Jsc Skrevet October 20, 2004 Rapporter Share Skrevet October 20, 2004 Da prøver jeg igjen:[:0] Jeg benytter ørret og røye, men andre ferskvannsfisk brukes også. Det er viktig at fiskeren er bevisst hva fisken skal brukes til og ikke lar fangsten ligge direkte på bakken. Enkelte plasser kan det forekomme botulismebakterier, noe en helst skal unngå.[xx(] Jeg renser fisken nøye, tar ut blodrand og gjeller. Skyller den og lar den renne av seg. Veier opp fisken og beregner 3% salt på oppveid fisk. Dvs ca 3/4 teskje i buken/hodet på hver fisk. Jeg strør litt havsalt i bunnen av bøtta. Legger fiskene med buken i været "anføttes" side ved side. De ytterste fiskene strør jeg litt salt på utsiden av. På hvert lag med fisk strør jeg på ei teskje med sukker. Så vrir jeg bøtta 90 grader og legger neste lag. På toppen legger jeg et glassfat med gjerne noe press på toppen. Men husk renslighet, renslighet... Bøtta får stå i romtemperatur i to dager for å lake seg. Som regel må det kokes på litt ekstra lake. En liter vann med 30 gram salt og ei teskje sukker. La den kjøles ned og tøm over fisken. Deretter settes bøtta i kjøleskap/-rom hvor temp er ca 4 grader. Ikke la den overstige 6 grader, da det da kan oppstå uønskede gjæringer.. Lykke til Jsc[ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet October 20, 2004 Rapporter Share Skrevet October 20, 2004 -og denne vil lukte mye eller lite? jeg har mistanke til at den vil lukte lite, i og med du fjerner blodranda... men er det tilfelle? (Håper du ikke tok det ille opp med min kritikk om plasseringen av innlegget)[ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jsc Skrevet October 20, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 20, 2004 Neida den tåler jeg.. Fisken blir ganske mild og lukter ikke ille. God rakfisk skal lukte som en lun fis...[ ] Jsc Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoika Skrevet October 20, 2004 Rapporter Share Skrevet October 20, 2004 Nå kommer jeg aldri til å spise rakfisk! Forestiller meg at jeg sitter å tygger på en lun fis...[xx(] [ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
thunder gubben Skrevet October 22, 2004 Rapporter Share Skrevet October 22, 2004 ja det høres ikke fristende men det er faktisk ganske godt (utrolig nok!). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Flemms Skrevet October 23, 2004 Rapporter Share Skrevet October 23, 2004 Intresannt, fis er snadder[ ] Hvor lenge skal fisen...eh...fisken ligge før den kan nytes da? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cral Skrevet October 23, 2004 Rapporter Share Skrevet October 23, 2004 ca 2 mnd Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.