Gå til innhold
Fiskersiden

Etne post-flom


ford prefect
 Share

Recommended Posts

Hei,

noen her inne som har vært og sett elva etter flommen, eller hørt om hvilke soner som ble mest forandret?

Har selv hørt at grusbanken i sone 8 var kraftig oppbygd, samt at øvre løpet til sone 9 var blitt bredere. Sistnevnte kan vel føre til at renna der ikke er så fiskbar på lav vannstand :huh:

Skal selv fiske sone 2, 7, 9 og 16 foreløpig. Sesongens første døgn blir vel fyllt med et par kalde og heavy fundering på hvordan man skal fiske der nå :P

Mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

noen her inne som har vært og sett elva etter flommen, eller hørt om hvilke soner som ble mest forandret?

Har selv hørt at grusbanken i sone 8 var kraftig oppbygd, samt at øvre løpet til sone 9 var blitt bredere. Sistnevnte kan vel føre til at renna der ikke er så fiskbar på lav vannstand :)

Skal selv fiske sone 2, 7, 9 og 16 foreløpig. Sesongens første døgn blir vel fyllt med et par kalde og heavy fundering på hvordan man skal fiske der nå :D

Mvh

Sone 9 er veldig forandret ja!! Brekket nedforbi brua er ikke der lengre, men istenden en diger sand/grusbanke som går over i ei tynnrenne mot 8´en. Mot 10´en ser det heller ikke likt ut. ei dyp renne på venstresiden, der kunne vi gå tørrskodd på den høyre siden under dugnaden i mars.

Gleder meg villt til sesongen!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest F. Mortensen

Kan ta sone for sone du skal fiske i.

Sone 2, Strekko - over brua er restene av renna midt i elva fylt igjen, usikker på hvilke utslag dette gir, om fisken vil stoppe der lenger i det hele tatt, men tror det, i alle fall på stor elv. Under broa, noe mer utgravd høl på "bedehussiden". Nedover fra skuret er det grunnet opp enda mer, som et brekk, fra steinene midt på strekket og nedover er det igjen blitt dypere, markert, vil nok bli en god plass etter auren og terten. Fra nederste skuret(ca stokken som lå uti elva)og nedstrøms til et godt stykke ned i sone 1B, Borgo, er det blitt en stor dyp høl. Vil nok oppleve at laksen vil samle seg her nå, og kanskje også over lengre tid!

Sone 7, Svingen - innløpet til-og øverste høl totalt forandret, elva kommer nå fra Likskar i et løp, med en naturlig terskel ned til Svingen. Der hvor elva før var på det smaleste i øvre del er det nå blitt en stor og dyp høl som strekker seg helt ned mot utbygget ovenfor målestaven. Der nede blir det også en svært spennende strømkant(der hvor det tidligere var stryk ned mot målestaven). Fra målestaven og nedover har elva blitt grunnere med mer urolig overflatevann, hølen ned mot den hvite steinen(sukkerbiten) er igjen blitt mer lik det den var på startetn av 90-tallet, og dypere. Nederst på sonen har det lagt seg mye masse, blitt mye grunnere, tror dette området vil tape seg, men etter sjøauren derimot :D

Sone 9, Bruhølen - innløpet totalt forandret, hovedstrømmen presset mot campingsida. "Kanten" mot selve hølen er rast ut, nå blir det jevnere overgang, men med mange grove stein som har rast ut blir det likevel en del spennende standplasser. Dog vil jeg tro at innløpet vil fiskes beste fra motsatt side, der blir det roligere nå og vil funke som en slags innersving. Bakevja utenfor bekken er omtrent borte. Tidligere grunnet hølen opp ca 30m ovenfor brua, all den massen som lå her er nå borte :) . Så hølen fortsetter uten avbrekk helt ned til brua før den begynner å grunne opp. Brekket og nedre delen har forandret seg betraktelig, elva renner ut av hølen nå i en markant renne midt i elva, på begge sider har det lagt seg mye stein slik at brekket blir som en kile.

Sone 16 har jeg ikke sett enda!

Generelt gjelder også for hele elva at mye sand, grus og mindre stein er spylt ut, grovere stein som utgjør bunnsubstrat nå. Noen steder er også leiresjiktet kommet fram idagen,og en del slam ligger fremdeles i bakevjer og rolige høler. Skal bli spennende å se hvordan dette slår ut!

Endret av F. Mortensen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.