Gå til innhold
Fiskersiden

Rosander

Medlemmer
  • Innholdsteller

    40
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av Rosander

  1. Den 5.8.2018 at 13.12, Gjeddekake skrev:

    Har fisket mest etter Abbor og ørret, men har lært meg fremgangsmåten for gjeddefiske med flue/ dupp etter samtale med en rutinert gjeddefisker. 

    Du kan ikke bruke bombarda dupp etter hva jeg har forstått. Du bør heller bruke en tung kastedupp på 60 gram, gummikule, svivel, stålfortom og flue. 

    Dersom flua du bruker har sivstopper påmontert så kan du kaste helt inn i sivet. Virker som et kult opplegg som jeg gleder meg til å prøve ut denne høsten. 

    Om dagen så meiter jeg etter ørret :)

     

    hva fisker du om dagen da Bonavar?

     

    16 minutter siden, Rage skrev:

    "Kan ikke bruke bombarda"? Selvfølgelig kan du det.

    Slik jeg ser det så er det ingen forskjell på en bombarda dupp og kastedupp. 
    Bombarda er vel bare navnet på teknikken evt en markedsførings gimmic for å selge mer utstyr.

    Begge duppene har samme funksjon (å kaste det som sitter i enden av snøret lengre ut) så er det bare en forskjell på hvordan snøret er festet til duppen/kroken i enden og formfaktor på selve duppen.

    Det er mange videoer og blogger som sier du må ha det ene og det andre men husk at mange av de er sponset og driver med ren markedsføring.

    Se feks på asgeir alvestad som er distriktssjef i pure fishing som igjen eier abu garcia, berkley og flere billigmerker, eller rosareke som også har "samarbeidspartnere". 

    • Thanks 1
  2. 2 timer siden, havtryta skrev:

    Hadde jeg ikke vært på reisefot den dagen skulle jeg jakta sjøørret, mistenker at fisket var godt!

    https://streamable.com/z7al6

    (glemte å skru av autofokus på mobilen så kvaliteten ble så som så). 

    Det var godt med liv hvertfall, men jeg dro kun opp torsk den dagen. Det virker som overflatefisken holdt seg i strømmen fra det synkende tidevannet som kom fra kjosbukta, skulle kanskje vært på andre siden som noen nevnte i den andre tråden. 

  3. 52 minutter siden, Trønderauren skrev:

    Det beror helt på hva du er ute etter vil jeg si. Fisker litt fra land selv om vinteren men primært på utkikk etter sjøørreten når jeg tar turen.

    Både valg av sluker og plasser avhenger vel av hva du er på utkikk etter.

    Det er kommet inn sjøørret nå :)
    Jeg var ute ved storeneset i vågsbygd ett par dager på rad i forrige uke og det var mye aktivitet inne ved land fra 18 tiden og utover. 

    Jeg så ett par Torsk helt inne i fjæra også, samt flere større stimer med småfisk som gikk inn og ut av kjosbukta.

  4. 38 minutter siden, Trønderauren skrev:

    Om det er storevann i Vågsbygdskauen er det fin fisk der. Fått mye smått der i år men en og annen på grei størrelse (største på 820g). 

    Er nok større fisk der og. Hva gjelder teltplasser rundt storevann må en belage seg på å slå opp teltet i lyngen mellom trær. Veldig grodd igjen. Kanskje ta en gåtur rundt storevannet og speide litt med stanga en dag?

    Takk for svar! Ja det er storevann i vågsbygdskauen, har vært der 2 ganger siden jeg opprettet denne tråden og det er som du sier svært begrenset med teltmuligheter langs vannkanten.
    Fikk ingenting når jeg var der men hadde en ganske grei en på kroken som slapp unna, vanskelig å gjette vekt men jeg vil tro den var opp mot 500 gram, jeg så også buken på en som prøvde å bite på kroken som sannsynligvis var på samme størrelse.

    Men jeg så mer aktivitet i dette vannet enn i grimsvann som ligger rett ved siden av.

    Det blir nok flere turer bort der i høst (uten telt), jeg bor i vågsbygd så det er ikke lange gåturen.
     

  5. Jeg har hatt lite fiskelykke i grimsvann, det virker som om fisken holder seg midt i vannet som er utilgjengelig fra land, det er hvertfall der ute det er mest aktivitet i form av hoppende fisk. Har hatt noen få napp der på 4-5 turer og jeg har prøvd mark, flue og dupp og sluk.

    Nå skal det sies at jeg fisket der i august og vannet var veldig varmt (20 +) så det kan hende fisken beveger seg mer i hele vannet nå som det er blitt kaldere.

  6. 14 minutter siden, TT skrev:

    Billige stenger funker fint, og bør selvsagt velges når stanga brukes mer som spade enn fiskeredskap. Men når snellene er så dårlige at de nærmest er ubrukelige, er det neppe noen god spire til en fiskeinteressert pode. For eksempel sneller som knapt kan sveives rundt eller lukkede haspelsneller som uansett hvor mye kvalitetssene de fylles med, ikke tillater kast over 10 meter.

    Man skulle nesten tro at produsentene spekulerte i å lage ræva utstyr til barn ...

    Helt enig, det er mye jalla i denne kategorien og det er altfor store forskjeller både innenfor samme merke og mellom selve leverandørene.

    Men sett som er rene barnesett og som promoteres som dette er ofte de verste selv om de ikke alltid er de billigste i butikken.

    Min erfaring er at Abu er 100% elendig i prisklassen under 600kr for ett komplett sett mens feks sølvkroken gir OK+ kvalitet i denne prisklassen (utenom teleskopstangen jeg nevnte). 
    Jeg kjøpte selv ett sjøsett (snelle + teleskop) fra Abu på XXL en dag det dukket opp en spontan fisketur og jeg var langt hjemmefra, 400kr og snella varte kun den ene turen.

  7. Det Abu settet som ble linket til fra xxl er elendig, her i huset har 5 åringen ett billigsett fra sølvkroken kjøpt på europris med lukket snelle som har holdt fint i 2 år nå. Jentungen på 7 år har sett fra sølvkroken med åpen snelle, i det settet var stanga teleskop og måtte byttes pga rust etter rundt 6mnd. Snella er like hel enda. Begge har stenger på rett rundt 6 fot og kaster fint med sluker på 10-20g og de får like mye fisk som jeg gjør selv om jeg bruker tyngre sluker.

    Jeg har bevisst gått for billigere sett når ungene har vært 4-5-6 år siden utstyret fort får litt røff behandling og litt mer saltvann enn hva som er vanlig. Jentungen som blir 8 til våren skal få sitt første "skikkelige" sett neste sesong. 

     

  8. Problemet med å diskutere naturlig balanse er at ingen av oss vet hva den balansen er og den er forskjellig ut fra hvilket ståsted en selv har, kanskje har det vært mer fisk inne langs land enn hva som er naturlig og at nedgangen faktisk er balanse i praksis, kanskje er det ikke. 

    Men å gi noen hundre sel skylden for lite fisk er skivebom spør du meg. Om en fisker drar opp en 10 kilos torsk så er det 3 dager med mat for én sel. 

    Kanskje er det vi som fisker som skaper ubalansen? Og selen er bare en konkurrent vi ønsker å feie av banen? 

    Dette minner litt om enkeltes hat mot ulv som faktisk bare står for ca. 2000 av over 100 000 dødsfall blant sau i utmarka. 

  9. Var ute på den første tidevannstoppen på det forrige bildet jeg la ut og det var svært mye aktivitet i vannet, minst 20 hopp på en halvtime og jeg så flere torsk på rundt 40-60cm 2 meter fra vannkanten. 

    3-4 større stimer med småfisk (3-5 cm) og mye berggylt. 

    Fikk opp 2 torsk fra land på den lille halvtimen jeg hadde til rådighet i dag. 

     

  10. Varselet stemte ikke med realiteten så jeg fikk ikke testet :\ 

    Jeg merker ett markant fall i sjøtemperaturen så jeg skal også prøve meg på litt sjøørret i morgen hvis vindforholdene har roet seg litt.

    image.png.715ccdb42737514b8b952b23f2bd48c6.png

  11. En voksen sel spiser mellom 2 og 4 kg pr. dag avhengig av fettinnhold i fisken.

    Det høres lite ut spør du meg og mangelen på kilder i denne tråden viser at det er mye synsing om kanskje litt overdrivelse av problemet. 

    I følge forskning.no er det dessuten småfisk som oftest står på menyen.

    https://forskning.no/havforskning-hav-og-fiske-sjodyr/kronikk-steinkobben-foretrekker-smafisk/1171089

    http://www.imr.no/nyhetsarkiv/2015/mars/selinvasjon_pa_sorlandet/nb-no

  12. Jeg antar at du kan se litt på temperaturen i havet.
    Temperaturen har vært høy lenge i år og det er kun de siste to ukene at den har gått under 17 grader på 1 meters dyp.

    Det finnes oppdatert temperatur informasjon fra flødevigen på nett.
    http://www.imr.no/forskning/forskningsdata/temperatur_flodevigen/draw.map?boey=1

    Jeg har ikke fått noen fra land i år, men det var noen asiatere som dro i land 5-6 stk hver på lumber i vågsbygd i går.

  13. Fra land, men jeg må påpeke at jeg har vært der 3-4 ganger siden i sommer og fått lite fisk på de siste turene. Men jeg ser båtene som kjører frem og tilbake drar opp en del så det er mye fisk akkurat utenfor rekkevidde fra land :(

    Andre aktuelle steder med båt kan feks være mellom flekkerøya og møvig/andøya, jeg ser mange  båter der på ettermiddagen. Det er også veldig dypt utenfor odderøya og utover.

    De store sei-ene fikk jeg med en stor kobberfarget sluk på rundt 20-30g (for kastelengde) med en jig hengende etter midt på dagen i solskinn.

    Ungene fikk alle sine med noen biltema sluker midt på dagen i strålende sol med en liten rekebit på kroken.

     

  14. Jeg vet det er mange meninger rundt når det er best fiske i forhold til tidevann og det er selvsagt lokale variasjoner men til onsdag er det varslet litt ekstra tidevann. 

    Spørsmålet mitt er todelt. 

    1. Når tid tror dere sjøørreten begynner å trekke inn fra havet igjen? Jeg har prøvd en del på anbefalte sjøørret steder den siste tiden men jeg tror det har vært litt varmt i vannet enda. Sjøtemperaturen har ligget på 17-18 grader på 1 meter helt siden starten av sommeren, men nå ser jeg ett fall i temperatur og de første høstdagene er på vei (I går var første gang det var litt kjølig på dagtid). 

     

    2. Når tror dere fiske fra land vil være best i forhold til varslet tidevann på bildet jeg har lagt ved? Dersom varselet slår til vil det være nokså høy vannstand selv ved fjære men også ganske kraftig strøm når det går fra Flo til fjære etter toppen på Onsdagen. 

    IMG_20180909_122446.jpg

  15. Ja det er definitivt mer spennende og utfordrende å jakte ørret i ferskvann med spesifikke teknikker.
    Personlig prøvde jeg alt fra sluk og spinner til bombarda med flue og meitemark mens jeg bevegde meg rundt hele vannet. 

    Vannene her i byen er forresten utrolig varme så jeg tror fisken holder seg i dypet midt i vannet utenfor rekkevidde fra land.

  16. Jeg var ute i ferskvann for å prøve å fange noe middag men det beit dårlig.


    Hva slags agn er å foretrekke på en sluk for å trigge litt flere sanser hos fisken?
    Jeg fikk én ørret på kroken med en liten reke bit og kobberfarget sluk men den hoppet opp av vannet og kom seg løs :( :( 
    Det var en ganske fin en også på rundt 30cm og litt tyngde.

    Fisket i 3 timer med kun 2 skikkelige napp og den ene som slapp unna.

    Vannet er ganske varmt (jeg vil tippe rundt 20-22 grader helt i overflaten) om det har noe å si for valg av agn.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.