Jump to content
Fiskersiden

TeddyBJ

Members
 • Posts

  149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

Everything posted by TeddyBJ

 1. Siden dette er min siste post her vil jeg gjerne takke for 16.200 views. Jeg vil også si tusen takk til dere 6 som har kommet og besøkt Årungen, og benytte anledningen til å gratulere 4 av dere nye PB’er! 2 med gjedder over 9 kg, samt dere med 97 og 92 cm. Jeg respekterer at dere ikke ønsker å skrive på FS. Også Tomaz som fulgte rådene mine og fikk en gjedde over 10 kg (vi fisket sammen i går, og skal ut i helgen igjen). Skitt fiske og takk for meg!
 2. Jeg har en del "dinker" på cirka 60 cm i år (hanner ved lektiden), men rekken med de store gjeddene er foreløpig helt utrolig; 90, 92, 93, 94, 94, 95, 95, 95, 97, 98, 107, 109 og 111.7 cm!
 3. Nei, det er som du korrekt påpeker: Helt rått (for Årungen)!
 4. Moro, vilt & mektig!
 5. Takk! Det var mye stein og annet der jeg stod så jeg måtte låse spoolen med tommelen og presse fisken maks et par ganger - og den var ikke helt samarbeidsvillig
 6. Takker! I fjor var alle gjeddene på det jevne. I år så har det enten vært smått eller stort.
 7. Nei, dra meg nå baklengs inn i fuglekassa; som en tilårskommen ungkar fra Flåklypa ville uttrykt det. Borte i en bitteliten bukt, under noen greiner, hvor ingen skulle tru at nokon kunne bu… Kjørte forbi Årungen på morgenkvisten - på vei til matbutikken - da jeg så aktivitet og jag i overflata så jeg svingte ut i «grøfta», rasket ut 2 stenger fra bak i bilen og fortet meg ned til vannkanten (ble tutet på også gitt?!). Aktiviteten døde raskt ut uten noe suksess, men byttet til gjeddestanga og sendte ett siste kast inn under noen trær på grunna før planlagt retur til bilen. Nedslaget traff bunn, men et løft, 2 sveivetak og ett knyks - også beit det på noe voldsomt i enden av snøret, og kort etter raste det meter på meter med sene av snella. Stor-gjedde på gang! Igjen!! Dette var ingen slappfisk (pun intended) og det tok litt tid før jeg kunne lande en 109 cm gjedde, og andre +10 kg for året var et faktum!! Da var det ikke fritt for at det kom en tåre i øyekroken.
 8. Sant, sant! Jeg har forsøkt med stor plopper og walk-the-dog uten hell, men jeg har faktisk ikke forsøkt popper (har ingen ren popper i «arsenalet»)…
 9. .. ja, det var noe utenom det vanlige! 2021 var bra, men 2022 har hittil vært vilt!! Jeg begynte å fiske i Årungen som liten tass sjøl!
 10. Ute med sola for å sjekke morrabittet og teste for abbor. Tidligere har jeg gått rett på sak med store jigger, men i dag raket jeg raskt over flere areal med en 17 grams Astro Vibe UV Rainbow (ja, det er så klart i vannet!). Og da oppdaget jeg plutselig et lite gjedde-tett område så crankbait-stanga ble lagt til side og ut kom gjedde-stanga! Etter en stund hadde jeg 6 gjedder i håven. En liten på +60 cm, en i +80 cm klassen, og 92, 94, 94 og 95 cm. Fy F så fornøyd!!
 11. Ja, eller Mjær, Langen, Gjersjøen eller… Årungen. Tok 3 stk. abbor over en kilo rett etter at isen gikk og før gjeddene tok over grunnene. Gjeddene har fortsatt ikke gått ut på dypet så foreløpig er det tynt med abbor, men ift. tidligere år bør det skje noe i løpet av et par uker nå.
 12. Jo takk, har vært veldig bra i år! …, egentlig venter jeg bare på at abboren skal komme ordentlig i gang…
 13. Det har vært mange personer som har fisket hardt ved rostadion i det siste. Når en i tillegg så velger å fiske da sola legger seg ned bak horisonten ble det «annerledes» i kveld. En liten Westin Swim med raslekuler, et pæresøkke og endring av innsveiving ble løsningen. Et øyeblikk trodde jeg meter’n ble nådd, men målebåndet stoppet på 98 cm og LnW 7,11 kg. Utrolig flott gjedde!
 14. https://www.nordrefollo.kommune.no/nyheter/2022/mai/sjekker-dod-fisk-i-kolbotnvannet/
 15. Gratulerer med dagen! J. og jeg landet tilsammen 3 gjedder og en abbor på den store dagen. Største gjedda målte 107 cm/LnW 9.43 kg og ble tatt på en av favorittene mine; en Buster Swim!
 16. Lavere vannstand enn i fjor, bedre siktedybde enn i fjor, 1-2 uker tidligere gyting enn i fjor… Ting er kastet rundt på og gjeddene har vært litt «av» hele uka. Noen turer fra tir.-fre. har endt med nesten 20 napp, men 0 fisk i håven - akkurat som om de bare har glefset etter jerkbaiten. Hver gang jeg har gjort mothugg har det vært i løse lufta. Så frustrerende at det har grenset til pinlig… I dag snudde det, heldigvis. Fullstendig! 6 napp endte med 6 gjedder i håven. 100% uttelling er heller ikke hverdagskost!
 17. Gleder meg å se at tipsene mine gir gevinst. Iht. formelen til professoren: 9.72 kg! Gratulerer med en specimen-gjedde!!
 18. Traff på et par unge karer som forsøkte seg i Årungen uten særlig hell. Rådet de, pga. forholdene og fisking jeg gjorde tidligere på dagen, til å prøve «Gjeddeberget» før de gav opp. Selv tok jeg noen kast ved rostadioen, men bølgene slo over bryggene så det var håpløst. For å komme i le av vinden tok jeg selv turen bort til «Gjeddeberget» og møtte to karer som fortsatt ikke hadde fått fisk og med trua på hell. Etter noen kast landet jeg en kraftig plugg på 85 cm, og stemningen lettet. Etter råd om å vekte ned en tailbait som gikk litt høyt i vannet tok det ikke mange kast før gutta også landet sin første gjedde! Moro! …kjent igjen fra FS ble jeg også gitt. Godt å være til inspirasjon!
 19. Jeg var egentlig veldig fornøyd til professor’n viste meg hva han fikk under matauk på isen i vinter…
 20. … mistet nettopp en av Årungens ørreter. Hadde på en kilos fisk, men hadde ikke med håv og mistet den mellom føttene ved avkroking…
 21. Årets gjedde-konkurranse er avsluttet. Gjeddene ville ha jerkbait servert med korte knyks og kort hang time. Passet meg perfekt som den jerkbait-fiskeren jeg er. Oppskriften over tre timer ble kontakt med 8 gjedder hvorav jeg nettet 5 og mistet 3. Et par steder var det litt vanskelig å komme til så til slutt ga jeg f… og tråkket gjennom sivet i joggeskoa!
 22. Sol og varmt etter et par kjølige dager og brukbar siktdybde - bare må bli bra det! En rask svipptur bortom nettet 4 gjedder og 1 abbor. Da blir det ordentlig tur i kveld!! Oppdatering: Da kom det noen dråper fra himmelen, men ikke før jeg hadde tatt 3 gjedder til. Den siste på bestilling fra 3 små gutter som var veldig interessert og spente. Da var det veldig gøy noen få kast senere å varte opp med en solid kubbe over 90 cm (pappa var kanskje ikke så imponert; «Nå må jeg vel ut å kjøpe fiskeutstyr!» lol)!!
 23. Iht. formelen (uten å ta høyde for pre/post-spawning e.l.): 10,84 kg
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.