Gå til innhold
Fiskersiden

geirm

Medlemmer
  • Innholdsteller

    925
  • Ble medlem

Innlegg skrevet av geirm

  1. Den 10.10.2020 at 3.36, dagniko skrev:

    En 33 gram spinner med så stort blad vil nok ofte gå for grunt i ei elv - men kan godt være effektiv når forholdene er riktig. Oppstrøms kast må vurderes.

    Finnes det tyngre utgaver?

    Som du skjønner er jeg ikke så ofte her lengre. Tok et superraskt søk, men fant ingen tyngre enn 28-30 g. De fleste spinnerne er vel fortsatt designet for rett fram-kast, men det fantes typer som ble kalt elvespinner og bedre til oppstrøms. Tror det har med lettere rotasjon på skjeen å gjøre. Jeg fant slike på grejonline.dk for mange år siden. De hadde lav porto på varene.

     

  2. 1 time siden, Moffe skrev:

    Hei hei!

    Har nettopp startet med Laksefiske og loffer opp og ned valdene jeg kjøper døgnkort til. Har testet ut litt grunnere stryk hvor jeg må sveive relativt fort inn for å ikke sette meg i bånn ( sluk 27 gram møresilda) siden det er der jeg ser fluefiskerne oppholder seg. Spørsmålet da blir om det er noe poeng å fiske på disse plassene? 

    Vil laksen å sjans til å bite når sluken sveives i en stor hastighet?

    Hvis strykene er fiskanes med sluk. Har noen noe ekstra tips til fiskemetode i strykene som øker sjans for å få napp?

     

    Takker for svar =)

     

    Hva med spinner? Er anbefalt. Denne Vibrax Salmon på 33 g var opprinnelig tiltenkt smålakselver (men har primært fått fokus på ørret og fjellvann) 

    Vibrax.jpg

  3. Den 14.12.2019 at 12.31, TT skrev:

    Så lenge de redegjør for «metoden» i testen, så er det vel greit nok. Da kan man vurdere resultatene ut ifra det. 

    Nettopp. 27 fiskere hadde testet 19 spinnere på like vilkår gjennom en sommersesong (mai-sept.) med resultater: 1. Antall ørreter på land 2. Antall sikre napp. Spinnerne hadde bl.a. ulike farger og vekter. Helt optimal får man jo aldri en slik test til å bli. Selv legger jeg mye vekt på krokkvaliteten. En gjenganger blandt de med godt resultat var Vibrax Hot Pepper

    Så får man mene hva man vil om hvor verdifull en slik test er - poenget mitt var at en billigspinner tok mest. 

  4. Men at rørene ble senket vil jo bidra til nettopp det du beskriver her. Mener det har vært snakk om at et par generasjoner har gått tapt. Ja, har selv opplevd litt av storhetstiden til Møsvatn. Husker engang vi satt sammen med andre nede ved dammen hvor det var tregt bitt, men der satt folk uansett. Så dro vi på leting og fikk oppleve et område med røya i konstant bitthumør. Dessverre kom det etterhvert en veldig snøfokk.

  5. 2 timer siden, Afre skrev:

    Hva mener du med at inntaket ble senket i Møsvatn? Kanskje det bare er jeg som er treg ;)

    Inntaket ved dammen. Du tenker sikkert "utløpet", men det kalles inntak - sitat:  2 "sted der noe tas inn i rør, kanal eller lignende" (bokmålsordboka)

    Det er den som ikke spør som er treg ;)
  6. Møsvatn er gått "tom for fisk" etter at inntaket ble senket. Hvertfall nedre del er fisket blitt fryktelig tregt med mindre det ikke har skjedd en vesentlig endring de aller siste årene. Veldig trist da jeg likte området veldig godt.

     

  7. 19 timer siden, Bonavar skrev:

    Er det noen av dere som har prøvd mark på isen ?

     

    Har fått røye på mark, isfiske i Østmarka/Oslo. Noen XXL-butikker har mark om vinteren også, det kommer vel an på etterspørselen.

    PS: Jeg tror på Villmarksliv da det ble hevdet at kjøpmarken er bedre til fiske enn gravmark.

     

  8. 18 minutter siden, piscator skrev:

     

    Igjen - biologisk sett er gjedde mye værre: Den gir også konsekvenser for insekter, amfibier - OG ikke minst fugler! - i tillegg til potensielt å utrydde andre fiskearter. Jeg fatter ikke at du setter likheter mellom gjedde og ørret i denne sammenhengen.

    EOD.

  9. 4 timer siden, Afre skrev:

    Du mente vel antagelig gjeddefiske her eller hva?

    Nei. Nå har jeg vært nesten helt fraværende her de siste åra, men tidligere gikk en gjeng i gang med eget ørretforum pga den lave interessen for ørret og røye (ikke mine ord). Det eksploderte nesten i popularitet, men ble senere en lukket gruppe.

  10. 19 minutter siden, Afre skrev:

    Men "kampen" mot ørretmafian er det ingen som skriver om. Her vanker det bare stille aplaus og samtykkende nikking. Snakk om artsrasisme!

    En underlig respons på startinnlegget. Du får lage og begrunne din egen tråd om denne ørretmafiaen. Forøvrig har vel ørretfiske aldri hatt den store statusen på Fiskersiden? 

    • Like 1
  11. Forferdelig.

    Jeg skulle isfiske etter ørret i Elverumstraktene i vinter, kjent som et brukbart fiskevann i fine omgivelser. Ringte den lokale jeger- og fiskerforeningen da jeg mest lurte på om kjørbar vei til vannet. Hadde forsåvidt en lang og hyggelig prat med fiskeforvalteren, men dårlig nytt - gjedde var å finne i vannet, jeg kunne bare fiske uten å betale fiskekort! En gang hadde noen satt ut gjedde i små nabovann - som en hevn ble det sagt - nå hadde gjedda vandret til dette idylliske tjernet (eller satt ut?). Ikke et napp å få. De ville forsøke, men trodde ikke de fikk tillatelse til rotenonbehandling.

    Jeg kjenner til hvor de har slitt med å fjerne gjedda i et lite tjern i Enebakk; gjedde som ble satt under krigen - da forstår jeg hvilke konsekvenser man får å slite med. Det er vel dessverre bare rotenon som vil hjelpe?

     

  12. Jeg har vært i Femundstraktene flere ganger men ikke inne i villmarka. Du kan ta http://www.femund.no/rutetider.html fra Elgå. Den mest vanlige ruta er vel opp Røavassdraget, men du kan også gå av ved Haugen (gård). Du finner mye info hvis du skriver "femundsmarka" i søkfunkjsjonen på Alt innhold.

    Anbefaler å google Bjarnes Turblogg, der kan du finne mye nyttig info og jeg tror han svarer deg hvis du har noe å spørre om. Fiskekart: http://femundengerdal.no/Portals/61/Aktiviteter/Kart Fiske Femund Engerdal.pdf

    Håper noen som er mere kjent kan gi svar også. Lykke til.

  13. Felleskjøpet har noen supre gummierte hansker som heter TEGERA. Foretrekker de gule/sorte, glattere og mer fleksible. De røde/sorte er litt ruere og tykkere. Smaksak. Også fine på isfiske over ca. 7-8 minus.

    Edit: Mange modeller under navnet, ser jeg. Tror disse ligner mest mine i form:

    http://www.clasohlson.com/no/Tegera-arbeidshanske/40-8444

    Eventuelt: http://www.clasohlson.com/no/Nitrilfoam-arbeidshanske/Pr408265000

  14. Fint supplement av cannonbang.

    Jeg må anta at det er kun ørret i vannet og hvis det er størrelsen 3-500 g du skal tynne ut så kan det være du bør gå litt opp i maskestørrelse enn det jeg nevnte først. Men går du opp til 35 mm fks, som vil være det vanlige for denne størrelsen, kan du fort risikere at større blir med på lasset, samtidig vil småfisk kunne styre unna. Å prøve ulike garnstørrelser vil nok være det beste.

    Jeg har ikke omfattende erfaring med uttynning av fisk så dette er kun av veiledende karakter.

  15. Har du allerede prøvd?

    Ville sagt maks maskevidde 26 mm, men prøv deg fram med mindre ned mot 20 mm.  Større fisk kan sette seg fast i garn med små masker også. Standard ørretgarn ligger vel på rundt 35 mm.

    Ellers er jo et snitt på 300-500 g normalstørrelse i et vann.

    Tror de beste garna har rød monofil, ikke sikker på fabrikatet. Elbe?

    Gi gjerne tilbakemelding når du har prøvd.

    Nå ser jeg at salget på fiskeutstyr i butikker så smått har begynt.

    Eller: http://baardsen.no./butikk/garn-og-tau/garn

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.