Jump to content
Fiskersiden

Frha

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Frha

 1. Liten oppfølging her. På den versjon jeg har Q1 er det ikke andre alternativ enn CPT100. Jeg kjøpte derfor en Lowrance som går som ekkolodd og jeg tok strømmen fra cpt100 modulen. Dette er jeg strålende fornøyd med.
 2. Takker for svar. sjekker med Buster og legger ut her om det er flere som lurer på dette
 3. Jeg har også en slik Q i en Buster. Er det mulig å oppgradere med en bedre ekkoloddmodul eller svinger?
 4. Takker for innspill og godt innlegg på deres blogg. Jeg ferdes i Laksefjord og i Porsangerfjord og da blir rekkevidde viktig. Men jeg ser at jeg kan kjøpe original vannskifeste/bøyle og montere antenna på toppen der. Da er den en god meter over vannet og burde oppnå minst den rekkevidden du har.
 5. Hei, jeg skal montere fast VHF i en Buster Magnum. Utfordringen er plassering av antenne og til dels valg av antenne. Antenna bør jo monteres høyest mulig, men er dårlig med master på denne båten. Håper noen av de kloke hoder her har gode forslag.
 6. Takker for svar. Da blir det en av de to midlertidig montert i tank. B260LM er vel en allsidig svinger med god ytelse til variert fiske.
 7. TAkk takk. man bør altså teste grundig med plastpose med vann ved litt forskjellige hastigheter, og tryggeste løsning fremstår som å kjøpe gjennomgående som monteres innvendig i påvente av at båten skal på land?
 8. Hei. Jeg trenger bedre svinger nå og lurer på om noen har erfaringer med innvendig montert svinger. Feks M260 montert permanent innvendig eller bør man kjøpe den gjennomgående man skal ha, lage en midlertidig tank og montere den innvendig til båten skal på land for så å montere permanent ? Her i området koster det fort 5000 å få båten på land. Båter har innenbords motor med aksel , halvplaner med maxfart 20.
 9. Frha

  Tur på havet

  vil bare nevne at det går direkte fly Gardermoen - Lakselv Fredag og mandag. Det er SAS.
 10. Ja jeg ser på tekniske data at ACU100 leverer 9A. Men RPU80 krever etter det jeg kan se 6A... Kan EV100 benytte seg av den pumpa? Jeg har en EV100 som jeg ikke fikk til virke skikkelig forrige sommer, men skal legge ned litt innsats i år. Båten er 27 fot Anytec med 250hk. Og trolling er noe jeg så smått har begynt med og satser på å bruke mer tid på i sommer. Må man bytte el.nikk og pumpe er det jo bedre å demontere hele greia, selge det brukt og kjøpe ny Simrad.
 11. Hvis EV100 pumpa er for liten/mangler kapasitet kan man sette på en annen pumpe? Jeg forstår at AP må kunne levere nok strøm til å drive pumpa, men ellers vil vel ikke AP bry seg om hva pumpa heter?
 12. Takker og bukker for kvalifiserte svar.
 13. Takker og bukker. Det høres fornuftig ut. Da er det bare å koble opp. Jeg har et Sønnac 50Ah startbatteri (til 250hkEvinrudeG2) og 100Ah Litium forbruksbatteri. Men når jeg driver litt turistkjøring med kongekrabbe fangst må jeg ha AISen på 24/7. Kan bare skru av om båten blir liggende flere uker... AISen er tilkoblet forbruksbatteriet utenom hovedbryteren og den er tilkoblet NMEA2000 nettet. Dersom man skrur av strømmen til nettverket trekker det vel vel ikke strøm fra AISen? AIS har egen vhf-antenne og egen Gps-antenne.
 14. Jeg leste ett eller annet sted noe om å strømforsyne noe utstyr fra startbatteriet og resten fra forbruksbatteriet, men er ikke i stand til å finne tilbake til det. Jeg setter opp eget batteri til start med en Victron batteriseparator da den takler Litium forbruksbatteri og bly startbatteri. Og da må jeg splittebort tenningsbryter og motorinstrumenter til egen kurs fra startbatteriet. Så var det altså noen av dere eksperter som mente noe....var det autopiloten på startbatteriet? Og evnt hvorfor. Jeg tenker også at min elektriske teinehaler kanskje burde vårt på startbatteriet da den ikke er drift uten at motor går og siden ladestyringen prioriterer startbatteriet ? Gode innspill mottas med takk.
 15. Hvordan gikk dette? Jo det gikk veldig bra, Simradutstyret er meget bra saker og den gamle svingeren fungerer fint. Så kanskje man setter på en nye, eller en ekstra svinger når båten tas på land nå utover våren/sommeren
 16. Takker for svar. Det er som å kjøpe båt...du kommer til et punkt hvor fornuften må tre litt til side. Har derfor i dag bestilt NSS16 Evo3. Fikk et knalltilbud. Da åpner det seg for å lage egne/bedre kart over bunnforhold, Det er veldig dårlige bunndata inne i fjordene her i Finnmark. Samtidig blir det kongelig med autopiloten kobla opp mot dette. særlig i sjarkfart. Så håper vi svingeren er 50kHz hvilket er mest trolig, Da kan det monteres en extra eller en ny svinger når båten skal på land til våren.
 17. Takker for svar Har mailet med Simrad, de sier at man trenger en overgang for plugg på svinger, og at det kan funke. De sendte med koblingsskjema for div.svingere, Om det ikke funker er det bare å skru av ekkoloddet. Løfte på land nå og montere ny svinger. Om den gamle virker blir det ny svinger samtidig med vårpussen når båten skal på land. Ingen hadde kommentarer på Simrad2016, men tenker at det må være bra saker. Men som sagt, takker for svar,
 18. Jeg trenger hjelp i ekkoloddvurderinger. Vi har en båt (sjark) hvor det gamle Skipper-ekkoloddet har takket for seg. Da må det kjøpes nytt og vi ser på Simrad 2016. Det burde vel være egnet på alle dybder? Da gjenstår spørsmålet om svinger. Vet ikke betegnelse på den som står der, men i boka på ekkoloddet står det at det kan være 38 eller 50 hz. Kan man prøve å koble opp denne svingeren mot feks Simrad2016 ? Kan man skade ekkoloddet om det er feil i svingeren? Kan man måle om det er feil i svingeren? Det koster 5000 å løfte båten på land, tanken er derfor å kunne bruke eksisterende svinger til vårpussen hvor den uansett må på land for så å bytte til en moderne svinger. Hva tror dere ekkoloddeksperter om denne problemstillingen?
 19. Takker og bukker for oppklarende svar. Det synes som om 1022 og en bedre svinger, GT15 /GT23 blir løsningen framfor å sette alle penga i en 8410 som også må ha svinger.... Jeg fanger litt reker og kongekrabber med teiner og da er det fint å se bunntyper. Neste oppgradering blir ny/nyere 12" som oppdaterer kartet raskere enn den jeg har nå og da vil enhetene i alle fall snakke sammen. En digresjon, men min for lengst avdøde far var ingeniør på Simrad på 50 -60 tallet. Han var kongen på simrad skipperlodd med rør... Frode
 20. Takk takk Mulig jeg er litt treg men om jeg går for 1022xsv med egen svinger, vil den også kunne bruke TM260 svingeren? Eller forutsetter det at 1022 kan snakke med 6012 via ethernett? Hvilken svinger bør man gå for på feks 1022xsv? Og når TM260 står på styrbord side hvor plasserer man den ny svingeren? Ved siden av ? så litt om nettverk, kan man lage kablene sjøl ? Ser at man kan kjøpe pluggene.Er det noen gode kilder til opplysning?
 21. Takker og bukker. Det blir jo en del kveitefisking her, faktisk mye.... Og da er det fra noen få meter på grunna og nedover. Da tenker jeg det er bedre med større konevinkel. Mister fort jiggen/agnet på loddet når det er god drift. Det er jo artig å se fisk som kommer opp i retning jiggen. Har også så smått begynt å teste litt trolling med dyprigg og da er det vel også fint med større konevinkel. Så er det slik at om kartet kan være kart hele tiden så har man det store bildet på hvor man er og hvor man skal uten masse knappetrykking, Det er Garmin nettverk på 6012, men i hvilken grad det er i bruk må jeg sjekke. Jeg har massevis av NMEA2000. Motordata Evinrude 250hk etec, AIS, VHF, Autopilot, to stk GPS antenner . Jeg skal forøvrig prøve å rydde opp i nettverket, mye laaange kabler og kontakt-rekker(T-stykker) som flyter omkring under dashbordet. Skal prøve å skru fast en rekke med tilstrekkelig T-er og se på om man kan tilpasse kabellengder sjøl. GMD24 er vel enten på Garmin-nettverk eller NMEA0183, det må også sjekkes. Vil man kunne bruke TM260 med eller uten modul mot noen av de litt rimeligere modellene som 922xs og 1022xsv`? Den 84xx dro jo på slik at man må få pakka sendt utenom heimen... Frode
 22. Jeg har tanker på å oppgradere ekkolodd med eget lodd, med CIRP?. Jeg har i dag Garmin 6012, GSD24 og TM260 svinger. Alt fra 2015 Fisker i Finnmarksfjordene, mest fra 10 -100 meter, Men kan også ønske info fra dypere vann. Det utstyret jeg har er vel egnet for dypt vann med smal konevinkel?? Dashbordet på min Anytec cab er fullt, tenker derfor å sette opp 9-10" skjerm som er bare ekkolodd over vindu i front. Mens den skjermen jeg har kan være rent kart. Eller ?? Hva tror ekspertisen om løsningen? Eller må ekkoloddskjermen være plassert slik at det er lett å endre innstillinger mens man fisker/leter? tar også tips om utstyr som gjøre at totalen med nytt og eksisterende blir best/allsidig. FrodeH
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.