-
Posts
1019 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
18
Content Type
Profiles
Forums
Gallery
Posts posted by Fiskemannen
-
-
Prøv å se på mittfiske.no, de har kart der du kan lese om ulike vann og i en del tilfeller kjøpe fiskekort. Tror de dekker ditt område ganske bra.
-
Jeg har Jula sin billige: https://www.jula.no/catalog/fritid/bat/bater-og-motorer/kajakker/kajakk-650399/
Fungerer helt fint. Litt lite bagasjeplass men du kan vel hive sekken i en vanntett pakksekk eller en søppelsekk og ha den på dekk.
-
Gøy med nye regler og flere klasser. Jeg er påmeldt så får vi se om det blir som støttemedlem i år også :-D
-
1
-
-
Det virker som galskap å behandle Drammenselva med rotenon. Det er vel 19 fiskearter i lakseførende sone samt at det vil påvirke enda flere arter i sjøen.
"I forhold til andre elver som er blitt behandlet har Drammenselva et større artsmangfold av fisk. På naturlig lakseførende strekning av Drammenselva opp til Hellefoss er det registrert 19 fiskearter. Det er usikkerhet vedrørende forekomst av sørv, flire og karuss. Oppstrøms Hellefoss er det registrert 11 fiskearter."
-
Hvis du hiver makrellen i fryseren blir den full igjen.
Jeg har fått sjøørret på makrellstrimler også men agnfisk er nok bedre.
Frosne sardiner fra den asiatiske butikken har fungert bra og er kanskje billigere og lett tilgjengelig.
-
Når makrell eller horngjel er aktiv kan det være litt krøllete å forsøke og duppmeite noe annet i sjøen ja. Men synes å merke at dupp eller agnfiske generelt ofte gir større sjøørret.
"Betestrolling" etter gjedde virker å være en effektiv metode om man ser på Sverige. -
At den er grei å ro var veldig nyttig info for min del. Tipper det ihvertfall i begynnelsen kommer til å bli en del roing. Her jeg bor vil nok bilen stå det meste av langtransporten uansett.
Roing er en veldig grei metode om man feks dupptroller etter sjøørret (sykt effektivt til tider)Og ikke minst så gir det fisketurene et lite men sårt tiltrengt preg av mosjon.
-
13 hours ago, erik said:
Etter diverse turer i Oslofjorden må jeg si det går forbausende bra. Hadde en litt stressende opplevelse i sommer da 2-3 fulle idioter fant ut at det var artig å kjøre en daycruiser i halvplan rundt og rundt oss i prammen, men selv det gikk bra. (Skvalpet inn 2-3 liter vann.) Men den forrige jolla (Alumarine 10) var mye bedre i bølger.
Ja, skjønner lett at Alumarinen er bedre i bølger, men antar at det er noen fordeler plassmessig og med håndtering etc med Jon om man kun skal fiske i beskyttede fjorder og vann. (i noenlunde vær)
Fulle idioter får man håndtere når de eventuelt dukker opp. -
Julas gummimatter er fine å stå på i garasjen også.
Hvor fornøyd er du med Jon i litt bølger og sånt nå som du har hatt den en stund? Tenker kanskje mest på bølger fra passerende båter.
Jeg er fortsatt i den flerårige planleggingsfasen på Operasjon Biltaksjolle. -
Bildene fungerer her på min PC og telefon.
Det ligger noe bilder på Instagram, cro_magnon_lures om du vil se.
Bare spør om du lurer på noe, kult med flere som lager sluk. Det er ellers stort sett dansker jeg har lært av, der er det ganske populært.
-
49 minutes ago, 2 March Brown said:
De var knalltøffe Fiskemannen! Lakkeringen så jo ut som det var rene kunstverkene.
Hvordan går du frem for å lage disse? Må du bruke et rør av et slag under støpingen? Hva laget du formene av?
Først lager jeg en master i tre eller noe som er omtrent det som jeg tror jeg vil ha det.
De første prototypene lager jeg i gipsform, også pusser og filer jeg på de mellom fisketurene til de går som jeg vil (eller går i resirkulering)
Når jeg er fornøyd lager jeg ny form av varmebestandig silikon med den gode sluken som master.
Hullet lager jeg ved å ha en stiv, rustfri ståltråd gjennom formen. Den smøres med litt kobberpasta for å få den lett ut igjen.Her er en som snart er ferdig lakkert, mangler bare topcoat, fremdeles med ståltråd gjennom:
Diverse nystøpt:
-
Fine sluker, og veldig morro å få fisk på hjemmelaget.
Jeg lager litt gjennomløpssluker i tinn, i hovedsak til sjøørret. Det er stort sett om vinteren jeg har gjort dette. Veldig lærerikt og ikke helt lett å få de til å gå som man vil i vannet. Disse er rundt 16 gram og har fungert veldig greit:-
4
-
-
Interessant. Ble spesielt fortryllet av at de brukte ord som "undervannsfjernsyn" og "froskemann"
Som agnentusiast kan jeg anbefale DENNE -
Kommer ikke inn på første linken, men andre fungerer. Legg gjerne ut navnet på rapporten i første innlegg.
Erfaringer fra yrkesfiske er såklart nyttige selv om forskjellene virker små. Om en sånn undersøkelse med såpass små differanser skulle vært utført av sportsfiskere måtte man vel hatt tusenvis av fiskere gående i månedsvis.
1% forskjell virker lite, men om man forbedrer seg 1 eller 2 eller 5% på mange nok områder så har det selvfølgelig en stor effekt i det lange løp. -
Du kan løsne slurebremsen akkurat så mye at vind og strøm ikke klarer å trekke ut snøre. Når du får et napp der fisken drar ut snøre kan du holde på spolen og gi tilslag og stramme bremsen etterpå når fisken er kroket.
-
1
-
-
Fisker en del fra packraft og opplever også at man sjelden får god nok fart. Dorging med dupp kan fungere strålende og da kan man daffe avgårde i rusletempo. Bare husk å bruke nok bly så agnet holder dybden. Markdrag fungerer også i sakte fart.
Ellers er det mest driving og kasting for min del. Det kan være ganske brilliant å ankre opp og avfiske områder. En nettingpose med stein er det mange som bruker som anker.-
1
-
-
5 minutes ago, TT said:
Det understreker at Penn har forbedringspotensial akkurat på dette punktet ... jeg har ikke merket noe på 1000-snella mi, men det kan jo være tilfeldig.
Er nok avhengig av stang også. Dette var en Speedmaster Coregonus som har smalt og lite snellefeste.
-
21 minutes ago, TT said:
5000 snella har for kraftig fot til å passe skikkelig i snellefestet på en 10' fot Lawson-stang jeg mener å huske har kastevekt opp til 50 gram. Da har Penn tatt litt for mye Möllers, spør du meg ....
Jeg har en Penn Battle 2 i størrelse 1000. Måtte gå løs på snellefoten med en fil for å få den til å passe i stanga den var tenkt til.
-
1
-
-
On 5/16/2021 at 2:22 PM, piscator said:
for all del, en dyrere snelle har generelt bedre holdbarhet. Hvor man skal legge lista bør derfor avhenge litt av hvor ofte man fisker. Jeg har stort sett kjøpt sneller i prisklasse 1000-2500 kr til vanlig ørretfiske. Merker slitasjen etter noen år. Forstår ikke denne voldsomme prisoppgangen på Shimano. Mulig de tror at merkelojaliteten hos fiskerne er så sterk at de kan tillate seg hva som helst, men det kan jo hende markedet straffer dem her? For det fins vel alternativer som er helt på høyde med Shimano til en billigere penge?
Det er den prisklassen jeg har handlet i også.
Mulig Shimano vil melke økt etterspørsel siden salget av fiskeutstyr har gått opp under Covid-19? Tror fort det kan straffe seg.
Prøver for tiden sneller fra Dam og Penn. Begge disse føles en smule mer grovmekaniske enn Shimano, men dette er ofte et bra tegn med tanke på holdbarhet.
-
Jeg har stort sett kjøpt Shimano de siste 20 årene, fra Twin Power og nedover.
Jeg synes det er en viss forskjell på pris og hvor lenge de holder uten å trenge noe vedlikehold. Du merker kanskje ingenting på de første 100 turene men etter ett år eller to så begynner Shimano i prisklasse 1000-2000 å krangle mens en Stradic eller Twin Power (kjøpt før de ble latterlig dyre) holdt mye lenger.
Shimano har blitt mye dyrere, særlig i det siste og har ikke lenger et system for service/reparasjon i Norge etter at de tok over distribusjonen selv.
Før de får orden på det kommer jeg til å kjøpe andre merker.
-
25 minutes ago, TT said:
Jeg innbiller meg at båter med V-skrog takler bølger bedre enn rene prammer. Men Erik har jo forøkt begge, og kan sikkert gjøre et kjapt "komparativstudie" .
Jepp, jeg også tenker sånn. Men prammen er lettere og har mer plass så jeg kan drasse på ting. Jeg avventer nå for å se om Erik forliser eller ikke før jeg bestemmer meg.
-
Jeg har ikke henger og ser for meg å kjøre en del på veier der det vil være unødig mye krøll med noe på slep. Tenker Jon 10 bør være grei til mitt bruk, mindre og mellomstore vann og i beskyttede fjorder.
-
Spennende den jolla. Burde være mulig å ha på taket også. Ble den testet i større hekkbølger?
-
Fantastisk fisk på myshka og bra historie!
Meitefiske i Rogaland
in Meitefiske
Posted · Edited by Fiskemannen
There is not many places with karpefisk in Rogaland. There is some waters with sørv in the Stavanger area. No places with bream as I know of.
There is some places in Rogaland with carp and crucian carp but most are kept secret as they are rare and those fishing there do only catch and release.
Where do you live?