Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

Rosander

Medlemmer
 • Innholdsteller

  29
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Rosander last won the day on September 5

Rosander had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

4 Neutral

Om Rosander

 • Rang
  Nytt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Kristiansand

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Rosander

  Selbestand på Skagerakkysten

  Problemet med å diskutere naturlig balanse er at ingen av oss vet hva den balansen er og den er forskjellig ut fra hvilket ståsted en selv har, kanskje har det vært mer fisk inne langs land enn hva som er naturlig og at nedgangen faktisk er balanse i praksis, kanskje er det ikke. Men å gi noen hundre sel skylden for lite fisk er skivebom spør du meg. Om en fisker drar opp en 10 kilos torsk så er det 3 dager med mat for én sel. Kanskje er det vi som fisker som skaper ubalansen? Og selen er bare en konkurrent vi ønsker å feie av banen? Dette minner litt om enkeltes hat mot ulv som faktisk bare står for ca. 2000 av over 100 000 dødsfall blant sau i utmarka.
 2. Rosander

  Tidevann

  Var ute på den første tidevannstoppen på det forrige bildet jeg la ut og det var svært mye aktivitet i vannet, minst 20 hopp på en halvtime og jeg så flere torsk på rundt 40-60cm 2 meter fra vannkanten. 3-4 større stimer med småfisk (3-5 cm) og mye berggylt. Fikk opp 2 torsk fra land på den lille halvtimen jeg hadde til rådighet i dag.
 3. Rosander

  Tidevann

  Varselet stemte ikke med realiteten så jeg fikk ikke testet :\ Jeg merker ett markant fall i sjøtemperaturen så jeg skal også prøve meg på litt sjøørret i morgen hvis vindforholdene har roet seg litt.
 4. Rosander

  Selbestand på Skagerakkysten

  En voksen sel spiser mellom 2 og 4 kg pr. dag avhengig av fettinnhold i fisken. Det høres lite ut spør du meg og mangelen på kilder i denne tråden viser at det er mye synsing om kanskje litt overdrivelse av problemet. I følge forskning.no er det dessuten småfisk som oftest står på menyen. https://forskning.no/havforskning-hav-og-fiske-sjodyr/kronikk-steinkobben-foretrekker-smafisk/1171089 http://www.imr.no/nyhetsarkiv/2015/mars/selinvasjon_pa_sorlandet/nb-no
 5. Rosander

  Makrell

  Jeg antar at du kan se litt på temperaturen i havet. Temperaturen har vært høy lenge i år og det er kun de siste to ukene at den har gått under 17 grader på 1 meters dyp. Det finnes oppdatert temperatur informasjon fra flødevigen på nett. http://www.imr.no/forskning/forskningsdata/temperatur_flodevigen/draw.map?boey=1 Jeg har ikke fått noen fra land i år, men det var noen asiatere som dro i land 5-6 stk hver på lumber i vågsbygd i går.
 6. Rosander

  Vurdering fiskested- kart

  Fra land, men jeg må påpeke at jeg har vært der 3-4 ganger siden i sommer og fått lite fisk på de siste turene. Men jeg ser båtene som kjører frem og tilbake drar opp en del så det er mye fisk akkurat utenfor rekkevidde fra land Andre aktuelle steder med båt kan feks være mellom flekkerøya og møvig/andøya, jeg ser mange båter der på ettermiddagen. Det er også veldig dypt utenfor odderøya og utover. De store sei-ene fikk jeg med en stor kobberfarget sluk på rundt 20-30g (for kastelengde) med en jig hengende etter midt på dagen i solskinn. Ungene fikk alle sine med noen biltema sluker midt på dagen i strålende sol med en liten rekebit på kroken.
 7. Rosander

  Makrell 2018

  Har ikke fått en enste en i Kristiansand fra land i år
 8. Rosander

  kjempekveite fra Nord-Norge

  Hvilken lov refereres det til? For at noe skal være ett lovbrudd så må det finnes en lov, så vidt jeg ser er det "bare" noe fiskeridirektoratet (?) sier.
 9. Rosander

  Tidevann

  Jeg vet det er mange meninger rundt når det er best fiske i forhold til tidevann og det er selvsagt lokale variasjoner men til onsdag er det varslet litt ekstra tidevann. Spørsmålet mitt er todelt. 1. Når tid tror dere sjøørreten begynner å trekke inn fra havet igjen? Jeg har prøvd en del på anbefalte sjøørret steder den siste tiden men jeg tror det har vært litt varmt i vannet enda. Sjøtemperaturen har ligget på 17-18 grader på 1 meter helt siden starten av sommeren, men nå ser jeg ett fall i temperatur og de første høstdagene er på vei (I går var første gang det var litt kjølig på dagtid). 2. Når tror dere fiske fra land vil være best i forhold til varslet tidevann på bildet jeg har lagt ved? Dersom varselet slår til vil det være nokså høy vannstand selv ved fjære men også ganske kraftig strøm når det går fra Flo til fjære etter toppen på Onsdagen.
 10. Rosander

  Ørret om høsten

  Ja det er definitivt mer spennende og utfordrende å jakte ørret i ferskvann med spesifikke teknikker. Personlig prøvde jeg alt fra sluk og spinner til bombarda med flue og meitemark mens jeg bevegde meg rundt hele vannet. Vannene her i byen er forresten utrolig varme så jeg tror fisken holder seg i dypet midt i vannet utenfor rekkevidde fra land.
 11. Rosander

  Ørret om høsten

  Jeg har vært i 2 vann i Kristiansand de siste dagene og kun hatt 3-4 napp og en på kroken som slapp unna
 12. Rosander

  Dybdekart fra flyfoto

  Hvilke tjenester finnes det som har forskjellige foto? De jeg har funnet til nå som ikke bruker samme leverandør av fotoer er 1881 (flyfoto, flyfoto og skråfoto er ikke tatt samtidig, dobbel nytte), norgeskart (flyfoto) og google (satelitt).
 13. Rosander

  Agn for ørretfiske i ferskvann

  Jaja, da er det vel bare å finne frem spaden da :p
 14. Jeg var ute i ferskvann for å prøve å fange noe middag men det beit dårlig. Hva slags agn er å foretrekke på en sluk for å trigge litt flere sanser hos fisken? Jeg fikk én ørret på kroken med en liten reke bit og kobberfarget sluk men den hoppet opp av vannet og kom seg løs Det var en ganske fin en også på rundt 30cm og litt tyngde. Fisket i 3 timer med kun 2 skikkelige napp og den ene som slapp unna. Vannet er ganske varmt (jeg vil tippe rundt 20-22 grader helt i overflaten) om det har noe å si for valg av agn.
 15. Er det noen som har en formening om fiske mens det er sel i vannet? Tenker da spesielt på hvordan jeg skal tolke at den faktisk er der. Jeg tenker at enten så skremmer den fisken eller kan det være en indikator på at det er mye fisk i det aktuelle området? Jeg var å fisket mellom møvig og andøya i Kristiansand i går kveld, det så ut som det var mye fisk rett under overflaten (mye bevegelse i vannet) men etter noen minutter kikket jeg rett i øynene på en sel. På 4 timer fikk jeg kun opp én torsk på rundt 50cm fra land.