Jump to content
Fiskersiden

Philip L

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Philip L

 1. Da tror jeg at jeg prøver på det! Så nærme som mulig uten at det blir ubehagelig! Får satse på klart vann og napp! Ikke umulig at det blir en tur i ytre oslofjord så lenge været er greit. Kommer med rapport selvsagt! Takker for innspill!
 2. Flotte tips dere kommer med gutter. litt kjedelig at det ikke var så fiskefylt som jeg hadde trodd. Å gå nærme land er et alternativ, men dette blir en kosetur hvor jeg ikke har lyst på mye manuvrering, heller slappe av med en pils og nyte sola. ingen som har trua på noe palagisk, eller stor laks noen 50-100m fra land i drammensfjorden?
 3. Mens jeg sitter her ute i nordsjøen og drømmer om fiske og telttur planlegges det litt. Kommer hjem om en uke, og planlegger båt/fisketur kombinert med overnattning den uka. Planen var å sette ut båten i drammen, for så å dorge oppover drammenselva den ene dagen/kvelden. Overnatte på Lahellholmen og dorge seg en runde i Drammensfjorden dagen derpå. Har noen noe tips til denne turen? Vil det være noe fisk i Drammenselva i det hele tatt? og tips/forslag til dorging av laks/Sø I Drammensfjorden? jeg tenker gule/røde wobblere til fiske begge stedene. Samt å vekte ned med blypar
 4. Jeg og skulle egentlig ha den aller minste for så å tyne 300 kilos grensa uten brems, men denne var ikke på lager. Den jeg har nå tåler opp til 17 fot båt, har brems, veier 160 kilo og fungerer utmerket. Skjønner at det er fristende å gå for den aller minste om man har en 4m lang båt. Det skal i teorien gå fint med en 15hk og alubåt? Men mye last får du nok ikke med deg. Jeg har henger på 160kg, båt på 107kg og motor på 70 kilo. Men.... Startbatteri, bensin, øl, diverse samt utstyr/oppakning til langtur så blir det fort mye vekt. Vi var 3 gutter på tur til bergen i f
 5. Da kommer et kort og godt svar fra meg. Tyrifjorden ble det ikke noe av, men det har blitt både indre og yttre oslofjord. Den nye listen til Erik er også veldig praktisk å ha ser jeg! Det har blitt dorget med tomic, tormentor, gummifisk, apex, blyparavaner, sideparavaner, nærme land og på dypt vann. Til og med pilket med opphenger og med reke. Og fangsten lar seg ikke vente på Ingenting Fantastiske ingenting. På totalt 7 timer fisking. Noe dorging ved vollen, slemmestad, sandvika langs øyene ble det, samt en tur i dag til sandefjord for både dorging og pilki
 6. Takker for svært bra svar Erik! Jeg skal ta meg en tur nedom drammen og se hvor/hvordan denne rampen er. At noen allerede er ute på tyri er morro å høre! Like så at du kjenner det rykker i nervene! Skal komme med oppdatering da jeg har fått vaska litt wobblere!
 7. Tross et dårlig forsøk på å være morsom i overskriften kommer altså noen alvorlige spørsmål. Som mange andre her inne ser jeg frem til å begynne å dorge på østlandet snart. En haug nye wobblere, stenger, sneller og annet man kan knote med mens minusgradene banker på døra har blitt kjøpt inn og nøye sortert i fiskeskrinene selvsagt. Det har seg sånn at jeg har fri en uke fremover, og min 14 fots kjærlighet i garasjen skal få luftet seg! Her har det blitt montert stangholdere i årefestene og nye lys fremme. I kombinasjon dorging tenkte jeg også å smelle opp telt
 8. Kjapp rapport fra Nordsjøen! Kastet ut 3 sirkelkroker egnet med inntørkede beinrester av en sei. Slapp ned til litt over havbunn. Ca 200 meter dyp. Må jo sies i være relativt grunt da borekrona pdd er på ca 6100m Virre virre vapp og opp kom 2 fine langer til panna. Den ene holdt ikke kjeften på da oppheisingen begynte. Langt ifra det største jeg har dratt opp, men altids greit å ha noe å lage fiskekaker på. Loinsene ble tatt vare på. En noe herjet fisk med småskader. Var mett og god da!
 9. Helt blank og ny som jeg er på isfiske så har jeg lest meg opp på diverse agn, arter og teknikker. Jeg husker kanskje ikke alt jeg har lest, men det hindrer ikke en gutteduo fra å prøve lykken på Damtjern, Lier og Ulvenvann, lier/asker. Noen dager etter at frosten kom tok jeg turen bort til damtjern for å sjekke isen. Den var overraskende tykk (8 cm?) Og holdt meg godt. Full av mot skal det selvsagt isfiskes! En kamerat av meg og jeg dro bort på ulvenvann noen dager senere klare til å prøve lykken i fantastisk vær. Sol og vindstille! Boret noen prøvehull ved land som så veldig l
 10. Flott rapport ja! Får meg gira på å prøve en tur til med meitefiske etter gjedda. Gikk ikke helt veien sist.
 11. Ja sitter å leser artikkelen akkurat nå Erik! Jeg kan jo røpe så mye som at jeg IKKE snudde mot trygg grunn. Kommer et inlegg senere!
 12. Ja veldig hyggelig å se at forumet er oppe å rusler igjen! er jo en gyllen mulighet for Skitt Fiske som eiere hvis de får til litt engasjement, aktiviteter og reklame! Ellers har det blitt litt isfisking uten resultat for min del. Kalde opplevelser jeg skal skrive om snart! Vinteren går med på å handle inn litt utstyr til dorging/trolling. har fått handlet inn litt stenger, sneller og stangholdere. Mer om det senere.
 13. Så var det min til til å åpne en luke, det blir som å hoppe etter wirkola mtp alle de gode skribentene som har bidratt, men all tekst er bedre en ingen. Her kommer mitt 2020 eventyr/år oppsumert. Dette er jo egentlig et lite og kjedelig eventyr mtp at jeg ikke har fått så mye fisk, men det er fortsatt noe som lidenskapelig opptar meg og jeg syntes det er nesten like morro om man blanker så vel som å få fin fangst. Jeg har jo alltid hatt en far som har tatt meg med på fisketurer som ung. Det har for det meste gått i mark og dupp i lokale tjern her i buskerud. Da jeg tenker tilbake så va
 14. Jeg kan godt ga nr 16. Blir ikke noe fantastisk stort innlegg, men kan fortelle om mine læringer og erfaringer gjennom året.
 15. Lørdag morgen voknet undertegnede som sikkert veldig mange andre meget fyllesyk. Andebryst, champagne og sang tar på. Men frisk luft må man få seg. Derfor ble tilhengerfestet (kompisen min) ringet opp. Vi skal på tur! Lovende skyer ved avreise! Turen gikk til tyrifjorden på jakt etter stor feit ørret på minimum 6 kilo Ut med farkosten. Campen ble satt opp på øynene ved sylling og undertegnede klar for å komme seg ut! Det ble dorget med både blyparavsner samt dyptdykkende wobblere. Så kom dagens første fangst!!
 16. Da ble det en tur uten fangst i dag. Legger ved noen bilder av ekkolodd samt wobblere som ble brukt. Noen som har formening om hva jeg ser på loddet?
 17. Ja skal prøve å komme med mange rapporter fremover. Er jo enkelt og greit å laste opp bilder her! Ja de nye e-tec'ne (2020 modell jeg har) er udødelige. Godt vedlikehold og passe på vann i bensin så har man et lengre ekteskap en folk flest.
 18. Er en kimple adventure 440 blikkboks på 14 fot. Med 30 hester evinrude 2-takt. Går som ei kule. Veier jo ingenting. Tyri kan absolutt utforskes med blikkboks. Det skal sies at det fort blir litt bølger midt utpå.
 19. Ja nok ull på kroppen så kan en regndag bli ganske så flott! Var litt hard tur på vei hjem mtp vind ute på fjorden, men propellen ute av vannet var litt stas det og! God bedring til alle pjuske der ute!
 20. Da var det duket for en av årets siste turer på tyrifjorden. Båten ble sjøsatt i sylling. Så var det duket for 40 minutter oppover fjorden i 25 knop. Stengene ble satt ut ved røyse. Og det ble dorget over til vestsiden i ca 2 timer uten fangst. Abu garcia tormentor jointed 110mm minnow samt savage gear deep-diver blå/sølv ble brukt i kombinasjon med 90gr blyparavan. Var mye fisk på ekkoloddet, men det stoppet der. Fikk logget noen timer. mat og drikke må man ha! Flott høsttur. Mye variert vær og morsomt å prøve nye wobblere!
 21. Ja virkelig morsomt å fiske ulvenvatnet. Dro en til 3 kilos gjedde før jeg dro hjem. Denne mistet jeg rett ved båten før den skulle løftes ombord. Ellers ble det ca 3-4 timers logging i vannet. Fikk logget 70% av vannet. Absolutt et spennende vann hvor fisken står på spesielle steder og det er morro å "sikte" på fisken. Flott tjern!
 22. Flott tur ute på ulvenvatnet nå. Blir litt logging samy utprøvelse av nye wobblere. Det smalt jaggu på min aller første gjedde også! 1-2 kilos som bet på savage gear minnow 11cm. Ca 6 m dypt inne ved sivet. noen andre som har erfaring på hvilken fisk det er mye av i ulvenvatnet ved dikemark?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.