Jump to content
Fiskersiden

Philip L

Members
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Philip L last won the day on June 16 2021

Philip L had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Philip L's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

51

Reputation

 1. Vi skal en tur til Titran! Blir vel utenfor der fisket kommer til å foregå. Ser at det er mye variert man når med kun 10 minutter med båten. Alt fra grunner, sandbunner, bratte fall og 300m dype groper. Kveita er hovedmålet. Ellers er Stor torsk, brosme, steinbitt og uer også ettertraktet. Sei og Lange ikke så intressant. Det har jeg nok av i fryseren tatt med fra Nordsjøen. Det ble faktisk en Penn snelle! mer om dette lengre ned! skal kjøpe inn Søvik selvlysende søkke på 400gr til uer fiskinga. her tenker jeg 6/0-9/0 kroker med makrellbiter og søkket nederst. Ellers skal jeg ha forskjellige pilker til pilking med opphengere (15 cm sild etterligninger med 9/0 krok) har kikket på Søvik Torsken og Søvik natural. virker som gode pilker til sitt bruk. Takker ellers for tips ang stang og snøretips! Jeg endte på 0,28 j-braid og kjøpte inn 1,2mm fortomm til å knyte tackler og diverse rigger av. Stivt, ja! men tunge pilker retter vel ut det meste! Faktisk har jeg brukt "venstrehendte" sneller da jeg dorger. Jeg vet at dette er "feil", men da dorgeutstyret ble kjøpt inn, så var jeg så vandt med å sveive hapselstenger at høyrehendte meg følte dette ble mest riktig. Dette ble det dog endring på nå! Hva som ble kjøpt inn! Litt tilfeldig så letet jeg etter en fiskeutstyrsbutikk jeg kunne titte på denne tidligere nevnte Pennsnella. På gjennomkjøring gjennom Oslo dukket https://www.torshovsportsfiske.no/ sin lille butikk opp! at disse hadde en haug med Penn sneller og en svært dyktig kar bak kassa hjalp jo meg godt som i utgangspunktet bare skulle litt. 45 minutter etterpå gikk jeg lykkelig ut med hendene fulle av masse nytt utstyr. Han overbeviste raskt høyrehendte meg om at denne "vranglæra" jeg holdt på med vedr. venstresneller skulle jeg bare slutte med før det var for sent. Det ble en høyresveivet Penn fathom 30 med 2 gir og leverdrag. Veldig fornøyd med den uten å ha brukt den. Virker solid bygget med god brems og lett betjening. Stangen ble en Penn Regiment 2 xt 7" 15-40 lbs. deilig tjukt håndtak, fin spenst i tuppen og en knallsterk rygg. Har løfta full vaskebøtte uten at den knakk, så da må det vel fungere! Da det kommer til alkoholkonsum skal det selvsagt ikke drikkes så voldsomt mye. Jeg tar på meg flytedrakta, med vhf og noen kalde halvlitere. Takker så mye for alle tipsene jeg har fått, så skal jeg holde dere oppdaterte på fangsten!
 2. Jeg og aluminiumsjolla på 14 fot og 30 hester ble invitert på tur til Hitra i midten av april. Her skal det snorkles, nytes, fiskes, oppdages og drikkes ganske hardt i en Air-bnb kåk i 6 dager. Det ligger ann til å bli en fantastisk tur! Jeg skal nok stå mest for personelltransport for dykkerene, men skal nok få meg en tur på dypet selv Dog er jeg veldig glad i å fiske! Jeg dorger nok en 4-500 motortimer hvert år etter ørret, laks og gjedde i både fersk og saltvann. Så utstyret til dette har jeg. Men nå er det jo nye arter å bryne seg på.! Kveita hadde jo selvsagt vært en drøm å få med seg i kjøleboksen! Men steinbitt, uer, skrei og andre av norges edlere sorter tar jeg imot med takk! Her blir det variert fiske med alt fra 500g-150g loddvekt. Spørsmålet er da hva jeg burde kjøpe inn til dette. Jeg har selvsagt 4 sett med abu sneller og daiwa stenger til dorging, men disse er rigget med ekstremt fleksibelt snøre og jeg ønsker en ny stang til dette "tunge" havfiske! Jeg har budgett på ca 4000kr for stang og snelle. Håper det finnes noe brukanes til denne prisen? Dette er hva jeg har kikket på selv. Hva tror folk om dette? Eventuelt andre forslag til hva som funker til alt fra kveite og nedover? Ønsker noe universelt, med god brems, som ikke ruster, og som tåler litt juling. Ps. Jeg er venstresveivet.
 3. Endelig var dagen kommet! (For noen dager siden altså) Jeg satte ut båten, retning tyristrand i tyrifjorden. Båten var full av pils, fyrstekake, solkrem og håp om fisk. Håpet har jeg utrolig nok holdt oppe. Siden i fjor høst, har jeg rundt regnet dorget 150-200 stangtimer i tyrifjorden. Det eneste jeg har fått er en krepseteine. Armert med tipset om at Bomber sin Long A i fargen gul/gull/rød skal være bra saker ble det handlet inn 1 for å prøve. Etter 2 halvlitere og 2 timer smalt det jaggu på! Jeg hadde til og med så flaks at jeg filma stangtuppen mens det beit på. Med mildt sagt høy puls klarer jeg å pent dra inn en flott ørret på 2,4 kilo. Sikkert ikke mye å skryte av, men var bra svett da jeg hadde den langs ripa etter noen minutter. Største ørreten jeg har fått før dette var 500gram i min barndomstid. At ørreten beit på bomberen er også morro å tenke på. Virkelig morsom opplevelse. Også veldig morro å se at utstyret fungerer som det skall. Knarr, brems, hov, utløserklype og alt var perfekt innstilt. Ingen svær fisk, men ga mersmak!
 4. Da tror jeg at jeg prøver meg utpå i morgen. Oppskriften blir å prøve litt forskjellig. I overflaten, samt fukte noen nye rapala jeg har kjøpt. Disse skal vistnok dykke til 6 meter. Dette får vi håpe passer bra mtp at salt/ferskvannskillet i drammensfjorden ligger på rundt 4-5 m.
 5. Det var desverre ikke blitt noe fisk i drammenselva eller fjorden hittil i år. Har blitt 4-5 dager med dorging etter laks på noen steder og med noen wobblere jeg har fått anbefalt. Fikk en storspist makrell, men det var det. Nå har det jo gått noen måneder siden sist jeg spurte. Men jeg henvender meg til de kloke nok en gang. Kan man lure en laks i drammen i morgen mon tro? Er det for høy og brun vannføring i drammenselva til å prøve der? Hele fjorden er vel brun av smelte/regnvann den også, men er det muligheter for at laksen ser godt nok til å la seg lure av noe rødt/gult/gull? Fikk min første store ørret i tyrifjorden for noen dager siden i brunt vann, så det meste er mulig! Har folk noen tanker?
 6. Tiden må du nesten lete etter selv, men været 1-2 mai er meldt helt fantatisk! nesten vindstille, og 10-12 grader på dagen. Fiskeplasser kan jeg sende deg på pm. Når på døgnet skal jeg ikke uttale meg om, men du trenger ingen blyparavaner. I overflaten sies det er det beste nå. 1-3m Håper du kommer 1-2 mai!
 7. Da tror jeg at jeg prøver på det! Så nærme som mulig uten at det blir ubehagelig! Får satse på klart vann og napp! Ikke umulig at det blir en tur i ytre oslofjord så lenge været er greit. Kommer med rapport selvsagt! Takker for innspill!
 8. Flotte tips dere kommer med gutter. litt kjedelig at det ikke var så fiskefylt som jeg hadde trodd. Å gå nærme land er et alternativ, men dette blir en kosetur hvor jeg ikke har lyst på mye manuvrering, heller slappe av med en pils og nyte sola. ingen som har trua på noe palagisk, eller stor laks noen 50-100m fra land i drammensfjorden?
 9. Mens jeg sitter her ute i nordsjøen og drømmer om fiske og telttur planlegges det litt. Kommer hjem om en uke, og planlegger båt/fisketur kombinert med overnattning den uka. Planen var å sette ut båten i drammen, for så å dorge oppover drammenselva den ene dagen/kvelden. Overnatte på Lahellholmen og dorge seg en runde i Drammensfjorden dagen derpå. Har noen noe tips til denne turen? Vil det være noe fisk i Drammenselva i det hele tatt? og tips/forslag til dorging av laks/Sø I Drammensfjorden? jeg tenker gule/røde wobblere til fiske begge stedene. Samt å vekte ned med blyparavaner til ca 10 meter og dorge på 20-30 m hele drammensfjorden rundt. Hva tror folket?
 10. Jeg og skulle egentlig ha den aller minste for så å tyne 300 kilos grensa uten brems, men denne var ikke på lager. Den jeg har nå tåler opp til 17 fot båt, har brems, veier 160 kilo og fungerer utmerket. Skjønner at det er fristende å gå for den aller minste om man har en 4m lang båt. Det skal i teorien gå fint med en 15hk og alubåt? Men mye last får du nok ikke med deg. Jeg har henger på 160kg, båt på 107kg og motor på 70 kilo. Men.... Startbatteri, bensin, øl, diverse samt utstyr/oppakning til langtur så blir det fort mye vekt. Vi var 3 gutter på tur til bergen i fjor høst. Snorkling, fisking og skøy på agendaen. Allt utstyr og bagger i båten under kjøring. På vekta til statens vegvesen kom vi opp i 680kg akseltrykk. Samt sikkert 60kg på kula. Så er glad jeg ikke gikk for den aller minste hengeren. Den aller minste har vel ikke håndbrekk heller? Håndbrekk er veldig praktisk hvis man setter ut uten bilen. Dvs triller hengeren ned en kronglete rampe på en trang plass.
 11. Da kommer et kort og godt svar fra meg. Tyrifjorden ble det ikke noe av, men det har blitt både indre og yttre oslofjord. Den nye listen til Erik er også veldig praktisk å ha ser jeg! Det har blitt dorget med tomic, tormentor, gummifisk, apex, blyparavaner, sideparavaner, nærme land og på dypt vann. Til og med pilket med opphenger og med reke. Og fangsten lar seg ikke vente på Ingenting Fantastiske ingenting. På totalt 7 timer fisking. Noe dorging ved vollen, slemmestad, sandvika langs øyene ble det, samt en tur i dag til sandefjord for både dorging og pilking på dypt vann. Midt oppe i dette fikk muligens verdens beste motor problemer med oppheting under plan. Dette ble fikset kjapt av undertegnede. En 2020 motor med 50 timer på baken skal ikke få problemer, men en feilprodusert vannpumpe er sånn som skjer... hyggelig av forhandler å komme opp med alt av deler på dagen helt gratis. (Selvsagt reklamasjon) Byttet komplett vannpumpe, thermostat, poppet, fjærer og pakninger i forbindelse med disse. Kjapt på vannet igjen. Under følger litt bilder av hele gildet. Ingen fisk, men morro "læl"
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.