Jump to content
Fiskersiden

sjøsprøyt

Members
 • Posts

  110
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

sjøsprøyt last won the day on January 23

sjøsprøyt had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sjøsprøyt's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • One Year In Rare
 • Reacting Well Rare
 • One Month Later Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare

Recent Badges

24

Reputation

 1. Javel, jeg vil nå si at den største trusselen for livet i norske fjorder er ikke lakselusen, den finnes naturlig og dreper i utgangspunktet ikke fisken. Den største trusselen for livet i norske fjorder er kjemikaliene fiskeoppdretterne slipper ut i fjorden for å drepe lakselus, de kjemikaliene dreper også alle skalldyr som krabbe kreps og reker. Dermed tar man vekk en essensiell byggestein i næringskjeden, og vi har jo alle lært på skolen hva det betyr.
 2. Ikke spør om det kamerat, spør om hvordan du kan gjøre det selv. Du kan hvis du vil, ihvertfall med litt veiledning. Ikke la noen fortelle deg annerledes! Bare spør så får du svar, hver snill å ikke undervurder deg selv - det går bare ut over oss alle.
 3. Vinkelsliper med diamantskive, kort prosess, veldig fort gjort. Ja, du kan gjøre det selv helt gratis
 4. So what would be your preference; Trout or salmon - freshwater rivers and inland lakes in the summer with mosquitoes big as dogs, or hardcore sea fishing for cod and halibut up north freezing your fingers off?
 5. Men selvfølgelig; holder du til i en trang og dyp fjord der politikerne som aldri har satt sin fot i en teine skal beslutte om fiskeoppdrett som årlig slipper ut enorme mengder gift for krepsdyr for å bekjempe lakselus - ja så dør den fjorden.
 6. Ser ut som trådstarter er opptatt med el-gitaren for tiden, men jeg setter i hvertfall pris på konversasjonen. Jeg mener imidlertid bestemt at brosme og lange er mest glad i krepsdyr/skalldyr, og jeg tror ikke de er kresne på det. Jeg tror også at Pigghå, Hågjel og Rødhai ville være mye mer interresert i en saftig bit med makkerell; enn en tørr reke...
 7. Ja du sikkert en mere erfaren fisker enn meg - ihvertfall nå, men en nokså enkel post fra 2021 som ikke er besvart er jo ganske flaut syns jeg. Jeg tenker at hvis du fisker fra land så ville jeg brukt en "baitfeeder/baitrunner" haspelsnelle - og dem er det ikke så bredt utvalg av, den yngre og mer oppdaterte befolkningen ville kanskje heller vurdert en kompakt og moderne multiplikator snelle. Jeg liker godt baitfeeder snellene, men bare på grunn av at jeg finner dem mer praktisk når du bytter sluk/krok eller trenger å knytte en ny svivel: Setter du en vanlig snelle i "fri" for å trekke ut en meter snøre er jo helvete løs, en baitfeeder kan du sette i "fri" men med litt motstand - det er betraktelig mere brukervennlig.
 8. Ja nå har jeg fått prøvd dette i hvertfall, ikke noe bilder eller film denne gangen for det ble litt i meste laget for både meg og kamereat mitt å prøve å filme samtidig som jeg prøvde nytt utstyr på sjøen - så når 190m snøre er ute og du ikke har nådd bunn allikevel, og du vet at nå må du sveve alt inn igjen; ja da kan du være sikker på at en fjordsightseeing katamaran på full guffe er like om hjørnet for så å passere så nærme som mulig for at turistene skal få noe å se på, og da kan du også være sikker på at de bølgene kommer fra den minst gunstige retningen, og om ikke kameraet går over ende og havner i dørken med et smell da så stemmer ikke tilfeldighetene. Men jeg syns selve line/snøre trommelen/hjulet og stativet fungerte fint og helt etter planen. Jeg plasserer en fot på tverrbjelken som holder sammen støttebeina nede ved dørken for at stativet skal stå stabilt når jeg sveiver inn, det fungerer utmerket. Jeg kunne tenke meg å lage en slåe av litt kryssfinerplate som kan skyves frem under rekken og låse stativet fast til rekken når jeg kjører med båten i litt bølger, da slipper jeg å slå sammen stativet og legge det ned hver gang jeg skal forflytte meg. Innsveiving av linen/snøret opplever jeg som komfortabelt, selv med 190m ute og 2kg sement i enden. Sement loddene fungerer - men ikke serlig godt, det er for stort og tungt uten å egentlig trekke linen tilstrekkelig ned. Jeg kommer nå til å bruke 2 meter 6mm kortlenket kjetting med en minidregg på 0,7kg i enden, det blir litt fleksibelt i forhold til bølger og tidevann. Jeg hadde alle tre sniker ute på ca 100m forskjellige steder men jeg fikk bare en stakkars liten brosme, den var så liten at jeg ønsket på det meste å slippe den ut igjen så den kunne få leve litt til, men kroken satt langt inn i svelget på vei inn til magesekken og måtte skjeres løs. Det er ikke greit å være fisker når man synes synd på fisken, jeg æret den imidlertid så godt jeg kunne.
 9. Dagens brosme stekt i smør med løk, og poteter. Øl satt på forrige fredag - ja det er sterk øl det der...
 10. sjøsprøyt

  Årets første

  Jeg liker godt en tur ut til Fedje, ca 1.5 time ut der på 15 knop. Bruker ca 25lt bensin tur/retur med en Yama 50 hester, koster ca 500kr hvis du kjøper bensin på mandag eller tirsdag morgen.
 11. Her er hvordan krok opphenget er, det enkleste er sikkert å lage opphengsknuter men jeg syns det er vanskelig å få bra til på tykt snøre. Jeg har brukt 1,5mm til selve kroksnøret får å få det stivt og 1mm til krokfortom, dette er vel et slags forsøk på å lage en fleksibel agnbom. Jeg har 3 meter snøre fra linetauet til første krok og så 1,5m mellom hver krok og ned til søkket, 4 kroker. Det er jo fristende å lage 20m snøre med 10-15 kroker til for eksempel å fiske etter lyr, men jeg har begrenset plass i fryseboksen og kan bare spise 1 fisk per dag så det er ikke noe poeng for meg å få mest mulig fisk.
 12. En annen båtstang jeg liker godt er Daiwa Kenzaki, min er 20-30lb. Popperstangen er hakket stivere og sikkert ment for litt større fisk. |
 13. Jeg liker godt stengene som heter "popper rod" på godt fjøslatin. Dette er stenger som er spesielt stive i tuppen og som tåler mye belastning, jeg liker dem for jeg kan heise en god lyr opp et par meter i luften til der jeg står og fisker - bare med stangen.
 14. Det blir mindre og mindre fisk i fjordene, de få yrkesfiskerne her rapporterer om at torsken er vekk og reker likeså, uten reker i fjorden ingen brosme og lange. Hvis vi skal se på hvilke forandringer som er, så er det fiskeoppdrett på hvert hjørne som produserer enorme mengder nitrit og bunnavfall, og så har vi klima endringene som har uante konsekvenser. Men hvis jeg får en bråsme eller lange på 2kg - så er jeg veldig fornøyd, det er en stor fisk for meg. Jeg får vanligvis brosmer og langer på rundt kiloet, det er allikev el en god middag.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.