Jump to content
Fiskersiden

Rosander

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Rosander

 1. Jeg har sett en perfekt spot hvor det trolig vil dannes grei tidevannsstrøm. Men er det en måte å vberegne hvilken retning tidevannet vil renne ut fra land?
 2. Jeg tipper: Tilgang på laksefor gir ingen grunn for å stikke av pluss manglende plass til å ta fart for å komme seg gjennom en gang til. Den ble jo også skadet så sikkert ikke så fristende å prøve igjen.
 3. Slik jeg ser det så er det ingen forskjell på en bombarda dupp og kastedupp. Bombarda er vel bare navnet på teknikken evt en markedsførings gimmic for å selge mer utstyr. Begge duppene har samme funksjon (å kaste det som sitter i enden av snøret lengre ut) så er det bare en forskjell på hvordan snøret er festet til duppen/kroken i enden og formfaktor på selve duppen. Det er mange videoer og blogger som sier du må ha det ene og det andre men husk at mange av de er sponset og driver med ren markedsføring. Se feks på asgeir alvestad som er distriktssjef i pure fishing som igjen eier abu garcia, berkley og flere billigmerker, eller rosareke som også har "samarbeidspartnere".
 4. Jeg fikk 2 flyndrer med 5cm wobbler fra abu I går
 5. Rosander

  Tidevann

  https://streamable.com/z7al6 (glemte å skru av autofokus på mobilen så kvaliteten ble så som så). Det var godt med liv hvertfall, men jeg dro kun opp torsk den dagen. Det virker som overflatefisken holdt seg i strømmen fra det synkende tidevannet som kom fra kjosbukta, skulle kanskje vært på andre siden som noen nevnte i den andre tråden.
 6. Rosander

  Tidevann

  Ja det stemmer nok, på lørdags morgenen.
 7. Det er kommet inn sjøørret nå Jeg var ute ved storeneset i vågsbygd ett par dager på rad i forrige uke og det var mye aktivitet inne ved land fra 18 tiden og utover. Jeg så ett par Torsk helt inne i fjæra også, samt flere større stimer med småfisk som gikk inn og ut av kjosbukta.
 8. Takk for svar! Ja det er storevann i vågsbygdskauen, har vært der 2 ganger siden jeg opprettet denne tråden og det er som du sier svært begrenset med teltmuligheter langs vannkanten. Fikk ingenting når jeg var der men hadde en ganske grei en på kroken som slapp unna, vanskelig å gjette vekt men jeg vil tro den var opp mot 500 gram, jeg så også buken på en som prøvde å bite på kroken som sannsynligvis var på samme størrelse. Men jeg så mer aktivitet i dette vannet enn i grimsvann som ligger rett ved siden av. Det blir nok flere turer bort der i høst (uten telt), jeg bor i vågsbygd så det er ikke lange gåturen.
 9. Jeg har hatt lite fiskelykke i grimsvann, det virker som om fisken holder seg midt i vannet som er utilgjengelig fra land, det er hvertfall der ute det er mest aktivitet i form av hoppende fisk. Har hatt noen få napp der på 4-5 turer og jeg har prøvd mark, flue og dupp og sluk. Nå skal det sies at jeg fisket der i august og vannet var veldig varmt (20 +) så det kan hende fisken beveger seg mer i hele vannet nå som det er blitt kaldere.
 10. Helt enig, det er mye jalla i denne kategorien og det er altfor store forskjeller både innenfor samme merke og mellom selve leverandørene. Men sett som er rene barnesett og som promoteres som dette er ofte de verste selv om de ikke alltid er de billigste i butikken. Min erfaring er at Abu er 100% elendig i prisklassen under 600kr for ett komplett sett mens feks sølvkroken gir OK+ kvalitet i denne prisklassen (utenom teleskopstangen jeg nevnte). Jeg kjøpte selv ett sjøsett (snelle + teleskop) fra Abu på XXL en dag det dukket opp en spontan fisketur og jeg var langt hjemmefra, 400kr og snella varte kun den ene turen.
 11. Det Abu settet som ble linket til fra xxl er elendig, her i huset har 5 åringen ett billigsett fra sølvkroken kjøpt på europris med lukket snelle som har holdt fint i 2 år nå. Jentungen på 7 år har sett fra sølvkroken med åpen snelle, i det settet var stanga teleskop og måtte byttes pga rust etter rundt 6mnd. Snella er like hel enda. Begge har stenger på rett rundt 6 fot og kaster fint med sluker på 10-20g og de får like mye fisk som jeg gjør selv om jeg bruker tyngre sluker. Jeg har bevisst gått for billigere sett når ungene har vært 4-5-6 år siden utstyret fort får litt røff behandling og litt mer saltvann enn hva som er vanlig. Jentungen som blir 8 til våren skal få sitt første "skikkelige" sett neste sesong.
 12. Problemet med å diskutere naturlig balanse er at ingen av oss vet hva den balansen er og den er forskjellig ut fra hvilket ståsted en selv har, kanskje har det vært mer fisk inne langs land enn hva som er naturlig og at nedgangen faktisk er balanse i praksis, kanskje er det ikke. Men å gi noen hundre sel skylden for lite fisk er skivebom spør du meg. Om en fisker drar opp en 10 kilos torsk så er det 3 dager med mat for én sel. Kanskje er det vi som fisker som skaper ubalansen? Og selen er bare en konkurrent vi ønsker å feie av banen? Dette minner litt om enkeltes hat mot ulv som faktisk bare står for ca. 2000 av over 100 000 dødsfall blant sau i utmarka.
 13. Rosander

  Tidevann

  Var ute på den første tidevannstoppen på det forrige bildet jeg la ut og det var svært mye aktivitet i vannet, minst 20 hopp på en halvtime og jeg så flere torsk på rundt 40-60cm 2 meter fra vannkanten. 3-4 større stimer med småfisk (3-5 cm) og mye berggylt. Fikk opp 2 torsk fra land på den lille halvtimen jeg hadde til rådighet i dag.
 14. Rosander

  Tidevann

  Varselet stemte ikke med realiteten så jeg fikk ikke testet :\ Jeg merker ett markant fall i sjøtemperaturen så jeg skal også prøve meg på litt sjøørret i morgen hvis vindforholdene har roet seg litt.
 15. En voksen sel spiser mellom 2 og 4 kg pr. dag avhengig av fettinnhold i fisken. Det høres lite ut spør du meg og mangelen på kilder i denne tråden viser at det er mye synsing om kanskje litt overdrivelse av problemet. I følge forskning.no er det dessuten småfisk som oftest står på menyen. https://forskning.no/havforskning-hav-og-fiske-sjodyr/kronikk-steinkobben-foretrekker-smafisk/1171089 http://www.imr.no/nyhetsarkiv/2015/mars/selinvasjon_pa_sorlandet/nb-no
 16. Rosander

  Makrell

  Jeg antar at du kan se litt på temperaturen i havet. Temperaturen har vært høy lenge i år og det er kun de siste to ukene at den har gått under 17 grader på 1 meters dyp. Det finnes oppdatert temperatur informasjon fra flødevigen på nett. http://www.imr.no/forskning/forskningsdata/temperatur_flodevigen/draw.map?boey=1 Jeg har ikke fått noen fra land i år, men det var noen asiatere som dro i land 5-6 stk hver på lumber i vågsbygd i går.
 17. Fra land, men jeg må påpeke at jeg har vært der 3-4 ganger siden i sommer og fått lite fisk på de siste turene. Men jeg ser båtene som kjører frem og tilbake drar opp en del så det er mye fisk akkurat utenfor rekkevidde fra land Andre aktuelle steder med båt kan feks være mellom flekkerøya og møvig/andøya, jeg ser mange båter der på ettermiddagen. Det er også veldig dypt utenfor odderøya og utover. De store sei-ene fikk jeg med en stor kobberfarget sluk på rundt 20-30g (for kastelengde) med en jig hengende etter midt på dagen i solskinn. Ungene fikk alle sine med noen biltema sluker midt på dagen i strålende sol med en liten rekebit på kroken.
 18. Rosander

  Makrell 2018

  Har ikke fått en enste en i Kristiansand fra land i år
 19. Hvilken lov refereres det til? For at noe skal være ett lovbrudd så må det finnes en lov, så vidt jeg ser er det "bare" noe fiskeridirektoratet (?) sier.
 20. Rosander

  Tidevann

  Jeg vet det er mange meninger rundt når det er best fiske i forhold til tidevann og det er selvsagt lokale variasjoner men til onsdag er det varslet litt ekstra tidevann. Spørsmålet mitt er todelt. 1. Når tid tror dere sjøørreten begynner å trekke inn fra havet igjen? Jeg har prøvd en del på anbefalte sjøørret steder den siste tiden men jeg tror det har vært litt varmt i vannet enda. Sjøtemperaturen har ligget på 17-18 grader på 1 meter helt siden starten av sommeren, men nå ser jeg ett fall i temperatur og de første høstdagene er på vei (I går var første gang det var litt kjølig på dagtid). 2. Når tror dere fiske fra land vil være best i forhold til varslet tidevann på bildet jeg har lagt ved? Dersom varselet slår til vil det være nokså høy vannstand selv ved fjære men også ganske kraftig strøm når det går fra Flo til fjære etter toppen på Onsdagen.
 21. Ja det er definitivt mer spennende og utfordrende å jakte ørret i ferskvann med spesifikke teknikker. Personlig prøvde jeg alt fra sluk og spinner til bombarda med flue og meitemark mens jeg bevegde meg rundt hele vannet. Vannene her i byen er forresten utrolig varme så jeg tror fisken holder seg i dypet midt i vannet utenfor rekkevidde fra land.
 22. Jeg har vært i 2 vann i Kristiansand de siste dagene og kun hatt 3-4 napp og en på kroken som slapp unna
 23. Hvilke tjenester finnes det som har forskjellige foto? De jeg har funnet til nå som ikke bruker samme leverandør av fotoer er 1881 (flyfoto, flyfoto og skråfoto er ikke tatt samtidig, dobbel nytte), norgeskart (flyfoto) og google (satelitt).
 24. Jaja, da er det vel bare å finne frem spaden da :p
 25. Jeg var ute i ferskvann for å prøve å fange noe middag men det beit dårlig. Hva slags agn er å foretrekke på en sluk for å trigge litt flere sanser hos fisken? Jeg fikk én ørret på kroken med en liten reke bit og kobberfarget sluk men den hoppet opp av vannet og kom seg løs Det var en ganske fin en også på rundt 30cm og litt tyngde. Fisket i 3 timer med kun 2 skikkelige napp og den ene som slapp unna. Vannet er ganske varmt (jeg vil tippe rundt 20-22 grader helt i overflaten) om det har noe å si for valg av agn.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.