Gå til innhold
Fiskersiden

Ny PB fra Tierra del Fuego!


Gamlingen
 Share

Recommended Posts

Jeg er nettopp tilbake etter en av de beste utenlandske turene som jeg har vaert med paa og jeg har vaert paa mange! Leif hadde gitt en fantastisk rapport fra Rio Grande, og jeg var ganske spent, da vi skulle fiske en annen elv, Irigoyen elva, som ligger 3 timer Oest for Rio Grande! Elva er mye mindre og beskjed fra Henrik, som arransjerte turen, var en haand stang opp til 11, 11,5 fot maks. ikke akkurat det bildet jeg hadde fra fiske i Argentina! Men jeg troester Henrik og jeg hadde all grunn til aa gjoere det. Vi var tre stenger, disponerte hele elven for oss selv og fikk ca 50 Sø i uka, paa nymph fiske! Her er et bildet fra min nye PB, ca 20 Pund (85cm lang, 56 cm bredd), og min ble ikke den stoerste. jeg kommer tilbake med full rapport naar jeg har faatt alle bildene. Naa skal jeg sove litt! 16 timer flytur tar litt paa!! :D

75683_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30349/75683.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

75684_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30350/75684.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Tusen takk for gratulasjoner!! :D

Her kommer foerste delen av rapporten:

Vi ankom Ushuaya paa Loerdag, André (en Tysker) og jeg, mens Henrik hadde kommet dagen foer. Den fjerde mannen maatte reise tilbake hjem fra Buenos Aires av personlige grunner og fikk dessverre ikke vaere med.

Ushuaya ligger paa soer siden av Tierra del Fuego oeya og omraadet minner mye om Lofoten. Ande fjellene kommer rett ned til fjorden og paa andre siden av bukta ligger Chile.

75773_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75773.jpg

Vi ble mottatt av en av guidene og satt ut paa den lang reise til lodgen, to timer paa asfalterte veier for aa saa kjoere inn i to og en halv timer langs kysten paa en grusete vei, som fort blir bare til et trekk i pampa's ugress. Her, kommer Du nok ikke langt om ikke Du kjoerer en 4x4.

Turen viste nok en del overraskelser, som den frakteren som hadde landet inn paa stranden for mange aar siden og bare blitt overlatt til sjoen. ellers traff vi Guanacos, Condorer som Leif beskrev i sin rapport, en utrolig og pen natur, med lys forhold som er bare fantastiske.

75788_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75788.jpg

Irigoyen elva munner ut i Atlanterhavet ved Malanguena Kappen, en gud's forlatt plass paa nord siden av oeya. Fiske lodgen ligger ca 30km fra hoved lodgen paa haciendaen (300000 hectarer!!) og tilbyr foerste klass komfort med alt man trenger (og kansje ikke trenger) for aa nytte fiske og omgivelselne.

75780_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75780.jpg

Fiske opplegget er basert paa fire stenger som hver faar en guide med seg. Den daglig turen starter hver dag ved 09.00 tiden etter en god frokost, man faar tildelt et vald etter rotasjon's prinsippet og det finnes seks vald som strekker seg over 25km. Hver av oss tre fikk dermed fiske to vald per dag og nytte hele elva. Man kommer tilbake til fiske lodgen ca kl.13.30 for lunsj, for aa saa nytte av en siesta til kl.17.00. Kveld's oekten varer til midnatt og middagen blir servert deretter. Vaeret var stort sett noksaa kalt under hele vaart opphold, om vi tenker at det er fremdeles sommer der nede! For aa komme frem, maatte vi kjoere en Argo 6x6, en opplevelse i seg selv!

75781_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75781.jpg

Elva er totalt forskjellig fra Rio Grande eller Rio Galleguos idet den renner ut i et tett skogs omraade, hvilket gir den store fordel at hele omraade er delvis beskyttet fra vinden som kan blaase ganske kraftigt. Elven er ogsaa mye mindre i bredden enn Rio Grande MEN og det er en stor men, kulpene kan vaere utrolig dype (over 3 meters dyp i mange omraader) og det finnes utrolige dype renner som holder fisk og beskytter den. I tillegg, vinden, beverene (kolossalt mange av dem) og et spesifikt tre sykdom gjoer at mange treer doer og faller ut i elva. Dette gir ogsaa mange plasser hvor fisken oppholder seg i fred og ro.

75774_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75774.jpg

75775_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75775.jpg

75776_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75776.jpg

75777_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75777.jpg

75778_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75778.jpg

75779_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75779.jpg

Den Argentiske Sjø ørret i denne elven har et helt annet atferd enn det vi er vant til hjemme. Om vannet og lys forhold er klare om dagen, holder fisken seg stort sett skyldt under de store tre loggene mest parten av dagen. Den kommer i aktivitet foerst ut paa kvelden. Men hvis vannet er litt farget, da er fisken i bevegelse hele dagen. Dermed er fiske metoden stort sett langt mer nymphe fiske enn noe annet; Ingen behov for en to haands stang her, selv benyttet jeg meg av en ny enhaands ZSpey Swift 11' klasse 8 og den ble mer enn nok. Fiske er ganske teknisk og vitsen er aa kaste din flue ganske tett inn paa eller blant de tre stumpene, la fluen fiske selv eller aktivere den, alt avhengig om hvor Du fisker i elva. Jeg startet feil og fisket intensivt i de nydelige stroemene den foerste dagen, men til ingen nytte, fisken var ikke der men under stumpene!! Jeg burde lyttet til min guide :P

75784_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75784.jpg

En annen ting er fisken's K faktor. Disse fiskene er som smaa griser og bredden paa de fleste er nok imponerende. En liten fisk som ser ut til aa veie 2 pund i begynnelsen viser en vekt paa minst 3 hvis ikke 4! Kampen er ogsaa helt raatt!! Min helt ny 40'' fortom klarte ikke aa holde i minst tre fighter med store fisker og det var veldig lite jeg kunne gjoere! Naar Du kaster fluen, vet Du ikke om det er en 12 pund som ville bitte eller en "krokodil" paa 25! Utrolig spennende. :D

Her er den beste i klassen (baade fisk og fiskeren!! :D) 25 pund, 107cm

75772_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30395/75772.jpg

Vi fikk i overkant av 50 fisker paa tre stenger i vaar uke, meste parten i klassen 12-25 pund. Saa Det kommer nok noen bilder til senere! Dessverre mistet Jeg mitt kamera kort foerste dagen og kunne bare bruke kamera's minne, saa for noen av de beste bildene er jeg avhengig av at mine partnere og guidene sender de bildene de har lovet! Jeg lader de opp i del 2 senere!

Endret av Gamlingen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oi oi oi ! Velkommen tilbake Pierre, og det gleder meg å se at du har lykkes med turen :)

Og stor grattis med ny pers ! Dæven, nå ble æ alvorlig misunnelig :)

Enn å tyvstarte sånn da gitt !

Vet ikke om det er en argentinsk s-ø du holder opp på bildet ;) Men det er det nok. Er det sø-persen din ?

For meg ser den prikk lik en Gaulalaks litt utpå sommeren :)

Utrolig å få sett slike ferske bilder midt på vinteren her nå :)

Skynd dæ å sovva da gubbe !!!!!

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer så mye med PB, Gamlingen ! Flott fisk !!

Ikke bra å lese slikt i slutten av februar, merker man automatisk begynner tankerekken "Hmmm...hva om jeg nå tar et lite grep her og sørger for at sommerens sydentur med kjerring og unger blir avlyst pga "finanskrise" og i stedet tar 14 dager på hytta....da kan jo jeg også ta en tur til Argentina neste år. Hey, dette begynner å ligne en plan" :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

No når eg endelig hadde funne roen etter vår tur. Veit ikkje om vi tåle meir av dette :)

Jo da klart at Du tåler litt mer! Det er det som er herlig!!! :D

Du kan bare starte å droemme om neste år, det er det jeg gjoer nå!! Har allerede bestillt turen :(

Ajajaj...dette var heftig lesning. Og ei elv som virkelig traff meg midt i blinken :)

Hei Vilhelm!

Glem Panama eller hvor hen Du skulle! Det er dit Du burde reise! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For ei nydelig elv!

Denne elva ser jo mye flottere og mer spennende ut enn de vindherjede flodene jeg har sett på bilder fra Argentina tidligere.

Gratulerer så mye med PB på en nydelig sjøørret også. Er det en "rubberlegs nymfe" som skimtes i munnvika på fisken?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For ei nydelig elv!

Denne elva ser jo mye flottere og mer spennende ut enn de vindherjede flodene jeg har sett på bilder fra Argentina tidligere.

Gratulerer så mye med PB på en nydelig sjøørret også. Er det en "rubberlegs nymfe" som skimtes i munnvika på fisken?

Takk for det! Ja det er det "Girdle bugg" som de heter! Her har Du de fluene jeg fikk mest paa, Girdle bugg er svarte fluen i midten. De to store streamers var ganske effektive paa natten!

75804_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/30407/75804.jpg

Endret av Gamlingen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spesiell og morsom natur der borte !

Ser ikke ut som noen stor inntreden fra mennesker, likevel om elva graver ut grus og sand langs de høye skråningene mot elva :P Naturlig, og fint. Og det er som du sier Gamlingen, mange fine "gjemmeplasser" for sjørreten her ved de veltede trærne uti elva :D

Skulle ha vørri der en tur før gamlehjemmet tydeligvis, men feig (seigmann light) som jeg er tør jeg ikke foreslå det for den bedre halvpart :)

Det var bra at du endelig fikk fullklaff igjen, nå er du i siget ;)

Oppvarming til sommeren kanskje !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spesiell og morsom natur der borte !

Ser ikke ut som noen stor inntreden fra mennesker, likevel om elva graver ut grus og sand langs de høye skråningene mot elva :) Naturlig, og fint. Og det er som du sier Gamlingen, mange fine "gjemmeplasser" for sjørreten her ved de veltede trærne uti elva :D

Skulle ha vørri der en tur før gamlehjemmet tydeligvis, men feig (seigmann light) som jeg er tør jeg ikke foreslå det for den bedre halvpart :)

Det var bra at du endelig fikk fullklaff igjen, nå er du i siget :D

Oppvarming til sommeren kanskje !

Med hensyn til kona, hadde hun kansje vaert glad aa sende Deg til andre trakter og ikke se deg en stund, naar Du kommer tilbake fra elva, illluktende og sur fordi Du ikke fikk noe osvd....? B)

Fullklaff kansje, men jeg maatte avlyse min aarlig tur til Dee i Mars idag, paa grunn av jobben! Saa hel fullklaff blir det nok ikke, men jeg holder paa aa trene, ja!!!! :D Laks sesongen begynner om tre uker her Soer, saa faar jeg kansje den ettertraktede fransk laksen, som jeg ikke fikk ifjor ??

Endret av Gamlingen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.