Philip L

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Philip L last won the day on November 22

Philip L had the most liked content!

Community Reputation

17 Good

About Philip L

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lørdag morgen voknet undertegnede som sikkert veldig mange andre meget fyllesyk. Andebryst, champagne og sang tar på. Men frisk luft må man få seg. Derfor ble tilhengerfestet (kompisen min) ringet opp. Vi skal på tur! Lovende skyer ved avreise! Turen gikk til tyrifjorden på jakt etter stor feit ørret på minimum 6 kilo Ut med farkosten. Campen ble satt opp på øynene ved sylling og undertegnede klar for å komme seg ut! Det ble dorget med både blyparavsner samt dyptdykkende wobblere. Så kom dagens første fangst!!
 2. Da ble det en tur uten fangst i dag. Legger ved noen bilder av ekkolodd samt wobblere som ble brukt. Noen som har formening om hva jeg ser på loddet?
 3. Ja skal prøve å komme med mange rapporter fremover. Er jo enkelt og greit å laste opp bilder her! Ja de nye e-tec'ne (2020 modell jeg har) er udødelige. Godt vedlikehold og passe på vann i bensin så har man et lengre ekteskap en folk flest.
 4. Er en kimple adventure 440 blikkboks på 14 fot. Med 30 hester evinrude 2-takt. Går som ei kule. Veier jo ingenting. Tyri kan absolutt utforskes med blikkboks. Det skal sies at det fort blir litt bølger midt utpå.
 5. Ja nok ull på kroppen så kan en regndag bli ganske så flott! Var litt hard tur på vei hjem mtp vind ute på fjorden, men propellen ute av vannet var litt stas det og! God bedring til alle pjuske der ute!
 6. Da var det duket for en av årets siste turer på tyrifjorden. Båten ble sjøsatt i sylling. Så var det duket for 40 minutter oppover fjorden i 25 knop. Stengene ble satt ut ved røyse. Og det ble dorget over til vestsiden i ca 2 timer uten fangst. Abu garcia tormentor jointed 110mm minnow samt savage gear deep-diver blå/sølv ble brukt i kombinasjon med 90gr blyparavan. Var mye fisk på ekkoloddet, men det stoppet der. Fikk logget noen timer. mat og drikke må man ha! Flott høsttur. Mye variert vær og morsomt å prøve nye wobblere!
 7. Ja virkelig morsomt å fiske ulvenvatnet. Dro en til 3 kilos gjedde før jeg dro hjem. Denne mistet jeg rett ved båten før den skulle løftes ombord. Ellers ble det ca 3-4 timers logging i vannet. Fikk logget 70% av vannet. Absolutt et spennende vann hvor fisken står på spesielle steder og det er morro å "sikte" på fisken. Flott tjern!
 8. Flott tur ute på ulvenvatnet nå. Blir litt logging samy utprøvelse av nye wobblere. Det smalt jaggu på min aller første gjedde også! 1-2 kilos som bet på savage gear minnow 11cm. Ca 6 m dypt inne ved sivet. noen andre som har erfaring på hvilken fisk det er mye av i ulvenvatnet ved dikemark?
 9. Takker så mye! Da blir det innkjøp!
 10. Da har trådstarter grublet og tenkt. Samt fått brukt sin nye 14 fots alubåt med 30 hester endel. Jeg har etter svarene, og spesielt erik sine tenkt meg ut lowrance hook reveal 5. Jeg er en VIRKELIG noob her, men må bare dobbeltsjekke før jeg kjøper. En Revel 5 kan altså... Vise ekkolodd Vise nedlastede kart fra dybdekart.no? Lagre info av hva jeg "kjører over"? Laste inn sjøkartet fra "lowrance/cmap" sin app via telefon tilkobling? Det eneste jeg trenger ekstra er altså bare en skikkelig minnebrikke? Jeg må oppriktig beklage å være en virkelig tek
 11. Tanken er å slå leir på en av øyene nord for horten. (Løvøya, mellomøya, østøya) om været er greit nok har vi ingenting imot å bli litt våte på å dra en tur til bolærne. Men ta som utgangspunkt trekanten mellom horten, holmsbu og holmestrand.
 12. Her kommer en nøtt fra meg. Vi er en guttegjeng som skal på guttetur i helga på en øy. I den forbindelse har vi en fin 14 fot båt til disposisjon hele helga i ytre oslofjord (holmestrand, holmsbu, færder, bolærne osv) Vi alle 4 er glade i å fiske, men det har blitt labert med fangst i sommer. Vi tar med oss en drøss med stenger, sneller og utstyr. Så er da spørsmålet til de kloke hodene her inne; hvordan skal vi få fisk?? Vi har utstyr til å kaste fra land, pilke, dorge, bunnmeite osv. Hva mener dere er den mest sikkre metoden? Absolutt alt som er spiselig er intressant.
 13. Takker for input! Ja sjøkart vil jeg heldst ha. Samt mulighet til å logge selv og aller heldst kunne legge inn fra dybdekart.no. Tror kanskje ikke jeg får lastet inn fra dybdekart på garmin sine?
 14. Takker for tips! Jeg har kikket litt på garmin striker 7 nå. Den virker veldig grei, men man kan ikke ha sjøkart på denne altså? Veldig ønskelig med sjøkart så jeg slipper å gå på skjær. Jeg er veldig lite kjent med ekkolodd, men tror jeg ønsker meg et ekkolodd hvor jeg kan laste inn kart fra dybdedata. Det kan vel begge disse? Kanskje dybdedata har sjøkart også? Ellers virker jo design og funksjonalitet greit på både lowrance og garmin Takker veldig mye for alle innspill.