Jump to content
Fiskersiden

Fiskemannen

Members
 • Posts

  1019
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Fiskemannen last won the day on September 15 2021

Fiskemannen had the most liked content!

1 Follower

About Fiskemannen

 • Birthday 12/08/1973

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Haugesund
 • Interesser
  Dunder och snus (och lurviga luder)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fiskemannen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

95

Reputation

 1. There is not many places with karpefisk in Rogaland. There is some waters with sørv in the Stavanger area. No places with bream as I know of. There is some places in Rogaland with carp and crucian carp but most are kept secret as they are rare and those fishing there do only catch and release. Where do you live?
 2. Prøv å se på mittfiske.no, de har kart der du kan lese om ulike vann og i en del tilfeller kjøpe fiskekort. Tror de dekker ditt område ganske bra.
 3. Jeg har Jula sin billige: https://www.jula.no/catalog/fritid/bat/bater-og-motorer/kajakker/kajakk-650399/ Fungerer helt fint. Litt lite bagasjeplass men du kan vel hive sekken i en vanntett pakksekk eller en søppelsekk og ha den på dekk.
 4. Gøy med nye regler og flere klasser. Jeg er påmeldt så får vi se om det blir som støttemedlem i år også :-D
 5. Det virker som galskap å behandle Drammenselva med rotenon. Det er vel 19 fiskearter i lakseførende sone samt at det vil påvirke enda flere arter i sjøen. "I forhold til andre elver som er blitt behandlet har Drammenselva et større artsmangfold av fisk. På naturlig lakseførende strekning av Drammenselva opp til Hellefoss er det registrert 19 fiskearter. Det er usikkerhet vedrørende forekomst av sørv, flire og karuss. Oppstrøms Hellefoss er det registrert 11 fiskearter."
 6. Hvis du hiver makrellen i fryseren blir den full igjen. Jeg har fått sjøørret på makrellstrimler også men agnfisk er nok bedre. Frosne sardiner fra den asiatiske butikken har fungert bra og er kanskje billigere og lett tilgjengelig.
 7. Når makrell eller horngjel er aktiv kan det være litt krøllete å forsøke og duppmeite noe annet i sjøen ja. Men synes å merke at dupp eller agnfiske generelt ofte gir større sjøørret. "Betestrolling" etter gjedde virker å være en effektiv metode om man ser på Sverige.
 8. At den er grei å ro var veldig nyttig info for min del. Tipper det ihvertfall i begynnelsen kommer til å bli en del roing. Her jeg bor vil nok bilen stå det meste av langtransporten uansett. Roing er en veldig grei metode om man feks dupptroller etter sjøørret (sykt effektivt til tider) Og ikke minst så gir det fisketurene et lite men sårt tiltrengt preg av mosjon.
 9. Ja, skjønner lett at Alumarinen er bedre i bølger, men antar at det er noen fordeler plassmessig og med håndtering etc med Jon om man kun skal fiske i beskyttede fjorder og vann. (i noenlunde vær) Fulle idioter får man håndtere når de eventuelt dukker opp.
 10. Julas gummimatter er fine å stå på i garasjen også. Hvor fornøyd er du med Jon i litt bølger og sånt nå som du har hatt den en stund? Tenker kanskje mest på bølger fra passerende båter. Jeg er fortsatt i den flerårige planleggingsfasen på Operasjon Biltaksjolle.
 11. Bildene fungerer her på min PC og telefon. Det ligger noe bilder på Instagram, cro_magnon_lures om du vil se. Bare spør om du lurer på noe, kult med flere som lager sluk. Det er ellers stort sett dansker jeg har lært av, der er det ganske populært.
 12. Først lager jeg en master i tre eller noe som er omtrent det som jeg tror jeg vil ha det. De første prototypene lager jeg i gipsform, også pusser og filer jeg på de mellom fisketurene til de går som jeg vil (eller går i resirkulering) Når jeg er fornøyd lager jeg ny form av varmebestandig silikon med den gode sluken som master. Hullet lager jeg ved å ha en stiv, rustfri ståltråd gjennom formen. Den smøres med litt kobberpasta for å få den lett ut igjen. Her er en som snart er ferdig lakkert, mangler bare topcoat, fremdeles med ståltråd gjennom: Diverse nystøpt:
 13. Fine sluker, og veldig morro å få fisk på hjemmelaget. Jeg lager litt gjennomløpssluker i tinn, i hovedsak til sjøørret. Det er stort sett om vinteren jeg har gjort dette. Veldig lærerikt og ikke helt lett å få de til å gå som man vil i vannet. Disse er rundt 16 gram og har fungert veldig greit:
 14. Interessant. Ble spesielt fortryllet av at de brukte ord som "undervannsfjernsyn" og "froskemann" Som agnentusiast kan jeg anbefale DENNE
 15. Kommer ikke inn på første linken, men andre fungerer. Legg gjerne ut navnet på rapporten i første innlegg. Erfaringer fra yrkesfiske er såklart nyttige selv om forskjellene virker små. Om en sånn undersøkelse med såpass små differanser skulle vært utført av sportsfiskere måtte man vel hatt tusenvis av fiskere gående i månedsvis. 1% forskjell virker lite, men om man forbedrer seg 1 eller 2 eller 5% på mange nok områder så har det selvfølgelig en stor effekt i det lange løp.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.