Jump to content
Fiskersiden

Mr.Toot

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mr.Toot

 1. Tusen takk for svar. Jeg mistenker at fargen skyldes mer enn bare brakkvann, ettersom vi var over en kilometer unna elveutløpet. Jeg har fisket en del i Trondheimsfjorden før og aldri sett tilsvarende. Mulig jeg prøver kaiene i sentrum, men der er det så ofte mange andre som elsker å hekte seg i mitt utstyr. Vadeutstyr har jeg ikke, men tanken på å prøve Øysand på full flo slo meg, men da fisker man vel gjerne på 1-1,5m dyp? Er det nok?
 2. Min kone har fått det for seg at hun gjerne vil fiske flyndre. Dette er noe jeg ønsker å følge opp, for jeg vil dyrke frem den lille interessen for fiske som er der. I går tok vi en tur for å prøve å ta den fra land (Båten er nylig solgt ), vi prøvde 2-3 plasser mellom Øysand og Børsa, men fikk ikke noe annet enn småtorsk. Jeg synes det er litt merkelig, for bunnen så veldig flyndrete ut, og vi brukte tilsammen 3 stenger med oppsett som har levert flyndre på Sørlandet. Her er jeg derimot ikke så kjent, så jeg føler meg ikke 100% sikker på at plassene vi var på pleier å levere. Dessuten var vannet særdeles brunt i går, kan det ha spilt en stor rolle? Mitt ønske nå er at fruen skal få lande en flyndre (Det virker som art og størrelse ikke spiller veldig stor rolle). Har noen tips til plass, og vet noen om det kan ha vært forholdene i vannet som spolerte opplegget vårt i går? Vil helst slippe å ta henne med på bomtur neste gang også
 3. Tusen takk skal du ha! Ut i fra det du sier ser jeg to feil vi har gjort i alle fall. Vi fisker nok alt for grunt, og vi var som regel fisket på bunnen, ikke 1-2 meter over. Jeg gleder meg til å prøve mer snart, tusen takk til alle!!
 4. Takk, det var nyttige lenker! Vi har stort sett drevet under fisket, men vurderer å ordne med anker og fiske mer på én plass. Vi har lurt på om det kan uppe sjansene, er det noen som vil dele erfaringer angående det?
 5. Hmm... Kanskje det er en idé å bruke paternostertakkel, ja. Jeg ser at det kanskje ikke er nødvendig med bom på lange, men jeg ser ikke helt at det er en ulempe heller. Tar jeg feil her? Takk for tips!
 6. Storebror og jeg kjøpte en liten båt for et år siden med den hensikt å utforske hva Trondheimsfjorden har å by på. Det er alt for sjeldent at jobb, studier og vær klaffer samtidig, men vi har hatt flere gode turer med bra resultat. Det som derimot forundrer oss kraftig er hvorfor nesten alle langene vi får er mellom 2 og 3 kilo. Vi har gjerne fisket fra 70-80 meter og ned mot 150 rundt munkholmen med sild og makrell som agn. Vi har holdt oss til glidebom hele tiden, og prøvd ulike størrelser på agn, men vi kommer aldri over lange på kurant størrelse. Vi har dessuten prøvd sørtåa litt, men båten vår tåler ikke mye bølger, så det er ikke ofte det lar seg gjøre. Jeg er ikke ute etter deres beste plass og frekkeste triks, men et dytt i riktig retning hadde vært flott! Vi tenker å fiske en del i sommer, og det hadde vært fantastisk å pushe persen på lange opp mot tosifret antall kilo.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.