7. Eg har eigentleg tenkt å ta turen til Ormhilleren med ein kompis på fredag, men eg ser at det skal blåse ganske sterkt frå sør så vil gjerne ha ein annan plass i bakhand om det blir for surt. Om nokon veit om ein gøy plass som kan funke greit når det bles frå syd så sett pris på tips. Har kikka litt på sjøkart, men finner ikkje noko særleg informasjon om type botn.
 8. Har ei utruleg grei kone, og ei dotter som sover relativt godt! Prøver å behandle fisken så fint som mogleg. Men skal prøve å finne ein betre plass å plassere fisken, eller kanskje ta med meg noko.
 9. Sjuande tur Me prøvde oss på Breistein igjen i kveld. Blei to hågjel denne gongen. Var og ein og annan bortpå åtet. Ikkje noko anna denne gongen. Var der i ein tre timar. Håper å få til ein tur seinare i veka, men då blir det nok på Ormhilleren
 10. Sjå der ja Eit forhistorisk monster:)
 11. Eg trur eg alltid vil ta turen ut å fiske om moglegheita er der, flo eller fjære, men er generelt nyfiken på det meste.
 12. Eg er veldig fan av tankegangen om å halde det enkelt, når det kommer til alle aspekter av livet Kjem nok til å teste det ut, berre fordi eg er nyfiken, men det blir i tillegg til naturleg agn. Tenkte å prøve attraqua spice torsk om eg finn det ettersom eg er keen på torskefisker.
 13. Kva meiner du med ekte greier? Eg tenkjer å bruke det i tillegg til naturleg agn.
 14. Hoi! Satt her heime og kom på at den litla jenta mi hadde ei flaske tran me hadde gitt opp. Vurderte først å teste det ut direkte på agnet på neste tur, men så tenkte eg at å fryse ned terninger av det (fast i ein stor svivel eller noko) kanskje kunne ha noko for seg Etterkvart så innsåg eg at det var nok andre som hadde tenkt på dette før meg, og det jekka meg ned nok til å søke litt på forumet. Attraqua var det er fann mest om. Er dette noko ein får kjøpt over disk (Campelen?), eller må ein på verdsveven? Og funkar det?
 15. Oi! Sjå det! Mykje fin fisk Ein blir med ein gong meir gira når ein ser kva som finnes der ute. Ein fin lysing hadde absolutt vore kult, og sjølvsagt òg havmus.
 16. Kjekt å høyra. Verkar som sida ikkje lenger så stor som den har vore før ifølge det folk seier, men eg synes iallfall det er mange hyggelige og lærerike kommentarar her inne!
 17. Sjette tur Køyrde tilbake til Tellevikabukta i dag. Hadde med meg ein kompis denne gongen, så det var tre stenger agna med makrell denne kvelden. Var ganske stille, men det var nokre forsiktige napp som endte med ein hågjel, som var veldig kjekt Utanom dette var det dødt. Eller kompisen min tømde bukta for sjøpung. Me var vel på plassen i omkring 2-3 timar før me køyrde heimat. Har jo vore lågvatn desse siste gongene eg har vore ute, veit ikkje om det kan forklare at makrellen får ligge i fred. Har ikkje heilt kontroll på tidevatn og fisk. Kva type stadar kan det vere lurt å prøve om tida du har til rådighet og lågvatnet overlapper?
 18. Knall, då har eg jo ein god unnskyldning for min mangel på fisk Men då blir det kiwimakrell neste gong! Takk for tips!
 19. Var nedpå i går, utan hell. Men det var ein veldig grei plass! Er ikkje ofte eg har moglegheit til å planlegge rundt tidevannet, men om moglegheiter skulle dukke opp, når pleier betet å vere best? Hovudstanga låg for det meste stille i går for min del, men vil du anbefale aktivt meitefiske? Virka som botnen tillater det. Takk for tipset!
 20. Har brukt opp det eg hadde av makrell. Åt opp mesteparten før eg byrja med meitefiske, og resten har eg sakte men sikkert donert til sulten krabbe på Ormhilleren. Etter det eg har forstått så kjem reker på ein god andreplass. Det er kanskje mogleg å kjøpe fryst i nokre daglegvarebutikkar? Synes absolutt eg har fått betre respons på makrell.
 21. Femte tur Fekk tatt meg ein liten tur i kveld òg. Denne gongen prøvde eg kaien i Tellevikabukta. Finn plass for kveldsfiske. Lite straum og ein fin plass med benker og det heile, men heller ikkje i kveld blei det noko. Rekene låg urørte. Lot vel agnet ligge i ein halvtime før eg flytta litt på det. Prøvde òg litt aktivt meitefiske, men heller ikkje det resulterte i anna enn sjøpung og sjøstjerner. Etter omkring tre timar måtte eg gje meg. Men frisk luft! Eg fekk og høyrd på eindel podkaster eg ville få med meg.
 22. Hadde eigentleg planlagt å teste ut bukta i dag, men så hosta dotter mi og i desse tidene betyr jo det at fiskesekken blir liggande. Men får kanskje moglegheita til å prøve ein kveld. Så eg lurer berre på om det er lys på kaien i Tellevikbukta? Lurer òg på kva du pleier å få der?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.