Jump to content
Fiskersiden

sjøsprøyt

Members
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sjøsprøyt

 1. Litt usikker på hva du sikter til her, "billigsnella med snørefører" og "snøreruller for at ikkje snøret skal brenne av". Daiwa snellen min virker ganske solid og "tight" som de sier på nynorsk, men hvis referansen din er Penn med snørefører så sjønner jeg hva du sier - den var temmelig slarkete og billig, ihvertfall i kvaliteten. Jeg beholder den som reserve men håper jeg aldri får bruk for den, alternativet er bosspannet. Når det gjelder tipp rullen så kan jeg nå si at den siste på bildene var ganske dyr, de andre var billige - i all forstand. For min del dreier det ikke seg om jeg har bruk for den, det dreier seg om en altoppslukende interesse som trenger utløp. Kansje det snøret til 500 norske pesetas varer litt lengre om det slipper den knekken på tippen de 500 meterne. Jeg fisker etter brosme og lange som er relativt små, fin middagsstørrelse for en person - så det er ikke at fisken er så jævlig stor...
 2. Jeg begynner å lure på om ripssaften fra i fjor har gjæret litt..
 3. Kanskje det kan være til nytte å høre motsetningen til den friske luften, sjøen og å være i ett med elementene.. for å minnes om hvorfor det er så fint.
 4. Det er jo naturlig å høre irsk musikk dersom man er vant med tradisjonell norsk musikk, det er et slektskap der.. og nå har jo vi gått tom for norske viser ikke sant?
 5. Jeg har jo brukt opp alle de morsomme visene nå så da er det bare blåmandagsvisene igjen, livet er nå det likaste lell..
 6. Jeg har bestilt noen tippføringer, jeg vil nå se og føle litt på dem først. Ikke vits i å gjøre om på noe som allerede funker utmerket hvis det ikke er veldig fristende.
 7. Ja så var jeg nede på neset da hvor det er langgrundt og mye tang og tare nærme land. Jeg hadde i forveien brukt et par timer å lage meg en flott hekle med tre langreiste gummireker fra Kina som jeg hadde ventet i tre-fire uker på, knyttet et utall uniknuter og selvfølgelig med en velkjent norsk sluk i enden og de er jo et smykke i seg selv - ihvertfall hvis en skal dømme etter prisen. Første kastet ble miss så jeg skynte meg å sveive inn for å få til et skikkelig kast. Andre kastet satt jeg fast i taren, snøret røk og der forsvant hele sullamitten. Det kom noen lyder ut av kjeften min som ikke egner seg på trykk før jeg fort fikk festet en ny sluk og prøvde intenst å legge den svært så nærliggende fortiden bak meg og å fokusere på fremtiden, fangsten... og gleden. Etter en stund ble det mørkt, ingen fisk og jeg begynte å øyne bomturen. Men jeg ville ta det siste kastet, og da... da skulle jeg kast langt ut, for det var nok der fisken var. Jeg satset som jeg aldri har satset før, en myk start som bare aksellererte i full kraft - jeg dro til så hardt jeg klarte. I det øyblikket løsnet tippdelen på stanga, snøret røk, sluken forsvant og stangytterdelen ble kastet bortover svaberget som en sirkus akrobat som nettopp hadde fått vite at han hadde vunnet i lotto men bommet på trampolinen. Den fine nye kastestangen min som jeg har vært så inderlig forsiktig med for ikke å få merker i den, nå var den full av hakk og blitt flisete i skjøtenden. Akk ja... det siste kastet.
 8. Ja nå har jeg tenkt litt på dette og det er vel det samme som med snørefører; unødvendig mekanikk som kan feile. Ellers så kan man jo da heller ikke snu stanga for å bytte svevehånd hvis man blir sliten. Jeg har ikke sånt på min båtstang men på bilde av den når jeg bestilte den så så det ut som det var sånn rulletipp, så jeg ble litt skuffet. De har vel endret på modellen så det er et gammelt bilde, ellers så har jeg fått en overligger av en eldre modell de hadde på lager - ikke vet jeg. Stangen er fin den og jeg er veldig fornøyet ellers, men så så jeg at det gikk an å få tak i sånne: Nå har jeg en del håndtverks erfaring med støping av epoksy/karbon/glassfiber og kevlar så jeg skulle nok klart å skifte tippføringen på en ordentlig måte, spørsmålet er om det er en god ide å gjøre det eller kanskje ikke.
 9. Jeg har et spørsmål, hvorfor er det nesten ingen båtfiskestenger som lages med rulletipp? Nå er jeg selværklert kaptein skuteløs så jeg burde være opptatt av andre ting, men jeg støtter meg til ordtaket; har du ku får du fjøs...
 10. Flotte bilder Henrik. Makrell fra middagen i går på ristet brødskive akkurat nå. Ølet satt jeg på søndag med en ekstra pose øl-gjær, 19 grader i stua og ferdig i kveld. Modnet? noen liker pigghå som har lagt 3 måneder på stranden før de spiser den, jeg liker ølet mitt ferskt. Er det en 8000 snelle du har der eller?`
 11. Vi får no se hvor lenge det holder, jeg har troen enn så lenge. Jeg har mistanke om at dere gamle sjøulker lider av konservatisme og gamle fordommer.
 12. Så hva er det med dette med fiske utstyr, man kjøper ei stang og snelle etter å ha undersøkt litt og man er fornøyet. Men så finner man en stang som er litt stivere i tuppen og tåler litt mer vekt enn den stangen man allerede har og som er meget god, men kanskje det ville vært enda bedre i enkelte tilfeller, og så finner man ut at denne stangen finnes i en hel serie både for trommel og haspel sneller. Var det nå egentlig venstre sveiv som var det riktige for en båt stang på dypt vann hvor sveiven er viktigere enn stangen? Man må kanskje ha begge deler for å finne ut hva som var det riktige. Man vet ikke før man har prøvd hva som var det riktige for meg, enten det var stang eller snelle, høyre eller venstre, mykere eller stivere - og sånn går no spare pengene.
 13. Det er vel vært å sjekke at det er litt marine fett på tannhjulene inni der også da med hjevne mellomrom. Jeg syns det er litt rart om alle disse snellene som lages av respektive produsenter med lang erfaring og som åpenbart er laget for å holde - ikke gjør det.
 14. Det så godt ut, du vet å tilberede måltidet. Tabasco.
 15. Jeg tror på takhøyde, man må nesten ha vært igjennom noen uungåelige konfrontasjoner med ekstensielle spørsål iløpet av livet. Dersom vi er så heldig.
 16. Ja... vi må advare om sterke bilder og språkbruk her på lørdagskvelden når vi lar oss inspirere av en erfaren båteier.
 17. Ja aldså nå har jeg fått meg en agnbom og ser ikke lenger helt poenget med bruk av flytende krok. Grunnen til at jeg gjorde dette var opprinnelig med tanke på å fiske fra land, der jeg fisker fra land er det en bratt skråning ned til sjøen og den bratte skråningen fortsetter ned i fjorden. Så hvis jeg kaster langt så kan jeg komme ganske dypt, men det er også en hylle ca 15-30m ned så hvis jeg lar sluken/loddet synke helt til bunns så vil jeg slepe kroken over der og sitte fast eller dra med meg en bøtte sjøpølser. Så tanken er som du sier ganske nærliggende at hvis jeg sleper loddet langs skråningen så hekter jeg ikke noe, samtidig som kroken og agnet hele tiden ligger litt over bunn. I båten er det jo selvfølgelig ikke noe poeng i dette, jeg sveiver jo inn noen meter etter at jeg har nådd bunn allikevel.
 18. Ja ja, selvfølgelig - gamle utprøvde viser synger best. Jeg ser den; virker alltid - der du står med vinden som skriker i vantene og fiskeslo til knærne mens du drar opp kveite etter kveite.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.