Gå til innhold
Fiskersiden

dvergmallefiske


langnes
 Share

Recommended Posts

sitat:Opprinnelig postet av avkroken

Mark er et suverent agn som garantert gir malle. Prøver du fiskebiter kan du i tillegg luke ut de store. Både duppmeite og standar bunnmeite funker bra. Husk å ha agnet nærme bunnen. Det eneste stedet du kan få dvergmalle er i Drengsrudvannene i Asker.

Fiskebiter lokker nok småmallene også. Fisket konsekvent med fisk i fjor, og små maller gikk på store fiskebiter:) Merket ingen forskjell på størrelsen fra mark til fisk. Mort fra vannet har funket best. Har også fått dvergmalle 10 cm under overflaten på mais et stykke ut:)

Det beste er å bruke en overblyet dupp siden bånn på Drengsrud er full av siv, greiner og dritt. En liten malle vil heller ikke gi så god nappindikasjon med andre metoder. Malla er mest aktiv etter mørkets frembrudd, så en dupp med feste for knekklys er en stor fordel, og å fiske fra skumringen og utover. En og annen slenger tas selvfølgelig også på dagtid. Malla holder seg også nær land, så det er ikke nødvendig å fiske mer enn et par-tre meter ut for å få fisk. Foring er ikke nødvendig, men fiskebiter, mark og grunnfor iblandet blodpulver lokker dem inn. Bruk store kroker, bruker selv krok nr 2 da malla er stor i kjeften. Bruker du små kroker, vil dvergmalla sluke raskt. Malla har tagger i ryggfinnen og i gjellelokkene, så vær forsiktig ved håndtering.

Et typisk napp er at duppen sakte beveger seg sidelengs eller sakte går under.

Malla liker best varmt vær, og er det en fin mai burde det absolutt være mulig å ta dvergmaller der. Juli, august og september er de beste månedene å komme på talefot med denne fisken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av caddis

sitat:Opprinnelig postet av Davidsen

Er dette noe som kan gjøres under fiskersiden-treffet?

Skal se på det Davidsen, hvis vannet er i nærheten så kan jeg ikke skjønne noe annet at det skal være mulig.

Må vel fiskes etter malla på fredagskvelden hvis du ikke vil gå glipp av festen på lørdag. Stiller selvsagt som guide da vannet er like i nærheten av meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av OLHEI

Testet dvergmalla i Drengsrud en tur i fjor i begynnelsen av juli, og brukte kun mark som agn - fikk 35 fisker i alle størrelser fra 20 - 180 gram på et par timers fiske. Kanskje litt av trikset var at jeg benyttet karpepellets med scopex dynket i markekstrakt som foring?

OHH

Er det mye stor abbor i Drengsrudvanna?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først når det gjelder Sølvdobla tviler jeg sterkt på at det er DM der. Hadde verifikasjon på en malle som ble tatt der for en del år siden. Det eneste som er helt sikkert er at det IKKE var DM.

Det var antageligvis en tysrkisk malle som var satt ut fra et akvarium. Den blir opp mot 3 kg.

Når det gjelder fiske etter DM på Drengsrud er det ikke vanskelig. Den desidert beste metoden er som følger.

Bruk et glidende søkke (lite) fisk opp en eller helst flere mort. Agn med en doggmark. Tramp Morten så den er flat som et flattbrød. Legg den ut i vannet (ikke dypere enn at du ser den) Legg doggmarken midt oppå morten. Det går da ikke mange minutter før du har den første malla. Den beste fisketiden er om kvelden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.