SMS Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 Noen som ikke driver C&R med havabbor, og som har forslag til en oppskrift og til passende vin til fisken? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Professor Bacon Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 Vin: Sancerre eller Trimbach. Ingen over, ingen ved siden av. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rams Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 Jeg foreslår at du damper den lett og serverer med ny-poteter, ferske gulerøtter, asparges og hollandaise saus. Vinvalget blir lett; en gewürstraminer! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 Helstek den i ovn innpakket i folie med hvitløk og friske urter inni fisken.... Servers med den form for poteter du foretrekker og det tilbehør du liker. Når det kommer til vin vil jeg gjenta de udødlige ordene fra en venn av meg på en fin restaurant i London. "Red or white vine you say? wel.... whatever gets me drunk. Fast!" Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
TB Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 Et super tips er: Filiter fisken.Pensle filetene med olje med krydder(Sitronpepper,basilikum,pepper osv)Bør stå 1 time i romtemperatur.Fisken legges med skinsiden ned på et stekebrett dekt med salt.(Bruker du ikke salt kommer garantert brannvesenet) Set så ovnen på 250 gr velg grill om mulig.Fisken stekes i ca 5 min. Når fisken "bøyer" på seg er den ferdig. Serveres med feks.ovnskokte poteter,brokkoli og hvitvinssaus. Husk at fisken stekes rett før servering.Fisk bruker ca 3 min på å kald. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
jansenh Skrevet August 18, 2004 Rapporter Share Skrevet August 18, 2004 sitat:Opprinnelig postet av Trym "Red or white vine you say? wel.... whatever gets me drunk. Fast!" Rødsprit til kjøtt og whitesprit til fisk. Gammelt Rogalands ordtak. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SMS Skrevet August 18, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 18, 2004 Takker for gode tips. Nå har det seg dessverre ikke slik at jeg har fått min første havabbor, da det uansett ville ha resultert i et intenst selvskrytende innlegg under et av fangstrapport-foraene. Derimot har noen venner tatt en i garn på ca 3 kg ut fra størrelsen på filetene de viste meg. Skal ikke tilberede fisken selv, bare sørge for at første del av påfølgende fylleslag får et skinn av verdighet ved å medbringe "whitespirit", som jeg forstår det kalles i den delen av landet hvor havabboren ble tatt på garn. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
syver Skrevet August 19, 2004 Rapporter Share Skrevet August 19, 2004 Hmm, vin til relativt fet fisk...halvtørr til tørr hvit. Chardoney av ymse produksjon og chablis er jo godt. Bacon:: Trimbach er en produsent..hvilken druetype vil du anbefale fra dem. Selv har jeg tro på en riesling fra Trimbach. Gudegode greier. Når det gjelder gewurstraminer så blir det litt vel søtt til denne fisken etter min smak. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Professor Bacon Skrevet August 21, 2004 Rapporter Share Skrevet August 21, 2004 Trimbach er en produsent tilhørende Alsace. Vanskelig å si noe mer fordi Trimbach's sortiment er enten Riesling eller Gevurztraminer. Riesling er en meget tørr hvitvin. Jeg har kun smakt Trimbach's Riesling. Hvis noen foretrekker ikke fullt så tørt men samtidig ikke den sødmen som halvtørre Tyske representerer, så kan Tokay Pinos Gris velges - også dette Alsace. Kjøpte en variant av den i dag og den er meget smakfull. Sancerre (Loire) er noe av det mest elegante Fransk hvitvin kan tilby. Slik jeg ser det, så er den den mest naturlige jeg kan spise med fersk skalldyr (fisk spiser jeg dessverre ikke da jeg har problemer å få den forbi drøvelen..) Hvis du har lyst på invitere havabbor til gjester, så vil alternativet å anbefale en tørr og en ikke fullt så tørrhvitvins variant og kun to varianter. Da vil gjestene og du velge hva som passer best og du slipper den evindelige "prøve alt som er på bordet" og dertil starten til tradisjonell Nordisk fyll. Ha en hyggelig aften! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Dere er alt for avanserte: IKKE FILETER abboren, IKKE kutt hode eller hale av. Kun sprette opp (sløye) og fjerne innvoller. Vask godt og skrap av ALLE skjell. Salt den og la ligge en time eller flere. Smør den inn med olivenolje fra topp til tå, innvendig som utvendig. Grill den hel, men vær forsiktig så skinnet ikke blir ødelagt (smør grillristen godt/ bruk fiskerist). Pass på å ikke grille for lenge. Da blirn tørr! YUK! Poteter; Kutt potetene i båter (godt vasket potet med SKALL!), gni godt inn med olje, dryss på grovt salt og grov pepper, legg i ildfast form i stekeoven (225 grader i ca 1 time). Dressing: GOD! olivenolje med litt sitronsaft i som dryppes over fisken når den ligger på fatet. Vin: Spør i polets info-disk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.