Triturus

Members
 • Content Count

  5811
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Triturus last won the day on December 24 2016

Triturus had the most liked content!

Community Reputation

108 Excellent

About Triturus

 • Rank
  Superbruker
 • Birthday 05/03/1985

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fiskipedia.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Stavanger, Norway
 • Interesser
  Fiske og biologi

Recent Profile Visitors

4574 profile views
 1. Jeg må bare kommentere denne. Forslaget er i en stor grad basert på havforskningsinstituttets nye forskning på fritidsfiske i oslofjorden, blant annet. «Byråkratene» sitter ikke på et kontor og drar opp konspiratoriske ting av hatten selv om mange tror det.
 2. Hottentott, det siste blir ganske tøysete. Har ellers stor forståelse for synspunkta du la frem i begynnelsen av tråden. Jeg ser helt klart verdien av å ha et operativt småskala yrkesfiske langs hele kysten, både grunnet sysselsetting, tilgjengelig lokalfanget fersk sjømat, og også historie. Det foreslås å begrense yrkesfiske innafor Slagentangen, det kan være et god ide, og det går jo heller ikke ut over så alt for mange siden de aller fleste på Østlandet fisker utafor dette. Selv jeg er usikker på om en håndfull små trålere med faste ruter betyr døden for fjorden, det er vel snarere de kommersielle storskala trålere og lysfiskere som kan gjøre betydelig innhogg. Det med rist ville likevel gjort det langt mer forsvarlig innafjords. Jeg støtter vernetanken til Sarepta, men en håndfull sveip i uka med 9-metringen på Tofteflaket ser jeg ikke helt problemet med. Med rist.
 3. Evt bare fortsette å fiske etter svartskate, tar en til av de any day over lyspikkfisk og flaksesild. Og ikke minst tangsnelle. Piscator: At FS er død er en konstatering, det er på FB det skjer nå (dessverre). Du får komme deg ut fra steinen din
 4. Ah, tider. Alle var like grønne og joviale (iaf i denne tråden). #ripfs #savn
 5. G2 er bare ekstrapolert av de kjente skuddene som man ser i alle srandard sjøkart. Kotene blir helt arbitrære (:suger balle)
 6. Det er bare jug at sportsfiskere er utelukkende ensartede og tanketomme individer med Abbu-capsen tredd godt nedover panna. Det finnes flere eksempler på at det også blant oss tenkes grandiose og undrende tanker, om helheten, sammenhengen, og hva det hele egentlig betyr. De store linjene. Det kommer bare altfor sjelden ut. Men det er ikke så rart, i jaget om å få flest og størst levnes det liten sympati for perspektiv og ettertanke. De rådende yttrykksformene består av konsis og actionspekket dramatisering med liten pragmatisk tilbøyelighet. Siden fisk er en del av naturen kan man med et visst hell blande inn naturvitenskap i formidlingen. Grensa går nok likevel lenge før avansert sosiobiologi og astrofysikk. Og filosofi? Gjesp. Faktum er at sportsfiske er en fritidssyssel på lik linje med netflix og hekling. Det er noe de aller fleste nøyer seg med som tilbehør til resten av livene sine. Men er man i sonen er det lett å glemme at det er et liv utenfor ganetenner og sidelinjeskjell. Som tidligere i-sonen-skylapp-artsfisker vet jeg hva jeg snakker om, og det er også med en viss selvironi at jeg nå proklamerer økt grad av tilbakelenthet. "Småbarnsfedre" kalte jeg de før. De som retta på perspektivbrillene og forjeves forsøkte å dra oss ut av den romslige og seige bobla som bare nyfrelste kjenner til. Nå er jeg småbarnsfar selv, og det med begge beina og klisjé i skjegget. Og med dette er det min tur å forsøke å lette trykket på de mange boblene der ute. Jeg gir dere - Irvin med sine nye perspektivbriller (told-you-so's welcome): http://tinyurl.com/h87gmgh Og til fargen? Jeg har reprodusert. All bets are off. Når Wirkola selv (SMS) må tre ned fra den etterhvert så legendariske 24. desember-luka, blir det kalvbeint sats og kråkeflyging uansett hvem som tar over. Kra kra. Og det er kun for å holde liv i en flott FS-tradisjon at jeg har drista meg til å sette utfor K300-bakken. Siden det levende medium er eneste som er bærekraftig i det nye formidlingslandskapet har jeg forsøkt å illustrere tankene overfor i et kort klipp. Klippet er riktignok hentet fra fjorårets Tangbrosmetranse, for som mange vet så har to barn og tidlig 40-års krise sørget for at antall par løpesko snart overgår antall fiskestenger. Her følger jeg Wirkola ganske bra (bortsett fra at hans unnskyldning er fire doktorgrader), og satser på harpe i fellesferien i 2017. I all ydmykhet, god jul!
 7. Ja, det er superspennende uavhengig av metode. Og det er derfor det er totalt unødvendig å late som den er tatt på sportsfiskeredskap, noe som ville tatt det hele til et helt nytt nivå. Det er dersom du hadde tatt den på sportsfiskeredskap at jeg hadde forventa bedre bilder og mer engasjement, fordi da skjønner man at man har gjort noe stort. Når meldinger er mer avmålt skjønner man at noe er galt: "Hei jeg fikk denne fjorten tonns håkjerringa her om dagen, veldig artig" avslører seg selv med mangel på excite.
 8. Jeg skulle gjerne ønske jeg tar feil, men tviler. Fisken har helt tydelig vært død ganske lenge, det ser man på blassheten og bloduredningene. Enhver som tar seg bryet med å lage bruker på fiskersiden.no bør ha såpass interesse for nye og spennende/uvanlige arter at man sikrer seg et bilde FØR den er blitt mushy mush. Eller i det minste viser litt mer ektefølt glede over en såpass eksepsjonelt unik sportsfiskefangst. Basert på den mat-/fiskebloggen din der du spiser fisk fra alle verdenshjørner, er det tydelig ikke tilgangen på eksotika det står på.
 9. Hvordan du får din fisk til å ligne mer på den øverste av de to bilden er for meg et mysterium. Se på gjellelokket. Det er en vrakfisk.
 10. Ingen grunn til at det skal være sel i området?? Hva med at de var der før oss? Regner med du er ulvemotstander og da, ergo har vi ingenting mer å diskutere.
 11. Gå nå for all del ikke i fella og føl deg trua av selen, det er forbeholdt sneversynte garnfiskere. At selen spiser mye fisk er ikke et argument for at den skal bort. Blir det for mye sel så regulerer bestanden seg selv ved tetthetsavhengige faktorer, enten sprer de seg vekk eller så dør en andel av sykdom. Dette vil likevel sjelden skje i Oslofjorden fordi det ikke er nok areal for kasting. Ut over de fastsatte koloniene må økt mengde sel også komme av besøkende. Og om det er for lite fisk så skjer en av to ting, selen svømmer tilbake/vekk, eller de dør av sult. Slapp av, nyt synet og gled deg over at fjorden har nok fisk til å holde en bestand av disse flotte dyr. T.O. Populasjonsdynamikk er et fag, på lik linje med landskapsarkitekt, murer og advokat. Just sayin.
 12. Det koker ikke av fisk i Sognefjorden, men jeg ville prøvd agn. Bly i bunn og 2-3 opphengere med makrellbit på. Fra 10 m og nedover så dypt du kan. Lange og brosme står ofte på 200 meter og nedover.
 13. Så fort du forklarer hva "resen" er, så tipper jeg du blir boosta opp til toppnivå.