Jump to content
Fiskersiden

Fiskemannen

Members
 • Posts

  1009
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Everything posted by Fiskemannen

 1. Bildene fungerer her på min PC og telefon. Det ligger noe bilder på Instagram, cro_magnon_lures om du vil se. Bare spør om du lurer på noe, kult med flere som lager sluk. Det er ellers stort sett dansker jeg har lært av, der er det ganske populært.
 2. Først lager jeg en master i tre eller noe som er omtrent det som jeg tror jeg vil ha det. De første prototypene lager jeg i gipsform, også pusser og filer jeg på de mellom fisketurene til de går som jeg vil (eller går i resirkulering) Når jeg er fornøyd lager jeg ny form av varmebestandig silikon med den gode sluken som master. Hullet lager jeg ved å ha en stiv, rustfri ståltråd gjennom formen. Den smøres med litt kobberpasta for å få den lett ut igjen. Her er en som snart er ferdig lakkert, mangler bare topcoat, fremdeles med ståltråd gjennom: Diverse nystøpt:
 3. Fine sluker, og veldig morro å få fisk på hjemmelaget. Jeg lager litt gjennomløpssluker i tinn, i hovedsak til sjøørret. Det er stort sett om vinteren jeg har gjort dette. Veldig lærerikt og ikke helt lett å få de til å gå som man vil i vannet. Disse er rundt 16 gram og har fungert veldig greit:
 4. Interessant. Ble spesielt fortryllet av at de brukte ord som "undervannsfjernsyn" og "froskemann" Som agnentusiast kan jeg anbefale DENNE
 5. Kommer ikke inn på første linken, men andre fungerer. Legg gjerne ut navnet på rapporten i første innlegg. Erfaringer fra yrkesfiske er såklart nyttige selv om forskjellene virker små. Om en sånn undersøkelse med såpass små differanser skulle vært utført av sportsfiskere måtte man vel hatt tusenvis av fiskere gående i månedsvis. 1% forskjell virker lite, men om man forbedrer seg 1 eller 2 eller 5% på mange nok områder så har det selvfølgelig en stor effekt i det lange løp.
 6. Du kan løsne slurebremsen akkurat så mye at vind og strøm ikke klarer å trekke ut snøre. Når du får et napp der fisken drar ut snøre kan du holde på spolen og gi tilslag og stramme bremsen etterpå når fisken er kroket.
 7. Fisker en del fra packraft og opplever også at man sjelden får god nok fart. Dorging med dupp kan fungere strålende og da kan man daffe avgårde i rusletempo. Bare husk å bruke nok bly så agnet holder dybden. Markdrag fungerer også i sakte fart. Ellers er det mest driving og kasting for min del. Det kan være ganske brilliant å ankre opp og avfiske områder. En nettingpose med stein er det mange som bruker som anker.
 8. Er nok avhengig av stang også. Dette var en Speedmaster Coregonus som har smalt og lite snellefeste.
 9. Jeg har en Penn Battle 2 i størrelse 1000. Måtte gå løs på snellefoten med en fil for å få den til å passe i stanga den var tenkt til.
 10. Det er den prisklassen jeg har handlet i også. Mulig Shimano vil melke økt etterspørsel siden salget av fiskeutstyr har gått opp under Covid-19? Tror fort det kan straffe seg. Prøver for tiden sneller fra Dam og Penn. Begge disse føles en smule mer grovmekaniske enn Shimano, men dette er ofte et bra tegn med tanke på holdbarhet.
 11. Jeg har stort sett kjøpt Shimano de siste 20 årene, fra Twin Power og nedover. Jeg synes det er en viss forskjell på pris og hvor lenge de holder uten å trenge noe vedlikehold. Du merker kanskje ingenting på de første 100 turene men etter ett år eller to så begynner Shimano i prisklasse 1000-2000 å krangle mens en Stradic eller Twin Power (kjøpt før de ble latterlig dyre) holdt mye lenger. Shimano har blitt mye dyrere, særlig i det siste og har ikke lenger et system for service/reparasjon i Norge etter at de tok over distribusjonen selv. Før de får orden på det kommer jeg til å kjøpe andre merker.
 12. Jepp, jeg også tenker sånn. Men prammen er lettere og har mer plass så jeg kan drasse på ting. Jeg avventer nå for å se om Erik forliser eller ikke før jeg bestemmer meg.
 13. Jeg har ikke henger og ser for meg å kjøre en del på veier der det vil være unødig mye krøll med noe på slep. Tenker Jon 10 bør være grei til mitt bruk, mindre og mellomstore vann og i beskyttede fjorder.
 14. Spennende den jolla. Burde være mulig å ha på taket også. Ble den testet i større hekkbølger?
 15. Fantastisk fisk på myshka og bra historie!
 16. Neste versjon blir så effektiv at du må gjemme deg bak et tre når du skal tre det på kroken.
 17. Alt kan meites. Jeg har lagd meg en dedikert påskesluk.
 18. Gratulerer! Det er jammen ofte turens fisk kommer på et av de første kastene
 19. Lager allerede egne sluker, så vet ikke om jeg skal begynne med wobblere også. Så en som impregnerte med rå linolje også lakket med noe akryllakk. Han sier det holder veldig bra. (Jaaralbaits)
 20. Ser bra ut! Har du noen erfaring med hvor lenge de holder i bruk? Ser at mange bruker mye tid på å forbehandle treet og på 4-5 lag med topcoat.
 21. En god ide kan være at man bestemmer seg for å skrive et visst antall ferdige bloggposter FØR man oppretter bloggen. Da finner man kjapt ut om det er vits eller ikke. Jeg fant feks ut at det ikke var noe særlig vits for min egen del.
 22. Det høres bra ut. Så at Biltema, av alle steder selger nappvarslere med bankstick til folkelige 99,- Så de utålmodige kan bare stripse eller gaffateipe en sånn til stangstativet.
 23. Ser ut som Attraqua ja. Det er ufarlig, og inneholder naturlige bindemidler og ingen plast. (jeg har full kontroll på hva som er i det ) Har testet det på ørret i akvarium også, og det blir fordøyd.
 24. Jeg har sett Rapalaen på isen og den ser definitivt gjennomtenkt ut, og er absolutt verdt pengene. Manglende gjenging for nappvarsler var det eneste som dempet min entusiasme. Mulig mitt forhold til nappvarslere er en smule mer entusiastisk enn den jevne isfisker, men jeg tror tilrettelegging for det ville økt markedspotensialet mye feks for svenske gjeddemeitere. Alt annet tilleggsutstyr som ulike stangholdere, banksticks, backgrips etc bruker samme gjenger, så man kunne komplisert fisket sitt i uendelighet sånn som jeg liker det. Men dette er neppe noe som engasjerer allmenheten. Nå er det ca 10 år mellom hver gang det er særlige muligheter til isfiske her hvor jeg bor, så antar korrekte gjenger er på plass til neste gang :-D
 25. Selvfølgelig burde det vært gjenget for nappvarslere. Korrekte gjenger er 3/4" BSF (British Standard FIne) for de som vil mikke til noe på egenhånd.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.