Gå til innhold
Fiskersiden

Isopordupp som glidende nappindikator


SMS
 Share

Recommended Posts

Har aldri sett dette vært brukt som nappindikator i de få meitebøkene jeg har lest, lurer på om andre har prøvd dette, og eventuelt hvorfor metoden ikke er nevnt i bøker (som jeg har sett i det minste!).

Metoden:

Glidende bunnmeite der man har en rød/hvit tradisjonell isopordupp (uten den svarte låsepinnen) glidende løst på sena ovenfor søkket. Etter kastet vil søkke og agn synke til bunns mens sena løper gjennom duppen på overflata. Hvis man så strammer opp ligger sena stram fra duppen og ned til søkket med agnet. Den minste bevegelse i agnet gir små ringer fra duppen som vil vippe i overflaten, men selvsagt ikke dras under. Har vært veldig fornøyd med denne som nappindikator ved bunnmeite etter ørret og de to gangene hittil jeg har fiska etter suter (Solbergvannet, ikke i et vanskelig vann).

Metoden har imidlertid begrensningen at den blir lite følsom i rennende vann, og det er vanskelig å se ringene fra duppen når det napper hvis det blåser for mye. Kan jo presse splitthagl og brekklys inn i isoporduppen mtp nattfiske, men hjelper ikke all verden siden duppen aldri vil gå under, bare vippe i vannet og gi små ringer.

Men ved stille og dagslys må det vel være en fordel med kortest mulig sene mellom nappindikator og agn, altså bedre med en "vippedupp" som glidende nappindikator med minimal motstand, enn en bobbin, swinger, quiver eller monkey climber? Tips til de som vil prøve, men kom gjerne med forslag til hvorfor andre nappindikatorer alltid/i de fleste tilfeller vil fungere bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt metoden du beskriver en del både i ferskvann og sjøen (på stille dager). Synes den fungerer svært bra når forholdene er riktige. Er også en effektiv måte å flytte agnet gradvis innover på, og slik få avfisket større områder, også når bunnen er litt ugrei - når en sveiver inn løfter dubben agnet rett opp fra bunnen (lite sjanse for å sette fast), så kan en flytte dubben litt før en slipper agnet til bunns igjen og strammer opp sena[ :) ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiske med overdyp og antennedup(mye mer følsom enn en isopordupp) er jo en gammel og vanlig metode etter suter, brasme osv. Denne metoden finner du i mange meitebøker og videoer. Duppen festes med splitthagel eller stoppes med en stoppeknute, men altså med overdyp!

Metoden er også vanlig ved bunnmeite etter rovfisk, særlig i England!

Se: http://www.hooklinks.co.uk/pike/navigation.../pikeframe.html

Float leger rigs!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sett antennedupp fisket med overdyp ja, men du har ikke samme fleksibiliteten mtp ulike fiskedyp, dessuten krever vel det at du må lodde dypet der du skal fiske hvis du fester duppen med splitthagl. Bruker du stoppeknute, og duppen har innebygd belastning vil jeg tro den er langt mer følsom enn isopordupper ja! Si fra om jeg har misforstått (har kikka på bildene i linken).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dersom du overblyer litt (dvs har litt mere bly på enn det duppen bærer) vil det være lett å vite om det nederste haggelet ligger på bunnen. Ligger det ikke på bunne vil duppen synke. Du kan enkelt stramme opp mot duppen dersom stanga ligger i en stanghviler slik at du får en utrolig sensitiv oppstilling. Så snart en suter løfter bunnhaggelet vil duppen belastes med halve vekten av dette og gå under. Et annet alternativ er å blye litt lite men fortsatt ha et bunnhaggel. Når du så strammer opp vil du trekke duppen ned til ønsket innstiling. Et løft vil få duppen til å skyte opp i vannet. Når det gjelder fleksibilitet så kan du jo bruke en "slider". Dvs glidende antennedupp. En glidende stoppknute eller duppstopp av gummi gir deg full frihet til enkelt å fiske av forskjellige dyp. Isoporkula og nappringer forrutsetter jo at du har helt stille og bølgeløs overflate. Dette er ikke noen forrutsetning ved bruk av moderne matchdupper. En annen ting er at suteren er notorisk til å spytte ut et agn dersom den mistenker noe muffens.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.