SMS

THK på tur; 15 arter på to dager

Recommended Posts

Trondheim Havfiskeklubb er ikke bare på havet utenfor Hitra, Mausund og Osen, i helgen var vi to dager på Trondheimsfjorden rett utenfor Munkholmen og Trolla, og dro tilsammen 15 arter denne helgen (største fisk i parantes):

Torsk (5,5 kg)

Sei (8 kg)

Brosme (7350)

Hvitting (1990) (jeg har vært på 7 slike turer utenfor Trondheim og aldri har største hvitting vært under 1500 g!)

Hyse (ca 2 kg)

Lusuer (320)

Kolmule (165)

Svarthå (320)

Blåkjeft (760)

Sypike (175)

Øyepål (50)

Sandflyndre (515)

Makrell (650)

Lange (ca 0,5 kg)

Glassvar (2085)

Noen i området som kunne tenke seg å bli med i THK?

Herlige turer med avslappet innaskjærs fiske med lett utstyr i lite vind og stekende sol. Ingen bilder av torsk og sei under 10 kg, men sei på 8 kg ved Munkholmen er uansett pent, og gir bra fleks på lett utstyr, fikk ikke større sei enn 3 kg sjøl.

På lørdag på drøyt 100 m fikk jeg på en fisk nede ved bunnen som var veldig slapp, pumpa den rolig opp, ser den rett forfra nede i det for Trondheimsfjorden uvanlig klare vannet og kjenner den ikke igjen, idet den slår seg av godt hjulpet av sidemannens snøre ser jeg at det er en blåkjeft og at den er stooor! Andre sidemannen ser den også, dessverre greier den akkurat å snu før vi får tak i den med håven. Jeg banner og ergrer meg grønn, men slipper raskt ned igjen og Alan mener at er det en der er det flere...og sannelig får jeg på en ny en tvert! Pumper denne raskt opp, denne sitter godt og lempes over ripa. Steike så deilig å få en ny blåkjeft etter å nettopp ha mista en! :) Denne var imidlertid mye mindre, 760 g, så fisken jeg mista var nok godt over kiloen, tipper 12-1300 g, ergerlig, men nå vet jeg hvor de bor... :D Tok på slep med spinnerblad, perler, blekksprut og sild/reke/gulp sandworm:

10023_s.jpg

Art nr 78: blåkjeft! :D

Så prøver vi oss på dypere vann, på snaut 250 m får ringreven Alan på noe tungt, på lett utstyr pumper han lenge og får opp en ferdig "kokt" brosme på 7350 g:

10024_s.jpg

En meget dyktig havfisker i typisk havfisker-positur... B)

Alan vant på brosma si, ble nr to sjøl denne dagen, og anser meg som moralsk vinner av turen siden Alan så å si alltid drar en eller annen stor fisk som ødelegger konkurrasen for oss andre...hadde for øvrig 9 arter denne dagen; torsk, sei, hyse, hvitting, sypike, øyepål, brosme, blåkjeft og sandflyndre. Ble i tillegg lange og glassvar dagen etter, og klager ikke over 11 arter på en helg, tipper en festival ala Langesundfestivalen rett utenfor Trondheim kunne gitt nesten like mange arter, tross alt mye spennende på dypet i fjorden her også som skolest, kjerring, blålange og diverse skater.

Så prøver vi oss etter torsk i "Rævhølet" ved Trolla, gutta tar torsk opptil 5,5, men er skuffa, sjelden vi ikke får torsk på minst 8-9 kg her. Sjøl får jeg først et bind på pilk, slipper det nesten uskadd ut igjen, før jeg agner pilken med reke og gulp, og sannelig greier ikke en sandflyndre på 515 g å suge seg fast på pilken (100 g Romsø):

10025_s.jpg

Søndagen henter Terje J i klubben meg hjemme, jeg er dødelig fyllesjuk og har med meg rikelig med agn for å slippe å gjøre et eneste pilketak denne dagen... Etter et minutt drar to av gutta hver sin sei på 8 og 6 kg på lakseutstyr, heftige utras når seien tar høyt i vannet. Sjøl får jeg lite fisk denne dagen, noen hvitting opptil halvannen, liten lange, liten torsk og et par små hyser. Mens jeg sleper en 200 g Gadus agna med sild, reke og gulp langs sandbunnen på rundt 60 m dyp vekkes jeg ut av komaen av at det napper kraftig, venter et par sekunder før jeg drar til. Tungt, men lite liv i dyret, lurer på hva dette kan være, kommenterer at nå er det nok noe spennende på gang siden blåkjeften også var uvanlig dau. Og spådommen slo til: glassvar på 2085 g! Ikke bare ny art, men et rimelig stort eksemplar av arten også, 62 cm, 3 cm kortere enn Kofoeds norgesrekord på 2360 g. Fyllesjuka forsvant som dugg for solen når glassvaren var i båten, dilla og dulla med fisken i minst et kvarter etterpå og koste meg med å lese i Pethon (alltid med på Trondheimsfjorden!) og sjekke bestemmelsesnøkler. Dobla storfisker Øyvind Braas 19 år gamle klubbrekord også, moro.

10027_s.jpg

Art nr 79: glassvar på agna pilk (superkomboen!)

10026_s.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det var mye fin fisk! Hadde jeg bare vist om at det fantes slike tilbud da jeg var student i Barteby....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Drøy Glass det der, meget pen - ser ut som du koser og duller fælt med ham :blink: Og flere av de andre artene er ikke til å kimse av de heller. Grattis med knallfangst.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nesten så jeg må vurdere å være med på disse turene inni Trondheimsfjorden og ikke bare utaskjærs. Er jo i grunn innaskjærs man kan få de spennende artene. Grattis med to nye arter. nå må det skjerpings til fra min side her

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gratulerer med 2 nye arter. Blåkjeften var jo fin så det holder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

For en suveren glassvar Sverre, en rå art! Stort grattis, du får det virkelig til for tida! <_< Jeg har som mål å få glassvar i løpet av seinsommeren jeg også, men den vekta der klarer jeg neppe å matche...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gratulerer med flotte fisker, spesielt glassvaren var jo av en særs anstendig størrelse,personlig klarer jeg bare å få dem mellom 0,2 og 0,6kg.Blåkjeften er jo og skikkelig stilig,ser egentelig ut som ett eller annet en kunne forvente å se på Rex Hunt sine programmer,er noe tropisk over den.Du blir vel boende i trøndelag nå,er vel vanskelig å flytte fra et slikt fiskeområde?.Fiska ei uke utenfor Frøya i begynnelsen av juli,og dere har ett fantastisk fiske der oppe sammenlignet hva vi kan oppleve her nede.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest gjørs

Stilig SMagnus. You're tha maaan! Glassvaren var pen på bildet og jeg lurer: spiste du den egentlig ikveld? :rolleyes:

Å koffor fekk du itj mæ te å mæill mæ inn i herre kluibben meins æ boidd i byyn?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Flott Blåkjeft!

Usikker på hvilken fisk jeg synes er mest stas, da jeg synes Blåkjeften er utroolig stilig, og det ser ut til at Glassvaren har høy stjerne blant brukerne her på fs.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for gratulasjoner alle sammen! Veldig gøy å legge ut rapporter på FS ift enkelte andre fora mtp tilbakemelding. Har hatt veldig bra flyt i fisket siden jeg var på Røst i slutten av juni, men da hadde jeg hatt 2 mnd med nesten bare blanking. Sånn er det vel med de fleste av oss, går litt opp og ned. Glassvaren var ekstrem flaks kombinert med ytterst passiv fisking langs bunnen grunnet skallebank og kjerringknute på magesekken...

Mista nok specimen blåkjeft på lørdagen, men det hadde nesten blitt for drøyt med så store eksemplarer av begge den nye artene i helgen, er siiiinnsyyykt fornøyd uansett! <_<

Geir, må nok finne meg jobb et annet sted i landet om tre år, men jeg får nyte fiskemulighetene som er spesielle for Trøndelag så lenge jeg er her. Er jo tross alt mye spennende f.eks. på vestlandet og østlandet også da, bare man fisker variert og målretta.

Brutus, brukte selv 4 år fra jeg flytta hit til jeg tok kontakt med THK selv om jeg visste om de, angrer IKKE på det! :) Fiska litt første høsten her oppe, matauk fra land etter torsk, lyr og hyse, så ble det bare drekking knallhard lesing i 7 semestere før jeg googlet meg inn på fiskersiden.no...og da var det gjort. B)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Herlig rapport som vanlig Sverre,

Grattis med nye arter og masse flott fisk.

Mange arter der jeg kunne tenkt meg.

Glassvaren var diger da.

Stein

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gratulerer med rå fangst sverre...

Ser ut som denne gutten også må melde seg inn i THK ja

Hva er den enkleste måten og melde seg inn på å?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Grattis! Den glassvaren var flott.

Jeg har ennå tilgode og få noe annet enn rødspette/sandflyndre og skrubbe :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå