Gå til innhold
Fiskersiden

Øyvind, Jørgen, Theri og Mercury


jørgen meitefan
 Share

Recommended Posts

"Adri blir ikke med", lyder det kontant fra Øyvind i andre enden av røret.

Neinei, sånn er det. Enkelte må på "Bæssmormidda" mens andre kan dra på gjeddefiske.

Øyvind og jeg hadde planlagt denne turen en god stund. To netter på Trevatn med gjeddefiske som hovedaktivitet.

Hvis dere lurer på hvor Theri og Mercury kommer inn i bildet, så er det idet vi forsvinner utover vannet i 5 knop. Theri er 12 fot lang og Mercury har 5 hestekrefter.

Båten måtte ut i vannet, noe som Øyvind og hans far etterhvert begynner å få dreisen på nå.

Good company:

24392_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24392.jpg

Vi tøffet utover vannet, med båten full av fiskeutstyr. lite ante vi om hva turen kom til å gi oss av forskjellig opplevelser. Etter en stund ser vi en fin plass der vi teltet i fjor også. Langneset heter plassen. Øyvind insisterer på å dra et stykke videre og se. Vi kjører en stund til, uten å finne noen brukbare plasser så vi kjører tilbake til det allerede nevnte Langneset. Etter å ha satt opp teltet er vi så sultne at vi bare snakker vrøvl og fanteri, så vi fyrer opp stormkjøkkenene og pølser glir ned på høykant.

24394_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24394.jpg

Langneset:

24393_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24393.jpg

Etter dette måltidet er det fisking som står for tur. Øyvind fyrer opp Mercury, senere kalt Freddy av meg. Fisket begynner og trua er på topp. Wobblerne går i vannet og vi putrer av gårde. Klokka var godt skjult under fleecegenseren, men vi merket at det begynnte å skumre. Vi ser noen spennde kanaler eller loner som Øyvind fort lærte meg at det heter. Her var Øyvind virkelig i sitt ess.

24395_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24395.jpg

24396_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24396.jpg

24397_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24397.jpg

24398_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24398.jpg

Vi dregger forbi ei hytte, og jeg sier faktisk, "den hekken der var fin bortsett fra at den var stygg"

Noen som skjønner hva jeg mener?

24399_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24399.jpg

Mørket kom og vi fikk et vakkert syn.

24410_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24410.jpg

Øyvind tok en liten båttur alene i det fine lyset

24400_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24400.jpg

24401_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24401.jpg

24402_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24402.jpg

24403_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24403.jpg

Når vi kom tilbake fra kveldsdreggen var det igjen tid for mat. "Snakker vi en kanelgiffel ?" Kommer det fra Øyvind. Hmm, "ja hvis vi snakker en melke etterpå så!" Sier jeg. Bytting av godteri er ikke uvanlig på våre turen, og vi går inn i teltet hvor diskusjonen går på alt fra oppblåsbare liggeunderlag til jenter.

Jeg vokner neste morgen og det første jeg ser er at Øyvind har den sykeste hårsveisen. Har aldri sett noe lignende på den karen. Det er kaldt, men vi stabber oss ut av teltet for å få i oss litt mat. Etter at frokosten er fortært, bærer det igjen ut på vannet for å fiske. Vi stopper ved en brygge og ser på et termometer som viser 6 grader i vannet. Vi dregger litt andre plasser enn dagen før, og plutselig får Øyvind øye på en liten kanal under jernbanen. Ja, sannelig det er vann på innsiden og når vi kommer litt innover skjønner vi hvorfor jernbanen går så langt ut i vannet, det kommer ut en fin liten idyllisk elv.

24405_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24405.jpg

24407_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24407.jpg

24408_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24408.jpg

Jeg går på land for å lette litt på trykket og ser litt på elva. Jeg tar også av meg redningsvesten på land. Vi tøffer utigjen under jernbanen. Etter dette kjører vi fordi gamle Trevatn Stasjon hvor det sies at det spøker.

24404_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24404.jpg

Vi dregger litt til, før det er lunsjtid. Pasta i ostesaus har blitt en klassiker på tur, ihvertfall for meg og Adrian, så siden Adri ikke kunne være med denne turen så ble jeg representanten for pasta i ostesaus. Øyvind holder seg til det usedvanlige spennende kneippbrødet. Midt i lunsjen sier Øyvind "Jørgen, hvor er vesten din?" Jeg tenker meg om ca 10 sekunder før det slår meg at den ligger igjen på land borte ved den lille elva. Jaja, da må vi hente den før vi kan begynne fisket igjen.

24406_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24406.jpg

Etter lunsjen bærer det igjen ut på vannet. Først må vi kjøre og hente vesten, under jernbanen og ut igjen etterpå. Vi begynner som vanlig å dregge, men etter 5-6 timer i løpet av turen uten fisk på dette bestemmer vi oss for å prøve litt med agnfisk. Jeg fester en mort innpå et jighode og begynner å kaste, det går ikke lang tid før det smeller på en gjedde den er på kanskje 10-15 sekunder før den slipper. Agnfisken hadde tydelige bitemerker etter gjedda. Etter det prøver også litt med dupp og agnfisk, storms abborjigger blir også testet ut. Litt senere etter en dreggerunde er vi tilbake på det samme stedet og Øyvind skal fiske med agnfisk og dupp. Øyvind kaster ut og rett etterpå lyder det, "duppen er under."

Øyvind får puls og ber meg slå ut hoven, vi begynner begge å bli skikkelig oppspilte. Han tar tilslaget, men ingenting å kjenne bortsett fra agnet, heller ingen bitemerker. Da kommer det tørt fra Øyvind "vanndupp". Hadde vært en fordel å sett "korken" skikkelig i duppen, ikke rart duppen gikk under hvis den ble fylt med vann. Øyvind prøver også ut den geniale "Silde-metoiden" som går ut på å ha en sildesluk på snøret for få wobbleren dyper. Optimismen går fort over til "silde-metoden - my ass" Nå begynner vi å bli mektig lei av ikke å få fisk, så vi stikker bort og lager middag før kveldsøkta, som senere skulle gi oss en kjempopplevelse.

24409_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10031/24409.jpg

Begge spiser ostesnitzler til middag, noe som ikke er så ille på telttur. Jeg skal også diske opp et par brødskiver. Et par stikkord: Brød, låret som skjæreunderlag, ny morakniv! Ja, jeg regner med dere skjønner tegninga. Et lite men dypt sår i låret som ser ut som en munn. Ikke så vondt men sinnsykt irriterede.

Etter blodtørking, driting og diverse annet, bærer det nok en gang ut på vannet :D

Vi bestemmer oss for å være standhaftige å bare dregge lang pokkerivold. Vi dregger på uten så mye som et napp. Tilslutt er vi ved Vassenden, noe som dere sikkert skjønner er der Trevatn slutter. Her opplever vi en helt utrolig solnedgang. Vi har nå dregga Trevatn på kryss og tvers. Vi begynner på tilbaketuren, like standhaftige med wobblerne i enden av snørene. Vi passerer ei myr der jeg ser et par fugler som sloss. Jeg tenker ikke noe mer over det, men forteller det til Øyvind. Plutselig hører vi etter på lyden og Øyvind sier Orrhane. Motoren blir skrudd av og årene tatt fatt for å bivåne denne utrolig opplevelsen. Her har vi orrleik på 20 meters hold. Dette er helt utrolig. Vi bråker litt og de letter fra myra. Det var det tenker vi skuffa, men tror du sannelig ikke at de kom tilbake en gang til, nå var Øyvind klar med videokameraet og får filma litt av det. Jeg med mitt digitalkamera prøver å ta et par bilder, men det er helt dødfødt. Så letter de igjen.

Vi er fornøyde kvelden tross null fisk. Vi har tross alt opplevd orrleik på kort avstand. Øyvind fyrer opp igjen motoren og kjører på hjemover, nå er det ingen dregging, nå er vi kalde og vil tilbake.

24412_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10032/24412.jpg

24415_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10033/24415.jpg

Vi ligger med god avstand fra land og alt ser helt greit ut. Plutselig begynner motoren å hoppe opp og ned i vannet en liten stund før det stopper og vi sitter der lettere sjokkert. Jeg sier" HÆ ? Hva var det der ?".

"Hva trur du",kommer det surt fra Øyvind. Selvfølgelig var det en stein. Øyvind sjekker propellen og påstår at den er helt kvalm å se på. Jeg sjekker også og ser bare et par små skrammer, men så er det ikke min motor da.

Vi er fortsatt litt i sjokk, men kjører pent og pyntelig tilbake, hvor vi lager brødskiver som kveldsmat. Sjelden har det vært så godt å komme inn i teltet og soverposen etter en kveld med kjempeopplevelser av alle slag.

Neste morgen vokner vi atter opp igjen, og Øyvind er overbevist om at måkene og kråkene flyr over teltet og skriker i den hensikt å holde oss vokne. Menmen, ikke noe å gjøre med fuglene. Nok en gang blir brødskiver lagd og nok en gang blir Theri skøvet ut på vannet igjen. Øyvind har trua, jeg er heller litt pesimistisk. Vi prøver alt mulig, uten att det hjelper en dritt. Men er fisken vrang, så er den det. Men etter over 15 timer med fiske uten en eneste fisk i båten er det ikke bett. Vi velger da en annen aktivitet, nemlig bading. Kaldt sier du? Jepp. 6 grader er ikke den beste badetempen. Men det blir da to dukkerter på oss hver.

Etter badingen prøver vi ørretfiske i utløpet av ei elv, uten at de gav noe annet enn en mistet spinner. Så bærer det tilbake for nok en lunsj, og pakking. Det vil si, vi skal egentlig pakke, men fisker en stund til, selvfølgelig helt uten fangst. Vi sitter og slapper av, faren til Øyvind kommer kl 17.00, det tar 15 minutter å kjøre fra leirplassen til stedet vi blir henta. "Hvor mye er klokka ?", spør Øyvind. "Halv" kommer det fort fra meg. Shitt a, vi har bare 30 minutter på oss til vi skal være ved stedet vi blir henta, og vi har ikke begynnt å pakke.

24413_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10032/24413.jpg

Det går nå i hop på et vis, og vi ankommer stedet kun 15 minutter for sent.

En vellykket tur er ferdig, og vi kan se tilbake på et kalasfiske av de sjeldne. Ja, vi har i hvertfall Orrfugl opplevelsen friskt i minne.

24414_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/10033/24414.jpg

Takk for en kjempetur, Øyvind.

:):D:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempekoselig rapport å lese.

Synd at gjedder og ørreter ikke ville disse dagene, men bare det å være ute på denne måten må jo være koselig.

Og det jeg har erfart, og helt sikkert alle andre her, er at å vite på forhånd hvordan fisket vil bli er vanskelig - ja, omtrent komplett mulig, så det blir nok flere turer på dere tenker jeg - og da med mer oppstramming... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er den beste fiskeløse rapporten jeg har lest på lenge :)

Stoppet opp litt ved setningen-"oppblåsbare liggeunderlag til jenter" Da er det en god forklaring på hvorfor det ikke ble noe på dere :)

Gleder meg til neste rapport :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.