Jump to content
Fiskersiden

sjøsprøyt

Members
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sjøsprøyt's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • One Month Later Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare
 • First Post Rare
 • Conversation Starter Rare

Recent Badges

9

Reputation

 1. Flotte bilder Henrik. Makrell fra middagen i går på ristet brødskive akkurat nå. Ølet satt jeg på søndag med en ekstra pose øl-gjær, 19 grader i stua og ferdig i kveld. Modnet? noen liker pigghå som har lagt 3 måneder på stranden før de spiser den, jeg liker ølet mitt ferskt. Er det en 8000 snelle du har der eller?`
 2. Vi får no se hvor lenge det holder, jeg har troen enn så lenge. Jeg har mistanke om at dere gamle sjøulker lider av konservatisme og gamle fordommer.
 3. Så hva er det med dette med fiske utstyr, man kjøper ei stang og snelle etter å ha undersøkt litt og man er fornøyet. Men så finner man en stang som er litt stivere i tuppen og tåler litt mer vekt enn den stangen man allerede har og som er meget god, men kanskje det ville vært enda bedre i enkelte tilfeller, og så finner man ut at denne stangen finnes i en hel serie både for trommel og haspel sneller. Var det nå egentlig venstre sveiv som var det riktige for en båt stang på dypt vann hvor sveiven er viktigere enn stangen? Man må kanskje ha begge deler for å finne ut hva som var det riktige. Man vet ikke før man har prøvd hva som var det riktige for meg, enten det var stang eller snelle, høyre eller venstre, mykere eller stivere - og sånn går no spare pengene.
 4. Det er vel vært å sjekke at det er litt marine fett på tannhjulene inni der også da med hjevne mellomrom. Jeg syns det er litt rart om alle disse snellene som lages av respektive produsenter med lang erfaring og som åpenbart er laget for å holde - ikke gjør det.
 5. Det så godt ut, du vet å tilberede måltidet. Tabasco.
 6. Jeg tror på takhøyde, man må nesten ha vært igjennom noen uungåelige konfrontasjoner med ekstensielle spørsål iløpet av livet. Dersom vi er så heldig.
 7. Ja... vi må advare om sterke bilder og språkbruk her på lørdagskvelden når vi lar oss inspirere av en erfaren båteier.
 8. Ja aldså nå har jeg fått meg en agnbom og ser ikke lenger helt poenget med bruk av flytende krok. Grunnen til at jeg gjorde dette var opprinnelig med tanke på å fiske fra land, der jeg fisker fra land er det en bratt skråning ned til sjøen og den bratte skråningen fortsetter ned i fjorden. Så hvis jeg kaster langt så kan jeg komme ganske dypt, men det er også en hylle ca 15-30m ned så hvis jeg lar sluken/loddet synke helt til bunns så vil jeg slepe kroken over der og sitte fast eller dra med meg en bøtte sjøpølser. Så tanken er som du sier ganske nærliggende at hvis jeg sleper loddet langs skråningen så hekter jeg ikke noe, samtidig som kroken og agnet hele tiden ligger litt over bunn. I båten er det jo selvfølgelig ikke noe poeng i dette, jeg sveiver jo inn noen meter etter at jeg har nådd bunn allikevel.
 9. Ja ja, selvfølgelig - gamle utprøvde viser synger best. Jeg ser den; virker alltid - der du står med vinden som skriker i vantene og fiskeslo til knærne mens du drar opp kveite etter kveite.
 10. Jeg visste ikke hva det var men jeg har funnet det ut nå, jeg håper den klarte seg - det så absolutt sånn ut. Det er nå alikevel i så fall imponerende for det er en enorm - ja nesten ubegribelig trykkforskjell. Jeg syns den var utrolig stilig og det var ikke nævneværdig mye kjøtt på den så det var ikke særlig fristende å slå den ihjel. Den andre på bilde der er jo sikkert litt for lubben til å være Lange, det er sikkert en Brosme. Jeg la ikke merke til ryggfinnen men den så så veldig Lange ut i fjeset, de to foregående Brosmene jeg fikk i starten av tråden hadde et litt mere "bulldogg" aktig hode og Langene jeg fikk var nesten ål-lignende så dem var det lettere å se forskjell på. Jeg har bestilt meg et sånn magebelte til å ha stangen i nå, jeg hadde ikke planer om det og jeg har jo ikke fisket noe stor fisk heller, men det er utrolig tungt å sveive inn flere hundre meter line når stangen vipper fra side til side uansett hvor hardt jeg holder i den.
 11. Jada jeg lærte nå litt på fjorden i dag også jeg, det var så stille ute og regn og da skjer to ting: jollen synker ikke og Siggurd Hakekløft og Severin Suveren er ikke ute å råkjører med kabinkruserne sine så da har jeg fjorden helt for meg selv. Jeg vet ikke helt om den selvlysende blekkspruten egentlig gjorde noe fra eller til, mitt inntrykk er at så lenge det er agn på kroken så biter fisken. Men Kina kroken som er rustfri og kraftig og ser mye bedre ut enn Biltema kroken fungerte allikevel mye dårligere, de to første fiskene jeg fikk glapp kroken. Jeg syns kanskje mothaken er veldig langt inne på kroken og når det er et stykke makrell innpå der i tillegg så kommer kanskje ikke den mothaken til sin rett, den siste Langen jeg fikk rykket jeg bevisst for å sette kroken når jeg merket at den var der og den fikk jeg opp. Jeg la også merke til at kroken satt i leppa på fisken og ikke inne i halsen så det var tydelig noe som fungerte annerledes enn når jeg hadde flytende krok. Langen fikk jeg på 150-200m, men jeg prøvde også å fiske på ganske nøyaktig 500m - jeg hadde hele linen ute og den gikk rett ned og var ved bunn av og til. Her skjedde det ikke så mye og jeg ventet ganske lenge, det var ikke før jeg hadde gitt opp og sveivet inn 50 meter eller så at jeg syns jeg merket at det var litt tyngre i stanga. Når jeg så hadde sveivet inn 50 meter til så merket jeg så vidt at det var noe som sparket litt, etter omlag 150-200m begynte den å kjempe. Det var denne krabaten som lot seg friste av blekksprut med makrellsmak på 500m: Utrolig nok svømte den avgårde når jeg slapp den ut igjen, litt medtatt men med buken riktige veien.
 12. Ja nå har jeg ihvertfall styrt på med denne blekkspruten i hele kveld med forskjellige konfigurasjoner og det ble nok ikke helt som jeg hadde tenkt. Jeg ente opp med kina krokene og da med en enkelt krok på undersiden som jeg tenkte å henge makrellbiten på, men selv om jeg har byttet ut blyloddet med en treplugg så blir det alt for tungt til å flyte. Jeg kan jo altids lage meg en agnbom av litt 2mm pianotråd og sølvlodding, men det blir nå uansett ikke helt som jeg hadde tenkt. Jeg har også tenkt litt på hvordan det ville vært i den 8 fots baljen med 20cm fribord hvis det mot formodning faktisk skulle bite på en stor rugg, jeg vinner aldri på flakslodd og jeg har jo redningsvest men det er kaldt i fjorden nå og jeg vil ikke miste den nye fiskestangen min heller. Nei, jeg tror jeg får nøye meg med å fiske makrell med kastestangen til jeg får meg båt.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.