Jump to content
Fiskersiden

TeddyBJ

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

TeddyBJ last won the day on April 16

TeddyBJ had the most liked content!

Community Reputation

20 Excellent

About TeddyBJ

 • Rank
  Nytt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Follo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Btw., disse bruker jeg IKKE i Oppegårdstjernet! McMio´n er forresten flytende (jeg trodde den skulle synke langsomt?) så den kan fiskes helt grunt i "0-hastighet".
 2. Vi hadde sol og pent vær, men så deiset det jo ned flere centimeter med snø og ble kuldegrader, og abbor og væromslag er to ting som ikke går så godt sammen. Gjedde og væromslag vet jeg fint lite om - ved store trykkendringer kan jo gjeddene "rape" eller gå i overflaten og svelge luft. Gjeddefiske nå gjør jeg i grunne bukter som varmes raskere opp, og hvor gjedde kan stå og "sole seg". Akkurat nå har jeg brukt litt Pig og offset-krok, eller - jeg er jo en "hardbait-fanatiker" - suspending Westin Swim. Kommer litt an på vannet.
 3. Jeg var bortom Gjersjøen på fredag og da var det fortsatt noen isflak som "seilte" rundt der. For kaldt er det jo ikke - du kan jo fiske på isen etter både abbor og gjedde, men abboren er ikke så glad i trykkendringer. Den får "vondt i magen" (svømmeblæra). Teoretisk kan både abbor og gjedde være i gang med gytingen, men det varierer litt. Det mest spesifikke jeg har lest vedrørende gjedde er 7-8 grader, og der er vi jo ikke enda - men jeg vil absolutt tro de er i gang med å spise seg opp før gyting.
 4. Takk! Jepp, godt å være i gang, ja! Nå venter bare jeg på at Gjersjøen skal kvitte seg med de siste isflakene som "seiler" rundt (var bortom i helga).
 5. Vannet er åpent, kun litt is langs kanten i den (syd-) vestre bukta. Væromslaget gjorde nok at abboren ikke var så bitevillig - kun ett bitt på 5 timer, og den mistet jeg like godt. Skiltet fra pumpehuset mistet sin betydning for 30 år siden. :)
 6. Årets første tur, årets første gjedde! ..., og på land var det også en krabat med tenner gitt!
 7. Isen går og første strekket hvor gjedda går inn for å gyte er åpent
 8. Skiftet mellom sol og overskyet! Jeg gikk fullstendig under - hell i uhell; ingen steiner eller skit under overflaten - med tykk genser, fleecejakke, turstøvler... tror det hadde tatt timer gitt. Jeg tok noen kast til, men siden "the Golden Hours" allerede hadde passert og aktiviteten hadde begynt å droppe av så jeg - i min forfatning - ingen videre grunn til å fortsette. Ellers la vel det faktum at høyre pekefinger banket av smerte (kroken gikk inn i fingertuppen hvor vi har så jæ*** mange nerver) og at jeg må skaffe meg en ny iPhone en liten demper på atmosfæren...
 9. Hadde, for mange år siden, en 18 grams Møresild hengende i venstre øreflipp. Siden kroken hadde gått tvers igjennom kunne vi bare klemme ned mothaka å dytte den tilbake ut.
 10. Mothakeløse kroker (Mustad KVD 3/0) gjør livet mye enklere ved avkroking av sprelske gjedder og ved kinkige avkrokinger. Hadde jeg hatt mothaker så hadde jeg garantert landet 2 av de 4 gjeddene jeg mistet i dag, men så måtte jeg også ha avlivet 1 av gjeddene jeg landet som var kroket ekstremt kinkig. You win some, and loose some. Og så slapp jeg en tur på legevakten (selv om jeg har et par metoder for selvkroking). I løpet av årene har jeg kun kroket meg selv 2 ganger, og blitt kroket 1 gang - så ikke så verst statistikk.
 11. Tja, var i kontakt med 8 gjedder på litt under 3 timer... Seriøst, skulle gjerne tatt en tur ut i båt på Gjersjøen jeg, men der er vi ikke akkurat! Kan begynne med at jeg mangler båt... hahaha Det var riktignok en kar ute med el-motor og ekkolodd etter forrige turen jeg skrev om - så ut som personen trollet av noen av de mest interessante områdene (slik jeg tenker), men den kvelden var det dødt som i graven.
 12. Vært et par turer til i Gjersjøen, men uten hell så i dag ble strategien endret - til det bedre! Og verre!! Var på "gjedde-plassen" i det det begynte å lysne og på andre kastet (samme Westin/Brewer Baits som over) satt første gjedda. Deretter ble det ganske stille så jeg bytte til noe litt krassere i fargen a la Fire Tiger/gull og orange i buken - da hadde jeg i løpet av 30 min. 2 gjedder til på - en havnet i håven og en mistet jeg. Og da sola brøt horisonten og traff vannet ble det liv! Til sammen ble det 4 gjedder i håven og 4 klarte å komme seg av kroken. ADVARSEL! ..., men kl.
 13. Stod ved startposisjonen til roerne her på onsdag med fluestanga. Det har blitt kjøligere i vannet og det har blitt klarere. 15 min. før sola gikk ned kom en riktig nice gjedde glidende helt inn på grunna!
 14. Ikke akkurat abbor, men... tok en tur bortom Gjersjøen og slo i hjel 1 time med gjeddefiske i kveld. Fikk 2 stk. på jerkbaiten fra Westin/Brewer Baits Dirty Pike (15 cm/107g) og 1 stk. på McHybrid´en. Det var ikke de største fiskene (1,5-3 kg), men det var artig med litt liv!!
 15. Ah, det har jeg stor forståelse for. Du vet hva de sier i USA: "There´s a fine line between fishing and standing on the shore looking like an idiot!" Har følt meg som den idioten noen ganger.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.