Gå til innhold
Fiskersiden

Puerto Rico, Gran Canaria, 30.januar 2008


Gjest
 Share

Recommended Posts

Etter det som føles som en evighet med regn, null fisking og ekstremt mye jobb med varetelling, årsoppgjør og annen elendighet var det deilig å kunne ta et avbrekk. Turen gikk til Puerto Rico på Gran Canaria.

Hverken kona eller jeg har noensinne vært syd for Alpene. Klimasjokket var temmelig drøyt når vi rusla ut fra flyplassen og varmen slo i mot oss. Når man ikke har sett sola på nærmere et halvt åra blir det en liten overgang til vær som krever solfaktor 30. Temperaturen holdt seg på midten av 20-tallet hele uka.

Hovedmålet for min del var onsdagens tur med charterbåten Blue Marlin 3 med base i havna i Puerto Rico. Min gamle fader, broder`n, hans sønn Sondre og undertegnede troppa opp i halv ni-tida. En halvtimes tid senere var vi 850 euro fattigere men proppfulle av forventning. Dessverre var dette den eneste dagen med over 12 sekundmeter vind og vi var tvunget til å gå rundt på nordsiden av øyene for å finne noe som lignet på le for vinden.

Korrekt antrukket på vei mot eventyret:

44812_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18107/44812.jpg

Øreflippene ble forresten ikke mindre røde i løpet av dagen. Blålilla er vel en korrekt beskrivelse...

På vei ut dorga vi et par timer med håp om en villfaren wahoo, bonito eller lignende. Spenningen var der men vi så ikke en eneste fisk.

Så lå vi noen timer på dreggen. Håpet var store snappere eller kanskje en barracuda. Måtte ta til takke med små røde snappere, ballongfisker i miniformat og noen giftige småtasser som ikke engang mannskapet turde å ta i.

Når vi satte ut livebait (!!!) på ballong skjedde det i hvert fall noe. Først ut var Vegard. Han fikk en ekstremt kort fight med en større fisk før krokfestet glapp. Senere var det min gamle fader som fikk kjørt seg. En barracuda på nesten meteren fighta friskt før den klarte å slå seg løs helt inne ved båten. Surt...

Utover dagen ga vinden seg litt og vi kunne gå tilbake til en av de påståtte go`plassene for rokke. De så vi ikke noe til. Typisk nok kom dagens eneste godkjente fisk når vi skulle sveive opp for siste gang. En "angel shark" hadde falt for fristelsen og glefsa tak i makrellen til Vegard i det han løfta den fra bunnen. Mannskapet anslo vekta til 15-20 kilo. Artig fisk som i hvert fall redda stumpene for de bolde fiskermenn fra det høye nord:

44813_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18107/44813.jpg

Frister ikke å stikke hodet inn i det gapet her:

44814_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18107/44814.jpg

Satte ut noen dorgestenger på veien hjem også. De fristet tydeligvis ikke. 40-50 delfiner bestemte seg for å ta oss i nærmere øyesyn på veien hjemover. Fasinerende skapninger!

44815_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18107/44815.jpg

Hvis ikke dette er synkronsvømming så vet ikke jeg!

44816_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18107/44816.jpg

Man blir ganske liten ute på havet. Neste stopp her er vel Sør-Amerika...

44817_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18107/44817.jpg

Ikke akkurat flatskjæra i Hvalerskjærgården!

44818_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/18107/44818.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Det jeg angrer litt på i ettertid er at vi ikke gikk rett på rokke-fisket. Ble liggende litt for mange timer og fiske etter småsnappere med begrenset sprotslig verdi. Livebait kunne vi skaffet andre plasser også.

Selv om turen ikke ble det helt store fangsmessig var det en flott, lærerik dag på sjøen og utrolig artig å endelig få prøvd seg på fiske på sørligere breddegrader. Er nok en viss fare for at det blir booka en lignende tur ved neste anledning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.