Jump to content
Fiskersiden

Trønderauren

Members
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Trønderauren

 1. Du kan gå ned til storenes og fiske etter sjøø (den holmen like ved båthavna i auglandsbukta) om du vil. Ellers nesten overalt rundt andøya, ternevig, møvig, kroodden (evt rundt tankanlegget der man svinger inn). Myren gård er også en mulighet men ikke noe kjempeplass for sjøø. Bor selv i vågsbygd og fisker en del på storenes og andøya. Særlig kornholmen rett ved innsvingen til kjosbukta blir bra fremover da veldig mye fisk vil trekke inn forbi der på vei inn til kjosbekken nå som vi går nærmere og nærmere gytetid. La ved et bilde med noen markerte områder. Storenes og kornholmen er nok de mest familievennlige og letteste å komme seg til. Løvikasiden som grenser mot bragdøya er som oftest meget god plass for å få sjøø (storenes innerst i bukta også men der er det mye smått, men om du har barn og du vil gi de gleden av å få fangst er det anbefalt plass å rigge seg til)
 2. Det meste kan funke på sjøørreten for å være ærlig men som nevnt ovenfor er møresild og toby kjente sjøøsluker som funker. Fått mye på ulike møresild selv i år, men i det siste har jeg fått veldig sansen for Abu sin lil-zigge (14g). Blå/hvit og grønn/sort har invitert mye sjøø til hogg den siste tiden.
 3. Bor selv i vågsbygd og hva gjelder ferskvann går jeg selv til grimsvann og storevann innimellom. Merker at fisket i storevann er lettere på "bortsiden" sett i forhold til grimsvann (jeg kommer alltid gående den veien så blir pen gåtur når jeg må rundt halve storevann bare for å komme frem. Mulig du eller andre har en annen opplevelse men hatt lite hell på siden nærmest grimsvann.
 4. Ser de skal sette ut i bråvann igjen. Hatt 2 turer der med fluestanga i år uten særlig hell men var et par rimelig store vak mens jeg var der. Men siden de setter ut er det vel liten stamme igjen der også.
 5. Vil gi deg et tips. Ta turen rundt kjosbukta til den firkanta holmen ved kornholmen man ser fra storeneset. Fisk den bukta inne ved båtrampa når man først kommer ut der og fra firkantholmen i nord retning (i retning kjosbukta/kjosbekken). Der er det mye sjøø å se for tiden (og et par store vakende laks på kvelden for ca 1 uke siden). Problemet er at det er mye sjøø som kommer inn der (og storenes også) fra nå av som sikkert skal opp Kjosbekken for å gyte etterhvert.
 6. Grunnevann oppe i bymarka i kr.sand har en veldig liten stamme igjen med fisk men fin størrelse på de som er (mulig de har satt ut ny fisk der i år faktisk). Fint å telte der også. Ellers kan jeg anbefale krokevann som er på andre siden av setesdalsveien kontra grunnevann på vei ut fra kr.sand sentrum. Mye fin fisk å få der også. Er en del andre vann også (grimsvann i Vågsbygd har fisk som kan væreopp til kiloen men mest 2-5 hekto der) men Stein Grønberg kan gi tips om du stikker innom butikken hans i sentrum som nevnt ovenfor.
 7. Om det er storevann i Vågsbygdskauen er det fin fisk der. Fått mye smått der i år men en og annen på grei størrelse (største på 820g). Er nok større fisk der og. Hva gjelder teltplasser rundt storevann må en belage seg på å slå opp teltet i lyngen mellom trær. Veldig grodd igjen. Kanskje ta en gåtur rundt storevannet og speide litt med stanga en dag?
 8. Det beror helt på hva du er ute etter vil jeg si. Fisker litt fra land selv om vinteren men primært på utkikk etter sjøørreten når jeg tar turen. Både valg av sluker og plasser avhenger vel av hva du er på utkikk etter.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.