Pingvin Skrevet August 12, 2007 Rapporter Share Skrevet August 12, 2007 Skal sette krepseteine for andre gang i mitt liv. I fjor var det total fiasko. Agnet med brasme og satt ut litt hips om haps uten noen særlig plan utenom ganske nært land og ikke noe særlig dypt, kanskje et par meter på det meste. Nå har jeg "hørt rykter" om at, blandt andre, brasme, abbor og gjedde ikke egner seg som agn for kreps. Har derfor sportsfisket opp laue og mort, samt kjøpt meg fire nye krepseteiner. Noen som har noen generelle tips om hvordan jeg agner (skal fisken deles, råtnes osv?) og tips om gode plasser å sette teinene, type bunn, hvor dypt osv? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Sofafisker'n Skrevet August 12, 2007 Rapporter Share Skrevet August 12, 2007 Skal sette krepseteine for andre gang i mitt liv. I fjor var det total fiasko. Agnet med brasme og satt ut litt hips om haps uten noen særlig plan utenom ganske nært land og ikke noe særlig dypt, kanskje et par meter på det meste. Nå har jeg "hørt rykter" om at, blandt andre, brasme, abbor og gjedde ikke egner seg som agn for kreps. Har derfor sportsfisket opp laue og mort, samt kjøpt meg fire nye krepseteiner. Noen som har noen generelle tips om hvordan jeg agner (skal fisken deles, råtnes osv?) og tips om gode plasser å sette teinene, type bunn, hvor dypt osv? Krepsing og Ytre Enebakk - kjenner minnene strømmer på.. Nå er det vel og merke en god del år siden fatter'n dro meg med rundt om i Våg og Tangenelva, så jeg kan nok ikke hjelpe med de helt ferske tipsene. Vi brukte faktisk hvalbiff som agn (den gangen man fikk det kasta etter seg - SÅ lenge siden er det..) Husker vi plasserte tegner og åter på sandgrunnen rundt omkring, samt noe dypere langs riksveien. Husker ikke hva som ga mest fangst, men kreps fikk vi i alle fall. Satt vel også tegner i sivkantene rundt Skovheim, mener jeg å huske. Hva man agner med i dag er jeg litt usikker på, men det kan kanskje noen andre hjelpe med? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoika Skrevet August 12, 2007 Rapporter Share Skrevet August 12, 2007 Har funket fint for meg med mortehoder som agn satt ut på stein/grus-bunn på 1-2 meter. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
R33 Skrevet August 12, 2007 Rapporter Share Skrevet August 12, 2007 mort funke fint ja. men om du hakke dæm opp litt så gir d jo ett bedre luktspor. har sjøl brukt å sotte teinene på 2-3 meter, på bunn med småstein og utom sivkanten Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
.30-06 Skrevet August 13, 2007 Rapporter Share Skrevet August 13, 2007 (endret) hei jeg bruker kun brasmebiter f(forholdsvis små) fra brasmer større enn 500 g. gjedde abbor og småfisk fisker meget dårlig. Laue og småmort er ikke spesielt godt egent som agn til krepsing er min erfaring, morten må som brasma ha litt størrelse. Teinene kan med hell settes i sivkant, krepsen vandrer inn i vegitasjon om natta for beiting, husk krepesen er ikke dagaktiv. Endret August 13, 2007 av .30-06 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pingvin Skrevet August 13, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 13, 2007 Krepsing og Ytre Enebakk - kjenner minnene strømmer på.. Nå er det vel og merke en god del år siden fatter'n dro meg med rundt om i Våg og Tangenelva, så jeg kan nok ikke hjelpe med de helt ferske tipsene. Vi brukte faktisk hvalbiff som agn (den gangen man fikk det kasta etter seg - SÅ lenge siden er det..) Husker vi plasserte tegner og åter på sandgrunnen rundt omkring, samt noe dypere langs riksveien. Husker ikke hva som ga mest fangst, men kreps fikk vi i alle fall. Satt vel også tegner i sivkantene rundt Skovheim, mener jeg å huske. Hva man agner med i dag er jeg litt usikker på, men det kan kanskje noen andre hjelpe med? Jeg vokste opp med en far som stadig kjøpte prior hvalbiff til middag......urk. Jeg er helt klar på at det egner seg best som agn :-) Langs sivkantene er noe som går igjen, det må jeg prøve. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
pikewallis Skrevet August 13, 2007 Rapporter Share Skrevet August 13, 2007 brasme er vel egentlig noe av det beste du kan bruke. Du må unngå å legge teinene i for mye gress, dette er et område krepsen ikke ferdes for ofte i. Så må du påse at teina ligger flat på bunnen og ikke bunn inngang opp eller ned. Legg teinen med åpningen inn/ut mot/fra land, da vil du unngå rulling av teiner hvis du legger de i kantområder. Sjekk at teinene er hele slik at ikke krepsen kan smette ut. Så må du grytidlig for å værsja de, så ikke krepsen går ut igjen. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pingvin Skrevet August 13, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 13, 2007 hei jeg bruker kun brasmebiter f(forholdsvis små) fra brasmer større enn 500 g. gjedde abbor og småfisk fisker meget dårlig. Laue og småmort er ikke spesielt godt egent som agn til krepsing er min erfaring, morten må som brasma ha litt størrelse. Teinene kan med hell settes i sivkant, krepsen vandrer inn i vegitasjon om natta for beiting, husk krepesen er ikke dagaktiv. Jeg brukte brasme sist sesong, uten hell, men det var vel pga andre ting. Følgende er da på min agnliste, brasme, mort, hvalbiff og kylling. På "ut" lista er da abbor (har hørt fra andre også at den ikke funker som agn på kreps), gjedde. Har liggende reker og makrell i frysa, kan jeg putte det i teina? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
pikewallis Skrevet August 13, 2007 Rapporter Share Skrevet August 13, 2007 Jeg brukte brasme sist sesong, uten hell, men det var vel pga andre ting. Følgende er da på min agnliste, brasme, mort, hvalbiff og kylling. På "ut" lista er da abbor (har hørt fra andre også at den ikke funker som agn på kreps), gjedde. Har liggende reker og makrell i frysa, kan jeg putte det i teina? hold deg til mort og brasme du hvis du har nok av det. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pingvin Skrevet August 13, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 13, 2007 hold deg til mort og brasme du hvis du har nok av det. Sliter med å sportsfiske brasme, har bare fått tilfeldig på isfiske. Og hvis jeg setter garn så får jeg, etter min mening, alt for mye fisk, og da gjerne bare et par-tre brasmer og en haug med smågjedder og store abbor. Jeg syns det er ok å lage gjeddekaker av "vårgjedder", men har erfart dårlig smak (mudder, gjørme) på gjeddene så sent på sommeren som nå. Abboren er jo grei nok på steikepanna, men jeg får meg ikke til å kaste en haug med smågjedder fordi jeg har satt garn etter krepseagn. Altså må brasmen sportsfiskes. Jeg får søke litt her på forumet og se om det gjør susen. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
R33 Skrevet August 13, 2007 Rapporter Share Skrevet August 13, 2007 ett annet agn som æ har hatt stor sukse med er bacon. ikke bruk vanlig flæsk. i og med att det flyt og bli ligganes inntill nette så krepen sitt utpå å et sæ mætt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet August 13, 2007 Rapporter Share Skrevet August 13, 2007 Andre erfarne krepsere sier at mort er helt topp å bruke som agn. Varierer vel kanskje fra vann til vann hva som duger? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ruov Skrevet August 13, 2007 Rapporter Share Skrevet August 13, 2007 hold deg til mort og brasme du hvis du har nok av det. Har brukt makrell og sild jeg og det fungerer bra det.. mye lukt i det... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet August 14, 2007 Rapporter Share Skrevet August 14, 2007 Er krepsen like aktiv hele natta? Og kommer alle opp på grunna samtidig? Er perioden da de vandrer opp på grunnere vann (skumring/tidlig natt?) beste tiden å få de i teina, eller er det mens de surrer rundt inne på grunna etter mat senere på natta? Snakker om teine nå. Åtepinner kommer evt i tillegg. Hvis man må på jobb dagen etterpå og ikke kan holde på så lenge kan man jo likevel få med seg litt? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
pikewallis Skrevet August 14, 2007 Rapporter Share Skrevet August 14, 2007 Er krepsen like aktiv hele natta? Og kommer alle opp på grunna samtidig? Er perioden da de vandrer opp på grunnere vann (skumring/tidlig natt?) beste tiden å få de i teina, eller er det mens de surrer rundt inne på grunna etter mat senere på natta? Snakker om teine nå. Åtepinner kommer evt i tillegg. Hvis man må på jobb dagen etterpå og ikke kan holde på så lenge kan man jo likevel få med seg litt? Aktiviteten går ned når lyset kommer, men det kan nok oppleves at det beste fiske er fra det begynner å mørkne til ca rundt kl 0200. Krepsen kan holde seg inne på grunne hele dagen den men da uten for syne, men når mørket kommer og jakten begynner da krabber den rundt. Så får å dekke det meste legger du teinene et stykke uten for land der du har pinner, så plukker du de som er på grunna på pinnene. Da dekker du området du fisker på meget godt. Har jo opplevd mange ganger at det er kreps på pinnene rett etter kl 1800 men disse er jo ofte ikke av de største, men som sakt mye av krepsen kan oppholde seg på grunna på dag tids uten at du ser så mye til de. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pingvin Skrevet August 14, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 14, 2007 En ting til jeg lurer på. Kan teinene stå over feks 2 netter, eller tåler ikke krepsen det? Og enda en ting :-) Jeg har såkalt krepserett vha skjøtet til eiendomen. Det tolker jeg dithen at jeg kan sette teiner i perioden det er åpnet for krepsing. Kan hvem som helst andre sette teiner i et ikke regulert vann, eller er det kun fangst vha pinner, lystring og annen "plukking" som er lov hvis man ikke har tinglyst "krepserett"? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tailbait Skrevet August 14, 2007 Rapporter Share Skrevet August 14, 2007 Frossen okselever som du legger et par tre dager i sola i en tett pose sånn at den begyner å råtne stinker som "%¤"&%¤(&%¤)/&%" men er delikatesse for krepsen Har prøvd med okselever og flere fiske slag på samme sted og tid og teinene med okselever i har det hvert trankt om plassen i mens de med fisk i var nesten tomme Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pingvin Skrevet August 14, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 14, 2007 En ting til jeg lurer på. Kan teinene stå over feks 2 netter, eller tåler ikke krepsen det? Og enda en ting :-) Jeg har såkalt krepserett vha skjøtet til eiendomen. Det tolker jeg dithen at jeg kan sette teiner i perioden det er åpnet for krepsing. Kan hvem som helst andre sette teiner i et ikke regulert vann, eller er det kun fangst vha pinner, lystring og annen "plukking" som er lov hvis man ikke har tinglyst "krepserett"? Svarer meg selv jeg. Fra Enebakk kommune sine hjemmesider: Krepsing Det er grunneier som disponerer retten til å fange kreps. Krepsing i Enebakk er tillatt i Lyseren, i Morsavassdraget som renner til Mjær/Vansjø, og i Børtervassdraget. Krepsesesongen varer fra 6. august klokken 18.00 til og med 14. september. Minstemålet for lovlig fanget kreps er 9,5 cm. total lengde. Enebakk Jeger- og Fiskerforening disponerer krepserett, men har ikke solgt krepsekort de siste år. OFA disponerer krepserett og selger egne krepsekort. Lyseren Grunneierlag selger ikke krepsekort, men krepsing må tillates av grunneier. --------------------------- Dvs at noen områder er det kun grunneier som kan gi tillatelse til krepsing, andre plasser er det "fritt frem". Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet August 14, 2007 Rapporter Share Skrevet August 14, 2007 Ja, og forresten Hva gjør man hvis man er ute og krepser til langt på natt og skal på jobb dagen etterpå? Og kommer hjem med masse kreps? Må man koke den da, eller kan man f.eks fryse de ned eller oppbevare de til senere på en annen måte? Hvis man f.eks vil spise dem kvelden etterpå? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pingvin Skrevet August 14, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 14, 2007 Ja, og forresten Hva gjør man hvis man er ute og krepser til langt på natt og skal på jobb dagen etterpå? Og kommer hjem med masse kreps? Må man koke den da, eller kan man f.eks fryse de ned eller oppbevare de til senere på en annen måte? Hvis man f.eks vil spise dem kvelden etterpå? I badekaret med dem. Etter hva jeg har skjønt var det vanlig å la krepsen "gå av seg" (tømme tarmen) i hine hårde dager. Og man samlet krepsen i baljer osv over flere dager før oppkjøper kom og kjøpte hele hurven. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet August 14, 2007 Rapporter Share Skrevet August 14, 2007 Genialt Og de greier ikke å klatre opp og ut på gulvet? Må forresten bruke en balje i stedet, kan kanskje bli problem med oksygenet hvis jeg finner maaaange (noe jeg sikkert ikke gjør ) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
pikewallis Skrevet August 14, 2007 Rapporter Share Skrevet August 14, 2007 Ja, og forresten Hva gjør man hvis man er ute og krepser til langt på natt og skal på jobb dagen etterpå? Og kommer hjem med masse kreps? Må man koke den da, eller kan man f.eks fryse de ned eller oppbevare de til senere på en annen måte? Hvis man f.eks vil spise dem kvelden etterpå? Synes du skal ta å fryse de levende, eller har du en human måte å ta livet av de før de fryses........?? Svein da, kanskje du skal vente til å krepse til du har tid til å ta vare på fangsten, eller la noen andre få gjøre det for deg. Når vi kom hjem på natta tømte vi de som oftes i badekaret eller i vasken på kjøkkenet, så var det å koke de det første man gjorde morgene etter. Men husk oppbevar de på et sted de ikke kommer seg ut av, hvis ikke kan du få deg en smertefull lukte opplevelse etter hvert. Råtten kreps lukter så inn i helvete dårlig. Etter du har kokt de skal de avkjøles i vannet de er kokt i, så kan du fryse de ned å da med litt lake fra vannet du har kokt de i. Husk kronedill, masse dill.................. Og ikke bli redd når de blir røde under koking, de skal bli røde skjønner du.......... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet August 14, 2007 Rapporter Share Skrevet August 14, 2007 Har både krepset og kokt kreps før, men altfor lite. Derfor tenkte jeg å krepse en kveld/natt før det er over. Tenkte å prøve Steinbruvann. Noen som blir med? ellers som vet om det er bra der? Står litt om det på OFA-sidene, men mest om andre vann. ( Steinbruvann mm: http://www.ofa.no/page?id=210 ) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pingvin Skrevet August 23, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 23, 2007 Har både krepset og kokt kreps før, men altfor lite. Fikk en oppskrift i tilfelle det blir få kreps. Kløyv de på langs (fra undersiden med en stor kniv), mos hvitløk og ha over. Hvitvin, litt salt og pepper, mozarella. Legg i ildfast form og kjør de under grill-elementene i ca 5 minutter (skallet ned, kjøttsiden opp). Snadder :-) Har begynt å få resultater i teinene, ikke store greiene, men 4 kreps i balja nå, har teinene ute i natt også, så da blir det litt snaddermat på lørdagskvelden for meg og fruen. Gleder meg :-) Bruker forresten bacon, mort og Gilde grillpølser som agn (endelig noe fornuftig å bruke grillpølser til). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.