Jump to content
Fiskersiden

J.P

Members
 • Posts

  687
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by J.P

 1. Nå har Stavsjøen i Malvik kommune blitt behandlet for å fjerne Abbor, som ble satt ut for noen år siden. Dette gjort sammtidlig som demningen på stavsjøen ble oppgradert til de nye kravene. Nå er dammen full, og ørret og røye gjeninnført. Så vitt jeg vet så ble ingen abbor funnet under behandlingen, men tatt ut under fiske før behandlingen. Det skulle være DNA av abbor i vannet før behandling så Sansynligvis var det noen eksemplarer igjen. Nå er det bare å vente å se om det ble vellykket,,,
 2. Tusen takk for svar,,, da bli det å skarpe av det som nå er igjen på innsiden av skinnet,,, potetmel og så fyse og tine med ett par møllkuler i Zip-Lock pose,, perfekt :-)
 3. Hei, fått ett par biter med flott elg og hjort skinn,,, De ligger nå i salt og tekker ut fuktighet og fett. Er det noen som vet hvodan man behandle det slik att det kan brukes til fluebinding og tygt å la ligge sammen med masse det fluebinder utstyr ?
 4. Hei Har nå i 9 år hatt en slowsilver 640 pilothouse, solgte den tidlig i sommer for 50K mere enn hva jeg betalte den gang i ett veldig hett marked. Nå er pengene spart og ligger på lagring og jobben med å finne en bedre båt som neste båt. Før så må en si Quicksilveren hadde sine fordeler og sine ulemper. Det jeg vil ha med meg på neste båt er: Fiskekumm med sirkulasjon og ett romslig akkderdekk. Det jeg savnet på QS var plass frempå baugen så en kan fiske derfra også, God plass i kabin så en kan sitte flere der i dårlig vær uten att FHI går helt av skaftet med smittevern. Så er målet å kunne rigge båten så en kan søke fiskeridirektoratet om å bli med på størjefiske. Den gamle QS var rigget med en skog med stangholder, downriggerer og mast til planerboard, og da ble det noe trangt. Så en båt i 7,5meter til dryge 8 meter, Med mulighet for det samme oppsettet på taket og downriggere bak. Kjøleskap, kokemuligheter og bedre mulighet for å ligge flere enn to ombord. Sett litt på Mary Fisher 795, Marlin og Cruser. Askeladden 92 Suv er drømmen men ligger litt over akseptabel pris. Noen som har anbefalinger på båter i det segmentet som egner seg som fiske fartøy, med mulighet til å overnatte og han noen fine dager på sjøen?
 5. Ja, vis en ikke tester og bare forholder seg til teori så blir det nok mere prakk hehe Ja sitter å ser på en MG Xi3 FW 54,,, så spørs om ferie pengengene går den veien ja.. Var i båten i dag og la opp strøm til akter i båten så kan ha el der også,,, så sprøs om det blir en permanent plass for den der og en Xi3 i fronten med tiden,,, Da blir det en operativ fiskebåt for ferskvanns fiske...
 6. Anbefales IKKE å fjerne det avstandstykket! Ble bare prakk,,,,
 7. Ja, æ så for meg det kan bli litt knapt med plass for å trykke den røde knappen ned for å frigjøre når en skal ha den opp men trur æ kan løse det ved å først løfte motoren opp og så trykke på den røde for å frigjøre motoren,,, Tidenes lengste setting :-)
 8. Var ute i dag og testet litt på ferskvann,, Det går forholdsvis greit med "feil" vei på motoren men det er litt tungvint med å vri feil vei for å gå framover og håndtaket som sitter på utsiden,,, Det er litt kort stamme (røret ned til selve motoren) så når en står helt på siden av båten så vil propellbladet byene å piske i overflaten. Ser det er en avstandshylse øverst på røret, tar det seg gjøre å ta det av eller kappe det kortere. Ja det er bare å ta av men har det noe funksjon?
 9. Manglet helt det store makrellfiske i fjorden i fjor,,, fikk kun slik små, tror de kalles for Pirr, de er mindre en småsild.. Vanskelig å skaffe nok agn faktisk!
 10. Ja har sett litt på manualen for motoren, og det ser ut som det går å løsne toppen,,, Har sendt e-post med spørsmål om dette så avventer svar derfra først,,
 11. Obs, var der nå i forrige uke, og nå er sjøen så lav att det er umulig å sette ut båt der nå. Gitt beskjed til kommunen om att vannstand er for lav nå, den skal være på 206,9 moh og nå er det allefall en meter, halvanna for lav.
 12. Aha, det kan jo hende ja,,,, Men trur æ skal sjekke opp det før æ prøver på en slik løsning. Det er en 2019/20 model så da er det sikkert ikke så enkelt?
 13. Hei Jeg fikk en 17 fots plastbåt og gjort om den til fiskebåt, da primært til fluefiske. Ribba hele båten ned, forsterket akterstaven og la plater bak og foran som kasteplatformer. La opp kasse med batteri til frontmontert el motor og en 9,9 Hk 4 takt i hekken... Men elmotoren er beregnet til å ha i hekken, slik att når den står i bauen så vil de 5 gir som er framover bli revers og de to bakover vil bli framover. Ja det er bare å snu hele greia men da vi styrepinnen med kontrollen peket ut av båten og ikke inn i båten og det er jo litt upraktisk.. Så vet noen om det tar seg gjør og løsne selve hodet på motoren, snu det 180 grader?
 14. Ja, vi kommer sjelden ned dit,, er ut til Ørlandet og deromkring og inn i Trondheimsfjorden. Det er ikke mange båtene å se utpå nei, men fjorden er stor og masse plass å ta av,,, Det er mest Sei, siden det ikke er lov å fiske etter anadrom fisk med mere enn to stenger,, Men en kan ta så mange en vil på to stenger men ikke med flere stenger,, aldri skjønt den regelen.
 15. Så godt å se det er flere som er utpå å nyter rolig trolling,,, Båten min er snart klar den også så da møtes vi utpå der,,, Troller fra Rødberget og utover mot ørlandet,,,
 16. Da kom også Tya på listen over stengte elver og vann i Tydal. Skulle ønske alle var som AureJeger!
 17. Dette må presiseres med en gang! Det er ikke en tråd for å legge skyll på noen, henge ut noen, eller sympati med det som skjer. Tydal har i disse dager stengt flere vann i fjellet og mulig Tya også kan bli stengt for fiske. Dette i følge de som bestemmer, utstrakt overfiske, søppel og rot i fjellet og til tider tyvfiske med garn mm. Hva tiltak bør en sette inn for å unngå slik fiske? Hva bør vi som fisker gjøre for å unngå det blir slik i fjellet? Hva bør lokale myndigheter, Jeger og Fisk foreninger, Grunneierlag osv sette inn som tiltak? Hva bør vi som fiskere dele på sosiale media, som kan trigge slik oppførsel?
 18. Satt ett helt nytt minnekort inn i kamera, filmet litt på veien hjem fra butikken og satt minnekortet i Mac,,, men det kommer ikke noe opp? Hva har jeg gjort feil?
 19. Smitte og flytting av uønskete arter via bilvei er jo ett kjempeproblem,, Både bevist og ubevist så en holding på å gjøre minst skade med sin båt og henger er ett godt råd. Jobbet i mange år med rotenonbehandling for å fjerne gyro, det koster sykt mye penger å fjerne noe som er uønsket i vannmiljø med store konsekvenser for miljøet. Virkon S er ett meget godt å sikkert verktøy i så måte og ble det foretrukken ved rotenonbehandling mellom skitten og ren sone. Lufttørking av båt er ikke bra nok! Det ligger lommer med vann hist og her, og rimelig sikker på flere har opplevd det drypper fra båt og henger i det man triller ned,,, Lenesepompen starter ofte i det man får en bratt vinkel på båten og vann går rett i det nye vassdraget. Så vær bevist på desinfisering når man flytter rundt med båt, henger, vannkanner, septiktanker mm,,
 20. Ser du søker tips på div wobblere i trønderske sjøer,, De jeg har hatt best resultat med er Strike Pro, 9 og 12 cm, Tomic 3 og 4 tommere, Rapala Skaterrap,,, En å annen går på Apex og små sluker. Når det gjelder fart så er det litt etter vanntemp, vår, sommer eller høst,, Ned mot 2 knop og helt opp i 3,2 knop. Nå har jeg trollingbåt, så utstyret blir litt annerledes enn til deg men,,, Trollingstang, ikke for lang, max 8,3 fot og ei snelle med telleverk. Trollingstenger er ikke kostbare og er laget for å stå i bøy hele dagen og uka. Telleverksneller er gull men en vanlig multiplikator hjelper veldig,,, regne antall ganger snørefører går frem og tilbake og du har en ok peil på hvor langt agnet går bak,,, 7000 størrelse er ca 5 meter for en gang over og 6000 ca 3 meter. Det er svært vanskelig å vurdere lengden ut bak med sneller uten! Man tror den er lenger ut ved stille vann og kortere ved bølger,, ikke enkelt, så telleverk er gull. Ett par søkker er veldig lurt,, litt for å få det ned og ved langt slep så er det nesten umulig å få vobblere å gå ned pga motstand i sena presser vobbler og sluk opp til overflaten med måsefangst som resultat! Ekkolodd er smart, Funnsjøen og Ånnsjøen er grunn og veldig vanskelig å trolle i om en ikke har kontroll med dybden. En kan selvfølgelig bruke telefon og laste bilder og se hvor de grunneste partiene er men det er lett å navigere feil med tap av utstyr som resultat. Og Ånnsjøen har noen grenser en ikke bør krysse om en ikke har kort der og ett par private/samiske områder hvor fiske er forbudt.
 21. Nettopp fått en slikt kamera og skal primært brukes til Trolling,, Lurer på hvordan kamera takler lystilgangen under vann,, hvor dypt er det slutt på lys til å filme? Vannkvaliteten vil så klart avgjøre men på våren er Trondheimsfjorden klar og fin, men mere spent på ferskvannsfilmingen,,,
 22. Er det noen her inne som binder gjeddefluer? Etter å ha innsett att gjedder har fått førekort klasse B, så sprer de seg utrolig fort rundt om i Trøndelag. Og de er ikke lett å ta bort så i den forbindelse så ønsker jeg å starte å kaste fluer etter de. Så kan noen si noe om: Krokfluer kontra Tubefluer,,, Stingere eller ikke, Rangler, ha de noe for seg? Lengde på fluene? Fargekombinasjoner? Wiggel tale? De er allefall utfordrende å binde og utrolig gøy,,, når en til vanlig lager små lette tørrfluer.
 23. Så bra!! Håper gjedda ikke finner fram på GPS og kommer tilbake!!
 24. DA er det på tide med en oppdatering,,, Motoren er fiksa, tre av fire coil var gåen så bytta de om no virke den igjen som den skal,,, og da var det å teste autopiloten,, Og proriteringsliten for nye troller ble rokert om,,, Pri en er autopilot, så kartplotter/ekkolodd Utrolig hjelpsomt og praktisk hjelpemiddel. Båten går nå forholdsvis stødig i riktig retting no, litt sikksakk gange når en beveger seg sideveis i båten men utslagene er så små det har ingen virkning. Sidebølger er ingen utfordring eller hekkbølge,,, den justere seg fort inn. Det som æ har funnet ut er vis det blåser endel og en har litt vindfang i båten, da kan kreftene fra vind overgå kreftene fra motor (les trollingfart) Da kan en dreie utavkurs og ta en 360 graders sving for å komme tilbake til kursen og det er måten å få til verdens største floke.. Men det går alarm, så slå av, styre manuelt, så øke kreftene i motor, Øke farten, legg om kursen litt og trykke auto igjen. Så veldig fornøyd og anbefale virkelig ett slikt hjelpemiddel.. Nå er det å finne ut hvordan en får kobla GPS inn i den så den kan kjøre mønster også.
 25. Trondheimsfjord båtutleie har også båter i forskjellige størrelser å få leie,,,
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.