J.P

Medlemmer
 • Innholdsteller

  656
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

J.P last won the day on May 6 2017

J.P had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

3 Neutral

Om J.P

 • Rang
  Ivrig bruker
 • Bursdag 31. okt. 1971

Contact Methods

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Malvik.

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. J.P

  Ørretfiske i Kvikne/Forollhogna.

  De elver jeg nevner vet er rasert mest pga overfiske. Og som du nevner så har endel fiskere sauementalitet, så fiskepresset blir stort, naturen nedtrampet og man finner gjerne store mengder med søppel og rask. C&R virker selvfølgelig ikke om fisken er død når den slippes ut igjen, og dessverre så virker det som det er viktigere med bra bilde enn att ørreten overlever... Men min opplevelse av de jeg fisker med er att de aller aller fleste vet nå hvordan C&R utføres og utført rett, så er dødeligheten ekstrem lav. (les rapport fra Altaelva) Nå viser radiomerking av ørret att den så si alltid drar tilbake til sin standplass etter å vært på krok en tur,,, men så klart med høyt fiskepress og mange ganger på krok (les rapport fra Hemsila) så syns det å virke som den blir mere kroksky. Men nå skal ikke dette bli en diskusjon om C&R!!! Enig med deg om å være forsiktig med deling av godplasser :-)
 2. J.P

  Ørretfiske i Kvikne/Forollhogna.

  Jeg syns det får bli opp til den enkelte å oppgi hvor/gi tips hvor en kan finne gode fiskevann. Nå er det stor forskjell på å si finnmarksvidda og spesifikt fjellområder som gjør en kan finne gullvann rimelig lett. Jeg vil gjerne ha oppskriftene til kvinnfolk jeg også så ser en gjerne vil det. Men, og det er ett veldig stort men! Elver og vann som har kommet i offentlig lys, da gjerne med film derfra eller reportasjer i magasin/videoblogg/insta osv har dratt med seg fisker med helt andre hensikter enn å nyte naturen, spise en ørret eller to og legge igjen minst mulig spor! Jeg nevner Tya i Tydal, en fantastisk elv som nå ligger med knekt rygg og ikke vært å dra til lenger, Lausjølielva i Lierne, helt tragisk hvordan det ser ut der nå. og listen er dessverre lang! Mitt råd, vær svært kritisk med hva en legger ut, du vet aldri hvem som leser og deres hensikter,,,
 3. J.P

  Dyprigg. Wire eller braid?

  Hei Har gått fra wire til braid på mine to el rigger og går ikke tilbake til wire igjen. Mye mindre lyd, stakere sitter som de skal, ikke oppdaget att de glir på braiden. Noe mere motstand i vannet men ikke noe æ legger vekt på. Loddene har gått i bunn stadig vekk uten å funnet noe skade på braiden,,, Anbefales!
 4. J.P

  Snåsavatnet Fiskefestival 2011

  Hva det noen av dere oppå der i år?
 5. J.P

  Gjeddedorging - fart

  Ja, det vi fungere om du kjøper to,,,, ett på hver side av båten,festet foran på begge sider, med tau opp fra selve ankret, så du kan ta de fort utav vannet om du må styre unna noe eller ta opp storfisken. Å ha ett henge bak båten er ikke å anbefale,,,, garantert det blir kluss :-)
 6. J.P

  Vannføring Nea og Tya

  Klin umulig å vite,,, de kjører effektkjøring i kraftverket, dvs de produserer strøm (les mye vann i elva) når strømprisen er høy, prisen lav, motsatt.. Klekker Vulgata og Danica der nå så bra fiske kan du få uansett!
 7. J.P

  trenger veiledning/hjelp

  Gratulere med ny rigg og velkommen i gjengen med fiskere som troller,, Riggen din, den tåler optil det det står på den. Om du kan si litt mere hvilken model det er så kan det bli lettere å angi vekten på loddet du bør ha. Det er vekt x arm prinspipet som gjelder her også, så husk å fest den godt i båten! Nei, du trenger stort sett bare ett lodd. De klipene du trenger til å feste lina i får du Trolling.no eller andre gode butikker. De jeg anbefale er Skoty sine, meget holdbare, uslitelige og lett å bruke. De festes i enden på loddfinnen, bor ett 5 mm hull i finnen om loddet ikke har fra før. Anbefaler å bruke multiplikator sneller og helst stenger som er beregnet for den type fiske. Lykke til
 8. Ja, og bestemt meg for å beholde de en stund til,,,, syns ikke jeg kan kreve noe god betaling for de så bruksverdien overstiger den sum.
 9. J.P

  Speed N Temp

  Hei igjen ja søkte litt å fant den som sender via ekkoloddbølger opp,,, Fasinerende sak,,, hadde nettopp besøk av trollingkompisen og vi diskuterte utfordingene med å trolle i trondheimsfjorden,, den er full av strømmer som går i alle himmelrettinger,, Ebay solgte de for en ok pris,,, betydelig billigere enn hva Speed N Temp kostet den gangen den kom,,, Er det noen som har en Fish Hawk x4 d?
 10. J.P

  Speed N Temp

  Totalt ubrukelig ja,,, greit å vite før en drar på å investere i mere utstyr.. er det den spiralfjær løsningen som kødder til da? Har hørt om den men den gir vel ikke live overføring? Den bare logger på vei ned og må avleses på overflaten igjen?
 11. J.P

  Speed N Temp

  Har noen, erfaring med Cannon sin Speed N Temp dyprigg måler? Har noen, en topp som forsegler batteriet? Plan var å montere den på den tredje riggen å kun bruke den som ett målestasjon,, men kjenner jeg meg rett så havner vel ei stang på den å,,
 12. J.P

  Laksetrolling i Trondheimsfjorden?

  Mange takk!!!! Vi har kjørt stort sett midt utpå, og fått masse sei! Få endel sjøørret der utpå og to lakser, men følgt prinsipper fra østersjøen og store svenske sjøer.. Tydelig vi må legge om taktikken litt da ja!! Var utpå på Tirsdag denne uka, fikk en fin sjøørret (C&R på alle sjøørreter) og mista noe stort no som minnet mye om laks etter ca 10 min kjøring.
 13. J.P

  skjøte fortom

  Hvordan skjøte fortom til fluesnøre? Nåleknuten, som vist ovenfor er gull til dette,,, skal du ha det enda bedre så gjør du litt mere flid med den etter følgengende oppskrift Bruk en svært tynn nål (de en bruker å sette sommerfugler på er idiell) til å lage ett hull i fluelina i senter og 5-6 mm oppover lina. Ta en tråtreder opp hullet og dra med den tynne delen av den ferdigtaperte fortommen gjenom hullet. Lag så nåleknuten ovenfor og trekk den til slik att knuten ligger rett ovenfor der fortommen kommer ut av lina. Legg på en dråpe lim før du drar helt til. Fordelen med dette er du slipper helt å få trøbbel med toppringen og lina glir lekende lett gjennom,,, kjempefordel om du trives med lange fortommer 15-20 fot.
 14. J.P

  Laksetrolling i Trondheimsfjorden?

  Se der ja,,, der satt det virkelig en flott laks!! Driver å leter etter hvor det kjøres uti der, men ikke helt funnet plassen de tar. Vet fra Sverige de er mere åpen om hvor det tas laks. Fiskekompisen har mange år i svenske farvann,,, Jeg kjører mellom Ørlandet og Rissa,,, stort sett på tvers av fjorden og midt utpå, fått noen lakser og bra med sjøørret,,, Noen som har bedre tips?
 15. Hei Jepp har de enda ja,,, Du, jeg vet ærlig talt ikke hva jeg kan få for de, de er jo ganske gamle (Ca 10 år) og godt brukt, selv om de er i god stand... Hva kan du tenke deg å gi for de?