Jump to content
Fiskersiden

Syvtor

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Syvtor

 1. Hei! Ja, det hadde kanskje vært essensielt av meg å opplyse om hva det er snakk om! Sorry for det! Jeg har to ganske ok sneller. Den første er en Penn Spinfisher 8500 og en Shimano Socorro 8000SW. Planen er å ha noe som samboeren og venner kan låne når vi er ute å fisker, da multisnelle ofte kan bli vanskelig for nybegynnere! Det du nevner om stenger, det behovet dekker jeg med "slukdengeutstyret" mitt! hehe Prey har jo feks denne stangen; https://www.skittfiske.no/prey/169731/preylight-jigger-6-5-jig-cast-260g-150g-haspel--2-delt Jeg er ute etter stenger i den klassen!
 2. Heisann! Har et par store haspelsneller som skulle hatt seg en stang å bli satt på... Noen som har meninger om stenger som kan passe til lett/medium havfiske med haspelsnelle? Jeg trenger ikke råd om Prey sine stenger, de har jeg allerede!
 3. Grattis! Visste den kom til å sitte etterhvert!
 4. Og det valget er kanskje det beste du kan lande på! Skitt fiske!
 5. Pappa har brukt denne en del; https://www.skittfiske.no/shimano/170460/shimano-torium-30-a-hg med god margin! Det er en helt enkel snelle med høy utveksling gode erfaringer fra vår side vertfall! Selv velger jeg 2-girs snelle, om du for eksempel har pilk og 2-3 gummimakker, kan det være ok å ha noe å gire ned når du har 3-4x 10kg`s torsk på!
 6. Hei @fishandtips, har du fått laget flere søkker? snart klar til meiting igjen!
 7. Var på havet i dag og fiska torsk! denne i enden https://www.skittfiske.no/solvkroken/123122/sølvkroken-stingsilda-pilk-holo-bsy-400g og to gummimakker over, slæææger! fikk bra med torsk!
 8. Fort gjort å blande de ja! jeg trodde også det het piggskate... hehe
 9. Grattis! Ser ut som piggrokke ja!
 10. Fisketur 12.10.2018 Ingen bilder og ingen fisk på surfstanga! Kun en stakkars torsk som veit på kastestanga, men den fikk livet i behold å svømme videre Blir fisking imorgen igjen på en ny og spennende plass der folk har tatt kveite før!
 11. 30.09.2018 - Da ble det dags for en ny fisketur, etter en tørketid fra fiske grunnet dårlig vær...! En god del tid bare for å få tak i agn til meg selv, da jeg selvsagt glemte å ta opp agn fra fryseren.. Med litt flaks (vil jeg tørre å påstå) satt det en makrell på kroken, å den ble huka på fort som fy for å få mest mulig ut av fisketiden. makrellen var ikke av den største, så fangsten kunne nok bli liten, og det gjorde ingenting Dette lå ute i vannet i godt over 1 time med ingen indikasjon på napp. Satt meg i bilen for å få igjen varmen etter å ha stått ute en god stund i en sur vind (dog helt normalt på denne kanten av landet) Satt i bilen å snakka i telefon med fosilene hjemme på vestlandet da det endelig smalt fra surfstanga. Det var ei Harstadkveite som ville smake på agnet mitt Kveite var under minstemål, og fikk selvsagt leve videre! (jeg er veldig for å overholde minstemålreglene når jeg fisker!) Det blir mer kveitefisking fremover Følg med!
 12. @abbor har nok rett her! er vell uoffisielt de to beste merkene.
 13. Bare for å ikke ødelegge hele tråden min med makrell-snakk, så kan jeg skrive litt om dagens fisketur! Heiv ut surfstanga med en heil sei på slep, dette resulterte i null napp eller fisk iløpet av en 2-timers periode! Blir mer fisking nå fremover, forhåpentligvis med makrell til agn
 14. @Rubjo din tullkuk! Du må ivertfall hente agn til oss begge! Jeg henter også hjerne agn @Tailgunner
 15. Kan svare for meg selv her jeg da! Siden jeg ikke har drevet med kystmeite i lang tid, og ikke vet hva som er best eller ikke.. Jeg har brukt småsei hittil, men kan garantere at jeg ikke kommer til å kaste ut igjen noen makrell noen gang her oppe om jeg får det! det kommer til å bli brukt som en høy prioritet fra min side fra nå av. Det virka effektivt og bra for min del så nei, prinsippet står ikke i fremtiden haha
 16. 11.09.18 - kvelden der alt klaffet! En skulekamerat fra Lyngen hadde fått nyss i at jeg fisket en del rundt Harstad og spurte meg på skolen om vi skulle ta oss en fisketur til kvelden. Svaret var et vagt njaaaaa, med tanke på hvor mange timer det har gått nå uten hell! Litt ut på kvelden ombestemte jeg meg og sendte han en melding! Han var spontant med på en liten kveldsøkt, og planen ble å fiske fra flytemoloen i Harstad. Jeg rigga opp surfstanga og fiska etter litt agn. Første kastet ut med slukstanga så satt det en fin makrell bruker egentlig ikke makrell til agn, men siden jeg ville få mest mulig ut av tiden så kroka jeg den på å fikk agnet ut! vi stod å fiska rolig å plutselig smalt det fra surfstanga! Det raste avgårde med sen, dette måtte være kveite! Ærevære Live Liner funksjonen på snella! Pang, og der satt det! En kamp jeg aldri kommer til å glemme! Min første kveite noen gang, og det skulle vise seg å bli fra land! 2 ganger kom kveita helt opp i overflata før den raste rett til bunns igjen! Det var veldig greit å ha med seg en klepper til å få den i land! Kveita veide inn på 10kg, og kommer til å gi meg mange gode måltider
 17. Kvelden der ingenting klaffa, utenom været @Rubjo og jeg avtalte å reise ut mot Trondenes kirke, for å gå ut på bergene som ligger rett ved der. En utrolig flott plass å stå å denge litt sluk, men som jeg tenkte jeg måtte prøve med agn og søkke for å se etter litt større fisk. Vi rigga opp stengene med småsei (og sei som var alt for stor...). Agnet hadde jeg fisket dagen før, og dette hadde fått sett fryseren over natta. Målet var selvsagt å få fersk småsei å agne opp med. Etter en del slukdenging fikk jeg en sei, som igjen var for stor... ellers var det helt stille. Konklusjonen etter en kveld fiske der ute, var at det var for grunt og for dårlige muligheter for å surfcasting der ute. Siden jeg venter på min egen tripod var jeg så heldig å få låne en plass hos min fiskemakker! Ellers, var det over middels OK å ligge ute på berget, med Aurora Borealis (nordlys) som dansa som et fyrverkeri over oss, menst en varm bris på over 15+ blåste fint! Etterhvert blir nok Kulturhuskaia der kveita har vist sitt sanne jeg før brukt en god del!
 18. Etter å ha flytta på meg fra Ålesund-området og opp til nordlige strøk har fiskeinteressen endelig meldt sin plass igjen, og jeg har gått til innkjøp av utstyr for å meite langs land! Etter å ha lest om @Rubjo og @GStrike sine fisketurer her i område med meiteutstyr var jeg solgt! Jeg har nå skaffet meg en Okuma Salt Surf 100-200g surfcast stang med en Penn Spinfisher 8500LL(Live liner). Snella har fått KastKing braid, som ser ut til å klare seg veldig godt! Legger ved bilder av utstyret som kommer til, å har allerede blitt brukt MYE!
 19. Det ble en Okuma Salt Surf 14" 100-200g i sammen med en Penn Spinfisher 8500 Live liner som vi hadde liggende
 20. Heisann! Er ute etter stor haspelsnelle til kystmeite! Noen som selger?
 21. Heisann! Har du fått laget en ny forsyning med søkker?
 22. Har du noen direkte linker? Egne erfaringer?
 23. Hei! Er ute etter surfcast/kystmeitestang i 3lb, noen som har anbefalinger å komme med? direkte linker gjerne, har leita meg grønn på nettet uten stort hell om å finne noe.... Om noen har formening om snelle, så kan det være jeg handler det også! Syver.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.