morten74 Skrevet September 18, 2007 Rapporter Share Skrevet September 18, 2007 My Webpage Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet September 18, 2007 Rapporter Share Skrevet September 18, 2007 artig, leser du amta? Men ikke bra om det stemmer, vi har da noen medlemmer som er medlem i klubben som ikkert kommer med en komentar eller fem Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bad2 Skrevet September 18, 2007 Rapporter Share Skrevet September 18, 2007 Makan! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet September 18, 2007 Rapporter Share Skrevet September 18, 2007 Ikke veldig bra reklame for konkurransefisket dette. Under meitefiskekonkurranser oppbevarer man fisken levende i et keepnet, og deretter går funksjonærer fra plass til plass og veier fisken levende før den slippes ut igjen. I vår klubb har vi dessuten er ordning under isfiskekonken der stor abbor veies levende, taes bilde av og slippes ut igjen. Men jeg ser at det kan bli vrient under havfiske i båt. Et alternativ hadde kanskje vært om de hadde fått til en avtale med en grisebonde som kunne fått fisken som dyrefôr? På gjeddekonkurranser i Sverige veier man også fisken levende. Der er reglene at fisk under 75 cm ikke teller, og dermed uansett skal ut igjen. Større fisk holdes levende, og en funksjonærbåt tilkalles for å veie og registrere fisken. Alternativt kan man fiske kun på lengde, og ta et digitalt bilde av fisken ved et målebånd. Tross alt bør det være litt æreskodeks i å ikke jukse her da, men noen råtne epler finnes som kjent i de fleste kurver. Løsninger finnes, det er i grunn bare viljen og evnen det står på. Konkurransefiskere har muligens et litt annet syn på fisken enn en karpemeiter har, men det burde ikke by på problemer å enten nyttegjøre seg fisken, eller sette mer fisk ut igjen. Har jo sett endel søppelbøtter fulle av død abbor etter isfiskekonkurranser, og det gir unektelig en dårlig smak i munnen. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
morten74 Skrevet September 18, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 18, 2007 artig, leser du amta? Men ikke bra om det stemmer, vi har da noen medlemmer som er medlem i klubben som ikkert kommer med en komentar eller fem har hytte på digerud i frogn , og må følge med litt i nærmiljø men dette var vel ikke bra Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet September 18, 2007 Rapporter Share Skrevet September 18, 2007 har hytte på digerud i frogn , og må følge med litt i nærmiljø men dette var vel ikke bra oki, jeg er fra drøbak Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Goggen Skrevet September 18, 2007 Rapporter Share Skrevet September 18, 2007 for en gjeng. Makan til opptreden Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet September 18, 2007 Rapporter Share Skrevet September 18, 2007 Ikke veldig bra reklame for konkurransefisket dette. Under meitefiskekonkurranser oppbevarer man fisken levende i et keepnet, og deretter går funksjonærer fra plass til plass og veier fisken levende før den slippes ut igjen. I vår klubb har vi dessuten er ordning under isfiskekonken der stor abbor veies levende, taes bilde av og slippes ut igjen. Men jeg ser at det kan bli vrient under havfiske i båt. Et alternativ hadde kanskje vært om de hadde fått til en avtale med en grisebonde som kunne fått fisken som dyrefôr? På gjeddekonkurranser i Sverige veier man også fisken levende. Der er reglene at fisk under 75 cm ikke teller, og dermed uansett skal ut igjen. Større fisk holdes levende, og en funksjonærbåt tilkalles for å veie og registrere fisken. Alternativt kan man fiske kun på lengde, og ta et digitalt bilde av fisken ved et målebånd. Tross alt bør det være litt æreskodeks i å ikke jukse her da, men noen råtne epler finnes som kjent i de fleste kurver. Løsninger finnes, det er i grunn bare viljen og evnen det står på. Konkurransefiskere har muligens et litt annet syn på fisken enn en karpemeiter har, men det burde ikke by på problemer å enten nyttegjøre seg fisken, eller sette mer fisk ut igjen. Har jo sett endel søppelbøtter fulle av død abbor etter isfiskekonkurranser, og det gir unektelig en dårlig smak i munnen. Behandlingen av fisken under og etter en konkurranse ,og uansett konkurranse, har etterhvert gitt mange, meg også, en bittert bismak av konkurransefiske. Poengene er blitt viktigere en etikken. Man kan med hell kontakte og "donere" fisken som dyrefor til kattepensjonater og liknende. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.