Vansjø Havfiskeklubb Skrevet April 10, 2008 Rapporter Share Skrevet April 10, 2008 Noen som har erfaring med å spise kongesnegler? Er det overhodet mulig å spise disse? Er de giftige i deler av oslofjorden på lik linje med blåskjell? Var på resturant i dag og bestilte snegler til forett, det smakte ikke værst i det hele tatt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Skogtroll2 Skrevet April 10, 2008 Rapporter Share Skrevet April 10, 2008 (endret) Kongesnegler er vanlig mat blant annet på franske sjømatrestauranter. Der serveres de normalt naturell - det vil si at de bare er kokt, man må rense selv. Jeg har gjort et par forsøk med disse sneglene, men har ikke blitt helt venn med de. Jeg har da kokt sneglene noen minutter i lettsalta vann, tatt de ut av skallet og fjerna det som ikke er selve muskelen. Muskelen har jeg forsøkt å steke i god olje med litt hvitløk og urter, eller koke raskt i en eller annen saus (tror det var en cognac-variant). Det ble godt, men sneglene ble litt seige. Jeg skal forhøre meg med en kompis som har prøvd disse noen flere ganger, og se om jeg kan få innspill. I utagngspunktet burde sneglene ikke inneholde diare- eller nervegift, slik blåskjellene gjør. Skjellene lever jo av å sile ut mat fra vannet, mens sneglene spiser byttedyr og åtsler. Men det har jo vært tilfeller hvor blant annet krabbe har blitt påvirket av de samme algegiftene, så man er vel i hvert fall sikrest hvis man spiser snegler når man også kan spise blåskjell. EDIT: Sneglene du spiste på restaurant er nok vingårdsnegler. Dette er landsnegler som smaker annerledes enn kongsnegl. Endret April 10, 2008 av Skogtroll2 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Triturus Skrevet April 10, 2008 Rapporter Share Skrevet April 10, 2008 Kongsnegl (offisielt navn) skal være gode på smak og svært populære i Østen. lkongen Mr. Lee har engasjert seg i et selskap som driver fangst av kongsnegl på Frøya. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
angler Skrevet April 10, 2008 Rapporter Share Skrevet April 10, 2008 (endret) Snegler smaker lite eller ingenting ....det er sausen (som sikkert også med mye annen mat )som gjør at det smaker godt . Dette har jeg lært av min nabokokk og da er det slik ! Endret April 10, 2008 av angler Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
alek Skrevet April 10, 2008 Rapporter Share Skrevet April 10, 2008 Jeg har spist (smakt) de fleste skjell og snegler her hjemme i gamlelandet, med blandet resultat. Men det meste kommer an på tilberedningen. Veldig viktig å få bort all sanden... Og noen av sneglene er utrolig seige. Har plukket en del østers på vestlandet, men bare spist en gang. Eklere mat enn østers skal man lete lenge etter! men kamskjell og blåskjell er favoritten, strandsnegl går an hvis man liker litt seig mat. alek Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vansjø Havfiskeklubb Skrevet April 10, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 10, 2008 (endret) Kongesnegler er vanlig mat blant annet på franske sjømatrestauranter. Der serveres de normalt naturell - det vil si at de bare er kokt, man må rense selv. Jeg har gjort et par forsøk med disse sneglene, men har ikke blitt helt venn med de. Jeg har da kokt sneglene noen minutter i lettsalta vann, tatt de ut av skallet og fjerna det som ikke er selve muskelen. enn kongsnegl. Skal man fjerne det som ikke er selve muskelen på de man får på restaurant også? Spiste hele skiten jeg.. De jeg spiste var sandfargede og litt mindre enn en golfball. Endret April 10, 2008 av Vansjø Havfiskeklubb Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hysic Skrevet April 10, 2008 Rapporter Share Skrevet April 10, 2008 Skal man fjerne det som ikke er selve muskelen på de man får på restaurant også? Spiste hele skiten jeg.. De jeg spiste var sandfargede og litt mindre enn en golfball. Var vel ikke på Long Horn vel? Snegleforretten der er herlige greier. Men mener det er vingårdsnegler ja. Kommer en 6-7 snegler i herlig flytende smør og gorgonzola ost! Får vann i munnen bare ved tanken. Der skal du ikke fjerne noe. Hiv innpå hele klumpen. Snadder. Ran er det dog! Hundrelapp for en smørklatt, litt muggen ost og noen små dyr som egentlig kan sammenlignes litt med et blåskjell på smak. Plukker heller skjell selv og koser meg med det! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Skogtroll2 Skrevet April 10, 2008 Rapporter Share Skrevet April 10, 2008 Jøss, som folk er engasjert i snegleeting på dette forumet. Min konklusjon hittil er at kongsnegl er godt på smak, men har blitt litt vel tennisball i forsøkene mine hittil. De har for øvrig hatt samme konsistens når jeg har betalt spenn for servering i Frankrike. Men konsistens har ofte med varmebehandling å gjøre, og for denne type dyr er det som regel slik at lang tids varmebehandling øker tennisballeffekten. Jeg skal snuse litt rundt, i mellomtida kan jo noen prøve med kort koketid (et minutt eller to). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hysic Skrevet April 10, 2008 Rapporter Share Skrevet April 10, 2008 Tør jeg foreslå frityrkoking? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Skogtroll2 Skrevet April 10, 2008 Rapporter Share Skrevet April 10, 2008 Tør jeg foreslå frityrkoking? Har forsøkt det på strandsnegl, og det er godt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
alek Skrevet April 11, 2008 Rapporter Share Skrevet April 11, 2008 En liten link til tilberedning av kongesnegler i england: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database...ers_12199.shtml alek Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vansjø Havfiskeklubb Skrevet April 11, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 11, 2008 Her blei det mye bra svar. Takk for alle tips. Skal ut å slenge ut krabbeteinene en dag for å se om ikke jeg kan få tak i noen snegler. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
svenna Skrevet April 11, 2008 Rapporter Share Skrevet April 11, 2008 De er gode, men krever ganske mye salt i kokevannet. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiskekæll Skrevet April 12, 2008 Rapporter Share Skrevet April 12, 2008 3 ting er bra , synes jeg til matlaging av snegler: 1 ildfastform med groper i (sånn derre egg benedicte stekepanne eller hva det heter??) 2 animalsk fett (SMØR ikke margarin) 3 krydder/urter som får frem smak (hvitlløk, timian, salt/pepper ol) noen liker innslag av hvitvin... hehehe hvem gjør ikke det? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
captain alexander Skrevet April 12, 2008 Rapporter Share Skrevet April 12, 2008 Satte ut teiner i en fjord på grensen til nordland og dagen etter var teina full av sneiler så store som hånda mi. Ble heller ikke helt venn med dem og syntes de blei litt kvalme uansett hva jeg gjorde. På en annen side er ikke jeg noe god på det franske kjøkken. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.