Gå til innhold
Fiskersiden

Dupptrolling


Lak
 Share

Recommended Posts

Det finnes en sinnsykt bra videoserie fra FOX. Den heter FOX guide to advanced pike angling eller noe slikt. Jeg hadde den for en stund siden, lånte den bort til "noen" og senere ikke sett!![ :D ] Uansett, her er det en times båtfiske etter gjedde med det siste av FOX predator utstyr. Veldig instruktiv og bra. Kanskje avkroken til og med har den ?? Dupptrolling, bottom bounsing med ledgerstems etc etc. Avkroken har ihvertfal det meste av predatorserien så her kan du kjøpe dupper spesialdesignet for dupptrolling. Helt sentralt i metoden er å tackle agnfisken slik at den "svømmer" og ikke roterer. Dette krever også veldig sakte hastighet. Neppe aktuelt å bruke motor med mindre den er veldig liten og kan rusle og gå på tomgang. Elmotor eller årer. Et alternativ er å bruke motoren oppvinds. Kutte motoren, hive ut drivankeret og drifte sakte og pent med agnfisken på slep. Metoden ser utrolig spennede ut. En potensiell fordel kontra tradisjonell woblertrolling er det faktum at den er effektiv ved svært sakte fart. Kan være det som trigger storgjedda når den egentlig helst vil ligge i ro og døse. Tror nok AAB er den i landet som har gjort dette mest.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan bekrefte at både dupptrolling og bottombouncing fungerer utmerket etter abbor, gjedde og gjørs. Og det er helt korrekt som Syver sier å holde farten lav. Det meste av mitt fiske med denne teknikken har hvert fra bellyboat, noe som virkelig kan anbefalles. Spesielt nå om vinteren om isen holder seg borte er det er riktig killermetode.

Ole- Petter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

sitat: Noen som har erfaring med egnete tackler for denne metoden, har forstått det sånn at man burde feste agnet på en spesiell måte?

Du kan bruke akkurat det samme to-kroks takkelet som ved duppmeite bare at ved dupptolling så setter man øverste treblekroken i overleppa/hodet til agnfisken og den underste/bakerste kroken settes ved ryggfinnen eller mer midt på siden av agnfisken. Ellers er det alltid smart å ha en overfortom som blysøkket sitter på. Overfortommen skal være lengre enn kroktakkelet slik at gjedda ikke skal kunne få hovedsena i kjeften, hvis hele riggen har hektet seg opp. Gå inn hos "Pike Online" for gode illustrasjoner på rigs++:

http://www.hooklinks.co.uk/pike/navigation.../pikeframe.html

Hvis du fisker med flere stenger, så kan du styre agnfiskene til høyre og venstre ved riktig kroksetting på agnfisken. Slik at venstre riggen drar mot venstre og motsatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.