Jørgen Skrevet September 14, 2006 Rapporter Share Skrevet September 14, 2006 Har begynt å kjøpe meg litt ferdig filetert sild i butikken. Kiloprisen er 49,-, altså det samme som hel makrell. Jeg vet at mange foretrekker makrell, men er det egentlig noen særlig forskjell i effektivitet? Vet også at endel mener at silda skal være fersk og ikke frosset. Agnet er meget enkelt å dele opp og henger knallbra på kroken hvis man bruker elastisk tråd, det mest praktiske agnet jeg har vært borti. Jeg fryser silda i små poser og kan lett ta med den mengden jeg ønsker. Hva mener dere, før jeg har fyllt opp hele frysern med sildefileter. Er dette like bra som frosset makrell? BTW: min småflekkete er tatt på frossen sildefilet... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet September 14, 2006 Rapporter Share Skrevet September 14, 2006 Jeg foretrekker helt klart makrell, men sild er også bra saker. Synes sild ofte blir litt ufin når den tiner. Kan også være litt vanskeligere å bruke til store agn syens jeg. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davyen Skrevet September 14, 2006 Rapporter Share Skrevet September 14, 2006 Foretrekker helt klart makrell foran sild. Har noen ganger testet sild mot makrell. I 90 % av tilfellene har makrell fisket best. Noen ganger kan hel sild fiske svært bra. Som regel når det er det fisken beiter på. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Havengel Skrevet September 14, 2006 Rapporter Share Skrevet September 14, 2006 Her nede i sør funker makrell definitivt best. Har også testet blodfersk sild på en stang og frosset på en annen ved noen anledninger, og fisken foretrekker absolutt den ferske, har fått både flere og større fisk på den stanga. Makrellen synes jeg derimot er best frossen, den henger greit på kroken likevel men avgir større duftspor. Er nok på grunn av kraftig lukt at makrellen fisker bedre enn sild. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karleif Skrevet September 14, 2006 Rapporter Share Skrevet September 14, 2006 Eg foretrekker også helt klart makrell, og har begynt å fryse dei i poser à 1 eller 2 stk. Har uten unntak fått mest fisk på makrell når eg har testa dette opp mot sild. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kim andre Skrevet September 14, 2006 Rapporter Share Skrevet September 14, 2006 får mer på makrell enn på sild, men kjenner en "tulling" som ikke får fisk på makrell her nede, men bare på reke... . skulle jeg velge bare ett agn, hadde jeg helt klart valgt makrell. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rønsingen Skrevet September 14, 2006 Rapporter Share Skrevet September 14, 2006 Har testet sild (både fersk og frossen) en del ganger opp mot hverandre. og som sagt tidligere så har makrellen fisket bedre 90% av gangene.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gone_Fishing Skrevet September 14, 2006 Rapporter Share Skrevet September 14, 2006 Har også testa både sild og akkar mot makrell, har vel hatt to ganger der sild har fungert bedre enn makrell, og en gang at akkar har vært best, har fiska med surfutstyr i 7-8 år nå. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest gjørs Skrevet September 14, 2006 Rapporter Share Skrevet September 14, 2006 får mer på makrell enn på sild, men kjenner en "tulling" som ikke får fisk på makrell her nede, men bare på reke... . skulle jeg velge bare ett agn, hadde jeg helt klart valgt makrell. Tull opp og slutt. I trøndelag er silda mye bedre enn makrell, det er min oppfatning. Lange strimler av sildefileter (fersk, frossen eller speke-) er en killer til svarthå, slimål, hyse og stor hvitting. Her i området er ... ja, reke kongen, makrell er ubrukelig. Skjønner meg ikke på Hommersåkinger som mener noe annet. Silda er helt klart best fersk, men om du skal fryse den ned, så ikke tin den helt opp før du drar hjemmefra, da sitter den best på kroken, altså halvfrossen. Om du skal fryse ned fileter, så legg de i lag med gladpak mellom, da fester ikke filetene seg i hverandre. Skitt fiske. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Havengel Skrevet September 14, 2006 Rapporter Share Skrevet September 14, 2006 I Trøndelag er det mye som er rart. Har hatt reke på kroken i flere timer uten et napp, mens silda tas med en gang. Makrell er midt i mellom. På Sunnmøre er reke OK, men her nede er det et superagn. Sei funker bra i nord, men her nede får man ingenting. Ikke engang sjøstjerner. Man må tilpasse agnet etter stedet, derfor er det lurt å fiske med forskjellige agn til man finner ut hva som funker best. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest gjørs Skrevet September 14, 2006 Rapporter Share Skrevet September 14, 2006 I Trøndelag er det mye som er rart. Blant annet hårveksten under nesa... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.