Gå til innhold
Fiskersiden

Hva er din favorittsluk til sjøørret??


Recommended Posts

  • Svar 55
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Jensen Pirken 16g sølv/grønn (rekkevidde!)

Viking Herring 15g sølv/blå

Flytende Rapala på 9 og 11cm er jo dessverre vanskelig å kaste i pålandsvind, dupp og sild er vel det mest effektive uansett?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har fisket sjøørret på høsten i nedre deler av Drammenselva, der har slukhals 9g i rød/hvit vært ekstremt god, provoserer vettet av sjøørret med gytetanker. Det samme gjelder Jensen Pirken i fargen som ble kaldt "perch" for noen år siden da jeg handla endel fiskeutstyr, rød buk, gulgrønn side og mørk rygg. Har selv stor tro på 9g Slukhals i rød/hvit i kaldt vann, kan sveives inn nokså sakte. Vet ikke om den fortsatt er i salg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle vi sportsfiskere er i mer eller mindre grad påvirket av tradisjonelle oppfatninger om hvilke arter som skal fiskes med hva slags utstyr under de og de forholdene. For min egen del er bruk av jigg til ørret og sjøørret pinlig neglisjert som metode hittil. Har ikke prøvd dette ennå, men her er noen forslag: 1: Berkleys Power Worm i 4" og 7" i mørke farger om våren (eller hvorfor ikke ellers også?) som børstemarkimitasjon, gjerne Carolina rig (søkke et stykke foran jiggen, som ikke er vektbelastet, men "svever" i vannet). 2: En annen type Carolina rig med flytende jigghode og grub-hale i sterke farger til bruk i svært kaldt vann, søkke ca en meter foran jiggen. Da kan man fiske ultrasakte nær bunnen i grunne, relativt oppvarmede viker om våren. Luktimpregnerte jigghaler er neppe noen ulempe her. 3: Hvite grub's fisket på jigghoder eller hvite worms fisket med Carolina rig er supersynlige i grumsete vann, eller under dårlige lysforhold. Har funket veldig bra til andre arter i saltvann som jager småfisk, så hvorfor ikke sjøørret? Og selv om man gjerne sveiver inn jigger nær eller langs bunnen, er det absolutt ingen grunn til å ikke sveive de raskt og rykkvis inn nær overflaten. Har en sterk mistanke om at det ikke bare er meg som har vært altfor tradisjonell i sitt sjøørretfiske i sjøen i Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.