Jump to content
Fiskersiden

Philip L

Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Philip L last won the day on June 16

Philip L had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Philip L's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

51

Reputation

 1. Endelig var dagen kommet! (For noen dager siden altså) Jeg satte ut båten, retning tyristrand i tyrifjorden. Båten var full av pils, fyrstekake, solkrem og håp om fisk. Håpet har jeg utrolig nok holdt oppe. Siden i fjor høst, har jeg rundt regnet dorget 150-200 stangtimer i tyrifjorden. Det eneste jeg har fått er en krepseteine. Armert med tipset om at Bomber sin Long A i fargen gul/gull/rød skal være bra saker ble det handlet inn 1 for å prøve. Etter 2 halvlitere og 2 timer smalt det jaggu på! Jeg hadde til og med så flaks at jeg filma stangtuppen mens det beit på. Med mildt sagt høy puls klarer jeg å pent dra inn en flott ørret på 2,4 kilo. Sikkert ikke mye å skryte av, men var bra svett da jeg hadde den langs ripa etter noen minutter. Største ørreten jeg har fått før dette var 500gram i min barndomstid. At ørreten beit på bomberen er også morro å tenke på. Virkelig morsom opplevelse. Også veldig morro å se at utstyret fungerer som det skall. Knarr, brems, hov, utløserklype og alt var perfekt innstilt. Ingen svær fisk, men ga mersmak!
 2. Da tror jeg at jeg prøver meg utpå i morgen. Oppskriften blir å prøve litt forskjellig. I overflaten, samt fukte noen nye rapala jeg har kjøpt. Disse skal vistnok dykke til 6 meter. Dette får vi håpe passer bra mtp at salt/ferskvannskillet i drammensfjorden ligger på rundt 4-5 m.
 3. Det var desverre ikke blitt noe fisk i drammenselva eller fjorden hittil i år. Har blitt 4-5 dager med dorging etter laks på noen steder og med noen wobblere jeg har fått anbefalt. Fikk en storspist makrell, men det var det. Nå har det jo gått noen måneder siden sist jeg spurte. Men jeg henvender meg til de kloke nok en gang. Kan man lure en laks i drammen i morgen mon tro? Er det for høy og brun vannføring i drammenselva til å prøve der? Hele fjorden er vel brun av smelte/regnvann den også, men er det muligheter for at laksen ser godt nok til å la seg lure av noe rødt/gult/gull? Fikk min første store ørret i tyrifjorden for noen dager siden i brunt vann, så det meste er mulig! Har folk noen tanker?
 4. Tiden må du nesten lete etter selv, men været 1-2 mai er meldt helt fantatisk! nesten vindstille, og 10-12 grader på dagen. Fiskeplasser kan jeg sende deg på pm. Når på døgnet skal jeg ikke uttale meg om, men du trenger ingen blyparavaner. I overflaten sies det er det beste nå. 1-3m Håper du kommer 1-2 mai!
 5. Da tror jeg at jeg prøver på det! Så nærme som mulig uten at det blir ubehagelig! Får satse på klart vann og napp! Ikke umulig at det blir en tur i ytre oslofjord så lenge været er greit. Kommer med rapport selvsagt! Takker for innspill!
 6. Flotte tips dere kommer med gutter. litt kjedelig at det ikke var så fiskefylt som jeg hadde trodd. Å gå nærme land er et alternativ, men dette blir en kosetur hvor jeg ikke har lyst på mye manuvrering, heller slappe av med en pils og nyte sola. ingen som har trua på noe palagisk, eller stor laks noen 50-100m fra land i drammensfjorden?
 7. Mens jeg sitter her ute i nordsjøen og drømmer om fiske og telttur planlegges det litt. Kommer hjem om en uke, og planlegger båt/fisketur kombinert med overnattning den uka. Planen var å sette ut båten i drammen, for så å dorge oppover drammenselva den ene dagen/kvelden. Overnatte på Lahellholmen og dorge seg en runde i Drammensfjorden dagen derpå. Har noen noe tips til denne turen? Vil det være noe fisk i Drammenselva i det hele tatt? og tips/forslag til dorging av laks/Sø I Drammensfjorden? jeg tenker gule/røde wobblere til fiske begge stedene. Samt å vekte ned med blyparavaner til ca 10 meter og dorge på 20-30 m hele drammensfjorden rundt. Hva tror folket?
 8. Jeg og skulle egentlig ha den aller minste for så å tyne 300 kilos grensa uten brems, men denne var ikke på lager. Den jeg har nå tåler opp til 17 fot båt, har brems, veier 160 kilo og fungerer utmerket. Skjønner at det er fristende å gå for den aller minste om man har en 4m lang båt. Det skal i teorien gå fint med en 15hk og alubåt? Men mye last får du nok ikke med deg. Jeg har henger på 160kg, båt på 107kg og motor på 70 kilo. Men.... Startbatteri, bensin, øl, diverse samt utstyr/oppakning til langtur så blir det fort mye vekt. Vi var 3 gutter på tur til bergen i fjor høst. Snorkling, fisking og skøy på agendaen. Allt utstyr og bagger i båten under kjøring. På vekta til statens vegvesen kom vi opp i 680kg akseltrykk. Samt sikkert 60kg på kula. Så er glad jeg ikke gikk for den aller minste hengeren. Den aller minste har vel ikke håndbrekk heller? Håndbrekk er veldig praktisk hvis man setter ut uten bilen. Dvs triller hengeren ned en kronglete rampe på en trang plass.
 9. Da kommer et kort og godt svar fra meg. Tyrifjorden ble det ikke noe av, men det har blitt både indre og yttre oslofjord. Den nye listen til Erik er også veldig praktisk å ha ser jeg! Det har blitt dorget med tomic, tormentor, gummifisk, apex, blyparavaner, sideparavaner, nærme land og på dypt vann. Til og med pilket med opphenger og med reke. Og fangsten lar seg ikke vente på Ingenting Fantastiske ingenting. På totalt 7 timer fisking. Noe dorging ved vollen, slemmestad, sandvika langs øyene ble det, samt en tur i dag til sandefjord for både dorging og pilking på dypt vann. Midt oppe i dette fikk muligens verdens beste motor problemer med oppheting under plan. Dette ble fikset kjapt av undertegnede. En 2020 motor med 50 timer på baken skal ikke få problemer, men en feilprodusert vannpumpe er sånn som skjer... hyggelig av forhandler å komme opp med alt av deler på dagen helt gratis. (Selvsagt reklamasjon) Byttet komplett vannpumpe, thermostat, poppet, fjærer og pakninger i forbindelse med disse. Kjapt på vannet igjen. Under følger litt bilder av hele gildet. Ingen fisk, men morro "læl"
 10. Takker for svært bra svar Erik! Jeg skal ta meg en tur nedom drammen og se hvor/hvordan denne rampen er. At noen allerede er ute på tyri er morro å høre! Like så at du kjenner det rykker i nervene! Skal komme med oppdatering da jeg har fått vaska litt wobblere!
 11. Tross et dårlig forsøk på å være morsom i overskriften kommer altså noen alvorlige spørsmål. Som mange andre her inne ser jeg frem til å begynne å dorge på østlandet snart. En haug nye wobblere, stenger, sneller og annet man kan knote med mens minusgradene banker på døra har blitt kjøpt inn og nøye sortert i fiskeskrinene selvsagt. Det har seg sånn at jeg har fri en uke fremover, og min 14 fots kjærlighet i garasjen skal få luftet seg! Her har det blitt montert stangholdere i årefestene og nye lys fremme. I kombinasjon dorging tenkte jeg også å smelle opp telt og feltseng en dag eller 2. Som kjent har det jo blitt plussgrader i det siste her på østlandet. Snøen renner fra takene og oppkjørselen min er snart tom for snø. Helgen skal vistnok by på både sol og varme, så kan kan jo håpe at det også forsvinner litt is i noen fjorder. Så kommer da det store spørsmålet; Hvor i alle dager skal jeg fiske til helga? Jeg har jo noen alternativer Tyrifjorden her var det ganske bra med is for noen dager siden inne ved sylling. Isen inne ved sylling syntes jeg kom ganske så fort, så kanskje den forsvinner fort nå som varmen kommer? Kanskje noen kjenner til om det er like mye is oppe i fjorden? Får man satt ut båten noe sted? Drammenselva Så ut til å være 90% isfri i dag da jeg kjørte forbi. Har aldri fisket her, eller satt ut noen båt. Noen som vet om jeg kan ha hell i noen av de 2? Drammensfjorden Litt for mye tåke i dag til å se utover fjorden. Noen som vet om det er mulig å få ut båten noe sted? Selve fjorden burde vel være åpen grunnet båttrafikken? Indre oslofjord Her vet jeg jo at det ikke er is. Kanskje et stort problem å få ut båten, men den dagen hele oslofjorden fryser over så har vi vel større problemer en fiske. At det ikke er fisk der er vel det største problemet pr nå Ytre oslofjord Ingen is å se i skagerak enda. Det finnes til og med fisk her! Men vettugt sted å sette ut båten uten is? For de som har lest så langt som til hit, gratulerer! Ikke mange som tåler så mange tanker og pjatt. Jeg kan uansett formulere meg i korthet for de som vil det; Hvor i Oslo/Drammens området er det mulighet til å sette ut båt samt få dorget litt? Det viktigste er ikke å få storlaks/ørret osv, Men å få ut båten samt få seg en fin tur.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.