Gå til innhold
Fiskersiden

Hva har FS folket på bordet Julaften??


Blydonkern
 Share

Recommended Posts

  • Svar 102
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Godt oppdratt som jeg er spiser jeg det som blir servert.

Det kan variere mellom ribbe, pinnekjøtt, kalkun, lutefisk (<-- fikk hos x-dama, men det var ikke grunnen til at det ble slutt).

En gang hadde vi sågar elgstek... måtte ta noen hensyn til den eldste garden i familien og blodsukker og sånn- utradisjonelt, men himmelsk.

Dersom det hadde vært meg som skulle tilbrede hadde det nok blitt pinnekjøtt og ribbe, slik at gjestene kunne velge det de følte for (og jeg hadde hatt MASSE god reste mat)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ribbe, medisterkaker & medisterpølser

Gulrøtter, svisker, rosenkål, surkål, poteter

tyttebærsyltetøy og brun saus

Juleøl klasse F (Det eneste som er godkjent til julemiddagen!)

I år vant Fredrikstads sterke juleøl! Nydelig!

Multeis til dessert og sterk kaffe :)

Ohh lykke! :D:D:D

Meget bra valg :)

Eneste unntak: svisker-urk.-byttes ut mot salt potetgull på siden av tellerken.

aas juleøl fra polet og akevitt(men fredrikstads skal handles inn for vurdering)

Ett must er fatter`n sin hjemmelagde surkål m ribbefett.

Riskrem med jordbær saus(kokesaus)

Endret av tryta
Lenke til kommentar
Del på andre sider

SAU ER KLÆR!!!! :)

Julemat er: Ribbe,skinkestek, medisterkaker & medisterpølser, rød og hvit surkål, poteter, tyttebærsyltetøy og sjysaus laget fra stekinga av ribba og steika. Til desert er det riskrem med rødsaus.

Drikke er øl og aqavit. Til deserten blir det portvin. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ribbe, medisterpølse, surkål, poteter, lefse samt rørt tyttebær, til drikke Aas Classic og Løiten Linje.

Feiret jul på en båt i Mexicogolfen for noen år siden. I dagene før jul fikk vi medisterpølse en dag, ribbe en annen og surkål en tredje men det var helt tydelig at stuerten lå i trening til jul. Skuffelsen ble stor da ingenting av dette stod på bordet juleaften. Det var riktignok pinnekjøtt der men hva hjelper det for en østlending. Men filipinerenes helgrillede smågris smakte heldigvis ikke så værst. Det var ikke langt unna mytteri med påfølgende kjølhaling av kapteinen den kvelden, han ble sansynligvis reddet av alkoholforbudet ombord. Kapteinen var fra Horten så han var sannsynligvis ikke spesielt fornøyd selv, men han kunne ikke si noe siden det på våre båter er kapteinens jobb å sørge for at filipinerene eller inderne i byssa lager norsk julemat på riktig måte, det vanlige er faktisk at han er med og svinger grytene selv.

Heldigvis var det mange engelskmenn og amerikanere ombord slik at det var full julemiddag 1. dag også, da kom både ribbe, pølse og surkål på bordet samtidig.

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

pizza_284641x.jpg

...det er virkelig helt uvanlig å spise pizza til jul i Tyskland - som Petra Haltmayr og Martina Ertl....

Vi spiser - som de fleste her i Bayern - pølser (Bratwurst) med surkål, Brezen og Øl...

253617.JPG

189648.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.