Fiskemannen

Members
 • Content Count

  946
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Fiskemannen last won the day on March 26

Fiskemannen had the most liked content!

Community Reputation

44 Excellent

1 Follower

About Fiskemannen

 • Rank
  Ivrig bruker
 • Birthday 12/08/1973

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Haugesund
 • Interesser
  Dunder och snus (och lurviga luder)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det forskes på en hel masse ulike løsninger, lusefeller, nett, laser etc, men problemet er vel at ingenting er effektivt nok alene. Det er helt sikkert mye å hente på å bruke leppefisk mer effektivt også. Undersøkelser viser at når lusemengden går ned finner leppefisken annen mat og deler av leppefisken foretrekker å beite på groer på merden etc uansett.
 2. Det er nå heldigvis blitt kvoter og streng kontroll på dette fisket og bestanden overvåkes nøye av havforskningsinstituttet. Det jobbes også kontinuerlig med å øke velferden til leppefisken. At de pines ihjel i løpet av få uker stemmer nok sjelden, jeg har selv vært med å fiske opp leppefisk fra merdene i januar (sesongen avsluttes i oktober) Bruken av leppefisk er langt fra en ideell løsning, men kanskje totalt sett bedre enn å fylle fjordene med lusegift som tar livet av reker og andre krepsdyr? Til info: jeg driver ikke med oppdrett eller fiske etter leppefisk selv. Men jeg er med å utvikler et agn til dette fisket og har derfor satt meg inn i saken relativt grundig.
 3. antikvariat.net er verdt å sjekke
 4. Ligner på denne, men annerledes skje? https://www.magasinet.no/wiggler-rihivi-spinner-white
 5. Rundt fyret på Hagland nord for Haugesund er det fint etter sei og lyr. Skal du prøve etter laks fra land er det mange som står på Beiningen i Skudeneshavn fra mai og utover. Sjøørret er det i alle fjordene i distriktet, men i Skjoldafjorden/Grindefjorden er den fredet ut april.
 6. Registrert. Bra konsept. Må si dere gutta gjør en imponerende jobb på mange områder!
 7. I fjor vinter brukte jeg omtrent bare denne sluken i svart/hvitt. (etter sjøørret) Tanken var at den skulle gi mest mulig kontrast uansett forhold. Det fungerte meget bra om vinteren men når vannet ble varmere virket det som mer naturfargede sluker gav mer fangst, ihvertfall i klart vann. I farget/uklart vann synes jeg sluker med mye hvitt er overlegne uansett.
 8. Husk at fisk flest ikke ser i samme spekter som mennesker. Farger som reflekterer UV (som hvit) vil nok synes best for mange fisk.
 9. Det spørs hvor du bor og hva slags fisk som finnes der. Loff fungerer til karpefisk, ørekyte og stingsild i ferskvann, i saltvann ville jeg gått for blåskjell eller reker.
 10. Tipper ringene som vanligvis brukes er for å få kroken til å henge noenlunde fritt bak sluken, med kun gummiperle vil den ligge relativt låst i en posisjon når snøret er stramt. I tillegg vil man kunne bytte krok via splittringen uten å demontere alt sammen. Jeg har de siste månedene kun bruk den plastdingsen han promoterer. Siden den er flyttet ut fra sluken kan du bruke en trippelkrok i størrelse 12 og med en så liten krok vil skadene bli mye mindre enn ved bruk av en krok i vanlig størrelse (tror det er størrelse 3 på en 15 grams Møresild) Jeg har fått mellom 20 og 30 sjøørret opp til 1,1 og havabbor på 1,7 på denne løsningen uten at det har vært noe problem at kroken har vært for liten. Har også fått mengder av lyr opp til ca 4 kilo som bifangst og de vanlige makrellene. Ingen av fiskene har vært så hardt skadd at det ville være uforsvarlig å sette de ut igjen. og det har stort sett alltid gått greit med avkroking. Eneste problemet er at de små krokene er så spisse at man lett setter de fast i klær, håv og fingre.
 11. Spurte Jens Bursell og han sa at Norwegian Outdoor Company har inne. Ellers tror jeg Salar Sport skal ta inn etter at jeg snakket med de. Selv bestilte jeg fra go-fishing.dk, det gikk forsåvidt smertefritt og porto på 69,- var ikke så ille når man kjøpte litt passende sluker i tillegg.
 12. Jeg har ganske lenge brukt enkelkrok på sluk og wobbler og får ikke noe mindre fisk enn før. De siste månedene har jeg stort sett fisket med gjennomløpssluker og her har jeg brukt en release connector og små treblekroker. Dette fungerer strålende og man kroker utvilsomt mer fisk, samtidig som det blir mindre skade på fisken. Video her: Ellers er det mange gode eksempler og finne på alternativ rigging av wobblere, feks fra Erik her: http://teamcolibri.blogspot.com/2015/04/test-av-tre-mater-rigge-ima-komomo-ii-pa.html
 13. Du kan evt sjekke med Torshov Sportsfiske, mener de har hatt inne surfstenger til multi tidligere.
 14. Mulig dette er et tips om du vil gå for multisnelle: https://baardsen.no/produkt/fiskeutstyr/surffiske/stenger-surffiske/century-carbon-metal-bb-15-100-175-gr