geirm

Members
 • Content Count

  920
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About geirm

 • Rank
  Ivrig bruker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Hamar/(N.møre)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kanskje greit å si hva du vil fiske etter; ørret eller hvitfisk (gjedde, abbor) eventuelt i sjøen?
 2. geirm

  Totak Møsvann

  Men at rørene ble senket vil jo bidra til nettopp det du beskriver her. Mener det har vært snakk om at et par generasjoner har gått tapt. Ja, har selv opplevd litt av storhetstiden til Møsvatn. Husker engang vi satt sammen med andre nede ved dammen hvor det var tregt bitt, men der satt folk uansett. Så dro vi på leting og fikk oppleve et område med røya i konstant bitthumør. Dessverre kom det etterhvert en veldig snøfokk.
 3. geirm

  Totak Møsvann

  Inntaket ved dammen. Du tenker sikkert "utløpet", men det kalles inntak - sitat: 2 "sted der noe tas inn i rør, kanal eller lignende" (bokmålsordboka) Det er den som ikke spør som er treg
 4. geirm

  Totak Møsvann

  Møsvatn er gått "tom for fisk" etter at inntaket ble senket. Hvertfall nedre del er fisket blitt fryktelig tregt med mindre det ikke har skjedd en vesentlig endring de aller siste årene. Veldig trist da jeg likte området veldig godt.
 5. Tegera - gummierte hansker kjøpt på Felleskjøpet. Ikke dyre og fungerer fint ned mot -8.
 6. Har fått røye på mark, isfiske i Østmarka/Oslo. Noen XXL-butikker har mark om vinteren også, det kommer vel an på etterspørselen. PS: Jeg tror på Villmarksliv da det ble hevdet at kjøpmarken er bedre til fiske enn gravmark.
 7. Igjen - biologisk sett er gjedde mye værre: Den gir også konsekvenser for insekter, amfibier - OG ikke minst fugler! - i tillegg til potensielt å utrydde andre fiskearter. Jeg fatter ikke at du setter likheter mellom gjedde og ørret i denne sammenhengen. EOD.
 8. Får lett mye større konsekvenser.
 9. Ørreten kommer fra Frankrike - gjedda kommer fra H****** Det virker som at man mest ønsker å vri fokuset bort fra "gjeddesyndene" her.
 10. Nei. Nå har jeg vært nesten helt fraværende her de siste åra, men tidligere gikk en gjeng i gang med eget ørretforum pga den lave interessen for ørret og røye (ikke mine ord). Det eksploderte nesten i popularitet, men ble senere en lukket gruppe.
 11. Dette er jo ren miljøkriminalitet! Gjedda rydder jo "reint bord" iallfall i mindre vann. Er det sportsfiskere som kun tenker c&r og stor, bitevillig fisk som er hovedsynderen her?
 12. En underlig respons på startinnlegget. Du får lage og begrunne din egen tråd om denne ørretmafiaen. Forøvrig har vel ørretfiske aldri hatt den store statusen på Fiskersiden?
 13. Forferdelig. Jeg skulle isfiske etter ørret i Elverumstraktene i vinter, kjent som et brukbart fiskevann i fine omgivelser. Ringte den lokale jeger- og fiskerforeningen da jeg mest lurte på om kjørbar vei til vannet. Hadde forsåvidt en lang og hyggelig prat med fiskeforvalteren, men dårlig nytt - gjedde var å finne i vannet, jeg kunne bare fiske uten å betale fiskekort! En gang hadde noen satt ut gjedde i små nabovann - som en hevn ble det sagt - nå hadde gjedda vandret til dette idylliske tjernet (eller satt ut?). Ikke et napp å få. De ville forsøke, men trodde ikke de fikk tillatelse til rotenonbehandling. Jeg kjenner til hvor de har slitt med å fjerne gjedda i et lite tjern i Enebakk; gjedde som ble satt under krigen - da forstår jeg hvilke konsekvenser man får å slite med. Det er vel dessverre bare rotenon som vil hjelpe?
 14. geirm

  Isfiskekonkurranser

  Nordbytjernet, Jessheim. Lørdag 9. februar. Fra kl 11.00 til 14.00. Utgang kl 10.50 Påmelding i Villmarksbutikken torsdag og fredag før, eller på tjernet på lørdag. Klasser for barn, junior, dame, herre og veteran. PS: Hvorfor delt klasse for kvinner og menn tro?
 15. Jeg har vært i Femundstraktene flere ganger men ikke inne i villmarka. Du kan ta http://www.femund.no/rutetider.html fra Elgå. Den mest vanlige ruta er vel opp Røavassdraget, men du kan også gå av ved Haugen (gård). Du finner mye info hvis du skriver "femundsmarka" i søkfunkjsjonen på Alt innhold. Anbefaler å google Bjarnes Turblogg, der kan du finne mye nyttig info og jeg tror han svarer deg hvis du har noe å spørre om. Fiskekart: http://femundengerdal.no/Portals/61/Aktiviteter/Kart Fiske Femund Engerdal.pdf Håper noen som er mere kjent kan gi svar også. Lykke til.