Jump to content
Fiskersiden

Philip L

Members
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Philip L

 1. Vi skal en tur til Titran! Blir vel utenfor der fisket kommer til å foregå. Ser at det er mye variert man når med kun 10 minutter med båten. Alt fra grunner, sandbunner, bratte fall og 300m dype groper. Kveita er hovedmålet. Ellers er Stor torsk, brosme, steinbitt og uer også ettertraktet. Sei og Lange ikke så intressant. Det har jeg nok av i fryseren tatt med fra Nordsjøen. Det ble faktisk en Penn snelle! mer om dette lengre ned! skal kjøpe inn Søvik selvlysende søkke på 400gr til uer fiskinga. her tenker jeg 6/0-9/0 kroker med makrellbiter og søkket nederst. Ellers skal jeg ha forskjellige pilker til pilking med opphengere (15 cm sild etterligninger med 9/0 krok) har kikket på Søvik Torsken og Søvik natural. virker som gode pilker til sitt bruk. Takker ellers for tips ang stang og snøretips! Jeg endte på 0,28 j-braid og kjøpte inn 1,2mm fortomm til å knyte tackler og diverse rigger av. Stivt, ja! men tunge pilker retter vel ut det meste! Faktisk har jeg brukt "venstrehendte" sneller da jeg dorger. Jeg vet at dette er "feil", men da dorgeutstyret ble kjøpt inn, så var jeg så vandt med å sveive hapselstenger at høyrehendte meg følte dette ble mest riktig. Dette ble det dog endring på nå! Hva som ble kjøpt inn! Litt tilfeldig så letet jeg etter en fiskeutstyrsbutikk jeg kunne titte på denne tidligere nevnte Pennsnella. På gjennomkjøring gjennom Oslo dukket https://www.torshovsportsfiske.no/ sin lille butikk opp! at disse hadde en haug med Penn sneller og en svært dyktig kar bak kassa hjalp jo meg godt som i utgangspunktet bare skulle litt. 45 minutter etterpå gikk jeg lykkelig ut med hendene fulle av masse nytt utstyr. Han overbeviste raskt høyrehendte meg om at denne "vranglæra" jeg holdt på med vedr. venstresneller skulle jeg bare slutte med før det var for sent. Det ble en høyresveivet Penn fathom 30 med 2 gir og leverdrag. Veldig fornøyd med den uten å ha brukt den. Virker solid bygget med god brems og lett betjening. Stangen ble en Penn Regiment 2 xt 7" 15-40 lbs. deilig tjukt håndtak, fin spenst i tuppen og en knallsterk rygg. Har løfta full vaskebøtte uten at den knakk, så da må det vel fungere! Da det kommer til alkoholkonsum skal det selvsagt ikke drikkes så voldsomt mye. Jeg tar på meg flytedrakta, med vhf og noen kalde halvlitere. Takker så mye for alle tipsene jeg har fått, så skal jeg holde dere oppdaterte på fangsten!
 2. Jeg og aluminiumsjolla på 14 fot og 30 hester ble invitert på tur til Hitra i midten av april. Her skal det snorkles, nytes, fiskes, oppdages og drikkes ganske hardt i en Air-bnb kåk i 6 dager. Det ligger ann til å bli en fantastisk tur! Jeg skal nok stå mest for personelltransport for dykkerene, men skal nok få meg en tur på dypet selv Dog er jeg veldig glad i å fiske! Jeg dorger nok en 4-500 motortimer hvert år etter ørret, laks og gjedde i både fersk og saltvann. Så utstyret til dette har jeg. Men nå er det jo nye arter å bryne seg på.! Kveita hadde jo selvsagt vært en drøm å få med seg i kjøleboksen! Men steinbitt, uer, skrei og andre av norges edlere sorter tar jeg imot med takk! Her blir det variert fiske med alt fra 500g-150g loddvekt. Spørsmålet er da hva jeg burde kjøpe inn til dette. Jeg har selvsagt 4 sett med abu sneller og daiwa stenger til dorging, men disse er rigget med ekstremt fleksibelt snøre og jeg ønsker en ny stang til dette "tunge" havfiske! Jeg har budgett på ca 4000kr for stang og snelle. Håper det finnes noe brukanes til denne prisen? Dette er hva jeg har kikket på selv. Hva tror folk om dette? Eventuelt andre forslag til hva som funker til alt fra kveite og nedover? Ønsker noe universelt, med god brems, som ikke ruster, og som tåler litt juling. Ps. Jeg er venstresveivet.
 3. Endelig var dagen kommet! (For noen dager siden altså) Jeg satte ut båten, retning tyristrand i tyrifjorden. Båten var full av pils, fyrstekake, solkrem og håp om fisk. Håpet har jeg utrolig nok holdt oppe. Siden i fjor høst, har jeg rundt regnet dorget 150-200 stangtimer i tyrifjorden. Det eneste jeg har fått er en krepseteine. Armert med tipset om at Bomber sin Long A i fargen gul/gull/rød skal være bra saker ble det handlet inn 1 for å prøve. Etter 2 halvlitere og 2 timer smalt det jaggu på! Jeg hadde til og med så flaks at jeg filma stangtuppen mens det beit på. Med mildt sagt høy puls klarer jeg å pent dra inn en flott ørret på 2,4 kilo. Sikkert ikke mye å skryte av, men var bra svett da jeg hadde den langs ripa etter noen minutter. Største ørreten jeg har fått før dette var 500gram i min barndomstid. At ørreten beit på bomberen er også morro å tenke på. Virkelig morsom opplevelse. Også veldig morro å se at utstyret fungerer som det skall. Knarr, brems, hov, utløserklype og alt var perfekt innstilt. Ingen svær fisk, men ga mersmak!
 4. Da tror jeg at jeg prøver meg utpå i morgen. Oppskriften blir å prøve litt forskjellig. I overflaten, samt fukte noen nye rapala jeg har kjøpt. Disse skal vistnok dykke til 6 meter. Dette får vi håpe passer bra mtp at salt/ferskvannskillet i drammensfjorden ligger på rundt 4-5 m.
 5. Det var desverre ikke blitt noe fisk i drammenselva eller fjorden hittil i år. Har blitt 4-5 dager med dorging etter laks på noen steder og med noen wobblere jeg har fått anbefalt. Fikk en storspist makrell, men det var det. Nå har det jo gått noen måneder siden sist jeg spurte. Men jeg henvender meg til de kloke nok en gang. Kan man lure en laks i drammen i morgen mon tro? Er det for høy og brun vannføring i drammenselva til å prøve der? Hele fjorden er vel brun av smelte/regnvann den også, men er det muligheter for at laksen ser godt nok til å la seg lure av noe rødt/gult/gull? Fikk min første store ørret i tyrifjorden for noen dager siden i brunt vann, så det meste er mulig! Har folk noen tanker?
 6. Tiden må du nesten lete etter selv, men været 1-2 mai er meldt helt fantatisk! nesten vindstille, og 10-12 grader på dagen. Fiskeplasser kan jeg sende deg på pm. Når på døgnet skal jeg ikke uttale meg om, men du trenger ingen blyparavaner. I overflaten sies det er det beste nå. 1-3m Håper du kommer 1-2 mai!
 7. Da tror jeg at jeg prøver på det! Så nærme som mulig uten at det blir ubehagelig! Får satse på klart vann og napp! Ikke umulig at det blir en tur i ytre oslofjord så lenge været er greit. Kommer med rapport selvsagt! Takker for innspill!
 8. Flotte tips dere kommer med gutter. litt kjedelig at det ikke var så fiskefylt som jeg hadde trodd. Å gå nærme land er et alternativ, men dette blir en kosetur hvor jeg ikke har lyst på mye manuvrering, heller slappe av med en pils og nyte sola. ingen som har trua på noe palagisk, eller stor laks noen 50-100m fra land i drammensfjorden?
 9. Mens jeg sitter her ute i nordsjøen og drømmer om fiske og telttur planlegges det litt. Kommer hjem om en uke, og planlegger båt/fisketur kombinert med overnattning den uka. Planen var å sette ut båten i drammen, for så å dorge oppover drammenselva den ene dagen/kvelden. Overnatte på Lahellholmen og dorge seg en runde i Drammensfjorden dagen derpå. Har noen noe tips til denne turen? Vil det være noe fisk i Drammenselva i det hele tatt? og tips/forslag til dorging av laks/Sø I Drammensfjorden? jeg tenker gule/røde wobblere til fiske begge stedene. Samt å vekte ned med blyparavaner til ca 10 meter og dorge på 20-30 m hele drammensfjorden rundt. Hva tror folket?
 10. Jeg og skulle egentlig ha den aller minste for så å tyne 300 kilos grensa uten brems, men denne var ikke på lager. Den jeg har nå tåler opp til 17 fot båt, har brems, veier 160 kilo og fungerer utmerket. Skjønner at det er fristende å gå for den aller minste om man har en 4m lang båt. Det skal i teorien gå fint med en 15hk og alubåt? Men mye last får du nok ikke med deg. Jeg har henger på 160kg, båt på 107kg og motor på 70 kilo. Men.... Startbatteri, bensin, øl, diverse samt utstyr/oppakning til langtur så blir det fort mye vekt. Vi var 3 gutter på tur til bergen i fjor høst. Snorkling, fisking og skøy på agendaen. Allt utstyr og bagger i båten under kjøring. På vekta til statens vegvesen kom vi opp i 680kg akseltrykk. Samt sikkert 60kg på kula. Så er glad jeg ikke gikk for den aller minste hengeren. Den aller minste har vel ikke håndbrekk heller? Håndbrekk er veldig praktisk hvis man setter ut uten bilen. Dvs triller hengeren ned en kronglete rampe på en trang plass.
 11. Da kommer et kort og godt svar fra meg. Tyrifjorden ble det ikke noe av, men det har blitt både indre og yttre oslofjord. Den nye listen til Erik er også veldig praktisk å ha ser jeg! Det har blitt dorget med tomic, tormentor, gummifisk, apex, blyparavaner, sideparavaner, nærme land og på dypt vann. Til og med pilket med opphenger og med reke. Og fangsten lar seg ikke vente på Ingenting Fantastiske ingenting. På totalt 7 timer fisking. Noe dorging ved vollen, slemmestad, sandvika langs øyene ble det, samt en tur i dag til sandefjord for både dorging og pilking på dypt vann. Midt oppe i dette fikk muligens verdens beste motor problemer med oppheting under plan. Dette ble fikset kjapt av undertegnede. En 2020 motor med 50 timer på baken skal ikke få problemer, men en feilprodusert vannpumpe er sånn som skjer... hyggelig av forhandler å komme opp med alt av deler på dagen helt gratis. (Selvsagt reklamasjon) Byttet komplett vannpumpe, thermostat, poppet, fjærer og pakninger i forbindelse med disse. Kjapt på vannet igjen. Under følger litt bilder av hele gildet. Ingen fisk, men morro "læl"
 12. Takker for svært bra svar Erik! Jeg skal ta meg en tur nedom drammen og se hvor/hvordan denne rampen er. At noen allerede er ute på tyri er morro å høre! Like så at du kjenner det rykker i nervene! Skal komme med oppdatering da jeg har fått vaska litt wobblere!
 13. Tross et dårlig forsøk på å være morsom i overskriften kommer altså noen alvorlige spørsmål. Som mange andre her inne ser jeg frem til å begynne å dorge på østlandet snart. En haug nye wobblere, stenger, sneller og annet man kan knote med mens minusgradene banker på døra har blitt kjøpt inn og nøye sortert i fiskeskrinene selvsagt. Det har seg sånn at jeg har fri en uke fremover, og min 14 fots kjærlighet i garasjen skal få luftet seg! Her har det blitt montert stangholdere i årefestene og nye lys fremme. I kombinasjon dorging tenkte jeg også å smelle opp telt og feltseng en dag eller 2. Som kjent har det jo blitt plussgrader i det siste her på østlandet. Snøen renner fra takene og oppkjørselen min er snart tom for snø. Helgen skal vistnok by på både sol og varme, så kan kan jo håpe at det også forsvinner litt is i noen fjorder. Så kommer da det store spørsmålet; Hvor i alle dager skal jeg fiske til helga? Jeg har jo noen alternativer Tyrifjorden her var det ganske bra med is for noen dager siden inne ved sylling. Isen inne ved sylling syntes jeg kom ganske så fort, så kanskje den forsvinner fort nå som varmen kommer? Kanskje noen kjenner til om det er like mye is oppe i fjorden? Får man satt ut båten noe sted? Drammenselva Så ut til å være 90% isfri i dag da jeg kjørte forbi. Har aldri fisket her, eller satt ut noen båt. Noen som vet om jeg kan ha hell i noen av de 2? Drammensfjorden Litt for mye tåke i dag til å se utover fjorden. Noen som vet om det er mulig å få ut båten noe sted? Selve fjorden burde vel være åpen grunnet båttrafikken? Indre oslofjord Her vet jeg jo at det ikke er is. Kanskje et stort problem å få ut båten, men den dagen hele oslofjorden fryser over så har vi vel større problemer en fiske. At det ikke er fisk der er vel det største problemet pr nå Ytre oslofjord Ingen is å se i skagerak enda. Det finnes til og med fisk her! Men vettugt sted å sette ut båten uten is? For de som har lest så langt som til hit, gratulerer! Ikke mange som tåler så mange tanker og pjatt. Jeg kan uansett formulere meg i korthet for de som vil det; Hvor i Oslo/Drammens området er det mulighet til å sette ut båt samt få dorget litt? Det viktigste er ikke å få storlaks/ørret osv, Men å få ut båten samt få seg en fin tur.
 14. Kjapp rapport fra Nordsjøen! Kastet ut 3 sirkelkroker egnet med inntørkede beinrester av en sei. Slapp ned til litt over havbunn. Ca 200 meter dyp. Må jo sies i være relativt grunt da borekrona pdd er på ca 6100m Virre virre vapp og opp kom 2 fine langer til panna. Den ene holdt ikke kjeften på da oppheisingen begynte. Langt ifra det største jeg har dratt opp, men altids greit å ha noe å lage fiskekaker på. Loinsene ble tatt vare på. En noe herjet fisk med småskader. Var mett og god da!
 15. Helt blank og ny som jeg er på isfiske så har jeg lest meg opp på diverse agn, arter og teknikker. Jeg husker kanskje ikke alt jeg har lest, men det hindrer ikke en gutteduo fra å prøve lykken på Damtjern, Lier og Ulvenvann, lier/asker. Noen dager etter at frosten kom tok jeg turen bort til damtjern for å sjekke isen. Den var overraskende tykk (8 cm?) Og holdt meg godt. Full av mot skal det selvsagt isfiskes! En kamerat av meg og jeg dro bort på ulvenvann noen dager senere klare til å prøve lykken i fantastisk vær. Sol og vindstille! Boret noen prøvehull ved land som så veldig lovende ut før jeg satte utover. Min kamerat er skeptisk av natur og gikk bak. Kanskje like greit. En noe gulv-kald opplevelse, men ull på kroppen og ispigger rundt halsen så er dette ikke noe problem. Det er som jeg sier; det er ingen som har dødd av å gå gjennom isen. Mye værre om man ikke kommer seg opp. (Nb ingen isborr ble lagt igjen) Etter en kjapp dusj hjemme dro vi bort på Damtjern hvor vi viste at isen var tryggere. Damtjern er kanskje ikke førstevalget da det kommer til isfiske, men det finnes da både Mort, abbor og gjedde, så hvorfor ikke. Alt det nye i fiskeskrinet skulle prøves ut, så det ble boret en god del hull på forskjellige dybder. Her var det god hjelp med kartet fra Dybdekart.no lagt inn i google earth på mobilen. Da ser jeg ganske bra hvilken dybde jeg fisker på. Viktig å kose seg på tur Har desverre ingen bilder av agnet, men denne dagen ble det prøvd både mormyska på grunt vann, balansepilk på flere steder og dybder samt blink agnet med maggot. Ingen napp desverre. Noen dager med sprengkulde etter gir vi ulvenvannet en ny sjanse. Denne gangen uten å gå igjennom isen. I hu og hast tenkte jeg å prøve agn-meite etter gjedda i vannet. Det ble rigget til det jeg hadde tilgjengelig som var makrellfilet med treblekroker. Jeg bommet nok litt på hvordan denne ble fisket. Den ble sluppet helt til bunn og trukket opp ca 2 meter. Tipper den "hang" på ca 10 meter. Fanget ingenting på denne ila 3 timer. Det ble også prøvd blink, og balansepilk på flere steder uten hell. Men jeg har ingen planer om å gi meg. Morten og gjedda på Ulvenvannet skal lures de og! Kanskje også en Ørret?
 16. Flott rapport ja! Får meg gira på å prøve en tur til med meitefiske etter gjedda. Gikk ikke helt veien sist.
 17. Ja sitter å leser artikkelen akkurat nå Erik! Jeg kan jo røpe så mye som at jeg IKKE snudde mot trygg grunn. Kommer et inlegg senere!
 18. Ja veldig hyggelig å se at forumet er oppe å rusler igjen! er jo en gyllen mulighet for Skitt Fiske som eiere hvis de får til litt engasjement, aktiviteter og reklame! Ellers har det blitt litt isfisking uten resultat for min del. Kalde opplevelser jeg skal skrive om snart! Vinteren går med på å handle inn litt utstyr til dorging/trolling. har fått handlet inn litt stenger, sneller og stangholdere. Mer om det senere.
 19. Så var det min til til å åpne en luke, det blir som å hoppe etter wirkola mtp alle de gode skribentene som har bidratt, men all tekst er bedre en ingen. Her kommer mitt 2020 eventyr/år oppsumert. Dette er jo egentlig et lite og kjedelig eventyr mtp at jeg ikke har fått så mye fisk, men det er fortsatt noe som lidenskapelig opptar meg og jeg syntes det er nesten like morro om man blanker så vel som å få fin fangst. Jeg har jo alltid hatt en far som har tatt meg med på fisketurer som ung. Det har for det meste gått i mark og dupp i lokale tjern her i buskerud. Da jeg tenker tilbake så var det voldsomt med fisk vi fikk igrunn. Om det var flaks eller min fars erfaringer er ikke godt å vite. Vi dro mort, ørret og abbor og hadde panna full da vi kom hjem. Jeg er jo kun 23 år, og har i det siste begynt å skjønne at de gamle er eldst. Eller har mest erfaring altså. Det begynte sakte med en god del turer i marka med kamerater samt å støve av noen gamle stenger fra tiden jeg bodde i stavanger og var student for 5 år siden. 20-60 grams stenger med 4000 snelle var nok ikke ideélt på et lite ørret vann og utstyret ble fort oppgradert til en 9" mere passende stang kombinert med en 2500 snelle som jeg håpet skulle holde til litt blandet fiske. ps: sekk oppgardert siden den tid. Riktig nok ble det dratt noen småfisk den sommeren uten de helt store fangstene. Så kommer vi altså til år 2020. Året alle hadde det så forferdelig men jeg koset meg som aldri før. Det startet med spontankjøp av en nordkapp 705 med skikkelig maskineri bakpå. Håpefull som jeg var gikk det i mye lesing etter de gode fiskeplassene i indre oslofjord samt medfølgende fiske. Indre oslofjord tidlig på våren ga svært lite fisk, det ble dratt opp en liten hvitting samt en stygt kroket og svært infisert torsk. Så var det lange turer ut forbi oskarsborg som skulle til? Her ble det tatt noen baby-torsk som fikk slippe ut igjen selfølgelig. Samt noen få feite makrell. Ellers gikk det mange mange timer og mange dager uten fisk. Det meste ble prøvd. Helke, pilk, bunnmeite, og dorging langs land. Makrell er som godt kjent kun duganes til agn, så det var ingenting fra Oslos fjord som havnet i panna. Så var det duket for årets første hyttetur! Jeg hadde lest meg opp på fluefiske med mombarda dupp og dette måtte prøves. Bombarda fiske etter SØ i oslofjordan hadde gitt liten avkastning, men nå var det duket for andre boller. Et lite grunt vann stapp fult av sulten småørret ble lykken! Bombardaen kaster langt, og med kald pils samt litt rosé-vin til turmaten ble dette en meget hyggelig kveld. Undertegnede dro 6 små ørret hvorav noen havnet i panna med masse smør. Kort tid etter er jeg og en kamerat på jakt etter gode plasser å fridykke. Turen går til bergerbukta hvor jeg hadde lest at sjøørreten og makrellen kunne fiskes om hverandre. Det blir noen kast kombinert med dykking etter sluker og fiskeliv. Her ble det blanket flere ganger, men armert med en kollegas beste tips, nemmelig en spesial 12gr satt fangsten på første kastet en tur. Det er nærmest en brunørret, men den ble fanget i saltvann, så jeg er fornøyd! Akkurat der sandbukta vipper ned mot dyperevann står det mye sandflyndre. Det ble tatt flere pene eksemplarer av denne med bunnmeitehekle samt makrell. Absolutt morro! Så ble iveren etter å fange gjedde stor! Denne spennende fisken fattern hadde skremt meg med i alle år som liten gutt. Krokodille! Det ble guttetur til Steinsfjorden som selvsagt resulterte i blanking. Hel agnfisk og 40gr spinner inne på ei grunne i stiv kuling ble ingen suksess. Dette skapte dog en sterk lyst til å få tak i denne rakkaren! Fellesferien var kanskje over, men det var jo mye av sommeren igjen. Skulle man kikket på en båt mon tro? Man vet jo hvordan det er. Det som i utgangspunktet skulle være en robåt med plass til 2 ble en ny kimple Adventure 440 med ny Evinrude 25/30hk på hekken (mappet opp) Litt stor motor til båten, men viktig å ha det litt morro i ungdomen! Her begynte fiskemulighetene virkelig! En av de første vannene som ble prøvd var soneren. En liten abbor ble tatt på stor skyts, men morro å få testet båt og motor skikkelig! Etter den tid har det blitt mange dorgeturer i både salt og ferskvann. Kombinert med logging for dybdekart.no Litt kort oppsumert har den nye båten resultert i skremmende lite fisk. Storørret har vært et håp i tyrifjorden, men jeg får komme sterkere tilbake i 2021. Med unntak av 1 liten abbor tatt på wobbler i steinsfjorden har ingenting havnet i båten etter ca 30t på vannet. Sesongens store høydepunkt må være gjeddene jeg endelig fikk tatt på ulvenvannet. Armert med en kamerat sin snevre kunnskap ble en alt for tung robåt satt ut og det ble rodd rundt for å logge mens jeg hadde 2 dyptgående wobblere bak i treg fart. Og neimen slo ikke gjedda til 2 ganger på rad. Lykken var stor da disse små 1,5 kilos gjeddene var i båten. Virkelig morro med ny art. Nå er desverre båten tatt på land for i år, og jeg har begynt å lese meg opp på isfiske. Med min flaks blir det lite fisk, men det skal bli morro å prøve både pilking samt meite etter fisk. Undertegnede har allerede prøvd isen på damtjern i lier. 3cm tykk og akkurat nesten nok til å holde en voksen mann tørr. Det har oppsumert vært en bra år. Tross lite fisk skal man ikke klage, da opplevelsene og læringen har vært enorm. Jeg er jo litt utstyrsfreak, så det å prøve nytt utstyr er en del av morroa det og! Desuten kan jeg trøste meg med at det er plenty med stekefisk å dra opp ute på jobben 60 kilo sei over rekka på 1 time og flere langer på 15-25 kilo er ikke noe problem en ettermiddag. Ikke like spennende å være garantert fisk, men å skjære fileter som er bredere en en pall er jo morro det og! Takker for meg. Beklager et rotete innlegg samt dårlige bilder. Så får man virkelig håpe at storørreten sitter i løpet av 2021! God jul!
 20. Jeg kan godt ga nr 16. Blir ikke noe fantastisk stort innlegg, men kan fortelle om mine læringer og erfaringer gjennom året.
 21. Lørdag morgen voknet undertegnede som sikkert veldig mange andre meget fyllesyk. Andebryst, champagne og sang tar på. Men frisk luft må man få seg. Derfor ble tilhengerfestet (kompisen min) ringet opp. Vi skal på tur! Lovende skyer ved avreise! Turen gikk til tyrifjorden på jakt etter stor feit ørret på minimum 6 kilo Ut med farkosten. Campen ble satt opp på øynene ved sylling og undertegnede klar for å komme seg ut! Det ble dorget med både blyparavsner samt dyptdykkende wobblere. Så kom dagens første fangst!! En gjenglemt halvliter i båten får telles. 500gr og 23cm med lykke. Ikke sluppet ut. Det dorges både nærme land samt på de store dypene. Etter 3 timer forsvinner sola og jeg vender mot øya. Etter en god natts søvn er det utpå igjen. Her sitter jeg i skrivende stund og dupper bortover mot utøya 100m fra land. ingenting som biter på 5 timer totalt, men jeg kan konkludere med at det er mye bedre å gjøre noe man er virkelig flink til (blanking) en ikke flink til (drikke store mengder) God søndag!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.