Gå til innhold
Fiskersiden

Ekkolodd/kartplotter


Tommyl
 Share

Recommended Posts

Har ikke erfaring men kjenner en del til C-120. Dette er en high-end løsning. DSM-300 som er ekkoloddmodulen du må kjøpe er noe av det beste som finnes av ekkolodd. Dette er et ekkolodd med digitalfiltrering som gjør at du får bedre målseparering enn konvensjonelle lodd, digital filtreringen gjør også at det er mulig å detektere fisk mye nærmere overflaten som på andre lodd blir maskert av refleksjoner vannet nær overflaten.

Du får tilnærmet samme ekkoloddløsning ved å kjøpe Raymarine DS500X, DS600X eller A65 med DSM-25.

Furuno FCV-620 og FCV-585 har også en lignende digitalfiltrering, hvem som er best av Raymarine og Furuno når det gjelder digitale lodd er ikke godt å si, men det ser ut til at Furuno er meget populært blandt offshorefiskere i USA for tiden.

Du kan også koble Radar, AIS og mye annet snacks til C-120. Ulempen med C-120 er en litt treg prosessor samt at den ikke bruker de nyeste og mest avanserte kartene fra Navionics. C-120 bruker Navionics Gold, mens du må opp på E-120 for å få Platinum. Hvis budsjett ikke er noen begrensning vil jeg anbefale E-120 som er helt super, men denne er betraktelig mye dyrere enn C modellen. Forskjellen på Gold og Platinum er at Platinum har 3D visning av bunnstrukturer og bilder, satelittbilder og detaljinfo om havneområder. De gir også dynamisk tidevanns og strøminformasjon samt losinformasjon.

Trykk på Take Platinum tour

Selv ville jeg ikke ha brukt så mye penger på en plotter som ikke kjører Platinum kart. Ville heller ha satset på en Lowrance LCX-37C eller LCX-112C som kartplotter og multifunksjonsdisplay og et Furuno FCV-620 som ekkolodd. Lowrancen ville jeg kjøpt i fra USA. FCV-620 er greit priset i Norge, men hvis du ønsker å gå opp på FCV-585 er det en god del å spare på å handle i USA. Kjøp av LCX i stedet for Globalmap gir et backup ekkolodd, Med en håndholdt GPS som kan kobles til FCV-620 i tilfelle problemer med kartplotter/GPS har en tilnærmet full backup når det gjelder instrumentering (Mangler selvsagt backup kartplotter, men mye GPS info kan vises på FCV og du har vel selvsagt paprkart ombord :lol: )

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.