Jump to content
Fiskersiden

TeddyBJ

Members
 • Posts

  133
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

TeddyBJ last won the day on May 18

TeddyBJ had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Follo
 • Interesser
  Abbor: 50.2 cm
  Gjedde: 111.7 cm
  Gjørs: 45 cm
  Ørret: 45.7 cm (USA)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TeddyBJ's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

182

Reputation

 1. Gratulerer med dagen! J. og jeg landet tilsammen 3 gjedder og en abbor på den store dagen. Største gjedda målte 107 cm/LnW 9.43 kg og ble tatt på en av favorittene mine; en Buster Swim!
 2. Lavere vannstand enn i fjor, bedre siktedybde enn i fjor, 1-2 uker tidligere gyting enn i fjor… Ting er kastet rundt på og gjeddene har vært litt «av» hele uka. Noen turer fra tir.-fre. har endt med nesten 20 napp, men 0 fisk i håven - akkurat som om de bare har glefset etter jerkbaiten. Hver gang jeg har gjort mothugg har det vært i løse lufta. Så frustrerende at det har grenset til pinlig… I dag snudde det, heldigvis. Fullstendig! 6 napp endte i 6 gjedder i håven. 100% uttelling er heller ikke hverdagskost!
 3. Gleder meg å se at tipsene mine gir gevinst. Iht. formelen til professoren: 9.72 kg! Gratulerer med en specimen-gjedde!!
 4. Traff på et par unge karer som forsøkte seg i Årungen uten særlig hell. Rådet de, pga. forholdene og fisking jeg gjorde tidligere på dagen, til å prøve «Gjeddeberget» før de gav opp. Selv tok jeg noen kast ved rostadioen, men bølgene slo over bryggene så det var håpløst. For å komme i le av vinden tok jeg selv turen bort til «Gjeddeberget» og møtte to karer som fortsatt ikke hadde fått fisk og med trua på hell. Etter noen kast landet jeg en kraftig plugg på 85 cm, og stemningen lettet. Etter råd om å vekte ned en tailbait som gikk litt høyt i vannet tok det ikke mange kast før gutta også landet sin første gjedde! Moro! …kjent igjen fra FS ble jeg også gitt. Godt å være til inspirasjon!
 5. Jeg var egentlig veldig fornøyd til professor’n viste meg hva han fikk under matauk på isen i vinter…
 6. … mistet nettopp en av Årungens ørreter. Hadde på en kilos fisk, men hadde ikke med håv og mistet den mellom føttene…
 7. Årets gjedde-konkurranse er avsluttet. Gjeddene ville ha jerkbait servert med korte knyks og kort hang time. Passet meg perfekt som den jerkbait-fiskeren jeg er. Oppskriften over tre timer ble kontakt med 8 gjedder hvorav jeg nettet 5 og mistet 3. Et par steder var det litt vanskelig å komme til så til slutt ga jeg f… og tråkket gjennom sivet i joggeskoa!
 8. Sol og varmt etter et par kjølige dager og brukbar siktdybde - bare må bli bra det! En rask svipptur bortom nettet 4 gjedder og 1 abbor. Da blir det ordentlig tur i kveld!! Oppdatering: Da kom det noen dråper fra himmelen, men ikke før jeg hadde tatt 3 gjedder til. Den siste på bestilling fra 3 små gutter som var veldig interessert og spente. Da var det veldig gøy noen få kast senere å varte opp med en solid kubbe over 90 cm (pappa var kanskje ikke så imponert; «Nå må jeg vel ut å kjøpe fiskeutstyr!» lol)!!
 9. Iht. formelen (uten å ta høyde for pre/post-spawning e.l.): 10,84 kg
 10. For de spesielt interesserte - professor Borgstrøm fant like godt frem en lengde-vekt formel spesifikt tilpasset gjeddene i Årungen: LnW = 3,222LnL - 5,903 ; L i cm og W i gram
 11. Takk, hyggelig! Takk for tilliten, men jeg har knapt vurdert noe som helst. Jeg har en personlig vurdering, men det er en annen sak. Det jeg gjorde var å beregne en konservativ omkrets basert på bredde over nakken. Tallene er hovedsakelig direkte avlesning av diverse konverteringstabeller som angir estimert vekt basert på lengde alene - det klarer selv jeg. Crawford-metoden en formel basert på forskning gjort på musky og gjedde (n = 1200): (lenge i inch x omkrets i inch) : 25 - 10 = vekt i pund. Personlig synes jeg tallene fra Crawford-modellen blir høye, men hvorvidt det er forankret i en sample size basert hovedsakelig på musky vet jeg ikke. Skal jeg spekulere kan det også ligge i begrensninger i antall innsjøer og/eller mangel på genetisk varians - jeg har ikke lest dataene fra prosjektet. Utover dette har jeg hatt en interessant diskurs med prof. Borgstrøm/NMBU (om gjedde, og brasme bl.a. ). På 80-tallet ble det tatt flere større gjedder i Årungen. Da ble det kun målt lengde, merket og gjeddene ble sluppet ut igjen. Under utfisking i 2004-2006 ble det ikke tatt så store gjedder, og dermed sitter en uten tilstrekkelig data på disse store eksemplarene. Ser en derimot på data fra prof. Alm, ref. Reidar, er det rimelig i dette tilfellet å anta ett estimate på +10 kg. Milardi, Lappalainen & Juntunen, 2014: Variation in length, girth and weight of large northern pikes (Esox lucius) in Finland. Finnish Zoological and Botanical Publishing Board. http://www.loonhaunt.com/Walleye_Northern_Converter.html ; https://www.in-fisherman.com/editorial/pike-length-to-weight-conversion-chart/154384 ; http://www.pikeanglersclub.co.uk/aboutpike/weightforlength.html ; https://www.northernpikefishing.ca/pike-weight-calculator.htm , lengde i inch x (omkrets opphøyd i 2) : 900 = vekt i pund, osv.
 12. Ja, interessant film fra et kvalifisert perspektiv som også brakte inn en ny dimensjon. At tilsvarende problematikk også er observert utenfor CA er vel ikke nødvendigvis overraskende, men heller litt urovekkende da det kan indikere en større problematikk.
 13. Hun var rett under 112 cm (altså 111 cm), men jeg la inn estimert omkrets basert på at hun var ca. 15,5 cm bred bare over nakken og ca. 111,7 cm lang i et par conversion kalkulatorer som begge estimerte vekta til ca. 12 kg. Det finnes flere forskjellige skjema basert kun på lengde, men de er mer usikre (11-14 kg). Nå er ikke beregninger basert på kombinasjon lengde og omkrets helt 100% de heller. F.eks. angav Crawford-metoden et estimate på 13.36 kg - og, nei, det tror jeg ikke på.
 14. Takk, Alexj! Veldig gøy når stor gjedde biter, og i tillegg langsiktig satsing og planlegging faller på plass.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.