Gå til innhold
Fiskersiden

Fått noe i Akerselva enda?


Rolf.B
 Share

Recommended Posts

Vel, i gamle dager var jo fisket i full gang i slutten av august/starten av sept. (selv om det var best helt på slutten). Så kanskje det er på tide å så smått begynne å planlegge en liten tur dit. Må vel ha med maskingevær, håndgranater og Napalmbomber for å ikke bli forsøkt ranet, drept eller voldtatt i mørket der nede, men hva gjør man ikke for laksen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akerselva er et sorgens kapittel. Men er det riktig å gi OFA hele ansvaret? Så vidt jeg har skjønt mistet de lokalene til klekkefisk anlegget i elva pga at eieren av lokalet ønsket bedre avkastning. Videre er det vel ikke lett å få til et ordentlig oppsyn, med det klientellet det er påregnlig å møte langs elva.

Det ser ut som om lakse stammen i elva er iferd med å dø ut igjen. Det er synd. Oslo er en av ytterst få hovedstader med en lakseelv i sentrum! Å holde stammen i livet er også et ansvar som politikerne i byrådet burde ta alvorlig.

[ :) ][ :) ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En tanke kunne vært å lage en laksetrapp (eller flere) som fungerer, slik at laksen uhindret og raskt kunne gå lenger opp i elva. Og så ved hjelp av gjerder, overbygning e.l. gjort det vrient å tjuvfiske i trappa. Dermed hadde man unngått en slik attraktiv "tjuvfiskehøl" som Nedre Foss der laksen står som "sild i tønne". Samtidig hadde folk kunne fisket laks på betydelig triveligere og "tryggere" plasser enn nedeste del av Akerselva.

sitat:Hvor langt ned holder egentlig det vanlige OFA-kortet? Det gjelder i hvert fall ned til (og i) Nydalsdammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette med laksetrapper er en god idee som det har vært jobbet med i mange år. OFA har forsøkt å få til en avtale med NORA eiendom som eier nedrefoss. Men det har ikke vært mulig å få til en avtale. Det er synd, for det er ikke mye som skal justeres for å få fisken opp nedre foss.

Jeg var nedom elva idag. Den har steget ca 40-50 cm de siste dagene og vannet er grått. Det var lite fisk som hoppet ved nedrefoss. Det var kun en tyvfisker der idag....

[ :) ][ :) ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.