Jump to content
Fiskersiden

Fiskemannen

Members
 • Content Count

  995
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Fiskemannen

 1. Fantastisk fisk på myshka og bra historie!
 2. Neste versjon blir så effektiv at du må gjemme deg bak et tre når du skal tre det på kroken.
 3. Alt kan meites. Jeg har lagd meg en dedikert påskesluk.
 4. Gratulerer! Det er jammen ofte turens fisk kommer på et av de første kastene
 5. Lager allerede egne sluker, så vet ikke om jeg skal begynne med wobblere også. Så en som impregnerte med rå linolje også lakket med noe akryllakk. Han sier det holder veldig bra. (Jaaralbaits)
 6. Ser bra ut! Har du noen erfaring med hvor lenge de holder i bruk? Ser at mange bruker mye tid på å forbehandle treet og på 4-5 lag med topcoat.
 7. En god ide kan være at man bestemmer seg for å skrive et visst antall ferdige bloggposter FØR man oppretter bloggen. Da finner man kjapt ut om det er vits eller ikke. Jeg fant feks ut at det ikke var noe særlig vits for min egen del.
 8. Det høres bra ut. Så at Biltema, av alle steder selger nappvarslere med bankstick til folkelige 99,- Så de utålmodige kan bare stripse eller gaffateipe en sånn til stangstativet.
 9. Ser ut som Attraqua ja. Det er ufarlig, og inneholder naturlige bindemidler og ingen plast. (jeg har full kontroll på hva som er i det ) Har testet det på ørret i akvarium også, og det blir fordøyd.
 10. Jeg har sett Rapalaen på isen og den ser definitivt gjennomtenkt ut, og er absolutt verdt pengene. Manglende gjenging for nappvarsler var det eneste som dempet min entusiasme. Mulig mitt forhold til nappvarslere er en smule mer entusiastisk enn den jevne isfisker, men jeg tror tilrettelegging for det ville økt markedspotensialet mye feks for svenske gjeddemeitere. Alt annet tilleggsutstyr som ulike stangholdere, banksticks, backgrips etc bruker samme gjenger, så man kunne komplisert fisket sitt i uendelighet sånn som jeg liker det. Men dette er neppe noe som engasjerer allmenheten. Nå
 11. Selvfølgelig burde det vært gjenget for nappvarslere. Korrekte gjenger er 3/4" BSF (British Standard FIne) for de som vil mikke til noe på egenhånd.
 12. Skal du fiske i elv er det ofte lurt å få stangtuppene så høyt opp som mulig. Mulig det ikke er så enkelt med den podden der. Hvis det ikke er mye stein der du fisker så er det greit med banksticks.
 13. I Yrkjefjorden er det mye isfiske for tiden og det taes hvertfall en del sei, taggmakrell og lyr, men også steinbit og andre arter. I Etnefjorden har jeg vært to ganger i år, innerst fikk vi mye hvitting, torsk og lysing. Lenger ute var det skate, lange, torsk og uhorvelig med knurr. I Etne er det beste å fiske et par meter over bunnen de fleste steder fordi det er en del slimål. Vi har hatt best resultater mellom 30-50 meter. Bruk gjerne feks appen "Gule sider på sjøen" for å finne passe dyp.
 14. Når jeg fisket fra rigg brukte vi senkehåv. En ring på vel en meter med noe not tenkt til å stoppe fallende gjenstander. En vekt i bunnen. Senkes ned et godt stykke under vann. Fest en karabinkrok på håvlina og klips den innpå fiskesnøret. Da gikk det forhlodsvis greit å få stor lange opp i håven, selv om man var alene. Fra Statfjord C:
 15. Helt enig. De propper seg med både stingsild og rompetroll til tider men selv de mest frilynte vil vel neppe putte den i en predatorkonkurranse. Mine valg er veldig subjektivt basert på egne preferanser og kort vei til bra fiskeplasser. Jeg forstår jo at det ville vært litt ekskluderende for brorparten av det norske folk.
 16. Spennende. Aner ikke om jeg kommer til å gå målbevisst for sei, kanskje jeg blir nødt til å prøve om jeg får en lang sjøørret. Makrell får jeg jo enten jeg vil eller ikke. I min perfekte verden hadde grand slam vært havabbor, sjøørret og karpe. Men det blir muligens i smaleste laget
 17. Da har jeg meldt meg på. Selvfølgelig helt skandale at havabboren er borte, men det får passere. Det var uansett veldig morro i fjor og blir sikkert morro i år også.
 18. Siden det ikke var noe i dag så copy/pastet jeg en gammel artikkel til.
 19. Denne turen var i det herrens år 2011. og historien var på trykk på en nå nedlagt nettside. Tyske turister reiser i hopetall til Norge for å fiske. Mange steder langs kysten er det første vårtegnet ikke trekkfugler, men småbåter stappfulle av ivrig pilkende menn i brune boblevester. Alle står i båten og de drar til havs uansett vær og vind. Fryserne skal fylles og det tyske folk trenger lebensmittel. Det er kanskje ikke unaturlig at hamstringsrefleksen ligger latent i et folk som har startet og tapt to verdenskriger men det blir litt drøyt for den jevne nordmann når de
 20. Hvis du ikke har besøkt den før så har Erik og vennene hans lagt ut en hel masse artikler her: https://teamcolibri.blogspot.com/ De har også en egen nerdegruppe på Facebook som heter "Ekkolodd og marin elektronikk"
 21. Det var vel kanskje bildet mer enn ordene som overtalte meg. Kan vi få tilbake katten vår snart?
 22. Støtter bimmelim i øsekar, og ikke bare pga sikkerhet. Det er merkelig hvordan man kan være helt alene på sjøen i timevis, men i det øyeblikket man skal late vannet over rekka så kommer det en båt osende rundt nærmeste nes. Gjerne lastet med mindreårige.
 23. Murphys lov er i høyeste grad gjeldene når naturen kaller. Artikkelen konsentrerer seg i hovedsak om aktiviteter i skogen. Levering på fjell og vidde burde kanskje være en del 2. I båt er jo det jo også et eget sett med utfordringer som kunne vært tatt opp.
 24. Mitt miljøansvar bevisst velger jeg her å resirkulere. Denne lærerike artikkelen var på trykk i det nå nedlagte nettmagasinet "Bitre Menn" ca 2012. Den har dog ikke vært tilgjengelig på årevis så denne lett oppdaterte versjonen vil sikkert være til glede og nytte for mange nye sjåarar. "Som man driter i skogen får man svar" Noe som byr på en del utfordringer når man oppholder seg litt utenfor folkeskikken er toalettbesøk. Dette er et tema som sjelden blir belyst i bøker, blogger, blader eller podcaster. Vi har derfor laget en guide til hvordan man på best mulig måte driter i skoge
 25. "I juridisk sammenheng i Norge er trakassering definert som «handlinger, unnlatelser eller ytringer som virker eller har til formål å virke krenkende, skremmende, fiendtlige, nedverdigende eller ydmykende»" Og jeg synes det var skremmende å skrive kalenderinnlegg. Følelser har jeg lært at det er sunnest å holde inne i seg og samle de opp. Så kan man spare de i årevis og slippe ut alle på en gang når man har vært uheldig og drukket en større porsjon brennevin. På den måten sparer man seg for mye prat og sutring i hverdagen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.